• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ASV Nacionālā demokrātijas institūta delegācijas vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.12.2008., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/185024

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par bezvēsts pazudušas personas kritērijiem

Vēl šajā numurā

11.12.2008., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ASV Nacionālā demokrātijas institūta delegācijas vizīti Saeimā

 

Demokrātisko reformu pieredzes nodošana attīstības sadarbības ietvaros ir viena no Latvijas ārpolitikas prioritātēm, tiekoties ar ASV Nacionālā demokrātijas institūta (NDI) delegāciju, 8.decembrī apliecināja Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone.

Lai iepazītos ar īstenotajiem projektiem un tiktos ar mūsu valsts amatpersonām, 8. un 9.decembrī vizītē Latvijā uzturējās NDI reģionālie direktori, kas strādā Moldovā, Ukrainā, Gruzijā, Baltkrievijā un Krievijā.

Saeimas priekšsēdētāja biedre norādīja, ka mūsu valsts kaimiņpolitikas ietvaros ir īstenojusi vairākus veiksmīgus projektus un gatava meklēt jaunas sadarbības formas, tostarp strādājot ar NDI pārstāvniecībām pēcpadomju telpā.

Delegācijas vadītāja, NDI Eirāzijas reģionālā direktore Laura Dževeta norādīja, ka deviņdesmito gadu sākumā NDI īstenoja vairākas programmas arī Latvijā, bet patlaban Latvijas demokratizācijas pieredze jau var kalpot par paraugu citām reģiona valstīm.

Savukārt Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle sarunā uzsvēra, ka Latvijas drošībai būtiska ir ne tikai dalība Eiropas Savienībā un NATO, bet arī stabilitāte un demokratizācijas process kaimiņvalstīs. Tādēļ mūsu valstij ir svarīgi aktīvi iesaistīties un veicināt reformu procesu pēcpadomju telpā.

Tikšanās dalībnieki pārrunāja NDI un Latvijas partnervalstīs īstenotos projektus un iespējas paplašināt sadarbību. NDI Moldovas biroja vadītājs Alekss Grigorjevs norādīja, ka bijušo padomju republiku iedzīvotājiem, valsts un pašvaldību darbiniekiem ir ļoti būtiski apmeklēt Latviju, lai klātienē pārliecinātos, cik ļoti ir mainījusies valsts, kas vēl pirms piecpadsmit gadiem bija ļoti līdzīgā situācijā.

2008.gadā Latvijas attīstības sadarbības prioritārās saņēmējvalstis ir Baltkrievija, Gruzija, Moldova un Ukraina. Galvenās sadarbības jomas ir reformu procesa veicināšana un kapacitātes stiprināšana valsts pārvaldē un ekonomikā, demokrātijas veicināšana un pilsoniskās sabiedrības stiprināšana, vides problēmu risināšana, kā arī reformas sociālajā un izglītības jomā.

ASV Nacionālais demokrātijas institūts (The National Democratic Institute for International Affairs) ir bezpeļņas organizācija, kuras darbības pamatā ir mērķis stiprināt un veicināt demokrātijas izplatību pasaulē. Lai demokrātiskās vērtības tiktu iedzīvinātas praksē, NDI ir atvēris pārstāvniecības birojus vairāk nekā 70 valstīs Āzijā, pēcpadomju telpā, Latīņamerikā, Tuvajos Austrumos un Āfrikā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!