• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dažādi sludinājumi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.01.2009., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186117

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dokumentu, zīmogu atsaukumi

Vēl šajā numurā

07.01.2009., Nr. 2

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Dažādi sludinājumi

 

Kūdras ieguve derīgo izrakteņu atradnes “Drabiņu purvs” teritorijā

Vides pārraudzības valsts birojs, pamatojoties uz Valsts vides dienesta Jelgavas reģionālās vides pārvaldes 2008.gada 8.jūlija sākotnējo ietekmes uz vidi izvērtējumu un tam pievienotajiem materiāliem, likuma “Par ietekmes uz vidi novērtējumu” 4.pantu, 1.pielikuma 25.punktu, 2008.gada 12.decembrī ir pieņēmis lēmumu nr.692 par ietekmes uz vidi novērtējuma procedūras piemērošanu SIA “Laflora” paredzētajai darbībai – kūdras ieguves lauku paplašināšana ar turpmāku kūdras ieguvi.

Kūdras ieguves lauku paplašināšana paredzēta ~ 525,65 ha platībā atradnē “Drabiņu purvs” Jelgavas rajonā, Valgundes pagastā, nekustamajā īpašumā “Drabiņu purvs” (zemes kadastra nr. 5486 005 0419). Teritorijā esošā derīgo izrakteņu ieguvē paredzētie tehnoloģiju veidi – frēzkūdras ieguve ar frēzēšanas paņēmienu un gabalkūdras ieguve ar griešanas paņēmienu. Gadā plānots iegūt ~ 200 tūkst. m3 kūdras materiāla.

Paredzētās darbības ietekmes uz vidi novērtējuma sākotnējā sabiedriskā apspriešana notiks 2009.gada 15.janvārī plkst. 14 Valgundē, izglītības, kultūras un sporta centrā “Avoti”; adrese: Saules iela 2, Valgundes pagasts, Jelgavas rajons.

Informāciju par paredzēto darbību var iegūt un iepazīties ar sagatavotajiem dokumentiem (iesniegumu, sākotnējo izvērtējumu, lēmumu par ietekmes uz vidi novērtējuma nepieciešamību) iespējams:

– SIA “Laflora”, Kaigu kūdras purvs, Līvbērzes pagasts, Jelgavas rajons; tālr. 63026777, 63027761, darba dienās no plkst. 9 līdz 16;

– Valgundes novada domē Celtnieku iela 35, Valgundes novads, Jelgavas rajons; tālr. 3085289, 3085247, darba dienās no plkst. 8.30 līdz 12.30/13 līdz 16;

– Vides pārraudzības valsts birojā, Rūpniecības iela 23, Rīga, tālr. 67321173, darba dienās no plkst. 10 līdz 16;

– Valsts vides dienesta Jelgavas reģionālajā vides pārvaldē, Kazarmes iela 17a, Jelgava, tālr. 63022739, darba dienās no plkst. 8 līdz 12/13 līdz 17.

Priekšlikums par paredzēto darbību rakstveidā iespējams iesniegt divdesmit dienu laikā pēc šī paziņojuma publicēšanas Vides pārraudzības valsts birojam – Rīgā, Rūpniecības ielā 23, LV–1045, tālr. 67321173, http://www.vidm.gov.lv/ivnvb.


Lūgums atsaukties piederīgajiem

Sakarā ar pilsoņu Valentīnas Kulakas, dzim. 02.12.1962., mirusi 15.10.2008., Vladimira Tadajeva, dzim. 26.02.1952., miris 21.11.2008., Aleksandra Skripka, dzim. 24.06.1950., miris 24.11.2008., Irēnas Buriļinas, dzim. 08.09.1962., mirusi 24.12.2007., nāvi Rīgas pilsētas pašvaldība lūdz viņu piederīgos pieteikties pa tālr. 67367062. 10 dienas pēc publikācijas nelaiķus nodos kremācijai.


Paziņojums

Kuģa “SALAKA” menedžeri informē kuģa īpašniekus un visas ieinteresētās personas par kuģa apgāšanās un nogrimšanas draudiem, atrodoties pie MPAS “Termināls Vecmīlgrāvis” piestātnes nedrošā stāvoklī, un pieprasa visām ieinteresētajām personām nekavējoties veikt nepieciešamās darbības, atbilstoši katras personas statusam, kuģa drošības nodrošināšanai.


