• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par cilvēku ar invaliditāti nodarbinātības veicināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.12.2008., Nr. 200 https://www.vestnesis.lv/ta/id/185597

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par deputātu grupu sadarbībai ar Kipras parlamentu

Vēl šajā numurā

23.12.2008., Nr. 200

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par cilvēku ar invaliditāti nodarbinātības veicināšanu

 

Cilvēku ar invaliditāti nodarbinātību veicinātu kvotu sistēma valsts iestādēs, iepazīstoties ar situāciju, 9.decembrī secināja Saeimas Nodarbinātības apakškomisija.

“Ar subsidētajām darba vietām ir par maz, lai visi cilvēki ar invaliditāti, kas to vēlas, varētu strādāt. Ekonomiskajā situācijā, kad papildu nodokļu atvieglojumus uzņēmējiem nevaram atļauties, ir jāapsver iespēja pašām valsts iestādēm vairāk nodarbināt cilvēkus ar invaliditāti,” norādīja apakškomisijas priekšsēdētājs Imants Valers.

Nodarbinātības apakškomisijas deputāti rosināja atbildīgās iestādes izvērtēt iespēju daļu darba vietu valsts iestādēs rezervēt cilvēkiem ar invaliditāti. Tāpat deputāti aicināja no 24 mēnešiem līdz 36 mēnešiem pagarināt subsidēto darba vietu ilgumu. Tas cilvēkiem ar invaliditāti, kuri būs nostrādājuši vismaz trīs gadus, ļautu saņemt invaliditātes pensiju.

Kopš 2003.gada viens no veiksmīgākajiem pasākumiem cilvēku ar invaliditāti nodarbināšanai ir subsidēto darba vietu veidošana. 2008.gadā Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) kopīgi ar uzņēmējiem izveidojusi jau 427 jaunas darba vietas. Saskaņā ar NVA informāciju kopumā šogad līdz novembrim pastāvīgā darbā iekārtojušies 1353 bezdarbnieki ar invaliditāti.

 

Saeimas preses dienests

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!