• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts kontrole: Par Iekšlietu sistēmas darbinieku izdienas pensiju piešķiršanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.12.2008., Nr. 198 https://www.vestnesis.lv/ta/id/185465

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

19.12.2008., Nr. 198

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts kontrole: Par Iekšlietu sistēmas darbinieku izdienas pensiju piešķiršanu

 

Iekšlietu ministrija (IeM) un tās pārziņā esošā Veselības un sociālo lietu aģentūra (Aģentūra) nav izveidojusi pietiekamu kontroles un uzraudzības sistēmu, kas nodrošinātu pareizu IeM sistēmas darbinieku ar speciālajām dienesta pakāpēm izdienas pensiju aprēķināšanu, piešķiršanu un izmaksu.

Iekšlietu ministrija nav izstrādājusi iekšējo normatīvo aktu, kas noteiktu izdienas pensiju aprēķināšanas kārtību, tāpēc tās padotības iestāžu sagatavotās izziņas ir nepareizas: no pārbaudītajām 19 izziņām 17 bija kļūdainas, kas norāda uz risku, ka lielākā daļa pensiju tiek aprēķinātas nepareizi.

Revīzijas ietvaros, salīdzinot Aģentūras un Iedzīvotāju reģistra datubāzes par laika posmu no 2007.gada 1.janvāra līdz 2008.gada 31.maijam Valsts kontrole (VK) konstatēja, ka 28 mirušām personām vēl nākamajā mēnesī pēc to nāves veiktas izdienas pensijas izmaksas.

Divdesmit piecos revīzijā konstatētajos gadījumos pārmaksa notikusi par vienu mēnesi, trīs gadījumos Aģentūra pensijas izmaksas veikusi vēl 6, 12 un 13 mēnešus pēc pensijas saņēmēja nāves.

Tāpat arī revīzijā tika noskaidrots, ka normatīvajos aktos noteiktais pārvaldes līgums starp iekšlietu ministru un Aģentūras direktoru 2008.gadam noslēgts tikai 2008.gada 28.augustā.

Revīzijā tika konstatēts, ka, neievērojot Publisko aģentūru likuma prasības, Aģentūras direktoram un darbiniekiem par 2008.gada pirmā pusgada darba rezultātiem tikušas izmaksātas prēmijas 8827 latu apmērā.

Līgumā nav iekļauts finansējums un sasniedzamie kvantitatīvie rādītāji, kuri saistīti ar pensiju un pabalstu izmaksu no Labklājības ministrijas (LM) speciālā budžeta līdzekļiem, kas 2008.gadā ir 6 903 795 lati. Līdz ar to Aģentūra veikusi izdienas pensiju izmaksu no LM speciālā budžeta līdzekļiem bez atbilstoša pilnvarojuma, kā arī nav noslēgusi vienošanos ar VSAA par šo līdzekļu piešķiršanas un apgūšanas kārtību.

Pēc revīzijas VK ir sniegusi 25 ieteikumus IeM, kuri jāievieš līdz 2009.gada 30.jūnijam.

Revīzija par izdienas pensiju un pabalstu piešķiršanas un izmaksas atbilstību normatīvo aktu prasībām Iekšlietu ministrijas sistēmas darbiniekiem ar speciālajām dienesta pakāpēm veikta par laiku no 2007.gada 1.janvāra līdz 2008.gada 1.oktobrim.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!