• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrijas 2008. gada 3. decembra lēmums Nr. 321 "Par sabiedriskā labuma organizācijas statusa atņemšanu biedrībai "Suņa sirds"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.12.2008., Nr. 191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184900-par-sabiedriska-labuma-organizacijas-statusa-atnemsanu-biedribai-suna-sirds-

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrijas lēmums Nr.323

Par sabiedriskā labuma organizācijas statusa atņemšanu biedrībai "Sabiles novada nacionālais kultūras centrs"

Vēl šajā numurā

09.12.2008., Nr. 191

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Finanšu ministrija

Veids: lēmums

Numurs: 321

Pieņemts: 03.12.2008.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrijas lēmums Nr.321

Rīgā 2008.gada 3.decembrī

Par sabiedriskā labuma organizācijas statusa atņemšanu biedrībai “Suņa sirds”

 

Finanšu ministrija saņēma Sabiedriskā labuma komisijas 2008.gada 19.novembra atzinumu Nr.19-2008/303 “Par sabiedriskā labuma organizācijas statusa atņemšanu biedrībai “Suņa sirds”” un uzsāka lietu par sabiedriskā labuma organizācijas statusa atņemšanu biedrībai “Suņa sirds” (turpmāk – Biedrība).

Pamatojoties uz Sabiedriskā labuma komisijas 2006.gada 24.maija atzinumu Nr.11-2006/120, Finanšu ministrija 2006.gada 28.jūnijā pieņēma lēmumu Nr.136 “Par sabiedriskā labuma organizācijas statusa piešķiršanu biedrībai “Suņa sirds””. Biedrībai sabiedriskā labuma organizācijas statuss tika piešķirts sabiedriskā labuma darbības veidiem – pilsoniskās sabiedrības attīstība un kultūras atbalstīšana.

Lai Finanšu ministrija nodrošinātu sabiedriskā labuma organizāciju uzraudzību, atbilstoši Sabiedriskā labuma organizāciju likuma (turpmāk – Likums) 13.panta otrajai daļai (no 2008.gada 13.augusta 13.panta pirmā daļa) sabiedriskā labuma organizācijām noteiktā termiņā, t.i., līdz pārskata gadam sekojošā gada 31.martam, ir jāiesniedz Finanšu ministrijā iepriekšējā gada darbības pārskats (papīra formātā un elektroniski), kas sagatavots saskaņā ar Ministru kabineta 2005.gada 1.janvāra noteikumiem Nr.52 “Noteikumi par biedrības vai nodibinājuma iepriekšējā gada darbības pārskata un turpmākās darbības plāna veidlapas paraugu”, kam pievienotas attiecīgās nodokļu administrācijas izziņas par nodokļu nomaksu, kā arī atbilstoši Ministru kabineta 2006.gada 3.oktobra noteikumiem Nr.808 “Noteikumi par biedrību, nodibinājumu un arodbiedrību gada pārskatiem” sastādīts gada pārskats. Ja biedrības vai nodibinājuma saņemto ziedojumu kopsumma pārskata gadā pārsniedz 12 minimālās mēneša darba algas, papildus jāsagatavo un jāiekļauj gada pārskatā no vispārējiem ziedojumiem veikto administratīvo izdevumu pārskats.

Biedrība, neievērojot Likumā norādīto dokumentu iesniegšanas termiņu, 2008.gada 2.aprīlī Finanšu ministrijā iesniedza 2007.gada pārskatu. 2007.gada pārskata sastāvdaļa – Bilance – nebija sagatavota atbilstoši Ministru kabineta 2006.gada 3.oktobra noteikumos Nr.808 “Noteikumi par biedrību, nodibinājumu un arodbiedrību gada pārskatiem” noteiktajam. Biedrība neiesniedza attiecīgās nodokļu administrācijas izziņas par nodokļu nomaksu, iepriekšējā gada darbības pārskatu papīra formātā un elektroniski un detalizētu informāciju par ziedojumu un dāvinājumu izlietojumu.

Finanšu ministrija 2008.gada 21.augustā nosūtīja uz Biedrības juridisko adresi vēstuli par papildu dokumentu iesniegšanu un iesniegto dokumentu precizēšanu. Biedrība uz iepriekš minēto vēstuli nav reaģējusi un vēstulē norādītajā termiņā nav iesniegusi prasīto.

Finanšu ministrija Biedrībai nosūtīja 2008.gada 8.oktobra vēstuli Nr.5-6-08/3783 ar brīdinājumu par to, ka tiks skatīts jautājums par sabiedriskā labuma organizācijas statusa atņemšanu Biedrībai, ja tā līdz 2008.gada 22.oktobrim Finanšu ministrijā neiesniegs pareizi sagatavotu Bilanci, attiecīgās nodokļu administrācijas izziņas par nodokļu nomaksu, iepriekšējā gada darbības pārskatu papīra formātā un elektroniski un detalizētu informāciju par ziedojumu un dāvinājumu izlietojumu.

Biedrība neiesniedza nevienu no vēstulē pieprasītajiem dokumentiem.

Sabiedriskā labuma komisija 2008.gada 19.novembra sēdē izskatīja Biedrības lietu un sniedza atzinumu Nr.19-2008/303 “Par sabiedriskā labuma organizācijas statusa atņemšanu biedrībai “Suņa sirds””, kurā ieteica Finanšu ministrijai pieņemt lēmumu par sabiedriskā labuma organizācijas statusa atņemšanu Biedrībai, jo tā nav iesniegusi pieprasītos dokumentus arī pēc Finanšu ministrijas brīdinājuma un atbilstoši Likuma 13.panta trešajai daļai komisija nevar izvērtēt Biedrības darbības atbilstību sabiedriskā labuma darbības būtībai 2007.gadā.

Tā kā Biedrība nav ņēmusi vērā Finanšu ministrijas brīdinājumu par dokumentu iesniegšanu, kā rezultātā Finanšu ministrija nevar veikt Biedrības kā sabiedriskā labuma organizācijas darbības uzraudzību, Finanšu ministrija, pamatojoties uz Sabiedriskā labuma komisijas 2008.gada 19.novembra atzinumu Nr.19-2008/303 un saskaņā ar Likuma 14.panta pirmās daļas 4.punktu nolemj atņemt sabiedriskā labuma organizācijas statusu biedrībai “Suņa sirds” (reģ. Nr. 40008079791, juridiskā adrese: Rīga, Aleksandra Čaka iela 133–57).

Atbilstoši Likuma 2.panta pirmajai daļai sabiedriskā labuma organizāciju mērķis ir darbība, kas sniedz nozīmīgu labumu sabiedrībai vai kādai tās daļai. Turklāt ziedotie līdzekļi, kuriem tiek piemēroti nodokļu atvieglojumi saskaņā ar nodokļus reglamentējošajiem normatīvajiem aktiem, faktiski ir valsts budžetā neienākušie nodokļu maksājumi. Pamatojoties uz iepriekš minēto, šis administratīvais akts spēkā stājas Administratīvā procesa likuma 70.panta pirmās daļas noteiktajā kārtībā un, šo administratīvo aktu pārsūdzot, tā darbība netiek apturēta saskaņā ar Likuma 14.panta piekto daļu.

Saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 76.panta otro daļu un 79.panta pirmo daļu šo lēmumu viena mēneša laikā var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā (Rīgā, Antonijas ielā 6, LV–1010).

Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks nodokļu, muitas un grāmatvedības jautājumos D.Tauriņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!