• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1999. gada 17. augusta protokola izraksts Nr. 41 "Par Latvijas starptautisko autopārvadātāju problēmām un to risinājumiem". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.08.1999., Nr. 264/267 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18562

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.335

Par M.Bendika atbrīvošanu

Vēl šajā numurā

20.08.1999., Nr. 264/267

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: protokola izraksts

Numurs: 41

Pieņemts: 17.08.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta sēdes protokola Nr.41 izraksts

Rīgā 1999.gada 17.augustā

32.§

Par Latvijas starptautisko autopārvadātāju problēmām un to risinājumiem

Apspriešanā piedalījās: A.Gorbunovs, I.Bērziņš, E.Krastiņš, J.Bunkšs, V.Makarovs, A.Šķēle.

Nolēma:

1. Pamatā akceptēt Satiksmes ministra A.Gorbunova konceptuālajā ziņojumā par Latvijas starptautisko autopārvadātāju problēmām un to risinājumiem izteiktos priekšlikumus.

2. Ārlietu ministrijai, Iekšlietu ministrijai un Satiksmes ministrijai mēneša laikā noteiktā kārtībā iesniegt nepieciešamos grozījumus tiesību aktos, lai ieviestu daudzkārtēju bezmaksas vīzu izsniegšanas kārtību Krievijas Federācijas autopārvadātājiem.

3. Iekšlietu ministrijai, Satiksmes ministrijai un Finansu ministrijai veikt pasākumus, lai pagaidu kārtībā uz vienu gadu atvērtu Terehovas robežkontroles punktā vīzu izsniegšanas punktu Krievijas Federācijas autopārvadātājiem.

4. Satiksmes ministrijai:

4.1. līdz 2000.gada 31.janvārim iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā noteikumu projektu par kravu starptautisko autopārvadājumu atļauju sadales un izsniegšanas kārtību;

4.2. līdz 1999.gada 1.oktobrim iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā koncepciju autotransporta pārvadājumu kontroles uzlabošanai;

4.3. pastiprināt autotransporta kontroles dienestu darbību kravu iekraušanas un izkraušanas terminālos un robežšķērsošanas punktos;

4.4. starpvalstu līgumos noteiktā kārtībā organizēt pārrunas ar Lietuvas Republikas un Igaunijas Republikas Satiksmes ministrijām par akcīzes nodokļa degvielai un transportlīdzekļu ikgadējās nodevas likmju harmonizāciju Baltijas valstīs saskaņā ar Eiropas Savienības tiesību aktiem;

4.5. līdz 1999.gada 30.novembrim precizēt transportlīdzekļu (transportlīdzekļu sastāvu) pieļaujamo gabarītu, faktiskās masas un ass slodzes piemērošanas nosacījumus attiecībā uz starptautiskajiem pārvadājumiem un noteiktā kārtībā iesniegt Ministru kabinetā attiecīgu noteikumu projektu par grozījumiem Ministru kabineta 1999.gada 19.janvāra noteikumos Nr.15 "Ceļu satiksmes noteikumi";

4.6. paaugstināt prasības sertifikāta saņemšanai kravu ekspedīcijas pakalpojumu sniegšanai, veicot attiecīgus grozījumus ar Satiksmes ministrijas 1996.gada 15.marta pavēli Nr.21 apstiprinātajos noteikumos "Noteikumi par sertifikāta izsniegšanas kārtību kravas ekspedīcijas pakalpojumu uzņēmējdarbībai".

5. Iekšlietu ministrijai saskaņā ar Ministru kabineta 1996.gada 20.jūnija noteikumu Nr.222 "Noteikumi par kontroles kārtību autopārvadājumu jomā" 4.punktu nodrošināt:

5.1. Latvijas starptautisko autopārvadājumu atļauju dzēšanu un tajās minēto nosacījumu ievērošanas kontroli Latvijas Republikas robežkontroles punktos;

5.2. transportlīdzekļu pieļaujamo gabarītu un slodžu kontroli Latvijas Republikas robežkontroles punktos, sagatavojot attiecīgi investīciju programmu un tās īstenošanas plānu.

