• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uz deputātu jautājumiem rakstiski iesniegtās atbildes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.12.2008., Nr. 187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184535

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Komisija: Par daudziem patērētājiem radīto kaitējumu un to kompensāciju

Vēl šajā numurā

02.12.2008., Nr. 187

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uz deputātu jautājumiem rakstiski iesniegtās atbildes

 

Ministru prezidents I.Godmanis

Uz jaut. Nr.83/J9 – dok. Nr.3092

Par 2008.gada 29.jūlija Ministru kabineta noteikumu Nr.612 samērīgumu un leģitimitāti

Atsaucoties uz Saeimas deputātu jautājumu (Nr.83/J9, 18.10.2008., Nr.8/7-2-83-(9/08)) par Ministru kabineta 2008.gada 29.jūlija noteikumu Nr.612 “Grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 22.augusta noteikumos Nr.296 “Noteikumi par profesionālo un amata pienākumu veikšanai nepieciešamo valsts valodas zināšanu apjomu un valodas prasmes pārbaudes kārtību”” samērīgumu un leģitimitāti, sniedzu šādu atbildi.

Tieslietu ministrija atbilstoši tās nolikumā noteiktajai kompetencei, pamatojoties uz Valsts valodas likuma 6.panta piektajā daļā un Izglītības likuma 50.panta 3.punktā Ministru kabinetam noteikto pilnvarojumu, izstrādāja Ministru kabineta noteikumu projektu “Grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 22.augusta noteikumos Nr.296 “Noteikumi par profesionālo un amata pienākumu veikšanai nepieciešamo valsts valodas zināšanu apjomu un valodas prasmes pārbaudes kārtību”” (turpmāk – noteikumu projekts) un iesniedza to noteiktā kārtībā izskatīšanai Ministru kabinetā.

Kā tas norādīts noteikumu projektam pievienotajā Tieslietu ministrijas paskaidrojuma rakstā, projekta mērķis ir izteikt jaunā redakcijā Ministru kabineta 2000.gada 22.augusta noteikumu Nr.296 “Noteikumi par profesionālo un amata pienākumu veikšanai nepieciešamo valsts valodas zināšanu apjomu un valodas prasmes pārbaudes kārtību” 2.pielikumu “Amatu un profesiju iedalījums atbilstoši nepieciešamajam valsts valodas prasmes līmenim un pakāpei privāto iestāžu, organizāciju un uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) darbiniekiem”, svītrojot profesijas, kuras svītrotas no Ministru kabineta 2008.gada 29.janvāra noteikumiem Nr.47 “Noteikumi par profesiju klasifikatoru, profesijai atbilstošiem pamatuzdevumiem un kvalifikācijas pamatprasībām un profesiju klasifikatora lietošanas un aktualizēšanas kārtību” (turpmāk – Profesiju klasifikators), precizējot profesiju kodus vai formulējumus atbilstoši Profesiju klasifikatoram, kā arī papildinot ar jaunām profesijām, kuras Profesiju klasifikatorā iekļautas pirmoreiz vai kurām iepriekš nebija noteikts nepieciešamais valsts valodas prasmes līmenis.

Noteikumu projekts pirmo reizi Ministru kabineta sēdē tika skatīts š.g. 1.jūlijā, un, ņemot vērā sēdē izteiktos priekšlikumus, jautājuma izskatīšanu uz divām nedēļām atlika. Ņemot vērā Valsts valodas likuma 6.panta otrajā daļā noteiktās valsts valodas prasību noteikšanas robežas, Tieslietu ministrijai tika uzdots atkārtoti izskatīt noteikumu projektā ietvertajā noteikumu 2.pielikumā iekļautos amatus un profesijas, saistībā ar patērētāju tiesību aizsardzību izvērtējot to, vai visos minētajos amatos un profesijās ir tieša saskarsme ar patērētājiem, noteikumu projektu izvērtēt starpinstitūciju sanāksmē, piedaloties Latvijas Darba devēju konfederācijas un Rektoru padomes pārstāvjiem, un attiecīgi iesniegt precizētu noteikumu projektu.

Noteikumu projekts atkārtoti Ministru kabineta sēdē tika izskatīts š.g. 29.jūlijā un pēc diskusijām atbalstīts ar precizējumiem, t.sk. nosakot pakāpenisku prasību ieviešanu, nosakot, ka 3.valodas prasmes līmenis apgūstams līdz 2010.gada 1.janvārim un ka 2.punktā precizējams 3.līmeņa A pakāpes apraksts, paredzot papildu kritēriju, ka valodas prasmes prasības izvirzāmas tikai, ja šajā kategorijā ietilpstošajiem profesiju pārstāvjiem darba pienākumos ietilpst tieša saziņa ar klientu un šis pienākums ir atrunāts darba līgumā.

