Šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzināt vairāk.

Piekrītu
  • Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1999. gada 20. augusta noteikumi Nr. 292 "Noteikumi par pārtikas piesārņojumu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.08.1999., Nr. 268/269 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18618

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.293

Noteikumi par maksimāli pieļaujamo pesticīdu atlieku daudzumu dzīvnieku izcelsmes produktos

Vēl šajā numurā

24.08.1999., Nr. 268/269

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 292

Pieņemts: 20.08.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.292

 Rīgā 1999.gada 20.augustā (prot. Nr. 42, 16.§)

Noteikumi par pārtikas piesārņojumu


Izdoti saskaņā ar
Pārtikas aprites uzraudzības likuma 4.panta otro daļu


1. Šie noteikumi nosaka obligātās nekaitīguma prasības pārtikai (visos pārtikas aprites posmos) attiecībā uz pieļaujamo pārtikas piesārņojuma līmeni un saturu, kas nerada risku vai kaitējumu cilvēka veselībai, dzīvībai vai videi.
2. Šie noteikumi attiecas uz šādiem pārtikas piesārņojuma veidiem:
2.1. toksiskajiem elementiem;
2.2. mikotoksīniem;
2.3. nitrozamīniem;
2.4. nitrātiem;
2.5. mikrobioloģisko piesārņojumu;
2.6. dioksīniem;
2.7. polihlordifeniliem.
3. Toksisko elementu, mikotoksīnu un nitrozamīnu saturs pārtikas produktos un to izejvielās nedrīkst pārsniegt šo noteikumu 1.pielikumā minētās normas.
4. Nitrātu atlikuma normas pārtikas produktos un to izejvielās minētas šo noteikumu 2.pielikumā.
5. Maksimāli pieļaujamais mikrobioloģiskais piesārņojums pārtikas produktos un to izejvielās noteikts šo noteikumu 3. un 4.pielikumā.
6. Dioksīnu un polihlordifenilu saturs pārtikas produktos un to izejvielās nedrīkst pārsniegt šo noteikumu 5.pielikumā minētās normas.
7. Šo noteikumu 4.pielikums stājas spēkā ar 2002.gada 1.janvāri. Ar šo noteikumu 4.pielikuma spēkā stāšanās dienu spēku zaudē šo noteikumu 3.pielikuma 2., 7., 8., 10., 11., 13. un 14.punkts.

 

Ministru prezidents A.Šķēle

Labklājības ministra vietā - finansu ministrs E.Krastiņš

1.pielikums
Ministru kabineta
1999.gada 20.augusta noteikumiem Nr.292


Maksimāli pieļaujamās toksisko elementu,
mikotoksīnu un nitrozamīnu normas pārtikas produktos un to izejvielās

 

