• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Norvēģijas parlamenta prezidenta vizīti Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.01.2009., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186432

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kultūras ministres demisiju

Vēl šajā numurā

14.01.2009., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Norvēģijas parlamenta prezidenta vizīti Rīgā

 

02.JPG (9761 bytes)
Vakar, 13.janvārī, Rīgā darba vizītē uzturējās Norvēģijas Karalistes Stortinga (parlamenta) prezidents Turbjērns Jaglanns. Augstais viesis tikās ar Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētāju, Valsts prezidenta pienākumu izpildītāju Gundaru Daudzi (attēlā). Tikšanās laikā G.Daudze izteica gandarījumu, ka T.Jaglanns, kurš kandidē uz Eiropas Padomes ģenerālsekretāra amatu, pirms vēlēšanām kā pirmās apmeklē tieši Baltijas valstis
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze vakar, 13.janvārī, tikās ar Norvēģijas Karalistes parlamenta prezidentu Turbjērnu Jaglannu, kurš Latvijā ir ieradies darba vizītē. Sarunā piedalījās arī Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas pārstāvji Andris Bērziņš un Ingrīda Circene.

Saeimas priekšsēdētājs norādīja, ka starp abām valstīm valda labas un konstruktīvas attiecības, ko raksturo daudzpusīga un plaša sadarbība vairākās jomās. G.Daudze izteica gandarījumu, ka T.Jaglanns, kurš kandidē uz Eiropas Padomes ģenerālsekretāra amatu, pirms vēlēšanām kā pirmās apmeklē tieši Baltijas valstis.

Norvēģijas parlamenta prezidents skaidroja, ka kandidē uz šo amatu, jo vēlas efektivizēt Eiropas Padomes un īpaši Eiropas Cilvēktiesību tiesas darbu, kā arī panākt lielāku Eiropas reģiona valstu vienotību. Viņš bija pārliecināts, ka Eiropas Padome savā darbā balstās uz demokrātijas un cilvēktiesību standartiem un šīs pamatvērtības nevar tikt ziedotas ekonomisku interešu vārdā.

Ar Norvēģijas parlamenta prezidentu tikās arī Saeimas Ārlietu komisijas deputāti, kuri interesējās par ciešākas Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbības iespējām, kā arī pārrunāja T.Jaglanna nostāju Eiropas Padomei aktuālajos jautājumos.

Šodien T.Jaglannam paredzēta tikšanās ar ārlietu ministru Māri Riekstiņu.

Eiropas Padomes jauno ģenerālsekretāru Eiropas Padomes Parlamentārā asambleja ievēlēs šā gada jūnija sesijas laikā, un jaunais ģenerālsekretārs amatā stāsies septembrī.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!