Nīderlandes Bankas paziņojums un tā neoficiāls tulkojums latviešu valodā

Likvidācijas reģistrācijas Nr.: 08.0579 –F [neoficiāls tulkojums]

Lēmuma pieņemšanas datums: 2008.gada 1.decembris

AMSTERDAMAS APGABALTIESAS CIVILTIESĪBU NODAĻAS LĒMUMS

2008.gada 1.decembrī tiesas reģistrs saņēma iesniegumu (reģistrācijas Nr. FT RK 08.1879) no A. van Hees un H.P. de Haan, kuri ar apgabaltiesas 2008.gada 6.oktobra lēmumu iecelti par administratoriem:

sabiedrībai ar ierobežotu atbildību (naamloze vennootschap) DE INDONESISCHE OVERZEESE BANK N.V., kas dibināta Amsterdamā, reģistrēta Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Amsterdam (Amsterdamas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā) ar Nr. 33115145, oficiālā dienesta adrese Amsterdamā: Amsterdam, Stadhouderskade 84,

- turpmāk – Indover.

Iesniegumā ir izteikta prasība izdot rīkojumu par Indover likvidāciju.

LIETAS IZSKATĪŠANAS GAITA

Iesniegums tika izskatīts kamerā 2008.gada 1.decembrī. Klātesošās personas bija: A. van Hees un A.A.J. Smelt, kurš pārstāvēja J.P. de Haan, kā administratori, tiesas pilnvarotais advokāts (attorney-at-law at Amsterdam) R. Abendroth, Indover pilnvarotie pārstāvji N. Supriana un C. Hakim, tiesas pilnvarotais advokāts (attorney-at-law at Amsterdam) A. J. Haasjes, De Nederlandsche Bank N.V pilnvarotie pārstāvji E.W.R. Weerdenburg un R. M. Post, Bank Indonesia pārstāvis un Indover vienīgais akcionārs N.J. Surber, kā arī uzraudzības tiesnesis (supervisory judge) M.L.D.Akkaya.

Van Hees sniedza paskaidrojumus par iesniegumu, pret kuriem nevienam no klātesošiem nebija iebildumu.

Kā norādīja direktori, bilances pārskatu izskatīšanai tiesā bija sagatavojuši administratori, nevis direktori. Direktori neiebilda pret rīkojuma par ārkārtas situācijas noteikumu aizstāšanu ar rīkojumu par likvidāciju, saskaņā ar iesniegumā izteikto administratoru lūgumu.

Atbildot uz jautājumu, akcionāra vārdā tika apstiprināts, ka no Bank Indonesia nav paredzēti kapitāla ieguldījumi, jo Indonēzijas likumdošana neparedz tādus pasākumus.

LĒMUMA PAMATOJUMS

Administratori savam iesniegumam pievienojuši kredītiestādes bilanču pārskatus, no kuriem izriet, ka Indover ir negatīvs pašu kapitāls EUR 9,210,000 apmērā. Savu iesniegumi viņi pamatojuši ar to, ka Indover pašu kapitāls ir negatīvs, un ka pienākumi, ko viņi ir pilnvaroti veikt vairs nav izpildāmi un viņiem piešķirto pilnvaru ietvaros vairs nav pamatotu izredžu īstenot šos uzdevumus.

Šajā kontekstā administratori norādījuši, ka Indover nav izdevies piesaistīt jaunu kapitālu un tās pārņemšana nav iespējama. Ieguldījumi un kredīti galvenokārt ir veikti obligācijās un kredītos Austrumeiropā un Indonēzijā. Liela daļa no šiem ieguldījumiem un kredītiem jānoraksta zaudējumos. Līdzdalība kādā meitassabiedrībā Honkongā izrādījusies daudz mazāka nekā oficiāli reģistrētā vērtība, kurai tā būtu jāpievieno, kamēr šīs līdzdalības vērtība turpināja kristies un vairs neatbilda bilancē norādītajai vērtībai pēc Honkongas banku pilnvaras anulēšanas.