Latvijas Produktu Toksiskie elementi (mg/kg) Miko- Nitro-
Nr. kombinētās grupas toksīni zamīni
p.k. nomen- apraksts svins kadmijs varš dzīv- arsēns (mg/kg) (S NDMA Piezīmes
klatūras (Pb) (Cd) (Cu) sudrabs (As) + NDEA)
kods (Hg) (mg/kg)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
1. 0201-0205 Svaiga, atdzesēta vai 0,5 0,05 5,0 0,03 0,1 0,005 1) 0,002 1) aflatoksīns B1
0208 saldēta gaļa,
t.sk.
0207 svaiga, atdzesēta vai
saldēta mājputnu gaļa
2. 0206 Svaigi, atdzesēti vai 0,6 0,3 20,0 0,1 1,0 0,005 1) 0,002 1) aflatoksīns B1
0208 saldēti gaļas pārtikas 1,0 2) 1,0 2) 0,2 2) 2) nierēm
subprodukti,
t.sk.
0207 mājputnu gaļas pārtikas
subprodukti
1610 00 100 Produkti no gaļas
subproduktiem, pārtikas
izstrādājumi uz šo
produktu pamata
3. 0210 Sālīta, kaltēta vai žāvēta 0,5 0,05 5,0 0,03 0,1 0,005 1) 0,002 1) aflatoksīns B1
(izņemot gaļa, gaļa sālījumā 0,004 2) 2) žāvētiem produktiem
0210 90 290-
0210 90 800)
1601 00 Desas un līdzīgi
1601 00 910 produkti no gaļas
4. 0209 00 Neapstrādāti vai 0,1 0,03 0,5 0,03 0,1 0,005 1) 0,002 1) aflatoksīns B1
nepārkausēti, svaigi,
atdzesēti, saldēti, sālīti
vai sālījumā, žāvēti vai
kūpināti cūkgaļas tauki,
brīvi no liesas gaļas, un
mājputnu tauki
1501 00 Cūku tauki un mājputnu tauki
1502 00 Liellopu, aitu vai kazu tauki
5. 0302 Svaigas, atvēsinātas, 1,0 0,2 10,0 0,5 5,0 0,003 1) saldūdens zivīm
0303 saldētas zivis, zivju 0,6 1) 1,0 1)
0304 fileja un pārējā zivju gaļa
6. 0305 Vītinātas, sālītas zivis 1,0 0,2 10,0 0,6 1,0 0,003
vai zivis sālījumā, karsti
vai auksti kūpinātas zivis
(izņemot pārtikas zivju
miltus un granulas,
aknas, ikrus un pieņus)
7. 0302 70 000 Zivju aknas 3,0 1,0 25,0 0,2 1,0 Konservētiem
0303 79 969 produktiem kombinētā
0302 70 000 Zivju ikri skārda tarā - alva
0303 80 100 (Sn) - 200 mg/kg
0306 Dzīvi, svaigi, atdzesēti,
saldēti, kaltēti, sālīti vai
sālījumā vēžveidīgie
0307 Dzīvi, svaigi, atdzesēti,
saldēti, kaltēti, sālīti vai
sālījumā moluski, dzīvi,
svaigi, atdzesēti, saldēti,
kaltēti, sālīti vai sālījumā
ūdens bezmugurkaulnieki
8. 0401 Piens un krējums, neie- 0,1 0,03 1,0 0,005 0,05 0,0005 1) 1) aflatoksīns M1
biezināts, bez cukura vai
citām saldinātājvielām
0403 Paniņas, ieraudzēts piens
un krējums, jogurts, kefīrs
un pārējie fermentēti vai
skābpiena produkti
9. 0405 Sviests un pārējie piena 0,1 0,03 0,5 0,03 0,1 0,0005 1) 1) aflatoksīns M1
tauki; sviesta pasta
10. 0406 Sieri un biezpiens 0,3 0,2 5,0 0,02 0,3 0,0005 1) 1) aflatoksīns M1
11. 0402 Piens un krējums, iebie- 0,3 0,1 3,0 0,015 0,15 0,0005 1) 1) aflatoksīns M1
zināts vai ar cukuru vai Konservētiem
citām saldinātājvielām produktiem kombinētā
(svaigā, tikko skārda tarā - alva
sagatavotā produkcijā) (Sn) - 200,0 mg/kg
12. 0402 10 Piens un krējums, 0,05 0,03 1,0 0,005 0,05 0,0005 1) 1) aflatoksīns M1
0402 21 pulverī, granulās vai
citās cietās formās
13. 0408 Putnu olas, svaigas, 0,3 0,01 3,0 0,02 0,1 0,005 1) 1) aflatoksīns B1
(izņemot žāvētas, ūdenī vārītas vai 3,0 2) 0,1 2) 15,0 2) 0,1 2) 0,5 2) 0,005 1) 2) 2) olu pulverim
0408 11 200; tvaicētas, saldētas vai
0408 19 200; konservētas ar citu paņē-
0408 91 200; mienu, olas kultenī, ar vai
0408 99 200) bez cukura vai citām
saldinātājvielām, bez čau-
malas, un olu dzeltenumi
14. 0701-0713 Pārtikas dārzeņi, pākš- 0,5 0,03 5,0 0,02 0,2 0,05 1) 1) patulīns - tikai
augi, sēnes, arī žāvēti 0,1 2) 10,0 2) 0,03 2) 0,005 3) 2) tomātiem
dārzeņi, veseli, gabaliņos 0,005 4) 2) 2) pākšaugiem
vai šķēlītēs sagriezti, 0,1 5) 2) 3) aflatoksīns B1
smalki sasmalcināti vai 1,0 6) 2) 4) ohratoksīns
pulverveidā, bet bez 1,0 7) 2) 5) T-2 toksīns
tālākas apstrādes 6) zearalenons
2103 20 000 Tomātu kečups un pārējās 7) dezoksinivalenols
tomātu mērces (pārrēķinot 8) konservētiem
uz izejvielas sausnas saturu) produktiem kombinētā
skārda tarā - alva
(Sn) - 200,0 mg/kg
15. 0801-0813 Pārtikas augļi un rieksti, 0,4 0,03 5,0 0,02 0,2 0,05 1) 1) patulīns -
t.sk. žāvēti augļi 0,5 2) 0,1 2) 15,0 2) 0,05 2) 0,3 2) 0,005 3) 2) augļiem, ogām
(pārrēķinot uz izejvielas 1,0 4) 2) 2) riekstiem
sausnas saturu) 3) aflatoksīns B1
4) zearalenons
16. 0901 Kafija 1,0 0,05 - 0,02 1,0 0,005 1) 1) aflatoksīns B1
17. 0902 Tēja, aromatizētā vai 5,0 1,0 100,0 0,1 1,0 0,005 1) 1) aflatoksīns B1
nearomatizētā
18. 1001-1008 Graudaugu kultūras, arī 0,5 0,1 7,0 0,03 0,2 0,005 1) 0,002 7) 1) aflatoksīns B1
(izņemot miežu un kviešu klijas 0,3 6) 0,005 2) 2) ohratoksīns
1007 00) 0,1 3) 3) T-2 toksīns
1,0 4) 4) zearalenons
1,0 5) 5) dezoksinivalenols
6) miežu un kviešu klijām
7) graudaugu kultūrām
19. 1101 00- Graudaugu milti, 0,5 0,1 7,0 0,03 0,2 0,005 1) 1) aflatoksīns B1
1106 putraimi, graudaugu 1,0 6) 20,0 6) 0,005 2) 2) ohratoksīns
dīgļi, kviešu lipeklis 0,1 3) 3) T-2 toksīns
1902 Makaronu izstrādājumi 1,0 4) 4) zearalenons -
1,0 5) graudaugu dīgļiem 0,7
5) dezoksinivalenols
6) graudaugu dīgļiem
20. 1108 Ciete 0,5 0,1 10,0 0,02 0,1
21. 1201-1207 Eļļas augu sēklas 1,0 0,1 15,0 0,05 0,3 0,005 1) 1) aflatoksīns B1
1,0 2) 2) zearalenons
22. 1302 20 Pektīni 10,0 - 50,0 - 3,0
1302 31 000 Agaragars
23. 1509 Olīveļļa un tās frakcijas, 0,1 0,05 0,5 0,03 0,1 0,005 1) 1) aflatoksīns B1
rafinētas vai nerafinētas 1,0 2) 0,05 2) 2) margarīnam
1512 Saulespuķu eļļa un tās
frakcijas, rafinētas vai
nerafinētas
1514 Rapšu eļļa un tās frakcijas,
rafinētas vai nerafinētas
1515 Pārējie augu tauki un eļļas,
un to frakcijas, rafinētas
vai nerafinētas
1517 10 Margarīns
24. 1602 Konservi no gaļas, 0,6 0,05 5,0 0,03 0,1 0,005 1) 0,002 1) aflatoksīns B1
gaļas subproduktiem 1,0 2) 0,1 2) 5,0 2) 0,03 2) 0,1 2) 0,005 1) 2) 0,002 2) 2) konservētiem
produktiem kombinētā
skārda tarā - alva
(Sn) - 200,0 mg/kg
25. 1604 Sagatavotas vai 1,0 0,2 10,0 0,4 1,0 0,003 1) konservētiem
konservētas zivis 2,0 1) produktiem kombinētā
skārda tarā - alva
(Sn) - 200,0 mg/kg
26. 1704 Konditorejas izstrādājumi 1,0 0,1 15,0 0,01 0,5
no cukura (ieskaitot
balto šokolādi) bez
kakao piedevas
27. 1801 00 000- Kakao pupiņas, pasta, 1,0 0,5 50,0 0,1 1,0 0,005 1) 1) aflatoksīns B1
1806 90 900 sviests, pulveris, šokolāde
un pārējie pārtikas
produkti ar kakao piedevu
28. 1905 Maize, 0,3 0,05 5,0 0,01 0,1 0,005 1) 1) aflatoksīns B1
miltu konditorejas 0,5 0,1 5,0 0,02 0,1 1,0 2) 2) zearalenons
izstrādājumi, 1,0 3) 3) dezoksinivalenols
cepumi 0,5 0,1 5,0 0,02 0,3 0,005 1) - miltu konditorejas
izstrādājumiem
29. 2001 Dārzeņu, augļu, riekstu 0,5 0,03 5,0 0,02 0,2 0,05 1) 1) patulīns (no dārzeņu
2002 vai citu augu daļu 1,0 2) 0,05 2) 3) 10,0 3) 4) 0,05 4) 0,5 4) un augļu sulām patulīnu
2003 izstrādājumi 0,5 3) 4) 0,1 4) nosaka ābolu, tomātu,
2004 smiltsērkšķu sulā)
2005 2) konservētiem
2006 produktiem kombinētā
2007 skārda tarā - alva
2008 (Sn) - 200 mg/kg
2009 3) pastveida produktiem
4) sēnēm
30. 2102 Raugs (aktīvais vai 1,0 0,2 10,0 0,03 0,2
neaktīvais)
31. 2102 90 901 --- majonēze 0,3 0,05 1,5 0,05 0,1
32. 2104 Gatavas zupas un 1,0 0,2 20,0 0,1 1,0
buljoni, produkti to
sagatavošanai
33. 2105 00 Saldējums un pārējie 0,1 0,03 1,0 0,005 0,05 0,0005 1) 1) aflatoksīns M1
pārtikas ledus veidi, ar
vai bez kakao piedevas
34. 2106 10 Olbaltumvielu koncentrāti 0,3 0,2 4,0 0,03 1,0
2106 90 - pārējie:
-- uztura bagātinātāji - 1,0 0,1 - 0,03 0,2
šķiedrvielas
-- uztura bagātinātāji - 5,0 1,0 - 0,05 1,0
ūdenī šķīstošie vitamīni
35. -- uztura bagātinātāji - 2,0 0,1 - 0,01 1,0
minerālvielas
36. 2202 Ūdeņi, ieskaitot 0,1 0,01 - 0,005 0,1
minerālūdeņus un
gāzētos ūdeņus ar cukura
vai citu saldinātājvielu,
vai aromātisko vielu
piedevu, un pārējie
bezalkoholiskie dzērieni
37. 2501 00 100 Vārāmā sāls 2,0 0,1 3,0 0,01 1,0
 
