• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministrija: Par principa "nauda seko skolēnam" ieviešanu skolās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.01.2009., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186373

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta komitejas sēdē: 2009.gada 12.janvārī

Vēl šajā numurā

13.01.2009., Nr. 6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrija: Par principa “nauda seko skolēnam” ieviešanu skolās

 

Finansēšanas modeļa “nauda seko skolēnam” sekmīga ieviešana un veiksmīga īstenošana katrā pašvaldībā iespējama, mērķtiecīgi sadarbojoties pašvaldībām un skolām, – par to pārliecinājās izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, 9.janvārī kopā ar Rīgas domes (RD) Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta (IJSD) direktoru Gunti Helmani un RD IJSD Skolu nodaļas vadītāju Modru Jansoni, apmeklējot Rīgas Mežaparka vidusskolu, Rīgas 31.vidusskolu un tiekoties ar šo skolu vadību.

Tikšanās laikā skolu pārstāvji atzina, ka principa “nauda seko skolēnam” ieviešanas plānošana jeb virtuālā modelēšana likusi meklēt inovatīvus risinājumus; izglītības kvalitātes uzlabošanai un skolu tīkla attīstībai veiktie pasākumi Rīgas pilsētā kopumā notiek mērķtiecīgi, kā arī vērojama skolotāju, skolu vadītāju un pašvaldības ieinteresētība un sadarbība.

Abās izglītības iestādēs ministre īpašu uzmanību pievērsa skolēnu sekmībai, konsultāciju stundu organizēšanai un to ietekmei uz mācību rezultātiem. Skolotāji kopumā atzinīgi novērtēja ministres iepriekš pausto iniciatīvu par prasību paaugstināšanu pārcelšanai no klases uz klasi, kas rosinātu skolēnus uzņemties lielāku atbildību par saviem mācību rezultātiem un paaugstinātu motivāciju mācīties.

Apmeklējot 31.vidusskolu, T.Koķe pārliecinājās, ka Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu mērķstipendijas skolotājiem sniedz nozīmīgu ieguldījumu mācību metodiskā darba pilnveidē. Šajā skolā šīs stipendijas saņem seši skolotāji. Turklāt skola rūpējas par mācību satura dažādošanu, pilnveidi un Eiropas vērtību akcentēšanu, piemēram, jau četrus gadus labākajiem vidusskolēniem ir iespēja apmeklēt Eiropas Parlamentu.

Ministre vērsa skolu vadības uzmanību, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) rūpējas par birokrātisko šķēršļu mazināšanu, profesionālās brīvības un atbildības palielināšanu, kā arī par to, lai skolām pašām ir iespējas lemt par savu organizatorisko struktūru. Tādēļ IZM veikusi grozījumus Ministru kabineta (MK) noteikumos “Noteikumi par prasībām pedagogiem nepieciešamajai izglītībai un profesionālajai kvalifikācijai” (8.janvārī izsludināti valsts sekretāru sanāksmē) un “Pedagogu darba samaksas noteikumi” (22.decembrī apstiprināti MK).

Rīgas 31.vidusskolā mācās 645 skolēni, skolā ir oriģināli iekārtota un sekmīgi darbojas teātra studija “Skatuve”, kas veicina jauniešu radošuma un talantu izkopšanu. Savukārt Mežaparka vidusskolā mācās 110 skolēni, tajā skaitā 35 korekcijas klasē.

 

Agnese Korbe, izglītības un zinātnes ministres padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!