Indover valdes un De Nederlandsche Bank N.V pārstāvji, kā arī akcionāri tika uzklausīti pēc to lūguma, pret ko neviens neiebilda.

Uzraudzības tiesnesis arī piedalījās lietas izskatīšanā. Ievērojot pušu vienprātīgo pozīciju, viņš neuzskatīja par nepieciešamu piedāvāt apgabaltiesas konsultāciju.

Ņemot vērā Indover negatīvo kapitālu, kā izriet no sabiedrības bilances pārskata, un nespēju piešķirto pilnvaru ietvaros veikt savus uzdevumus, apgabaltiesa uzskata, ka jāpieprasa Indover likvidācijas procesa uzsākšana.

Apgabaltiesa ir ņēmusi vērā Maksātnespējas likuma (Bankruptcy Act) 2, 4, 14 un 212m pantus.

Gala rezultātā ir pieņemts lēmums:

LĒMUMS

Apgabaltiesa:

- pasludina, ka sabiedrībai ar ierobežotu atbildību (naamloze vennootschap)

DE INDONESISCHE OVERZEESE BANK N.V., kas dibināta Amsterdamā,

reģistrēta Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Amsterdam (Amsterdamas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā) ar Nr.33115145, oficiālā dienesta adrese Amsterdamā: Amsterdam, Stadhouderskade 84, ir nonākusi likvidācijas situācijā;

- līdz ar to nosaka, ka 2008.gada 6.oktobra rīkojums par ārkārtas situācijas noteikumu piemērošanu zaudē spēku;

- ieceļ M.L.D. Akkaya par uzraudzības tiesnesi (supervisory judge);

- ieceļ A. van Hees un H.P. de Haan (Postbus 75649, 1070 AP Amsterdam) par administratoriem;

- uzdod administratoriem pārbaudīt pasta sūtījumus (vēstules un telegrammas, kas adresētas debitoriem).

Šo spriedumu pieņēma R.H.C.Jongeneel un tas tika publiski paziņots 2008.gada 1.decembrī plkst. 11.10.

[paraksts] [paraksts]

NORAKSTS PAREIZS

APGABALTIESAS ARHIVĀRS

Winding-up number: 08.0579–F [unofficial translation]

Date of decision: 1 December 2008-12-02

DISTRICT COURT OF AMSTERDAM CIVIL LAW SECTOR DECISION

On 1 December 2008, the court registry received a petition numbered FT RK 08.1879 from A. van Hees and H.P. de Haan, jointly appointed as administrators, by decision of this district court on 6 October 2008, of:

the naamloze vennootschap (company limited by shares) DE INDONESISCHE OVERZEESE BANK N.V., established in Amsterdam,

registered with the Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Amsterdam (Chamber of Commerce and Industry for Amsterdam),

under file No. 33115145,

having its registered office and business address in Amsterdam, Stadhouderskade 84,

- hereinafter referred to as: Indover.

The petition is intended for a winding-up order for Indover.

COURSE OF THE PROCEEDINGS

The petition was heard in camera on 1 December 2008. The following persons appeared in court: A. van Hees and A.A.J. Smelt for J.P. de Haan, administrators, R. Abendroth, attorney-at-law at Amsterdam, N. Supriana and C. Hakim, on behalf of Indover, A. J. Haasjes, attorney-at-law at Amsterdam, E.W.R. Weerdenburg and R. M. Post , on behalf of De Nederlandsche Bank N.V., N.J. Surber, on behalf of Bank Indonesia, the sole shareholder of Indover, and M.L.D. Akkaya, supervisory judge.

On that occasion, Van Hees clarified the petition, against which none of those present put up a defence.

It was noted by the directors that not they, but the administrators, produced the balance sheet brought up in the case. The directors did not oppose the conversion of the emergency regulations order into a winding-up order as petitioned by the administrators.

On behalf of the shareholder, it was confirmed in reply to a question that no capital injection should be expected from Bank Indonesia, as Indonesian legislation does not permit such measures.

GROUNDS UNDERLYING THE DECISION

The administrators have appended a balance sheet of the credit institution to their petition, from which it appears that Indover has a negative equity of EUR 9 210 000. As grounds for the petition, they have adduced that Indover has a negative equity; that the objective to be achieved with the authorization granted can no longer be realised; and that there is no reasonable prospect that the objective to be achieved with an authorization can be realised as yet.

