• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Kultūras ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas apvienošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.01.2009., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186475

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Augstākās izglītības padomes apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

15.01.2009., Nr. 8

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Kultūras ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas apvienošanu

 

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija iebilst pret iespējamo Kultūras ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas apvienošanu, pēc komisijas sēdes 13.janvārī informēja tās priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš.

“Diskusijas par šo jautājumu uzjundīja paziņojums par kultūras ministres Helēnas Demakovas demisiju, un tas no valdības prasa ātru lēmumu par abu nozaru turpmāko vadību. Šodien par šo jautājumu izteicās gandrīz visi komisijas deputāti, un neviens neatbalstīja ministriju apvienošanu. Vēl jo vairāk – līdzšinējā pieredze liecina, ka milzīgas ministrijas, kas pārrauga vairākas nozares, ir grūti vadāmas un savu lietderību nav pierādījušas,” uzsvēra J.Strazdiņš.

Latvija ģeopolitiski vienmēr atradusies daudzu kultūru ietekmē, bet unikālais nacionālais kultūras mantojums ir bijis tas spēks, kas palīdzējis tautai izdzīvot visos laikos. Ja to nespēsim pienācīgi kopt un saglabāt, ja kultūras jomā nebūs spējīga vadītāja un rezultātā iestāsies stagnācija, tad tas apdraudēs mūsu identitāti, norādīja J.Strazdiņš.

“Pateicoties pēdējos gados īstenotajai kultūrpolitikai, kultūra no izteikti patērējošas nozares kļuvusi par tādu, kas ienes naudu un piesaista mūzikas un mākslas cienītājus arī no ārvalstīm. Bijušās ministres iesāktos darbus nedrīkst iesaldēt, tādēļ patlaban kultūras nozarei ir jāmeklē jauns, spēcīgs politiskais vadītājs, kurš būtu spējīgs saliedēt nozares cilvēkus un veiksmīgi turpināt iesākos projektus,” piebilda komisijas vadītājs.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!