Ņemot vērā Tieslietu ministrijas izstrādātā noteikumu projekta sociāli ekonomisko ietekmi, t.sk. to, ka personu loks, uz kuriem noteikumos paredzētās prasības attieksies, paplašināsies, noteikumu projektam tika nodrošināta saskaņošana gan ar Latvijas Darba devēju konfederāciju, gan ar citām iesaistītajām institūcijām, kā arī nodrošināta nevalstiskā sektora pārstāvju iesaiste diskusijās pirms lēmuma pieņemšanas Ministru kabinetā, paredzot atkārtoti pārskatīt amatu un profesiju sarakstu, uz kuriem attiecīgās prasības attiecināmas, kā arī paredzot adekvātu pārejas posmu Ministru kabineta 2008.gada 29.jūlija noteikumu Nr.612 “Grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 22.augusta noteikumos Nr.296 “Noteikumi par profesionālo un amata pienākumu veikšanai nepieciešamo valsts valodas zināšanu apjomu un valodas prasmes pārbaudes kārtību”” 1.punktā.

Ņemot vērā minēto, uzskatu, ka Ministru kabinets, izskatot šo noteikumu projektu, ir nopietni izvērtējis valsts valodas prasību paplašināšanu lielākam amatu un profesiju pārstāvju lokam, uzklausot valsts un nevalstiskā sektora pārstāvju viedokļus. Tāpat uzskatu, ka pieņemtais noteikumu projekts ir leģitīms, jo atbilst Valsts valodas likuma 6.panta otrajā daļā ietvertajām Ministru kabinetam noteiktā pilnvarojuma (6.panta piektā daļa) leģitimitātes robežām.

Vēršu uzmanību, ka valsts valodas juridiskā statusa stiprināšana un valsts valodas attīstības un apguves veicināšanas valsts politika ir nostiprināta, Ministru kabinetā diskutēta un noteikta Valsts valodas politikas pamatnostādnēs 2005.–2014.gadam (apstiprinātas ar Ministru kabineta 2005.gada 2.marta rīkojumu Nr.137 “Par Valsts valodas politikas pamatnostādnēm 2005.–2014.gadam”) un Valsts valodas politikas programmā (apstiprināta ar Ministru kabineta 2006.gada 4.oktobra rīkojumu Nr.770 “Par Valsts valodas politikas programmu 2006.–2010.gadam”). Tādējādi Ministru kabineta rīcība izriet no jau noteiktās valsts valodas politikas.

Papildus vēršu uzmanību uz Valsts prezidenta izveidotās Valsts valodas komisijas š.g. 1.jūlija vēstulē Nr.1581 izteikto aicinājumu Ministru kabinetam pieņemt noteikumu projektu, kā arī uz to, ka visi Latvijas Darba devēju konfederācijas š.g. 21.jūlija vēstulē Nr.2-9/245 izteiktie iebildumi tika uzklausīti un ņemti vērā noteikumu projekta pieņemšanā.

Cieņā,

Ministru prezidents I.Godmanis

Rīgā 2008.gada 20.oktobrī

 

 

Ministrs M.Riekstiņš

Uz jaut. nr.85/J9 – dok. nr.3131

Par Krievijas vēstniecības Latvijā padomnieku Aleksandru Hapilovu

Augsti godātie deputāti!

Atbildot uz Jūsu š.g. 20.oktobra Nr.8/8-2-35-(9/08) vēstuli, kurā tika ietverti jautājumi par Krievijas vēstniecības Latvijā padomnieka Aleksandra Hapilova iepriekšējo darbību Krievijas vēstniecībā Gruzijā, Ārlietu ministrija vēlas darīt zināmu sekojošo.

Ārlietu ministrijai nav informācijas par 28.septembrī raidījumā “Nekā personīga” izskanējušo informāciju par Krievijas vēstniecības Latvijā padomnieka Aleksandra Hapilova iespējamām pretlikumīgajām darbībām Gruzijā, kā arī šādas informācijas pārbaudīšana ir Satversmes aizsardzības biroja kompetencē. Ārlietu ministrijas rīcībā nav informācijas, kas liecinātu, ka pret A.Hapilovu ir uzsākta krimināllieta par atentāta rīkošanu pret M.Saakašvili 2004.gadā. Ārlietu ministrija ir vērsusies Satversmes aizsardzības birojā ar lūgumu sniegt viedokli par masu medijos izskanējušo informāciju saistībā ar to, ka pret Krievijas vēstniecības Latvijā padomnieku Aleksandru Hapilovu Gruzijā sākta kriminālvajāšana un ierosināta krimināllieta par 2004.gadā rīkoto atentātu pret tā laika Gruzijas opozīcijas līderi, tagadējo prezidentu Mihailu Saakašvili.

Ar cieņu,

ārlietu ministrs M.Riekstiņš

Rīgā 2008.gada 27.oktobrī

 

 

Ministrs G.Bērziņš

Uz jaut. nr.105/J9 – dok. nr.3190

Par tiesu statistiku

Saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 121.pantu sniedzu atbildi uz deputātu jautājumu “Par tiesu statistiku” (jautājumu reģistra Nr.105/J9).