Labklājības ministra vietā -
finansu ministrs E.Krastiņš
2.pielikums
Ministru kabineta
1999.gada 20.augusta noteikumiem Nr.292
Pieļaujamās nitrātu atlikuma normas pārtikas produktos un to izejvielās
Latvijas Nitrātu
Nr. kombinētās Produktu grupas apraksts atlikums* Piezīmes
p.k. nomen- (mg/kg)
klatūras kods
1. 0701 Kartupeļi, svaigi vai atdzesēti 250 1) no 1.septembra līdz jaunai ražai
200 1)
2. 0702 00 Tomāti, svaigi vai atdzesēti 150
3. 0703 10 Sīpoli 80
4. 0704 Galviņkāposti, kolrābji, brokoļi un līdzīgi 900 1) no 1.septembra līdz jaunai ražai
Brassicas ģints augu pārtikas produkti, 500 1)
svaigi vai atdzesēti
5. 0704 10 Ziedkāposti 300
6. 0705 Lapu salāti (Lactuca sativa) , svaigi vai atdzesēti 3500 1) 1) no 1.maija līdz 30.septembrim
4500 2) segtās augsnēs
2500 3) 2) no 1.oktobra līdz 31.martam segtās augsnēs
3) no 1.maija līdz 31.augustam atklātās
augsnēs
7. 0706 Galda bietes, svaigas vai atdzesētas 1400
8. 0706 10 000 Burkāni, svaigi vai atdzesēti 400 1) no 1.septembra līdz jaunai ražai
250 1)
9. 0707 00 Gurķi un pipargurķi, svaigi vai atdzesēti 150 1) segtās augsnēs
300 1)
10. 0709 70 000 Spināti, Jaunzēlandes spināti 2500 1) no 1.novembra līdz 31.martam
3000 1)
11. 0705 11 Lapu galviņkāposti, selerijas, dilles 2000
0709 40 000 1) segtās augsnēs
0709 90 500 3000 1)
12. 0709 60 100 Saldie pipari 200 1) segtās augsnēs
400 1)
13. 0709 60 600 Kabači 400
14. 0807 11 000 Arbūzi 60
15. 0807 Ķirbjaugu kultūras, 200
melones 90
16. 0806 Vīnogas, svaigas vai 60 1) kaltētiem augļiem un dārzeņiem
0808 10 kaltētas 1), āboli, bumbieri nitrātu atlikumu nosaka, pārrēķinot uz
0808 20 sākumproduktu
*) - izteikts kā miligrams nitrātu jonu uz kilogramu sākumprodukta.
 
