• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par priekšlikumiem ekonomikas aktivizēšanai lauksaimniecībā, zivsaimniecībā un meža nozarē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.01.2009., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186370

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

13.01.2009., Nr. 6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par priekšlikumiem ekonomikas aktivizēšanai lauksaimniecībā, zivsaimniecībā un meža nozarē

 

Zemkopības ministrija (ZM) ir sagatavojusi priekšlikumus, lai šajā ekonomiski sarežģītajā un grūtajā situācijā uzlabotu un nodrošinātu atbalstu gan lauksaimniekiem, gan zivsaimniekiem, gan meža nozarē strādājošajiem. “Mēs uzskatām: lai stabilizētu situāciju lauksaimniecības, meža, pārtikas un zivsaimniecības sektorā, ir steidzami jāveic stabilizēšanas pasākumi, visiem iespējamajiem līdzekļiem atbalstot ražošanu. Šo pasākumu īstenošanai ir jāatvēl papildu līdzekļi no Latvijai piešķiramās starptautiskās palīdzības ekonomikas atveseļošanas mērķiem,” stāsta zemkopības ministrs Mārtiņš Roze.

Zemkopības ministrija uzskata, ka galvenie papildus nepieciešamie instrumenti situācijas stabilizēšanai lauksaimniecībā ir atbalsts kredītsaistību atvieglošanai, atbalsts kredītu garantijām, atbalsts grūtībās nonākušu uzņēmumu restrukturizācijai un izmaiņas ES un valsts atbalsta piešķiršanas nosacījumos, kā arī uzņēmējdarbību regulējošos normatīvajos aktos.

“Zemkopības ministrijas priekšlikumos apkopotais ir tās iespējas, kuras pašreizējos apstākļos mums vajadzētu izmantot, lai atbalstītu uzņēmējus. Tomēr arī viņiem pašiem jābūt gataviem apgūt jaunas iespējas, meklēt jaunas nišas un domāt par to, kā saliedēt spēkus, veidojot kopuzņēmumus un apvienojot resursus. Lauksaimniecība joprojām ir galvenais uzņēmējdarbības veids laukos, kas nodrošina lauku iedzīvotāju nodarbinātību un mazina cilvēku aizplūšanu no laukiem,” norāda M.Roze.

Priekšlikumi ir iesniegti sociālajiem partneriem – Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomei, Zemnieku saeimai, zivsaimniekiem, mežsaimniekiem, Pārtikas uzņēmumu federācijai u.c., lai apkopotu viņu ierosinājumus. Kad tie būs saņemti, Zemkopības ministrija iesniegs priekšlikumus MK, lai lemtu par finansējuma piešķiršanu to īstenošanai.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!