• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.12.2008., Nr. 194 https://www.vestnesis.lv/ta/id/185124

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sociāli ekonomisko situāciju Latvijā

Vēl šajā numurā

12.12.2008., Nr. 194

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēdi

 

10.decembrī notika Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) kārtējā sēde.

NTSP dalībpuses izskatīja jautājumu par likumprojektu “Grozījumi Darba likumā” un nolēma to atgriezt atpakaļ apakškomitejā pārstrādei un sagatavot iesniegšanai nākamajā NTSP sēdē.

Sanāksmes dalībnieki lielu uzmanību veltīja diskusijām par 2009.gada budžeta veidošanas tālāko gaitu. Ministru prezidents sanāksmes dalībniekiem raksturoja šā brīža ekonomisko situāciju valstī, kā arī iepazīstināja ar situācijas attīstības modeļiem un nepieciešamajām izmaiņām situācijas stabilizēšanai. Ministru prezidents pauda izpratni par sadarbības partneru problēmām, uzklausīja darba ņēmēju un darba devēju paustās bažas, ka plānotās korekcijas un finansiālās reformas var nenest iecerētās situācijas izmaiņas, ekonomiskās situācijas stabilizāciju un uzlabošanos. Darba devēju pārstāvji lūdza valdību būt elastīgākai iecerēto reformu un izmaiņu izvēlē.

Sēdes dalībnieki iepazinās un diskutēja par ziņojumu “Par profesionālo izglītību”, kas iepazīstināja sēdes dalībniekus ar šā brīža situāciju darba tirgū un ar plānotājām izmaiņām profesionālās izglītības sistēmas reformēšanā un pilnveidošanā, nodrošinot tās iespēju elastīgi reaģēt uz darba devēju pieprasījuma izmaiņām pēc kvalificēta darbaspēka.

Sēdes dalībnieki pieņēma zināšanai informatīvo ziņojumu “Par pasākumiem darba strīdu izskatīšanas efektivitātes palielināšanai” un nolēma turpināt darbu pie Darba strīdu komitejas izveidošanu.

NTSP koordinē un organizē trīspusējo sociālo dialogu starp darba devēju organizācijām, valsts institūcijām un arodbiedrībām, lai saskaņotu šo organizāciju intereses sociālajos un ekonomiskajos jautājumos, tādējādi garantējot sociālo stabilitāti valstī. NTSP un tās apakšpadomes uz paritātes pamatiem veido valdības, Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības izvirzītie pārstāvji.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!