Labklājības ministra vietā -
finansu ministrs E.Krastiņš
3.pielikums
Ministru kabineta
1999.gada 20.augusta noteikumiem Nr.292
Maksimāli pieļaujamās mikrobioloģiskā piesārņojuma normas
pārtikas produktos un to izejvielās
Mezofili Produkta masa (g), Staphylo-
aerobo un kurā nav pieļaujami: coccus
Latvijas fakultatīvi aureus
Nr. kombinētās Produktu anaerobo zarnu Salmo- Staphy- (KVV 1 g Piezīmes
p.k. nomenklatūras grupas mikroorga- nūjiņu nella lococcus ne
kods apraksts nismu skaits grupas spp. aureus vairāk
(KVV 1 g baktē- par)
ne vairāk par) rijas
1 2 3 4 5 6 7 8 9
1. 0201 Svaiga vai atdzesēta liellopu gaļa
0203 Svaiga, atdzesēta vai saldēta cūkgaļa
0204 Svaiga, atdzesēta vai saldēta aitu
vai kazu gaļa:
- svaiga 10 1,0 25 - - paraugus ņem kaut-
- atdzesēta 1 x 103 0,1 25 - - ķermeņu muskuļ-
- saldēta cūkgaļa 5 x 106 0,001 25 - - šķiedru dziļākajos
slāņos
0202 Saldēta liellopu gaļa 5 x 106 0,001 25 - -
2. 0201 20 900
0202 30 900
0203 19 900
0203 29 900
0204 43 900
0204 50 190
0204 50 590 --- pārējie
---- malta liellopu gaļa 5 x 106 0,001 25 - 5 x 103
----- gaļas pusfabrikāti, atdzesēti, 5 x 105 0,001 25 - -
saldēti
---- pusfabrikāti mīklā (pelmeņi) 1 x 106 0,0001 25 - -
3. 0206 Svaigi, atdzesēti vai saldēti - - 25 - -
liellopu, cūku, aitu, kazu gaļas
pārtikas subprodukti
4. -- Gallus domesticus sugas putnu 1) ja rezultāts ir
liemeņi: pozitīvs, analīzi
0207 11 --- nesadalīti, svaigi vai atdzesēti 2 x 105 - 25 1) - - atkārto 5 x 25 g
0207 12 --- nesadalīti, saldēti 2 x 105 - 25 1) - - parauga. Pozitīvs
rezultāts pieļaujams
vienā no pieciem
paraugiem
--- maltā gaļa 5 x 103 0,1 25 0,1 - Proteus 0,1 g nav
pieļaujams
5. 0302 - svaigas, atvēsinātas, saldētas zivis 5 x 104 0,001 25 0,01 -
0303 zivju fileja un pārējā zivju gaļa
0304
- malta zivju gaļa 5 x 104 - 25 - -
-- nevārīti saldēti pusfabrikāti 5 x 104 - 25 - -
6. 0305 Kaltētas, sālītas zivis vai zivis
sālījumā; karsti vai auksti kūpinātas
zivis (izņemot zivju miltus un granulas):
- sālīti (marinēti) griezti zvejas
produkti (t.sk. lašu dzimtas zivis):
-- ar vai bez piedevām, ar vai 5 x 104 0,1 25 1,0 -
bez uzlējumiem, eļļā
-- ar garšvielām (pikantas filejas u.c.) 1 x 105 0,01 25 1,0 -
- karsti kūpināti:
-- griezti un negriezti zvejas produkti 5 x 103 1,0 25 1,0 -
-- saldēti kūpināti zvejas produkti 1 x 104 1,0 25 1,0 -
-- zvejas produkti ar garšvielām 1 x 104 1,0 25 - -
-- maltās zvejas produktu gaļas 1 x 103 1,0 25 1,0 -
izstrādājumiizstrādājumi
- auksti kūpināti: sulfītreducējošās
-- griezti 1 x 104 1,0 25 1,0 - klostrīdijas 0,1 g
-- negriezti zvejas produkti 3 x 104 1,0 25 1,0 - nav pieļaujamas
-- zvejas produktu šķiņķi, zvejas 1 x 105 0,01 25 - -
produkti ar garšvielām
- vītinātas zivis 1 x 104 1,0 25 - - sulfītreducējošās
klostrīdijas 1,0 g
nav pieļaujamas;
pelējumi 1,0 g nav
pieļaujami
- sālīti zvejas produkti 1 x 104 0,1 25 - -
- zvejas produkti garšvielu 2 x 104 0,1 25 - -
sālījumā un marinēti
- zvejas produkti speciālā un 1 x 105 0,1 25 1,0 - sulfītreducējošās
garšvielu sālījumā klostrīdijas 0,01 g
nav pieļaujamas;
pelējumi 0,1 g nav
pieļaujami
- griezti zvejas produkti eļļā, 2 x 105 0,01 25 0,1 -
uzlējumos, mērcēs, ar vai bez
piedevām
- pastveida nesterilizētie konservi 5 x 105 0,01 25 0,1 -
7. 0306 Dzīvi, svaigi, atdzesēti, saldēti,
kaltēti, sālīti vai sālījumā vēžveidīgie,
ar vai bez čaulas; tvaicēti vai vārīti
ūdenī, atdzesēti vai neatdzesēti,
saldēti, kaltēti, sālīti vai sālījumā
vēžveidīgie čaulā
0307 Dzīvi, svaigi, atdzesēti, saldēti,
kaltēti, sālīti vai sālījumā moluski,
ar vai bez čaulas; dzīvi, svaigi,
atdzesēti, saldēti, kaltēti, sālīti vai
sālījumā ūdens bezmugurkaulnieki:
- svaigi, atvēsināti, saldēti jūras 1 x 105 0,001 25 0,01 -
bezmugurkaulnieki
- vārīti vēžveidīgie un gliemenes 1 x 105 1) 25 - 1 x 103 1) 1 g ne vairāk par
(negrieztos produktos); 1 x 102
-- atčaulotos un neatčaulotos 5 x 105 1) 25 - 1 x 103 1) 1 g ne vairāk par
produktos (izņemot krabju gaļu); 1 x 102
-- krabju gaļa 1 x 106 1) 25 - 1 x 103 1) 1 g ne vairāk par
1 x 102
- vītināti jūras bezmugurkaulnieki 2 x 104 1,0 25 - - sulfītreducējošās
klostrīdijas 1 g nav
pieļaujamas;
pelējumi 1 g nav
pieļaujami
8. 0401 Piens un krējums, neiebiezināts,
bez cukura vai citām saldinātājvielām:
- pasterizēts piens 5 x 104 1) 1,0 1) 25 1) - - 1) A grupa
1 x 105 2) 0,1 2) 25 2) - - 2) B grupa
3 x 105 3) 0,1 3) 25 3) - - 3) kannās, cisternās
- pasterizēts saldais krējums 1 x 105 1) 0,1 1) 25 1) - - 1) A grupa
2 x 105 2) 0,01 2) 25 2) - - 2) B grupa
3 x 105 3) 0,01 3) 25 3) - - 3) kannās, cisternās
9. 0403 Paniņas, ieraudzēts piens un
krējums, jogurts, kefīrs un pārējie
fermentēti vai skābpiena produkti:
- visu veidu skābais krējums - 0,001 25 - -
- krējums (ar termisko apstrādi) - 0,1 25 -
- jogurts, kefīrs u.c. skābpiena - 0,01 25 - -
dzērieni
10. 0405 Sviests un pārējie piena tauki;
sviesta pastas:
-- saldkrējuma (ar ūdens saturu 1 x 105 0,1 25 - -
16 % un mazāk)
-- skābkrējuma (ar ūdens saturu - 0,1 25 - -
16 % un mazāk)
-- saldkrējuma (ar ūdens saturu 1 x 103 0,01 25 - -
vairāk par 16 %)
-- skābkrējuma (ar ūdens saturu - 0,01 25 - -
vairāk par 16 %)
11. 0406 Sieri un biezpiens:
- biezpiens, mājas siers u.c. - 0,001 25 0,1 -
biezpiena izstrādājumi bez
termiskas apstrādes
- biezpiena izstrādājumi, deserti - 0,1 25 0,1 -
ar biezpiena pamatu (ar termisko
apstrādi)
- visu veidu cietie, puscietie un - 0,001 25 - 5 x 102 Listeria monocyto-
saldpiena sieri genes 25 g produkta
nav pieļaujama
- mīkstie saldpiena sieri - 0,0001 25 - 5 x 102 Listeria monocyto-
genes 25 g produkta
nav pieļaujama
- skābpiena sieri - 0,01 25 - 5 x 102 Listeria monocyto-
genes 25 g produkta
nav pieļaujama
- kausētie sieri bez piedevām 5 x 103 0,1 25 - -
- kausētie sieri ar piedevām 1 x 104 0,1 25 - - pelējumi 1 g ne vairāk
(sēnes, dārzeņi u.c.) par 100 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 100 KVV
12. 0402 Piens un krējums, iebiezināts vai
ar cukuru vai citām saldinātājvielām:
- iebiezināts pilnpiens vai
vājpiens ar cukuru:
-- fasēts patērētāja tarā 2,5 x 104 1) 1,0 25 - -
-- fasēts transporttarā - 0,1 25 - -
- kafija, kakao ar iebiezinātu 3,5 x 104 1) 1,0 25 - -
pienu vai cukuru
13. 0402 10 - pulverī, granulās vai citās
cietās formās:
-- sausais govs piens 5 x 104 1) 0,1 1) 25 1) 0,1 -
7 x 104 2) 0,1 2) 25 2) 0,1
-- sausais govs vājpiens:
--- gatavs lietošanai 5 x 104 0,1 25 0,1 -
--- rūpnieciskai pārstrādei 1 x 105 0,1 25 0,1 -
-- sausie piena produkti, koncentrāti 1 x 105 0,1 25 1,0 -
-- sausais saldais krējums ar vai 5 x 104 1) 0,1 1) 25 - -
bez cukura 1 x 105 2) 0,1 2) 25 - -
14. 0408 Putnu olas, svaigas, žāvētas,
(izņemot ūdenī vārītas vai tvaicētas,
0408 11 200; saldētas vai konservētas ar citu
0408 19 200; paņēmienu, olas kultenī, ar vai bez
0408 91 200; cukura vai citām saldinātājvielām,
0408 99 200) bez čaumalas un olu dzeltenumi:
- olas 5 x 103 0,1 25 - -
- olu melanža (saldēta) ar vai 5 x 105 0,1 25 1,0 - Proteus 1 g nav