6. Finansu ministrijai:

6.1. mēneša laikā kopīgi ar Satiksmes ministriju un Iekšlietu ministriju izvērtēt Ministru kabineta 1998.gada 8.septembra noteikumu Nr.339 "Kārtība, kādā izpildāma muitas procedūra — tranzīts" grozījumu izdarīšanas lietderību attiecībā uz 48 stundu tranzīta laiku;

6.2. pēc šī protokollēmuma 9.punktā minētās informācijas saņemšanas līdz 2000.gada 1.janvārim izstrādāt un noteiktā kārtībā iesniegt likumprojektu par grozījumiem likumā "Par pievienotās vērtības nodokli", paredzot likumā tiesības uz paritātes principa pamata veikt pievienotās vērtības nodokļa atmaksu ārvalstīs reģistrētiem autopārvadātājiem — pievienotās vērtības nodokļa maksātājiem.

7. Iekšlietu ministrijai veikt nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu autopārvadātāju, kuri uzrādījuši kontrabandas faktus, aizsardzību.

8. Finansu ministrijai kopīgi ar Iekšlietu ministriju divu nedēļu laikā pārbaudīt pieteiktos faktus par likumos neparedzētu vietējo pašvaldību uzlikto nodevu un maksājumu iekasēšanu no autopārvadātājiem robežkontroles punktos un informēt valdību par pārbaudes rezultātiem un piemērotajām soda sankcijām.

9. Ārlietu ministrijai mēneša laikā apkopot informāciju, izpētot citu valstu praksi savstarpēju līgumu slēgšanā par pievienotās vērtības nodokļa par starptautiskajos autopārvadājumos izlietotās automobiļu degvielas savstarpēju atmaksāšanu, un par rezultātiem informēt Finansu ministriju.

10. Ārlietu ministrijai, Satiksmes ministrijai, Finansu ministrijai un Iekšlietu ministrijai līdz š.g. 10. septembrim iesniegt Ministru kabinetā starpziņojumus par lēmuma izpildi.

33.§

Par koncepciju "Latvijas meža nozares valsts pārvaldes institucionālās uzbūves optimizācija"

Apspriešanā piedalījās: A.Kalvītis, R.Strīpnieks, J.Bunkšs, E.Krastiņš, R.Zīle, A.Ozols, V.Makarovs, A.Šķēle.

Nolēma:

1. Pamatā akceptēt koncepciju "Latvijas meža nozares valsts pārvaldes institucionālās uzbūves optimizācija".

2. Zemkopības ministram A.Kalvītim iesniegt precizētu Ministru kabineta sēdes protokollēmuma projektu Valsts kancelejā līdz š.g. 18.augustam plkst.14.00.

3. Turpināt jautājumu izskatīt Ministru kabineta sēdē š.g. 20.augustā.

34.§

Par Valsts krasta apsardzes dienesta izveides koncepciju

Apspriešanā piedalījās: M.Segliņš, J.Ļabis, Ģ.V.Kristovskis, A.Gorbunovs, I.Bērziņš, G.Zeibots, V.Makarovs, V.Birkavs, R.Zīle, A.Šķēle.

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai iesniegto informāciju.

2. Atbalstīt Valsts krasta apsardzes dienesta izveidošanu kā civilu valsts institūciju.

3. Iekšlietu ministram M.Segliņam kopīgi ar aizsardzības ministru Ģ.V.Kristovski:

3.1. turpināt darbu pie Valsts krasta apsardzes dienesta izveides koncepcijas projekta, ņemot vērā Ministru kabineta sēdē izteiktos priekšlikumus;

3.2. iesniegt Ministru prezidentam A.Šķēlem vispusīgu informāciju par Valsts krasta apsardzes dienesta izveides risinājumiem.

35.§

Par ārvalstu neatmaksājamās palīdzības piesaistīšanu un saņemšanu

Apspriešanā piedalījās: R.Zīle, E.Krastiņš, A.Kalvītis, J.Bunkšs, A.Gorbunovs, I.Bērziņš, A.Šķēle.

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām R.Zīles sniegto informāciju.

2. Akceptēt īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām R.Zīles iesniegto konceptuālo jautājumu saskaņā ar tajā piedāvātā konceptuālā priekšlikuma darbam ar ārvalstu neatmaksājamo palīdzību otro variantu.

