• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par Parex bankas akciju pārņemšanas līguma parakstīšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.12.2008., Nr. 191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184930

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2008.gada 4.decembrī

Vēl šajā numurā

09.12.2008., Nr. 191

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par Parex bankas akciju pārņemšanas līguma parakstīšanu

 

5.decembrī AS “Parex banka” pārņemšanas līgumu parakstījušas visas iesaistītās puses un Parex banka kļuvusi par VAS “Hipotēku un zemes banka” meitassabiedrību. Saņemta jaunās Parex bankas valdes locekļu kandidātu piekrišana strādāt bankas valdē. Turpinās darbs, lai tuvākajā laikā pabeigtu Parex bankas pārņemšanas juridisko procesu.

Par Parex bankas valdes priekšsēdētāju izraudzīts Nils Melngailis, SIA “Riga Capital” prezidents, iepriekš SIA “Lattelecom” valdes priekšsēdētājs, kā arī “IBM Business Consulting Services” un “PricewaterhouseCoopers” partneris. Tāpat bankas valdē strādās: Valters Ābele, iepriekš Parex bankas Kredītrisku pārvaldības daļas vadītājs, Guntis Beļavskis – Parex bankas Klientu apkalpošans daļas vadītājs un vecākais viceprezidents klientu apkalpošanas jautājumos, kā arī Vladimirs Ivanovs – Parex bankas viceprezidents klientu apkalpošanas jautājumos.

Finanšu ministrs Atis Slakteris norāda: “Valdības lēmums pārņemt 85% Parex bankas akciju tika pieņemts bankas klientu un visas Latvijas finanšu sistēmas dalībnieku interesēs. Iepriekšējie līdzīpašnieki nerīkojās pietiekami atbildīgi, lai stabilizētu situāciju bankā. Valdības garantijas ir drošākās garantijas, kas var būt jebkurai bankai.

Uzņemties šo izaicinājumu vadīt vienu no valsts finanšu sistēmai nozīmīgākajām kredītiestādēm esam aicinājuši profesionālu un pieredzējušu vadītāju. Mūsu misija kā valsts attīstības bankai ir sniegt maksimālu atbalstu Latvijas tautsaimniecībai. Šoreiz mūsu uzdevums ir juridiski nevainojami īstenot bankas pārņemšanu un atrast kompetentus pārvaldītājus, kas turpmākajā laikā, ievērojot valsts un Parex bankas klientu intereses, veiksmīgi vadītu Parex banku,” sacīja Hipotēku bankas valdes priekšsēdētājs Inesis Feiferis.

3.decembrī valdība lēma grozīt līgumu par Parex bankas pārņemšanu, nosakot, ka bankas lielākie akcionāri valstij nodod visas viņu īpašumā esošās Parex bankas akcijas jeb 84,83% no bankas kapitāla. Atlikušie 15,17% akciju no Parex bankas kapitāla joprojām tiks atstātas mazākuma akcionāru īpašumā. Līguma grozījumi arī izslēdza Valēriju Karginu un Viktoru Krasovicki no Parex bankas valdes.

Finanšu ministrs A.Slakteris skaidroja, ka šāds lēmums pieņemts saistībā ar nesamērīgu noguldījumu un citu piesaistīto līdzekļu aizplūdi no bankas, kas atsākusies pēdējās nedēļas laikā. Pirmais pasākums, reaģējot uz šīm izmaiņām, bija valdības un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas Parex bankai nedēļas sākumā noteiktie saistību izpildes ierobežojumi.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!