bez sāls un cukura piedevas, olu pieļaujams
baltumi un dzeltenumi (saldēti)
- olu pulveris enterālās barošanas 5 x 104 0,1 25 1,0 - Proteus 1 g nav
produktiem pieļaujams
- olu pulveris ar siltumapstrādi, 1 x 105 0,1 25 1,0 -
baltums, dzeltenums, sausie olu
maisījumi omletēm
- sublimēti olu produkti:
-- pulveris, dzeltenums 5 x 104 0,01 25 1,0 -
-- baltums 1 x 104 0,1 25 1,0 -
15. 0410 00 000 Citur neminēti dzīvnieku
izcelsmes pārtikas produkti:
- pārtikas želatīns 1 x 104 1,0 25 - -
16. 0701-0714 Pārtikas dārzeņi un daži
sakņaugi un bumbuļaugi:
- dārzeņi un kartupeļi, svaigi, svaigi
saldēti, un to pārstrādes produkti:
-- svaigi, blanšēti, ātri sasaldēti 1 x 104 1,0 25 - - pelējumi 1 g ne
dārzeņi vairāk par 100 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 100 KVV
-- svaigi, neblanšēti, ātri 1 x 105 0,01 25 - - pelējumi 1 g ne
sasaldēti dārzeņi vairāk par 500 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 500 KVV
-- zaļie un lapu dārzeņi, ātri 5 x 105 0,01 25 - - pelējumi 1 g ne
sasaldēti vairāk par 500 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 500 KVV
-- kartupeļu pusfabrikāti, ātri 5 x 104 0,01 25 - - pelējumi 1 g ne
sasaldēti vairāk par 1000 KVV
-- salāti un maisījumi no 5 x 104 0,1 25 - - pelējumi 1 g ne
blanšētiem, ātri sasaldētiem vairāk par 100 KVV;
dārzeņiem raugi 1 g ne vairāk
par 100 KVV
-- dārzeņu pusfabrikāti, 5 x 104 0,1 25 1,0 -
biezeņveidīgi, ātri sasaldēti
-- sālīti, skābēti dārzeņi (kāposti, - - 25 - -
gurķi, tomāti u.c.), nefasēti
- žāvēti kartupeļi un dārzeņi:
-- žāvēti dārzeņi (pirms tam 5 x 105 0,01 25 - - pelējumi 1 g ne
neblanšēti) vairāk par 500 KVV;
B cereus 1 g ne
vairāk par 100 KVV
-- sausais kartupeļu biezenis 5 x 104 0,1 25 - - pelējumi 1 g ne
vairāk par 500 KVV
-- žāvēti dārzeņi un kartupeļi 2 x 104 0,01 25 - - pelējumi 1 g ne
(pirms tam blanšēti) vairāk par 500 KVV
-- kartupeļu čipsi 1 x 103 0,1 25 - -
- kaltētas sēnes 5 x 105 0,001 25 - - pelējumi 1 g ne
vairāk par 500 KVV
17. 0801-0814 Pārtikas augļi un rieksti;
citrusaugļu vai ķirbjaugu mizas:
- ātri sasaldēti sēkliņaugļi un 5 x 104 0,1 25 - - pelējumi 1 g ne
kauliņaugļi vairāk par 200 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 1000 KVV
- veseli augļi vakuumiepakojumā, 5 x 104 0,1 25 - - pelējumi 1 g ne
ātri sasaldēti vairāk par 200 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 500 KVV
- rīvēti vai citādi sasmalcināti 1 x 105 0,01 25 - - pelējumi 1 g ne
augļi, ātri sasaldēti vairāk par 500 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 100 KVV
- žāvēti augļi 5 x 104 0,1 25 - - pelējumi 1 g ne
vairāk par 500 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 500 KVV
-- cukāti 1 x 103 1,0 25 - - pelējumi 1 g ne
vairāk par 50 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
- rieksti:
-- neapstrādāti - 0,01 - - - pelējumi 1 g ne
vairāk par 1000 KVV
-- apstrādāti - 0,1 - - - pelējumi 1 g ne
vairāk par 500 KVV
18. 0901-0910 Kafija, tēja, mate un garšvielas:
- tēja (melnā, zaļā) - - - - - pelējumi 1 g ne
vairāk par 1000 KVV
- kafija (pupiņas, zaļas) - - - - - pelējumi 1 g ne
vairāk par 500 KVV
- garšvielas, gatavas lietošanai 5 x 105 0,01 25 - - mezofilās
sulfītreducējošās
klostrīdijas 0,01 g
nav pieļaujamas;
pelējumi 1 g ne
vairāk par 1000 KVV
- garšvielas, neapstrādātas 2 x 106 0,001 25 - - pelējumi 1 g ne
(melnie, smaržīgie pipari, malti vairāk par
sarkanie pipari, koriandrs, 1 x 104 KVV
kanēlis, muskatrieksti)
- kompleksi piedevu maisījumi 5 x 105 0,01 25 - - mezofilās
ar garšvielām sulfītreducējošās
klostrīdijas 0,01 g
nav pieļaujamas;
pelējumi 1 g ne
vairāk par 200 KVV
- pārtikas koncentrāti - 5 x 103 1,0 25 -- - pelējumi 1 g ne
ķiploku pulveris (žāvēts ar vairāk par
sublimācijas metodi) 100 KVV;
B.cereus 1 g ne
vairāk par 100 KVV
19. 1001-1008 Graudaugu kultūras:
(izņemot - miežu un kviešu klijas: 5 x 104 0,1 25 - - pelējumi 1 g ne
1007 00) vairāk par 100 KVV
- pārtikas šķiedras no kviešu 5 x 104 0,1 25 - - pelējumi 1 g ne
klijām vairāk par 50 KVV
20. 1108 13 000 -- kartupeļu ciete 1 x 105 0,01 25 - - pelējumi 1 g ne
1108 12 000 -- kukurūzas ciete vairāk par 500 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 500 KVV
21. 1302 20 - pektīni, pektināti, pektāti:
-- pektīni 5 x 102 1,0 25 - - pelējumi 1 g ne
vairāk par 50 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
22. 1302 31 000 - agaragars 5 x 104 1,0 25 - - pelējumi 1 g ne
vairāk par 100 KVV
23. 1517 Margarīns; dzīvnieku vai augu
tauku un eļļu vai dažādu tauku un
eļļu frakciju, kas minēti šajā grupā,
pārtikas maisījumi vai produkti:
- margarīns - 0,01 25 - - pelējumi 1 g ne
vairāk par 50 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 500 KVV
24. 1601 00 Desas un līdzīgi produkti no gaļas,
gaļas subproduktiem vai asinīm;
pārtikas izstrādājumi uz šo
produktu pamata:
1601 00 100 - no aknām:
-- desas 1 x 103 - 1,0 25 - - sulfītreducējošās
2 x 103 klostrīdijas 0,01 g
nav pieļaujamas
-- pastētes 1 x 103 - 1,0 25 0,1 - sulfītreducējošās
2 x 103 klostrīdijas 0,1 g
nav pieļaujamas
1601 00 910 -- desas, sausās vai uzziešanai,
nevārītas
--- jēli žāvētas, pusžāvētas, - 0,1 25 1,0 sulfītreducējošās
kūpinātas, vārītas klostrīdijas 0,01 g
nav pieļaujamas
1601 00 990 -- pārējie:
--- vārīti desu izstrādājumi 1 x 103 - 1,0 25 1,0 sulfītreducējošās
(desas, cīsiņi, sardeles, 2,5 x 103 klostrīdijas 0,01 g
maizes desas u.c.) nav pieļaujamas;
termiski apstrādātiem
sagrieztiem produktiem
Listeria
monocytogenes 25 g
nav pieļaujama
- pārējie:
-- zilcgaļa 1 x 103 - 1,0 25 - - sulfītreducējošās
2 x 103 klostrīdijas 0,1 g
nav pieļaujamas
-- galerti 2 x 103 - 0,1 25 0,1 - sulfītreducējošās
5 x 103 klostrīdijas 0,1 g
nav pieļaujamas
-- asins desas 1 x 103 - 1,0 25 - - sulfītreducējošās
2 x 103 klostrīdijas 0,01 g
nav pieļaujamas
25. 1602 Pārējie gatavie izstrādājumi vai
konservi no gaļas, gaļas
subproduktiem vai asinīm:
- vārīti gaļas produkti (šķiņķi, 1 x 103 1,0 25 - - sulfītreducējošās
ruletes no liellopu, cūkas gaļas, klostrīdijas 0,1 g
presēta liellopu un cūkas gaļa, nav pieļaujamas
šķiņķi apvalkā, presēta bekona
gaļa, jēra gaļa formā)
- vārīti un kūpināti liellopu, 1 x 103 1,0 25 - - sulfītreducējošās
cūkas gaļas produkti (šķiņķi, klostrīdijas 0,1 g
ruletes, krūtiņa u.c.) nav pieļaujamas
- ātri sasaldēti gaļas ēdieni:
-- gaļas gabaliņi porcijās bez 1 x 104 0,01 25 0,1 - enterokoki 1 g ne
mērcēm vairāk par
1 x 103 KVV
-- no maltās gaļas ar mērcēm, 2 x 104 0,01 25 0,1 - enterokoki 1 g ne
pankūkas ar gaļas pildījumu vairāk par
2 x 103 KVV
-- gaļas konservi, pasterizēti 2 x 102 1,0 25 1,0 - sulfītreducējošās
klostrīdijas 0,1 g
nav pieļaujamas
26. 1602 32 -- Gallus domesticus sugas putnu:
--- vārīti desu izstrādājumi (desas, 1 x 103 1,0 25 1,0 - sulfītreducējošās
maizes desa, cīsiņi, sardeles), vārīti klostrīdijas 0,1 g
un kūpināti izstrādājumi, gatavi nav pieļaujamas
maltās gaļas izstrādājumi