3. Īpašu uzdevumu ministram sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām R.Zīlem:

3.1. konceptuālā jautājuma īstenošanai sagatavot un līdz 2000.gada 1.martam iesniegt noteiktā kārtībā izskatīšanai Ministru kabinetā tiesību aktu projektus, kas reglamentē kārtību, kādā piesaistāmi, izmantojami un uzraugāmi piešķirtie ārvalstu neatmaksājamās palīdzības līdzekļi;

3.2. līdz 1999.gada 14.septembrim noteiktā kārtībā iesniegt apstiprināšanai Ministru kabinetā priekšlikumu par Valsts ilgtermiņa attīstības stratēģijas izstrādes darba grupas sastāvu, pamatuzdevumiem un nepieciešamo finansiālo nodrošinājumu.

4. Līdz šī protokollēmuma 3.punktā minēto tiesību aktu izdošanai valsts pārvaldes institūcijām, sagatavojot Latvijas pieteikumu Eiropas Savienības un citām divpusējām 2000.gada palīdzības programmām, balstīties uz konceptuālā priekšlikuma darbam ar ārvalstu neatmaksājamo palīdzību otrajā variantā paredzēto kārtību.

5. Noteikt, ka par Nacionālā attīstības plāna izstrādi atbild īpašu uzdevumu ministrs sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām R.Zīle, kurš iesniedz plānu izskatīšanai Ministru kabinetā saskaņā ar šādu grafiku:

5.1. 1999.gada 14.septembrī — informatīvs ziņojums par Nacionālā attīstības plāna izstrādi;

5.2. 1999.gada 12.oktobrī — Nacionālā attīstības plāna apstiprināšana.

6. Starptautisko palīdzības programmu koordinācijas pārvaldei sadarbībā ar Finansu ministriju un Eiropas integrācijas biroju sagatavot un līdz 1999.gada 31.oktobrim iesniegt noteiktā kārtībā izskatīšanai Ministru kabinetā tiesību akta projektu par Latvijas līdzdalību Eiropas Kopienas programmās.

7. Valsts kancelejai nosūtīt konceptuālā jautājuma tekstu visām ministrijām, Eiropas integrācijas birojam, Valsts pārvaldes reformas birojam un Latvijas Pašvaldību savienībai.

36.§

Par nacionālajām programmām ekonomiskās politikas realizācijai

Apspriešanā piedalījās: V.Makarovs, E.Krastiņš, A.Šķēle.

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai ekonomikas ministra V.Makarova sniegto informāciju.

2. Ekonomikas ministrijai sadarbībā ar atbildīgajām ministrijām līdz š.g. 12.oktobrim sagatavot un iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē izvērtējumu un apkopojumu apstiprinātajām programmām ekonomiskās politikas realizācijai.

38.§

Par grozījumiem 1999.gada 10.augusta Ministru kabineta sēdes protokollēmumā (prot. Nr.40 25.§) "Par akciju sabiedrības "Rīgas komercbanka" sanāciju"

Apspriešanā piedalījās: E.Krastiņš, A.Gorbunovs, I.Bērziņš, E.Repše, A.Kveska, A.Šķēle.

Nolēma:

Izdarīt Ministru kabineta 1999.gada 10.augusta sēdes protokollēmumā (prot. Nr.40 25.§) "Par akciju sabiedrības "Rīgas komercbanka" sanāciju" šādus grozījumus:

1. Izteikt 1.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.1. atļaut finansu ministram E.Krastiņam kapitalizēt Zviedrijas valdības dāvinājuma līdzekļus Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Skrundas radiolokācijas stacijas apkārtnes vides rehabilitācijas un Krievijas militāro pensionāru repatriācijas fondam — 11608553 Zviedrijas kronas un 22681 ASV dolāru (ekvivalents 843280 latu) — akciju sabiedrības "Rīgas komercbanka" sanācijai;".

2. Papildināt 2.punktu pēc vārdiem "Rīgas komercbanka" ar vārdu "valsts".

3. Izteikt 3.punktu šādā redakcijā:

"3. Finansu ministrija valsts akciju pārdošanā iegūtos un valsts budžetā ieskaitītos ienākumus pārskaita Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Skrundas radiolokācijas stacijas apkārtnes vides rehabilitācijas un Krievijas militāro pensionāru repatriācijas fondā tā līdzekļu atjaunošanai."

