• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"LR starptautiskie līgumi" - iznākusi 7. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.08.1999., Nr. 259/263 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18494

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ministru prezidenta "Ave Lat grupas" akcijām

Vēl šajā numurā

18.08.1999., Nr. 259/263

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"LR starptautiskie līgumi" — iznākusi 7. burtnīca

Nākusi klajā šā gada septītā starptautisko līgumu burtnīca, kurā ietverti seši Saeimā pieņemtie starptautiskie dokumenti, — viens daudzpusējais un pieci divpusējie līgumi.

Daudzpusējais starptautiskais dokuments, kam pievienojusies Latvijas Republika, ir 1976. gada Konvencija par atbildības ierobežošanu attiecībā uz jūras prasībām. Tajā noteiktas ierobežošanas tiesības, atbildības ierobežošanas veidi, jautājumi par ierobežojuma fondu, kā arī konvencijas piemērošanas noteikumi. Konvencija stāsies spēkā šoruden, 1. novembrī.

Burtnīcā lasāmi divi līgumi, kas noslēgti gaisa satiksmes jomā. Tas ir 1999. gada 4. martā Rīgā parakstītais Latvijas Republikas valdības un Ķīnas Tautas Republikas valdības nolīgums par civilo gaisa satiksmi un 1999. gada 26. martā Rīgā parakstītais Latvijas Republikas valdības un Kipras Republikas valdības nolīgums par gaisa satiksmi. Tādējādi Latvija ir vienojusies ar šīm valstīm par gaisa satiksmes izveidošanu. Vēl šajā izdevumā ievietota martā Bratislavā parakstītā Latvijas Republikas un Slovākijas Republikas konvencija par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem. Ņemot vērā, ka muitas likumdošanas pārkāpumi nodara kaitējumu valstu ekonomiskajām, fiskālajām un sociālajām interesēm un atzīstot starptautiskās sadarbības nepieciešamību jautājumos, kas saistīti ar muitas normatīvo aktu piemērošanu, šī gada aprīlī tika parakstīts attiecīgs starptautisks dokuments ar Lielbritāniju. Tas ir Latvijas Republikas valdības un Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes valdības saprašanās memorands par abu valstu muitas administrāciju savstarpēju administratīvu palīdzību. Memorands ir spēkā ar 1. augustu. Savukārt 5. martā Valkā parakstīts Latvijas Republikas un Igaunijas Republikas līgums par zemes lietošanas tiesību nodošanu. Tas paredz, ka Latvija kaimiņvalstij Igaunijai nodod lietošanā zemes gabalu Valkā kopēja robežkontroles punkta Valka–Valga izveidei. Līgums stājās spēkā 28. jūnijā.

Visus minētos līgumus interesenti var izlasīt "Latvijas Vēstneša" apgādā izdotajā starptautisko līgumu 7. burtnīcā. Tā nopērkama kioskā Bruņinieku un K.Barona ielas skvērā, laikraksta redakcijas Realizācijas daļā Bruņinieku ielā 41 un Mazās poligrāfijas daļā Bruņinieku ielā 36–1. Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!