• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Briselē 9.decembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.12.2008., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/ta/id/185000

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

10.12.2008., Nr. 192

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Briselē 9.decembrī

 

ZATLERS1.JPG (22565 bytes)
Foto: EPA/A.F.I.

Vakar, 9.decembrī, Valsts prezidents Valdis Zatlers darba vizītē apmeklēja Briseli, lai tiktos ar Eiropas Komisijas (EK) prezidentu Žozē Manuelu Barrozu (attēlā) un NATO ģenerālsekretāru Jāpu de Hopu Shēferu un pārrunātu starptautiskās politikas aktualitātes, tai skaitā gatavošanos NATO samitam, un Valsts prezidenta Centrālāzijas vizītes rezultātus.

Valsts prezidents ar Eiropas Komisijas prezidentu Žozē Manuelu Barrozu pārrunāja starptautiskās politikas aktualitātes un finanšu krīzes ietekmi, kā arī, ņemot vērā savu neseno vizīti Centrālāzijas valstīs, akcentēja Eiropas Savienības (ES) Austrumu partnerību, norādot uz nepieciešamību paplašināt Eiropas Savienības un Centrālāzijas sadarbību, īpaši enerģētikas jomā.

Valsts prezidents sarunā ar NATO ģenerālsekretāru Jāpu de Hopu Shēferu apsprieda NATO ISAF (International Security Assistance Force – Starptautiskie drošības atbalsta spēki) operāciju Afganistānā un akcentēja Centrālāzijas valstu lomu šajā kontekstā. Sarunas laikā uzmanība tika veltīta sagatavošanās darbam pirms aprīlī paredzētā NATO samita, realizējot Bukarestes samitā lemto par NATO sadarbību ar Gruziju un Ukrainu, lai paātrinātu abu valstu integrāciju ES un NATO. Tāpat Valsts prezidents ar NATO ģenerālsekretāru pārrunāja NATO aizsardzības plānošanas mehānismus.

Vizītes laikā Briselē 9.decembrī Valsts prezidents tikās arī ar EK enerģētikas komisāru Andri Piebalgu un pārrunāja Eiropas Komisijas iniciatīvas enerģētikas jomā, kā arī ar ES monetārās politikas komisāru Hoakinu Almunju un apsprieda aktualitātes ES un Latvijas finanšu un ekonomikas sektorā. Tāpat notika tikšanās ar Latvijas vēstniekiem ES un NATO un attiecīgo pārstāvniecību darbiniekiem.

 

Pēc Valsts prezidenta preses dienesta informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!