• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ASV vēstnieka atvadu vizīti pie Valsts prezidenta. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.01.2009., Nr. 3 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186159

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Komisija: Par brīvas pārvietošanās un uzturēšanās tiesību piemērošanu

Vēl šajā numurā

08.01.2009., Nr. 3

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ASV vēstnieka atvadu vizīti pie Valsts prezidenta

 

Valsts prezidents Valdis Zatlers 7.janvārī Rīgas pilī atvadu vizītē pieņēma ASV ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Čārlzu V.Larsonu.

Sirsnīgā atvadu sarunā Valsts prezidents pateicās ASV vēstniekam par viņa ieguldījumu savstarpējo divu valstu attiecību stiprināšanā, īpaši atzīmējot ASV pārstāvja pienesumu bezvīzu režīma ar ASV noslēgšanā un sadarbības drošības veicināšanā. Valsts prezidents tāpat atzīmēja, ka ASV ir ilggadējs Latvijas stratēģiskais partneris un sabiedrotais un sadarbība ar ASV ir vitāli nozīmīga Latvijas ārpolitikas interese, un tāda tā arī saglabāsies nākotnē. Tāpat Valsts prezidents atzīmēja, ka Latvija kā veiksmīgu vērtē arī līdzšinējo aktīvo politisko dialogu ar ASV un vēlas to turpināt arī ar jauno ASV administrāciju.

Vēstnieks Latvijas prezidentam kā cieņas un goda apliecinājumu pasniedza ASV karogu un no savas puses pateicās par Latvijas ieguldījumu starptautiskajās misijās.

Stājoties amatā jaunievēlētajam ASV prezidentam Barakam Obamam, kas ir demokrātu partijas pārstāvis, mainās arī tie ASV administrācijas pārstāvji un vēstnieki, kuri pārstāv republikāņu partiju.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!