• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par noslēgtajiem līgumiem ar ģimenes ārstiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.01.2009., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186423

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par budžeta līdzekļiem lauksaimniekiem

Vēl šajā numurā

14.01.2009., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par noslēgtajiem līgumiem ar ģimenes ārstiem

 

Noslēgti visi plānotie līgumi ar ģimenes ārstiem par primārās veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu. Ar valsti līgumus noslēguši 1360 ģimenes ārsti.

Veselības ministrija nepiekrīt apgalvojumiem, ka uz ģimenes ārstiem līgumu slēgšanas procesā ticis izdarīts spiediens. Līguma slēgšana, protams, notikusi sarežģītā situācijā, jo likums par valsts budžetu 2009.gadam pieņemts īsi pirms gada beigām, tomēr ārstnieciskās palīdzības sniegšanu pacientiem nedrīkst pārtraukt, tādēļ līguma turpinājums vai arī skaidrība par katra ārsta gatavību turpināt sadarbību ar valsti nepieciešama pēc iespējas agrāk.

Jāatzīmē, ka līguma nosacījumi tāpat kā līdz šim paredz, ka ģimenes ārsti var jebkurā brīdī šo līgumu lauzt. Vienīgais nosacījums ir trīs mēnešus iepriekš par šādu lēmumu brīdināt Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūru, lai varētu sākt šī ārsta pacientu pārreģistrāciju pie citiem ārstiem.

Veselības ministrs Ivars Eglītis norāda: “Šajā dramatiskajā finanšu situācijā primārā veselības aprūpe un neatliekamā medicīniskā palīdzība ir nozares, kurām vienīgajām finansējums saglabāts bez samazinājuma. Esmu gandarīts, ka līgumu slēgšana par primārās veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu ir norisinājusies sekmīgi un ģimenes ārsti, izprotot situāciju, ka papildu resursi nebūs pieejami, piekrituši turpināt sadarbību ar valsti un sniegt iedzīvotājiem valsts apmaksātu primāro aprūpi.”

 

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!