In this context, the administrators have pointed out that Indover has not succeeded in attracting new capital and a take-over by another bank has not proved feasible. The investments and loans largely concern bonds and loans in Eastern Europe and Indonesia. From several of these investments and loans, large amounts had to be written off. One participating interest in a subsidiary in Hong Kong has turned out to be worth a great deal less than its value as entered in the books, to which it should be added that meanwhile this participating interest has declined yet further in value than would appear from the balance sheet, since in Hong Kong the banking authorization has been revoked.

The executive board of Indover, De Nederlandsche Bank N.V, and the shareholders were heard on request, against which they did not put up a defence.

The supervisory judge attended the hearing. Given the unanimous positions of the parties he did not deem it necessary to offer the district court advice.

The district court is of the opinion that, considering the negative equity appearing from Indover’s balance sheet and the impossibility of realising the objectives to be achieved with the authorization granted, Indover’s winding-up must be pronounced as requested.

The district court has taken sections 2, 4, 14 and 212m of the Bankruptcy Act into consideration.

This has resulted in the following decision:

DECISION

The district court:

- declares the naamloze vennootschap (company limited by shares) DE INDONESISCHE OVERZEESE BANK N.V., established in Amsterdam,

registered with the Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Amsterdam (Chamber of Commerce and Industry for Amsterdam),

under file No. 33115145,

having its registered office and business address in Amsterdam, Stadhouderskade 84,

to be in a state of liquidation;

- orders that, consequently, the emergency regulations order pronounced by decision on 6 October 2008 will end;

- appoints M.L.D. Akkaya as supervisory judge;

- appoints A. van Hees and H.P. de Haan, Postbus 75649, 1070 AP Amsterdam, as administrators;

- instructs the administrators to open letters and telegrams addressed to the debtors.

This judgment was passed by R.H.C. Jongeneel and pronounced in public on 1 December 2008, at 11:10.

[signature] [signature]

CERTFIED AS A TRUE COPY THE REGISTRAR OF THE DSTRICT COURT


AZIŅOJUMS par Vides pārskata projekta sabiedrisko apspriešanu (par stratēģisko ietekmes uz vidi novērtējumu Rīgas teritorijas plānojuma

2006.–2018.gadam grozījumiem)

Rīgas teritorijas plānojuma 2006.–2018.gadam grozījumus ir uzsākts izstrādāt, pamatojoties uz Rīgas domes 23.01.2007. lēmumiem nr.1953, nr.1954 un 03.07.2007. lēmumu nr.2633, ko papildina 01.04.2008. lēmums nr.3535, 30.09.2008. lēmums nr.4224 un 14.10.2008. lēmums nr.4284. Saskaņā ar Vides ministrijas Vides pārraudzības valsts biroja 24.08.2007. lēmumu Nr.58-p “Par stratēģiskā ietekmes uz vidi novērtējuma procedūras piemērošanu” grozījumiem nepieciešams veikt stratēģisko ietekmes uz vidi novērtējumu.

Vides pārskata projekts sagatavots Rīgas teritorijas plānojuma 2006.–2018.gadam grozījumiem.

Rīgas teritorijas plānojuma 2006. – 2018.gadam grozījumus izstrādā Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments Amatu ielā 4, Rīgā, tālr. 67105800, www.rdpad.lv. Vides pārskata projektu izstrādā SIA “Vides Konsultāciju Birojs” Ezermalas ielā 24/26, Rīgā, tālr./fakss 67557668; www.vkb.lv.

Joma, uz kuru attiecas plānošanas dokumenti: teritorijas plānošana.

Dokumentu izstrādes termiņš – Rīgas teritorijas plānojuma 2006.–2018.gadam grozījumi ir izstrādes stadijā un to apstiprināšana tiek plānota 2009.gada 1.pusē.

Plānošanas dokumentu īstenošanas termiņš: laika periodā līdz 2018.gadam.

Teritorija, kuru ietekmēs plānošanas dokumenta īstenošana: ietekmēs Rīgas pilsētas teritoriju.

