• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Japānas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.12.2008., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184719

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Lietuvas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

04.12.2008., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Japānas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā

 

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 2.decembrī tikās ar Japānas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Akiru Nakadžimu, kurš bija ieradies atvadu vizītē.

Saeimas priekšsēdētājs pateicās vēstniekam par ieguldījumu abu valstu attiecību pilnveidošanā, atzīmējot, ka starp Latviju un Japānu visos līmeņos pastāv labas un draudzīgas saites.

Amatpersonas pauda gandarījumu par aizvien aktīvāko parlamentāro sadarbību un Saeimas priekšsēdētājs pateicās vēstniekam par ielūgumu apmeklēt Japānu oficiālā vizītē.

Pārrunājot starptautiskās ekonomikas problēmas, amatpersonas bija vienisprātis, ka valstīm globālā līmenī jārod kopīgs risinājums krīzes pārvarēšanai un finanšu sistēmas stabilizēšanai. Tajā pašā laikā G.Daudze norādīja, ka pēdējos četros gados tirdzniecības apjoms starp Latviju un Japānu ir dubultojies un arī pašreizējā ekonomiskā situācija ir labs brīdis, lai meklētu jaunas un abām pusēm izdevīgas ekonomiskās sadarbības iespējas.

Saeimas priekšsēdētājs atzīmēja pieaugošo Latvijas iedzīvotāju interesi par japāņu valodu un kultūru, kā arī veiksmīgo Rīgas un Kobes sadarbību. Arī vēstnieks A.Nakadžima atzinīgi vērtēja abu pilsētu kontaktus, norādot, ka tas skaidrojams ar abu pušu apņēmību un labo gribu attiecību stiprināšanā.

Ar Japānas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Akiru Nakadžimu 2.decembrī tikās arī Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Japānas parlamentu priekšsēdētājs Artis Pabriks un grupas deputāti.

Pēdējos gados sadarbība starp Latviju un Japānu ir strauji attīstījusies, atzina A.Pabriks un pauda pārliecību, ka šī dinamika saglabāsies arī turpmāk. Viņš pateicās vēstniekam par ieguldījumu divpusējo attiecību stiprināšanā, ko apliecina rezidējoša vēstnieka nozīmēšana Latvijā. Turklāt pozitīvs solis tālākajā attīstībā būs arī Saeimas priekšsēdētāja plānotā oficiālā vizīte nākamajā gadā Japānā, kā arī divu Saeimas deputātu dalība Japānas organizētajā Japānas–Baltijas seminārā par finansēm un globālo ekonomiku.

Arī Japānas vēstnieks apliecināja, ka starp abām valstīm ir lieliskas attiecības un pateicās A.Pabrikam par ieguldījumu to pilnveidošanā. Turklāt Latvijai un Japānai ir kopīga nostāja aktuālajos ārpolitikas un stratēģiskās attīstības jautājumos, atzīmēja A.Nakadžima.

Tikšanās dalībnieki pārrunāja arī starptautiskās aktualitātes, tostarp pasaules finanšu krīzi un sešpusējās sarunas par Ziemeļkorejas kodolprogrammas likvidēšanu.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!