• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zinātņu akadēmijā: zinātnes un kultūras svētdienā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.12.2008., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/185067

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

E-lietu sekretariāts: Par e-pakalpojumu ieviešanu valsts un pašvaldību iestādēs

Vēl šajā numurā

11.12.2008., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zinātņu akadēmijā: zinātnes un kultūras svētdienā

 

LZA1.JPG (12663 bytes)Par pacilājošu garīguma un neviltotas labestības svētkiem Latvijas Zinātņu akadēmijā izvērtās vakardienas pievakare – tika svinēta izcilā latviešu zinātnieka, sabiedriskā un kultūras darbinieka, akadēmiķa profesora Jāņa Stradiņa 75. mūža gadskārta, kura fascinējošā personība pulcēja ne tikai viņa pamatprofesijas ķīmijas ievērojamus kolēģus, bet arī plašu literātu, mākslinieku, vēsturnieku, letonikas pētnieku, augstskolu vadītāju, sabiedrisko darbinieku pulku.

Pats jubilārs sniedza filozofisku skatījumu par savu dzīvi, savas domas par padarīto un izdarīt paredzēto, par mūsu valsti un sabiedrību pagātnē, šobrīd un nākotnē.

Jāņa Streiča organizēti, ar izjustiem vārdiem un ziedu klēpjiem nāca Valsts prezidents Valdis Zatlers (attēlā) un Lilita Zatleres kundze, bijušie prezidenti Guntis Ulmanis un Aina Ulmanes kundze, Vaira Vīķe-Freiberga un Imants Freiberga kungs, izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, citi – to vidū Biruta Baumane, Džemma Skulme, Uldis Zemzaris, Alberts Bels, Knuts Skujenieks, Zigmunds Skujiņš, Aldonis Vēriņš, Indulis Ranka, Imants Kokars…, un plašā Akadēmijas saime.

“Daudz baltu dieniņu” Jānim Stradiņam! – tie bija vārdi visu mutēs.

01.JPG (16236 bytes) 02.JPG (6602 bytes) 03.JPG (11956 bytes)
Latvijas Zinātņu akadēmijas bijušo prezidentu, tagadējo LZA Senāta priekšsēdētāju Jāni Stradiņu lielajā 75 gadu jubilejā kopā ar citiem sveica Saeimas deputāti Raimonds Pauls, Baiba Rivža, Jānis Strazdiņš (attēlā pa kreisi), LZA prezidents Juris Ekmanis (vidējā attēlā), dzejnieks Jānis Peters
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!