--- gatavi ātri sasaldēti 1 x 104 0,1 25 1,0 - enterokoki 1 g ne
izstrādājumi gabaliņos vairāk par
1 x 103 KVV
--- gatavi ātri sasaldēti 2 x 104 0,1 25 1,0 - enterokoki 1 g ne
izstrādājumi no maltās gaļas ar vairāk par
mērci 2 x 103 KVV
--- vistas gaļas pastētes 2 x 103 1,0 25 1,0 - sulfītreducējošās
klostrīdijas 0,1 g
nav pieļaujamas
--- pastētes no putnu aknām 5 x 103 1,0 25 0,1 -
27. 1604 Sagatavotas vai konservētas zivis;
kaviārs un kaviāra aizstājēji,
sagatavoti no zivju ikriem:
- termiski apstrādāti izstrādājumi:
-- negriezti zvejas produkti 1 x 104 1,0 25 1,0 -
-- griezti zvejas produkti 5 x 103 1,0 25 1,0 -
-- pildīti zvejas produkti, ruletes, 2 x 104 1,0 25 1,0 -
šašliki
-- zvejas produkti dažādos 1 x 104 1,0 25 - -
uzlējumos (mērcēs, marinādēs)
-- mīklas un maltās zvejas 1 x 103 1,0 25 1,0 -
produktu gaļas izstrādājumi
- zvejas produkti želejā 1 x 104 0,1 25 1,0 -
- pastveida zvejas produktu
produkcija:
-- pastētes u.c. 2 x 105 0,01 25 0,1 -
--- zivju sviests, zivju krēms - 0,001 25 0,1 -
- daudzkomponentu izstrādājumi: 5 x 104 0,01 25 1,0 -
--- pēc komponentu samaisīšanas
netiek termiski apstrādāti
--- pēc komponentu samaisīšanas 1 x 104 0,1 25 1,0 -
tiek termiski apstrādāti (plovs,
uzkodas, sutināti zvejas produkti
ar dārzeņiem u.c.)
-- vārīti un saldēti izstrādājumi:
--- ātrsaldēti pusdienu ēdieni un 2 x 104 0,1 25 0,1 -
uzkodas
--- maltās zvejas produktu gaļas 1 x 103 1,0 25 1,0 -
izstrādājumi (krabju nūjiņas,
skaidiņas u.c.)
- produkcija no ikriem:
-- termiski apstrādāta 1 x 104 1,0 25 1,0 -
-- termiski neapstrādāta 1 x 105 0,1 25 0,1 -
- produkcija vakuumiepakojumā 5 x 103 1,0 25 1,0 -
- lašu, foreļu kaviārs kārbās 1 x 104 1,0 25 1,0 - sulfītreducējošās
klostrīdijas 1,0 g
nav pieļaujamas;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV;
pelējumi 1 g ne
vairāk par 100 KVV
- citi zivju ikri:
-- sālīti 1 x 104 1,0 25 1,0 -
-- sālīti ikri apvalkā 5 x 104 1,0 25 1,0 -
-- kūpināti vai vītināti ikri 5 x 103 1,0 25 1,0 - sulfītreducējošās
apvalkā klostrīdijas 1,0 g
nav pieļaujamas;
pelējumi 1 g ne
vairāk par 100 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
-- pasterizēti 5 x 103 1,0 25 1,0 - sulfītreducējošās
klostrīdijas 1,0 g
nav pieļaujamas
- zivju konservi pirms sterilizācijas:
-- konservi no iepriekš termiski 1 x 104 - - - -
apstrādātām zivīm un dārzeņiem
(tomātu mērcē, eļļā, buljonā, eļļas
un tomātu mērcē), zivju konservi
ar dārzeņiem
-- konservi no iepriekš termiski 8 x 104 - - - -
apstrādātām zivīm un dārzeņiem
(tomātu mērcē, ar dārzeņiem
tomātu mērcē, zivis savā sulā un
savā sulā ar eļļu, želejā, zivju zupas)
-- maltās gaļas konservi, pudiņi,
pastētes, konservi no maltās zivju
gaļas ar dārzeņiem:
--- no iepriekš termiski 5 x 104 - - - -
apstrādātām zivīm (izņemot
pastētes no kūpinātām zivīm);
--- no iepriekš termiski 1 x 105 - - - -
neapstrādātām zivīm
--- pastētes no kūpinātām zivīm 2 x 105 - - - -
-- konservi no jūras 1 x 105 - - - -
bezmugurkaulniekiem
28. 1704 Konditorejas izstrādājumi no cukura:
- neglazētas konfektes:
-- piena, pomādes 5 x 103 1,0 25 - - pelējumi 1 g ne
vairāk par 50 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 10 KVV
-- pralinē tipa 1 x 104 0,01 25 - - pelējumi 1 g ne
vairāk par 100 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
- glazētas konfektes:
-- pomādes, augļu, marcipāna, 1 x 104 1,0 25 - - pelējumi 1 g ne
griljāžas vairāk par 50 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
-- piena un krējuma 5 x 104 0,1 25 - - pelējumi 1 g ne
vairāk par 50 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
-- krēma pralinē tipa 5 x 104 0,01 25 - - pelējumi 1 g ne
vairāk par 100 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
- dražejas 1 x 104 0,1 25 - - pelējumi 1 g ne
vairāk par 50 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
- karameles:
-- ledenes, arī ar pomādes, 5 x102 1,0 25 - - pelējumi 1 g ne
liķiera, augļu un ogu pildījumu vairāk par 50 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
-- ar riekstu, šokolādes un 5 x 103 0,1 25 - - pelējumi 1 g ne
riekstu pildījumu vairāk par 50 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
- īrisi 1 x 103 1,0 25 - - pelējumi 1 g ne
vairāk par 10 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 10 KVV
- košļājamā gumija ar cukuru, 5 x 102 1,0 25 0,1 - pelējumi 1 g ne
ksilītu vairāk par 50 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
- halva:
-- glazēta 1 x 104 0,01 25 - - pelējumi 1 g ne
vairāk par 50 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
-- neglazēta 5 x 104 0,01 25 - - pelējumi 1 g ne
vairāk par 50 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
- pastilas, marmelādes izstrādājumi:
-- pastila un zefīrs, neglazēts 1 x 103 0,1 25 - - pelējumi 1 g ne
vairāk par 100 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
-- pastila un zefīrs, glazēti 5 x 103 0,1 25 - - pelējumi 1 g ne
vairāk par 100 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
-- glazēta marmelāde 5 x 103 0,1 25 - - pelējumi 1 g ne
vairāk par 50 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
- Austrumu saldumi:
-- mīkstās konfektes 5 x 103 0,1 25 - - pelējumi 1 g ne
vairāk par 100 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 100 KVV
-- oila 5 x 103 0,1 25 - - pelējumi 1 g ne
vairāk par 100 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
-- šerbets 5 x 103 0,1 25 - - pelējumi 1 g ne
vairāk par 100 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 200 KVV
-- rahat-lukums 1 x 104 0,01 25 - - pelējumi 1 g ne
vairāk par 100 KVV
-- apcepti rieksti 1 x 103 1,0 25 - - pelējumi 1 g ne
vairāk par 50 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
-- kozinaki 5 x 103 0,1 25 - - pelējumi 1 g ne
vairāk par 50 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
29. 1806 Šokolāde un pārējie pārtikas
produkti ar kakao piedevu:
- šokolāde:
-- bez piedevām 1 x 104 0,1 25 - - pelējumi 1 g ne
vairāk par 50 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
-- ar piedevām, ar pildījumu, 5 x 104 0,1 25 - - pelējumi 1 g ne
"Asorti" tipa konfektes vairāk par 100 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
- krēmi, pastas: -
-- piena un šokolādes 5 x 103 0,01 25 0,1 pelējumi 1 g ne
vairāk par 100 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
-- šokolādes 5 x 104 0,01 25 - - pelējumi 1 g ne
vairāk par 100 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 100 KVV
- kakao pulveris:
-- realizācijai 1 x 105 0,01 25 - - pelējumi 1 g ne
vairāk par 100 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 100 KVV
-- pārstrādei 5 x 104 0,01 25 - - pelējumi 1 g ne
vairāk par 100 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 100 KVV
30. 1902 - nevārīti makaronu izstrādājumi, - - 25 - -
bez pildījuma vai nesagatavoti
ar citu paņēmienu
31. 1905 Maizes, miltu izstrādājumi,
kūkas, cepumi un pārējie
konditorejas izstrādājumi ar vai
bez kakao piedevas; vafeļu diski