Uzaicinām jūs piedalīties sabiedriskajā apspriešanā, kur visi interesenti varēs iepazīties ar Rīgas teritorijas plānojuma 2006.–2018.gadam grozījumiem, vides pārskata projektu Rīgas teritorijas plānojuma 2006.–2018.gadam grozījumiem un tā kopsavilkumu.

Sabiedriskās apspriešanas sanāksme notiks 2009.gada 16.februārī plkst. 18.00 Rīgas domes ēkā 1.stāvā Rātslaukumā 1, Rīgā.

Ar Rīgas teritorijas plānojuma 2006.–2018.gadam grozījumiem, vides pārskata projektu Rīgas teritorijas plānojuma 2006.–2018.gadam grozījumiem un tā kopsavilkumu var iepazīties no 07.01.2009. līdz 17.02.2009.:

· Rīgas domes ēkā 1.stāvā Rātslaukumā 1, Rīgā, katru darbdienu no plkst. 8.30 līdz 17.00.

· Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Pilsētplānošanas pārvaldē Amatu ielā 4, Rīgā, www.rdpad.lv, tālr. 67105816, apmeklētāju pieņemšanas dienās: pirmdienās un ceturtdienās no plkst. 14.00 līdz 18.00.

· SIA “Vides Konsultāciju Birojs” Ezermalas ielā 24/26, Rīgā, tālr. 67557668, www.vkb.lv, katru darbdienu no plkst. 8.30 līdz 17.30.

Rakstiski priekšlikumi un ierosinājumi vides pārskata projekta papildināšanai Rīgas teritorijas plānojuma 2006.–2018.gadam grozījumiem tiks gaidīti no 2009.gada 7.janvāra līdz 2009.gada 17.februārim SIA “Vides Konsultāciju Birojs”, Ezermalas ielā 24/26, Rīgā, LV-1014; tālr./fakss 67557668; e-pasts: birojs@vkb.lv.


Tiek pārdots

VBSIA “Latvijas Radio” saskaņā ar Valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas likuma 37.pantu pārdod automašīnu MERCEDES BENZ, modelis 208, 1993.gads. Telefons uzziņām 67206722.


Paziņojums par cūkkopības kompleksa paredzētās darbības ietekmes uz vidi novērtējuma darba ziņojuma sabiedrisko apspriešanu

Pamatojoties uz Vides pārraudzības valsts biroja 2008.gada 14. jūlija lēmumu nr. 339 par ietekmes uz vidi novērtējuma procedūras piemērošanu , ir sagatavots darba ziņojums “Cūkkopības kompleksa ietekmes uz vidi novērtējums”, kurš 2009. gada 7. janvārī iesniegts Vides pārraudzības valsts birojā.

Sabiedrība ar darba ziņojumu un citiem saistītajiem materiāliem var iepazīties 20 dienu laikā nominētā paziņojuma publicēšanas - Brunavas pagasta padomē Bauskas rajonā, Brunavas pagastā, “Ērgļos”; Jelgavas reģionālajā vides pārvaldē Jelgavā, Kazarmes ielā 17a, un Vides pārraudzības valsts birojā Rīgā, Rūpniecības ielā 23,

Darba ziņojuma sabiedriskā apspriešana notiks 2008.gada 15. janvārī plkst. 11 Grenctāles kultūras namā Bauskas rajonā, Brunavas pagastā, Grenctālē.

Ierosinātājs: sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Tunkūni”, vien. reģ. nr.LV44103048158.

Darba ziņojuma sagatavotājs: SIA “Firma L4”, reģistrācijas nr.40003236001, sadarbībā ar “Tunkūni”, vien. reģ. nr.LV44103048158.

Paredzētās darbības apraksts: cūkkopības kompleksa izveide 22000 nobarojamo cūku vietām.

Paredzētās darbības vieta: Bauskas rajona Brunavas pagasta “Brūveri” (kadastra nr. 4046-014-0079)

Ikviena persona 20 dienu laikā no minētā paziņojuma publicēšanas ir tiesīga rakstiski nosūtīt Vides pārraudzības valsts birojam priekšlikumus.

Vides pārraudzības valsts biroja adrese: Rīga, Rūpniecības iela 23, Rīga, LV-1045, tālrunis 7321173, internets: http://www.varam.gov.lv/ivnvb.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!