4. Izteikt 4.punktu šādā redakcijā:

"4. Finansu ministram E.Krastiņam no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai līdzekļus nepieciešamo izdevumu segšanai, kas saistīti ar Skrundas radiolokācijas stacijas apkārtnes vides rehabilitācijas un Krievijas militāro pensionāru repatriācijas fonda darbības apturēšanu uz nenoteiktu laiku."

5. Papildināt protokollēmumu ar 6.punktu šādā redakcijā:

"6. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai sagatavot noteikumu projektu, kas paredz uz laiku apturēt Ministru kabineta 1994.gada 3.maija lēmumu Nr.57 "Par Skrundas radiolokācijas stacijas apkārtnes vides rehabilitācijas un Krievijas militāro pensionāru repatriācijas fondu", un noteiktā kārtībā iesniegt to izskatīšanai Ministru kabineta sēdē š.g. 24.augustā."

39.§

Par līdzekļu piešķiršanu Centrālajai vēlēšanu komisijai

Apspriešanā piedalījās: E.Krastiņš, A.Cimdars, V.Birkavs, A.Šķēle.

Nolēma:

Finansu ministram E.Krastiņam no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt Centrālajai vēlēšanu komisijai 190 000 latu parakstu vākšanai tautas nobalsošanas ierosināšanai par likumu "Grozījumi likumā "Par valsts pensijām"".

40.§

Par strukturālās pārkārtošanas aizdevuma (SAL) nogaidošā līguma projekta sagatavošanas gaitu

Apspriešanā piedalījās: R.Zīle, V.Birkavs, E.Krastiņš, V.Makarovs, A.Šķēle.

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai ar Ministru prezidenta 1999.gada 23.marta rīkojumu Nr.119 "Par darba grupu strukturālās pārkārtošanas aizdevuma (SAL) nogaidošā līguma sagatavošanai" izveidotās darba grupas un Pasaules bankas izstrādātās politikas reformu programmas pamatmatricā un papildmatricā iekļautos mērķus, pasākumus un tehniskās palīdzības nepieciešamību.

2. Ministriem divu nedēļu laikā izvērtēt īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām R.Zīles iesniegto informāciju un, ja nepieciešams, iesniegt īpašu uzdevumu ministram sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām R.Zīlem priekšlikumus par prioritātēm tehniskajai palīdzībai.

3. Īpašu uzdevumu ministram sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām R.Zīlem apkopot saņemto informāciju, noteikt prioritātes un iesniegt to izskatīšanai Ministru kabineta sēdē.

41.§

Par Latvijas Universitātes un Latvijas Medicīnas akadēmijas reorganizācijas komisiju

Apspriešanā piedalījās: S.Golde, A.Gorbunovs, E.Krastiņš, R.Zīle, A.Rauhvargers, A.Šķēle.

Nolēma:

1. Pieņemt iesniegto rīkojuma projektu.

Valsts kancelejai precizēt rīkojuma projekta 2.1. un 2.4.apakšpunkta redakciju, ņemot vērā Ministru kabineta sēdē izteiktos priekšlikumus, un sagatavot rīkojuma projektu parakstīšanai.

2. Finansu ministram E.Krastiņam no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt 6000 latu Latvijas Universitātes un Latvijas Medicīnas akadēmijas reorganizācijas komisijas darba nodrošināšanai 1999.gadā.

3. Pieņemt zināšanai, ka finansu ministram E.Krastiņam ir atšķirīgs viedoklis minētajā jautājumā.

42.§

Par valdības pozīciju sakarā ar likuma "Grozījumi likumā "Par valsts pensijām"" neizsludināšanu

Apspriešanā piedalījās: E.Krastiņš, V.Makarovs, V.Birkavs, A.Šķēle.

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai Labklājības ministrijas iesniegto informāciju.

2. Ministriem izvērtēt Labklājības ministrijas iesniegto informāciju un, ja nepieciešams, sniegt attiecīgus priekšlikumus.

3. Tieslietu ministram V.Birkavam izvērtēt Ministru prezidenta A.Šķēles izteikto priekšlikumu un sagatavot attiecīgu informāciju.

4. Jautājumu atkārtoti izskatīt Ministru kabineta sēdē š.g. 24.augustā.  

Ministru prezidents A.Šķēle  

Valsts kancelejas direktors A.Vītols

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!