(izņemot tukšas kapsulas, kuras
izmanto farmācijā), pildītas vafeles:
- tortes un kūkas, biskvīta, kārtainās,
smilšu, gaisīgās ar pildījumu vai apdari:
-- ar putukrējumu 5 x 104 0,01 25 0,01 - ja tiek izmantots
margarīns:
pelējumi 1 g ne
vairāk par 50 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 100 KVV
-- suflē 1 x 104 0,01 25 0,01 - pelējumi 1 g ne
vairāk par 100 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
-- ar augļu un ogu pomādi 1 x 104 0,01 25 0,1 - pelējumi 1 g ne
vairāk par 100 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
-- ar šokolādes glazūru 1 x 104 0,01 25 0,1 - pelējumi 1 g ne
vairāk par 100 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
-- ar vārīto krēmu 1 x 104 0,01 25 1,0 -
-- ar biezpiena un krējuma pildījumu 5 x 104 0,01 25 0,1 -
- vafeļu tortes ar pildījumu:
-- taukvielu 5 103 0,1 25 - - pelējumi 1 g ne
vairāk par 50 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
-- pralinē, šokolādes, riekstu 5 x 104 0,01 25 - - pelējumi 1 g ne
vairāk par 50 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
- biskvīta ruletes ar pildījumu:
-- putukrējuma 5 x 104 0,01 25 0,1 - pelējumi 1 g ne
vairāk par 100 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
-- augļu, magoņu, sukāžu, 1 x 104 1,0 25 1,0 - pelējumi 1 g ne
riekstu u.c. pildījumu vairāk par 100 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
- kēksi:
-- ar pūdercukuru 5 x 103 0,1 25 - - pelējumi 1 g ne
vairāk par 50 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
-- pralinē glazūrā, ar riekstiem, 5 x 103 0,1 25 - - pelējumi 1 g ne
sukādēm vairāk par 100 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
- kēksi, ruletes vakuumiepakojumā 5 x 103 0,1 25 0,1 - pelējumi 1 g ne
vairāk par 100 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
- vafeles:
-- bez pildījuma, ar augļu 5 x 103 0,1 25 - - pelējumi 1 g ne
pomādes pildījumu vairāk par 100 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
-- ar pralinē un riekstu pildījumu, 5 x 104 0,01 25 - - pelējumi 1 g ne
ar šokolādes glazūru vairāk par 100 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
- prjaņiki:
-- bez pildījuma 2,5 x 103 1,0 25 - - pelējumi 1 g ne
vairāk par 50 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
-- ar pildījumu 5 x 103 0,1 25 - - pelējumi 1 g ne
vairāk par 50 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
- cepumi:
-- cukura, ar šokolādes glazūru, 1 x 104 0,1 25 - - pelējumi 1 g ne
smilšu vairāk par 100 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
-- ar krēma starpkārtu 1 x 104 0,1 25 0,1 - pelējumi 1 g ne
vairāk par 100 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
-- krekeri, galetes 1x 103 1,0 25 0,1 - pelējumi 1 g ne
vairāk par 100 KVV
- Austrumu saldumi:
-- biskvīts ar kanēli, kurabjē, 5 x 102 1,0 25 - - pelējumi 1 g ne
šaher-lukums, šaher-čureks vairāk par 50 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
-- zemelaka 5 x 103 1,0 25 - - pelējumi 1 g ne
vairāk par 50 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
-- ruletes un vafeles ar riekstiem 1 x 103 1,0 25 - - pelējumi 1 g ne
vairāk par 50 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
32. 2006 00 Dārzeņi, augļi, rieksti, augļu mizas
un pārējās augu daļas, konservētas
cukurā (žāvētas, iecukurotas vai glazētas):
- dārzeņu un augļu deserti 5 x 103 1,0 25 1,0 - B.cereus 0,1 g nav
(termiski žāvēti) pieļaujams;
pelējumi 1 g ne
vairāk par 100 KVV
- dārzeņu pulveri (žāvēti ar 5 x 104 0,01 25 - - pelējumi 1 g ne
sublimācijas metodi) vairāk par 100 KVV
33. 2007 Džemi, augļu želejas,
marmelādes, augļu vai riekstu
biezeņi un augļu vai riekstu pastas,
termiski apstrādātas, ar vai bez cukura
vai citu saldinātājvielu piedevas
- nesterilizēti, nehermētiskā 5 x 103 1,0 25 - - pelējumi 1 g ne
fasējumā vairāk par 50 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 50 KVV
34. 2009 Augļu sulas un dārzeņu sulas,
neraudzētas un bez spirta piedevas,
ar vai bez cukura piedevas vai
citām saldinātājvielām
- augļu sulas un dzērieni, paste- 50 1 x 103 - - - pelējumi 1 g ne
rizēti, gāzēti ar pH 3,7 un mazāk vairāk par 5 KVV;
raugi 1 g nav pieļaujami
- augļu, ogu un dārzeņu sulu 5 x 103 1,0 25 - - pelējumi 1 g ne
koncentrāti tālākai pārstrādei, vairāk par 500 KVV;
nepasterizēti (t.sk. ātri sasaldēti) raugi 1 g ne vairāk
par 2000 KVV
35. 2103 90 901 --- majonēze - 0,1 25 - - pelējumi 1 g ne
vairāk par 10 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 500 KVV
- kulinārijas un konditorejas tauki - 0,001 25 - - pelējumi 1 g ne
vairāk par 100 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 1000 KVV
36. 2102 10 310 --- sausais raugs - 0,01 25 0,1 -
2104 10 - gatavas zupas un buljoni, - 0,01 25 0,1 -
produkti to sagatavošanai
37. 2104 10 900 -- sausie:
--- sausais buljons ar garšvielām 5 x 104 1,0 25 - - sulfītreducējošās
klostrīdijas 0,01 g
nav pieļaujamas
38. 2105 00 Saldējums:
- saldējums uz piena bāzes 1 x 105 0,01 25 1,0 -
- mīkstais saldējums (izejviela 1 x 105 0,1 25 1,0 -
sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem)
39. 2106 10 - olbaltumvielu koncentrāti un
teksturētas olbaltumvielas:
-- sausais olbaltuma koncentrāts 5 x 104 1,0 25 - - sulfītreducējošās
klostrīdijas 0,01 g
nav pieļaujamas
-- pārtikas kazeīns (sausais) - 0,1 25 - -
-- pārtikas kazeināti 5 x 104 0,1 25 - - sulfītreducējošās
klostrīdijas 1 g ne
vairāk par 100 KVV
-- pārtikas albumīns (gaišais): 2,5 x 104 0,1 25 1,0 - sulfītreducējošās
klostrīdijas 1 g nav
pieļaujamas
-- olbaltuma bagātinātājs 1 x 104 1,0 25 - -
40. 2106 90 - pārējie:
-- uztura bagātinātāji:
--- augu valsts (kapsulās, 1 x 104 0,1 10 1,0 - B.cereus 1 g ne
tabletēs, pulverī) vairāk par
2 x 102 KVV;
raugi 1 g ne vairāk
par 100 KVV;
pelējumi 1 g ne
vairāk par 100 KVV
--- sauso augu maisījumi (tējas) 5 x 105 0,01 10 - - raugi 1 g ne vairāk
par 200 KVV;
pelējumi 1 g ne
vairāk par 200 KVV
41. 2202 Ūdeņi, ieskaitot minerālūdeņus
un gāzētos ūdeņus ar cukura vai
citu saldinātājvielu, vai aromātisko
vielu piedevu, un pārējie
bezalkoholiskie dzērieni:
- minerālūdeņi 100 333 100 - - P.aeruginosa
100 cm3 nav pieļaujama
42. 2202 90 - pārējie:
-- nepasterizēti bezalkoholiskie 30 333 25 - - raugi 1 g ne vairāk
dzērieni bez konservanta ar par 100 KVV
derīguma termiņu, ne lielāku
par 30 diennaktīm
-- bezalkoholiskie dzērieni ar
derīguma termiņu 30 diennaktis
un vairāk
--- ar cukuru - 100 100 - - raugi 1 g ne vairāk
par 15 KVV
--- ar saldinātājiem 100 100 100 - -
--- uz sulas pamata - 100 100 - -
-- koncentrāti bezalkoholisko 5 x 104 1,0 25 - - raugi 1 g ne vairāk
dzērienu ražošanai par 10 KVV
-- maizes kvass no tīrkultūrām - 1,0 25 - -
-- maizes kvass no maizes rauga - 0,1 25 - -
43. 2203 00 Iesala alus:
- alus:
-- nepasterizēts, pudelēs - 3,0 25 - -
-- pasterizēts 500 10,0 25 - - raugi un pelējumi
1 g ne vairāk par
40 KVVg (summā)
-- izlejamais - 1,0 25 - -
 
