• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par valsts budžeta izpildi novembrī un salīdzinājumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.12.2008., Nr. 196 https://www.vestnesis.lv/ta/id/185296

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrija: Par izmaiņām valsts sociālajā jomā no 1.janvāra

Vēl šajā numurā

17.12.2008., Nr. 196

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par valsts budžeta izpildi novembrī un salīdzinājumā

 

Valsts kases oficiālie dati par budžeta izpildi liecina, ka valsts konsolidētā kopbudžeta ieņēmumi novembrī bija 414,1 miljons latu, izdevumi – 606,9 miljoni latu, bet finansiālais deficīts bija 192,8 miljoni latu. Valsts kopbudžeta kopīgie ieņēmumi šā gada 11 mēnešos bija 5,259 miljardi latu, savukārt izdevumi – 5,544 miljardi latu. Līdz ar to pirmajos 11 mēnešos valsts kopbudžetā deficīts bija 285,4 miljoni latu.

Novembrī valsts pamatbudžeta ieņēmumi bija 209,7 miljoni latu, savukārt izdevumi bija 412,8 miljoni latu. Līdz ar to finansiālais deficīts pamatbudžetā bija 203,1 miljons latu. Savukārt valsts speciālā budžeta ieņēmumi novembrī bija 107,9 miljoni latu, bet izdevumi – 93,1 miljons latu. Tādējādi veidojās ietaupījums 14,8 miljoni latu. Kopsummā valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi šā gada 11 mēnešos bija 4,29 miljardi latu, izdevumi – 4,59 miljardi latu, bet finansiālais deficīts bija 294,3 miljoni latu.

Pašvaldību konsolidētā budžeta ieņēmumi novembrī bija 150,1 miljons latu, izdevumi – 156,8 miljoni latu, finansiālais deficīts – 6,8 miljoni latu. Tādējādi pašvaldību konsolidētā budžeta ieņēmumi 11 mēnešu laikā bija 1,521 miljards latu, izdevumi – 1,525 miljardi latu, bet deficīts bija 4,3 miljoni latu.

“Nodokļu un arī nenodokļu ieņēmumi valsts pamatbudžetā atpaliek no sākotnējā plāna, tādēļ deficīts mums jāmazina uz izdevumu rēķina. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, decembrī tomēr sagaidām relatīvi zemākus izdevumus, jo šoreiz tie ir izlīdzinājušies pa visu ceturksni. Pozitīvi situāciju budžetā ietekmēs arī valdības ieviestie ierobežojumi valsts izdevumiem,” sacīja finanšu ministrs Atis Slakteris, komentējot provizoriskos datus par budžeta izpildi decembra sākumā.

Salīdzinot ar 2007.gada pirmajiem 11 mēnešiem, šogad valsts pamatbudžeta ieņēmumi ir palielinājušies par 9%, savukārt izdevumi bijuši lielāki par 23%. Lai arī kopējie nodokļu ieņēmumi budžetā šajā periodā ir par 7% lielāki nekā pērn, taču par 3,9% jeb 41 miljonu latu mazinājušies ieņēmumi no pievienotās vērtības nodokļa. Tāpat sarukuši ieņēmumi arī no muitas nodokļa, azartspēļu nodokļa, izložu nodokļa, dabas resursu nodokļa, elektroenerģijas un automobiļu nodokļa. Kopumā tas ir veidojis samazinājumu aptuveni 8 miljonu latu apmērā. Pagaidām tikai akcīzes nodokļa ieņēmumu temps atbilst budžetā plānotajam.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!