• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pārkāpumu procedūru, neieviešot revīzijas direktīvu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.12.2008., Nr. 187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184606

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētāja paziņojums

Saeimas priekšsēdētāja paziņojums

Vēl šajā numurā

02.12.2008., Nr. 187

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pārkāpumu procedūru, neieviešot revīzijas direktīvu

 

Eiropas Komisija nolēmusi sākt pārkāpumu izmeklēšanas procedūru pret vairākām dalībvalstīm, kas savos tiesību aktos nav īstenojušas dažas iekšējā tirgus direktīvas. Komisija nosūtīs argumentētu atzinumu 16 dalībvalstīm (Apvienotajai Karalistei, Austrijai, Beļģijai, Čehijai, Francijai, Igaunijai, Itālijai, Īrijai, Kiprai, Latvijai, Luksemburgai, Maltai, Polijai, Spānijai, Vācijai un Zviedrijai) par obligātās revīzijas direktīvu.

Nolemts nosūtīt dalībvalstīm sešpadsmit argumentētus atzinumus, konkrēti: Apvienotajai Karalistei (attiecībā uz Gibraltāra teritoriju), Austrijai, Beļģijai, Čehijai, Francijai, Igaunijai, Itālijai, Īrijai, Kiprai, Latvijai, Luksemburgai, Maltai, Polijai, Spānijai, Vācijai un Zviedrijai par to, ka Komisijai nav paziņoti šo valstu pasākumi, ar kuriem tiek transponēta Direktīva 2006/43/EK par gada pārskatu un konsolidēto pārskatu obligātajām revīzijām.

Direktīvā pārskatīts revidenta profesijas regulējums, lai palielinātu revīziju kvalitāti Eiropā, ņemot vērā pieredzētos nepatīkamos notikumus saistībā ar lieliem uzņēmumiem. Ar jauno tiesību aktu tiek ieviesta prasība dalībvalstīm izveidot revidenta profesijai ārējo kvalitātes nodrošināšanas sistēmu un publisko pārraudzību, kā arī paredzēti pasākumi ES regulatīvo iestāžu sadarbības pilnveidošanai. Direktīva nosaka arī vairākus ētikas principus obligāto revidentu neatkarības un objektivitātes nodrošināšanai, kā arī precizē šo speciālistu pienākumus. Direktīvas 2006/43/EK transponēšanas termiņš beidzās 2008.gada 29.jūnijā.

 

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!