• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta sēdē: 2008.gada 2.decembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.12.2008., Nr. 188 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184660

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2008.gada 27.novembrī

Vēl šajā numurā

03.12.2008., Nr. 188

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta sēdē: 2008.gada 2.decembrī

 

LM: Par divu darbdienu pārcelšanu 2009.gadā

Saskaņā ar valdības lēmumu 2009.gadā tiks pārceltas divas darbdienas – 2.janvāris un 22.jūnijs. Līdz ar to 2.janvāri (piektdiena) pārcels uz 10.janvāri (sestdiena), bet 22.jūniju (pirmdiena) – uz 27.jūniju (sestdiena).

To paredz Labklājības ministrijas izstrādātais Ministru kabineta rīkojums “Par darbdienu pārcelšanu 2009.gadā”, kas 2.decembrī apstiprināts valdības sēdē.

Rīkojums sagatavots, jo abas 2009.gada darbdienas – 2.janvāris un 22.jūnijs – ir vienīgās darbdienas, kas iekrīt starp svētku dienu un brīvdienām.

Pārceļot abas iepriekšminētās darbdienas, kopējais darbdienu skaits kalendārajā mēnesī nemainīsies.

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

 

MK: Par Ministru kabineta Atzinības raksta piešķiršanu

2.decembrī Ministru kabineta (MK) sēdē pieņemts rīkojums “Par Ministru kabineta Atzinības raksta piešķiršanu”.

Pieņemts MK Apbalvošanas padomes priekšlikums un MK Atzinības raksts piešķirts lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības “Straupe” valdes priekšsēdētājam Imantam Balodim par nozīmīgu ieguldījumu lauksaimniecības kooperācijas attīstībā Latvijā.

Noteikts, ka Ministru kabineta Atzinības rakstu Imantam Balodim pasniedz zemkopības ministrs Mārtiņš Roze.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

 

BĢLM: Par Jaunatnes konsultatīvās padomes nolikumu

2.decembra sēdē Ministru kabinets atbalstīja Bērnu un ģimenes lietu ministrijas izstrādāto MK noteikumu projektu “Jaunatnes konsultatīvās padomes nolikums”. Līdz ar jaunā nolikuma stāšanos spēkā 2009.gada 1.janvārī līdzšinējo Jaunatnes politikas koordinācijas padomi aizstās Jaunatnes konsultatīvā padome.

MK noteikumu “Jaunatnes konsultatīvās padomes nolikums” projekts izstrādāts saskaņā ar Jaunatnes likuma ceturto pantu, kas paredz izveidot Jaunatnes konsultatīvo padomi, lai veicinātu saskaņotas jaunatnes politikas izstrādāšanu un īstenošanu, kā arī sekmētu jauniešu līdzdalību lēmumu pieņemšanā un sabiedriskajā dzīvē.

Jaunatnes konsultatīvās padomes uzdevums būs izvērtēt situāciju jaunatnes politikas īstenošanā un sniegt ieteikumus ministrijai par prioritārajiem virzieniem jaunatnes politikā. Padome sniegs ieteikumus valsts pārvaldes iestādēm par jaunatnes politikas efektīvas īstenošanas nodrošināšanu, konsultējot par nepieciešamību īstenot pasākumus, projektus un programmas jaunatnes politikas jomā, kā arī ieteiks veikt grozījumus normatīvajos aktos un politikas plānošanas dokumentos. Padome arī pati varēs izstrādāt jaunus normatīvos aktus un politikas plānošanas dokumentus, kas saistīti ar jaunatnes politikas īstenošanu.

Ieteikumu sagatavo­šanai Padomei būs tiesības veidot darba grupas, ar ministrijas starpniecību pieprasīt un saņemt nepieciešamo informāciju no jaunatnes politikas īstenošanā iesaistītajām personām, kā arī uz sēdēm uzaicināt ekspertus un amatpersonas ar padomdevēja tiesībām.

Jaunatnes konsultatīvajā komisijā būs valsts pārvaldes, pašvaldību un jaunatnes organizāciju deleģēti pārstāvji. Būtiski ir tas, ka šīs komisijas sastāvā ir septiņi jaunatnes organizāciju pārstāvji, kas veido pusi no komisijas sastāva. Padomes sastāvā būs Bērnu un ģimenes lietu ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Labklājības ministrijas, Veselības ministrijas, Aizsardzības ministrijas, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Jaunatnes padomes, Latvijas Studentu apvienības pārstāvis un pieci jaunatnes organizāciju pārstāvji, kuri tiks izvēlēti atklātā konkursā.

Bērnu un ģimenes lietu ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

 

FM: Par Iekšējā audita padomes jauno sastāvu

2.decembrī Ministru kabineta (MK) sēdē tika akceptēts Finanšu ministrijas sagatavotais rīkojuma projekts par Iekšējā audita padomes sastāvu.

Par jauno Iekšējā audita padomes priekšsēdētāju apstiprināta profesionālās biedrības “Iekšējo auditoru institūts” valdes locekle Ilvija Grūba. Līdzšinējais Iekšējā audita padomes vadītājs Ervīns Lenšs šogad tika iecelts par Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Iekšējā audita departamenta direktoru. Tādējādi E.Lenšs vairs nevar veikt viņam uzticētos pienākumus, jo viņš kļuvis par vadītāju struktūrvienībai, par kuras darbību Iekšējā audita padomei jāsniedz atzinums. Tāpat no padomes izslēgts Latvijas Bankas Iekšējā audita pārvaldes vadītājs Modris Briedis, kura vietā stāsies Latvijas Bankas galvenā grāmatveža vietnieks Leo Ašmanis. Projektā precizēti arī Iekšējā audita padomes priekšsēdētāja vietnieces Daces Nulles un padomes locekles Evijas Slokas ieņemamie amati.

Projekts izstrādāts, pamatojoties uz Iekšējā audita likuma, kas deleģē MK apstiprināt padomes nolikumu un personālsastāvu.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!