• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru kabineta darbu 2008.gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.01.2009., Nr. 1 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186029

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta Ivara Godmaņa Jaungada uzruna

Vēl šajā numurā

06.01.2009., Nr. 1

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru kabineta darbu 2008.gadā

Pēc Valsts kancelejas apkopotās informācijas, 2008.gadā notika 94 Ministru kabineta sēdes, tai skaitā – 73 kārtējās un 21 ārkārtas sēde. Kopumā gada laikā valdība izskatījusi 3393 jautājumus. Pamata darba kārtībā iekļauti 2428 jautājumi, savukārt papildus darba kārtībai iekļauti 965 jautājumi.

Tāpat 2008.gadā notikušas 45 Ministru kabineta komitejas sēdes, kuru laikā izskatīti 386 jautājumi. No tiem atbalstīti 298 projekti, neatbalstīti 24, atlikti – 47 un noraidīti (noņemti no kontroles) 17 jautājumi.

Savukārt valsts sekretāru sanāksmē 50 sēžu darba kārtībā bija iekļauti 2574 jautājumi, no tiem 2086 pieteiktie projekti, 226 jautājumi par projektu atsaukšanu, 157 izskatāmie jautājumi (ar iebildumiem par būtību vai protokolu), kā arī 105 informatīvie jautājumi vai jautājumi par uzdevumu izpildi.

Dokumentu projektu aprite Ministru kabinetā parasti sākas ar projekta pieteikšanu izsludināšanai valsts sekretāru sanāksmē, lai saskaņotu viedokļus ministriju un nevalstisko organizāciju starpā.

Ministru kabineta komitejas sēdēs tiek izvērtēti politikas plānošanas dokumenti un tiesību aktu projekti, kuri nav saskaņoti starpinstitūciju saskaņošanas procesā un par kuriem nav panākta vienošanās valsts sekretāru sanāksmē.

Savukārt Ministru kabineta sēdēs tiek pieņemti galalēmumi par tiesību aktiem, apstiprināti politikas plānošanas dokumenti, izskatītas Ministru kabineta lietas un citi valdības kompetences jautājumi.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!