Labklājības ministra vietā -
finansu ministrs E.Krastiņš
 
4.pielikums
Ministru kabineta
1999.gada 20.augusta noteikumiem Nr.292
Maksimāli pieļaujamais mikrobioloģiskā piesārņojuma līmenis pārtikas produktos un to izejvielās
Nr. Latvijas kombinētās Apraksts Mikroorganismi Pieļaujamais līmenis
p.k. nomenklatūras grupa (g, ml vai citās vienībās) Piezīmes
1 2 3 4 5 6
1. 2.grupa Maltā gaļa Mezofili aerobās baktērijas m = 500000, M = 5000000, S = 500000000, n - paraugu daudzums;
Gaļa un gaļas n = 5, c = 2 m - minimālais baktēriju skaits, pie
subprodukti Escherichia coli m = 50, M = 500, n = 5, c = 2, S = 50000 kura rezultāts uzskatāms par apmierinošu;
M - maksimālais baktēriju skaits, pie
Staphylococcus aureus m = 100, M = 5000, n = 5, c = 2, S = 50000 kura rezultāts uzskatāms par neapmierinošu;
c - paraugu skaits, kurā baktēriju
Salmonella spp. 10 g parauga nav pieļaujama, n = 5, c = 0 daudzums var būt starp m un M;
rezultāts ir apmierinošs, ja baktēriju
skaits pārējos paraugos ir m vai mazāks;
S - robeža, pie kuras produkts
uzskatāms par toksisku vai bojātu
2. 16.grupa Sagatavota gaļa Escherichia coli (vidēji cietos m = 500, M = 5000, n = 5, c = 2
Gaļas, zivju, izstrādājumos)
vēžveidīgo, molusku Escherichia coli (vidēji šķidros m = 500, M = 15000, n = 5, c = 2
vai citu ūdens izstrādājumos)
bezmugurkaulnieku Staphylococcus aureus (vidēji m = 500, M = 5000, n = 5, c = 1
izstrādājumi cietos izstrādājumos)
Staphylococcus aureus (vidēji m = 500, M = 15000, n = 5, c = 1
šķidros izstrādājumos)
Salmonella spp. 1 g parauga nav pieļaujama, n = 5, c = 0
3. 4.grupa Visi olu produkti Salmonella spp. 25 g vai ml parauga nav pieļaujama
Piens un piena pēc apstrādes Staphylococcus aureus 1 g parauga nav pieļaujama
produkti; putnu olas; Mezofili aerobās baktērijas M = 100000
dabīgais medus; citur Enterobacteriaceae M = 100
neminēti dzīvnieku
izcelsmes pārtikas
produkti
Neapstrādāts govs Baktēriju kopskaits (30 °C) 1 ml - 100000 1) 1) vidējais ģeometriskais lielums, kas
piens iegūts par divu mēnešu periodu, ņemot
vismaz divus paraugus mēnesī
Somatisko šūnu skaits 1 ml - 400000 2) 2) vidējais ģeometriskais lielums, kas
iegūts par triju mēnešu periodu, ņemot
vismaz vienu paraugu mēnesī
Staphylococcus aureus n = 5, m = 500, M = 2000, c = 2
Visi piena produkti, Salmonella spp. 25 g parauga nav pieļaujama, n = 5, c = 0
ieskaitot piena pulveri
Sieri, gatavoti no Escherichia coli m = 10000, M = 100000, n = 5, c = 2
neapstrādāta vai
termizēta piena Staphylococcus aureus m = 1000, M = 10000, n = 5, c = 2
Nenogatavināts siers, Staphylococcus aureus m = 10, M = 100, n = 5, c = 2
piena pulveris, sasaldēts
piens, produkti uz tā Koliformas (30 °C) m = 10, M = 100, n = 5, c = 2
bāzes, ieskaitot
saldējumu Baktēriju kopskaits (30 °C) m = 100000, M = 500000, n = 5, c = 2
Sieri, kas nav cietie Listeria monocytogenes 25 g parauga nav pieļaujama, n = 5, c = 0
Pārējie piena produkti Listeria monocytogenes 25 g parauga nav pieļaujama, n = 5, c = 0
Mīkstie sieri Staphylococcus aureus m = 100, M = 1000, n = 5, c = 2
Escherichia coli m = 100, M = 1000, n = 5, c = 2
Koliformas (30 °C) m = 10000, M = 100000, n = 5, c = 2
Produkti uz piena Koliformas (30 °C) m = 0, M = 10, n = 5, c = 2
pulvera bāzes
Produkti uz piena bāzes Koliformas (30 °C) m = 0, M = 5, n = 5, c = 2
Produkti uz karsēta Baktēriju kopskaits (21 °C) pēc m = 50000, M = 100000, n = 5, c = 2
nefermentēta piena produktu inkubācijas 6 °C
bāzes temperatūrā piecas dienas
Pasterizēts piens Patogēnie mikroorganismi 25 g parauga nav pieļaujami, m = 0, M = 0, n = 5, c = 0
Koliformas (30 °C) m = 0, M = 5, n = 5, c = 1
Baktēriju kopskaits (21 °C) pēc m = 50000, M = 500000, n = 5, c = 1
produktu inkubācijas 6 °C
temperatūrā piecas dienas
Sviests no pasterizēta Koliformas (30 °C) m = 0, M = 10, n = 5, c = 2
piena vai krējuma
Sterilizēts piens Baktēriju kopskaits (30 °C) pēc 0,1 ml - 10
produktu inkubācijas 30 °C
temperatūrā 15 dienas vai 55 °C
temperatūrā septiņas dienas
4. 3.grupa Dzīvi divvārstuļu Salmonella spp. 25 g parauga nav pieļaujama
Zivis un vēžveidīgie, moluski Escherichia coli < 230 uz 100 g
moluski un pārējie Faceal coliforms < 300 uz 100 g
ūdens
bezmugurkaulnieki
Sagatavoti vēžveidīgie Salmonella spp. 25 g parauga nav pieļaujama, n = 5, c = 0
un moluski
Visi zivju produkti Mezofili aerobās baktērijas (30 °C) m = 10000, M = 100000, n = 5, c = 2
Vēžveidīgie čaulā Staphylococcus aureus m = 100, M = 1000, n = 5, c = 2
Escherichia coli m = 10, M = 100, n = 5, c = 1
Mezofili aerobās baktērijas (30 °C) m = 50000, M = 500000, n = 5, c =2
Krabju gaļa Mezofili aerobās baktērijas (30 °C) m = 100000, M = 1000000, n = 5, c = 2
 
Labklājības ministra vietā -
finansu ministrs E.Krastiņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!