• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Parlamenta vēlēšanām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.12.2008., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/185076

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Komisija: Par televīzijas pakalpojumiem mobilajos tālruņos

Vēl šajā numurā

11.12.2008., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Parlamenta vēlēšanām

 

2009.gada Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās no Latvijas būs jāievēlē astoņi deputāti, kas ir par vienu deputātu mazāk nekā 2004.gada EP vēlēšanās.

Šādu atbildi uz jautājumu par EP ievēlamo deputātu skaitu Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) ir saņēmusi no Latvijas Republikas Pastāvīgās pārstāvniecības Eiropas Savienībā.

No Latvijas ievēlamo deputātu skaits EP samazināsies, jo paredzētajā termiņā – 2009.gada 1.janvārī – nestāsies spēkā Lisabonas līgums, tāpēc 2009.gada EP vēlēšanas notiks saskaņā ar Nicas līguma noteikumiem. Līdz ar to EP pašreizējo 785 deputātu vietā no 2009. līdz 2014.gadam būs 736 deputāti.

Samazinoties EP ievēlamo deputātu skaitam, samazinās arī deputātu kandidātu skaits, kurus partijas un partiju apvienības drīkstēs pieteikt EP vēlēšanām.

Saskaņā ar Eiropas Parlamenta vēlēšanu likumu kandidātu sarakstos pieteikto kandidātu skaits nedrīkst vairāk kā divas reizes pārsniegt EP no Latvijas ievēlamo deputātu skaitu.

Tādējādi viena nosaukuma kandidātu sarakstā EP vēlēšanās drīkstēs iekļaut ne vairāk kā 16 deputātu kandidātus.

Eiropas Parlamenta vēlēšanas Latvijā notiks 2009.gada 6.jūnijā, bet deputātu kandidātu sarakstus EP vēlēšanām varēs iesniegt no 2009.gada 18.marta līdz 2.aprīlim.

Pašlaik EP no Latvijas darbojas deviņi deputāti – Guntars Krasts, Ģirts Valdis Kristovskis, Inese Vaidere un Roberts Zīle no apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK, Valdis Dombrovskis un Aldis Kušķis no partijas “Jaunais laiks”, Tatjana Ždanoka no partijas “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā”, Rihards Pīks no Tautas partijas un Georgs Andrejevs no savienības “Latvijas ceļš”.

 

CVK Informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!