• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ANO Vispārējās konvencijas par klimata pārmaiņām un Kioto protokola pušu sanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.12.2008., Nr. 195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/185239

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atklājot grāmatu par klimata pārmaiņām

Vēl šajā numurā

16.12.2008., Nr. 195

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ANO Vispārējās konvencijas par klimata pārmaiņām un Kioto protokola pušu sanāksmi

 

Vides ministrs Raimonds Vējonis 11.–12.decembrī Poznaņā piedalījās ANO Vispārējās konvencijas par klimata pārmaiņām un Kioto protokola pušu sanāksmē.

11.decembrī notiekošajā neformālajā ministru apaļā galda sanāksmē, kuras galvenā tēma bija adaptācija klimata pārmaiņām, tiekoties ar ministriem un delegāciju vadītājiem, R.Vējonis runāja par to, ka Latvijai ir laba pieredze adaptācijas jomā. Krīzes vadības politika lauksaimniecībā, plūdu riska novērtēšana un ūdens sektora apsaimniekošana, kā arī klimata pārmaiņu riska novērtējums reģionālajā un pilsētas plānošanā – tie ir tikai daži no piemēriem Latvijas adaptācijas pieredzē. Tāpat ministrs uzsvēra, ka klimata pārmaiņu pielāgošanās pasākumiem, līdzīgi kā klimata pārmaiņu ietekmes mazināšanai, jābūt balstītai uz zinātniskiem pētījumiem un scenārijiem – sadarbība starp Latvijas, Polijas, Zviedrijas, Vācijas un Somijas zinātniekiem jau ir kļuvusi par tradīciju un labu informācijas avotu tālākai politikas veidošanai.

12.decembrī rīta sesijā vides ministrs Raimonds Vējonis piedalījās sarunās par klimata pārmaiņu risināšanu un pāreju uz nākotnes tautsaimniecību ar zemu izmešu emisijas līmeni. Raimonds Vējonis ziņoja, ka Latvijas Vides ministrija jau ir pieņēmusi lēmumu par siltumnīcefekta gāzu emisijas kvotu piešķiršanu operatoriem 2008.–2012.gadā. Ministrs uzsvēra, ka Latvija atbalsta finanšu resursu ieguldījumu klimata izmaiņu radīto seku risināšanai, turklāt šī problēma ir jāskata ne tikai vides, bet arī valsts politikas kontekstā, lai varētu veicināt ilgtspējīgu attīstību un pozitīvu nākotnes scenāriju. Lai mainītu pašreizējo situāciju enerģijas jomā un nepieļautu tālāku dabas iznīcināšanu, jāmaina patērēšanas paradumi. Ministrs uzsvēra, ka no globālās emisijas kvotu tirdzniecības veiksmīgas darbības būs atkarīgs, cik motivēti būs uzņēmēji investēt tehnoloģijās ar zemu oglekļa izmešu līmeni.

Vides ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!