• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Imigrācijas likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.12.2008., Nr. 191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184920

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Radio un televīzijas likumā

Vēl šajā numurā

09.12.2008., Nr. 191

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Imigrācijas likumā

 

Ārvalstu studentu izvēlētās augstskolas turpmāk pašas varēs iesniegt dokumentus uzturēšanās atļaujas saņemšanai studentiem. Šādus grozījumus Imigrācijas likumā rosina veikt Saeimas Ārlietu komisija, lai Latvijas mācību iestādes varētu sekmīgāk piesaistīt ārvalstu studentus.

“Izglītība ir eksporta prece ar augstu pievienotu vērtību. Vienkāršāka un ātrāka dokumentu iesniegšanas procedūra ir viens no veidiem, kā sekmēt studentu piesaistīšanu no ārvalstīm,” uzsver likumprojekta autors un Ārlietu komisijas priekšsēdētāja vietnieks Jānis Eglītis.

Patlaban potenciālajam studentam jāvēršas savas valsts vēstniecībā vai Latvijas Republikas vēstniecībā ārvalstīs, kas dokumentus pārsūta uz Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi, bet tā atpakaļ studētgribētājiem. Šī procedūra bija neprognozējami ilga un prasīja ievērojamus laika un finanšu resursus, tādēļ Latvijas augstskolas zaudēja savu pievilcību ārvalstu studentu vidū.

Turklāt, palielinoties ārvalstu studentu skaitam, Latvijas mācību iestādes nākotnē neizjustu studentu skaita samazinājumu. Kā liecina statistika, patlaban ir sarucis skolēnu skaits vidusskolās un nākotnē paredzams vietējo studentu skaita samazinājums.

Tāpat, piesaistot ārvalstu studentus, tiktu novērsta arī mācībspēku aizplūšana no valsts.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!