Informēju, ka saskaņā ar statistikas pārskatu par administratīvo pārkāpumu lietu izskatīšanu pirmajā instancē 2007.gadā izskatīti 17 administratīvo pārkāpumu lietu materiāli par Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 174.3 pantā paredzēto pārkāpumu, proti, par sapulču, gājienu un piketu, kā arī publisko izklaides un svētku pasākumu noteiktās organizēšanas un norises kārtības pārkāpšanu. Savukārt 2008.gada 1.pusgadā – 3 administratīvo pārkāpumu lietu materiāli.

Vienlaikus vēršu uzmanību, ka Administratīvās rajona tiesas un Administratīvās apgabaltiesas lietu statistiskā uzskaite tiek veikta pēc atbildētājas institūcijas, nevis pieteikuma priekšmeta, līdz ar to no statistikas pārskatiem nav iespējams iegūt informāciju par Administratīvā rajona tiesā kā pirmās instances tiesā vai Administratīvajā apgabaltiesā kā apelācijas instances tiesā izskatītajām lietām, kas saistītas ar likumu “Par sapulcēm, gājieniem un piketiem” vai Informācijas atklātības likumu.

Ievērojot minēto, tika veikta informācijas meklēšana un atlase, izmantojot Tiesu informatīvo sistēmu, kas atbilstoši Ministru kabineta 2007.gada 28.augusta noteikumu Nr.582 “Noteikumi par tiesu informatīvās sistēmas izveidošanas, uzturēšanas un izmantošanas kārtību un minimālo iekļaujamās informācijas apjomu” 2. un 3.punktam ir tiesu darba un lietvedības organizācijas sistēma.

Veicot informācijas meklēšanu pēc atslēgvārdiem un atbilstoši Tiesu informatīvajā sistēmā reģistrētajām ziņām, konstatēts, ka laika posmā no 2007.gada 1.janvāra līdz 2008.gada 5.novembrim Administratīvajā rajona tiesā kā pirmās instances tiesā izskatītas 6 administratīvās lietas, kas saistītas ar likumu “Par sapulcēm, gājieniem un piketiem”. Apelācijas kārtībā izskatītas 6 lietas.

Tāpat minētajā laika periodā izskatītas 34 lietas, kas saistītas ar Informācijas atklātības likumu. Savukārt apelācijas kārtībā izskatītas 26 šādas lietas.

Visos gadījumos apelācijas tiesvedību ir ierosinājusi privātpersona (fiziska persona vai juridiska persona).

Papildus paskaidroju, ka gan likumprojekts “Grozījumi likumā “Par sapulcēm, gājieniem un piketiem””, gan likumprojekts “Grozījumi Informācijas atklātības likumā” ir izstrādāti atbilstoši ar Ministru kabineta 2007.gada 5.decembra rīkojumu Nr.775 apstiprinātajai Administratīvā procesa efektivizēšanas koncepcijai.

Minētās koncepcijas 1.1.punktā atzīts, ka līdztekus tiesnešu skaita palielināšanai un atbilstošu štata vietu plānošanai tiesu budžetā risināms jautājums par administratīvā procesa efektivitātes paaugstināšanu kopumā, tajā skaitā risināms jautājums par tiesu instanču reducēšanu gadījumos, kad lietas izskatīšana visās trijās tiesu instancēs nav atzīstama par lietderīgu un ir pretrunā ar procesa efektivitātes un procesuālās ekonomijas principu.

Izvērtējot tiesisko regulējumu un pastāvošo tiesu praksi, koncepcijā secināts, ka tiesu instanču reducēšanas modelis varētu tikt piemērots arī attiecībā uz lietām par iestādes faktisko rīcību, kas izpaudusies kā informācijas nesniegšana, izziņas izsniegšana vai atteikums izsniegt izziņu, prasītās uzziņas nesniegšana, kā arī attiecībā uz lietām, kas skar sapulču, gājienu vai piketu rīkošanu.

Ņemot vērā minēto, norādu, ka likumprojektu mērķis nav būtiski samazināt administratīvo tiesu slodzi, bet gan nodrošināt administratīvā procesa vienkāršošanu un efektivizēšanu kopumā.

Ar cieņu,

tieslietu ministrs G.Bērziņš

Rīgā 2008.gada 5.novembrī

 

 

Ministrs V.Veldre

Uz jaut. nr. 106/J9 – dok. nr.3285

Par ministriju administratīvajām izmaksām

Aizsardzības ministrija ir izskatījusi Saeimas kancelejas 2008.gada 6.novembra vēstuli Nr.12/2-7-n/383-(9/08) un saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 121.pantu sniedz atbildes uz Saeimas deputātu jautājumiem “Par ministriju administratīvajām izmaksām (jautājums reģistrēts Nr.106/J9):

1) Cik strādājošo bija ministrijā un tās pakļautības iestādēs 2008.gadā un kāds ir plānotais strādājošo skaits 2009.gadā?

Aizsardzības ministrijā 2008.gada sākumā bija 246 darbinieki un 2009.gadā plānotais strādājošo skaits ir 222 darbinieki. Aizsardzības ministrijas pakļautībā esošās iestādēs 2008.gadā bija 1056 darbinieki un 2009.gadā plānotais strādājošo skaits ir 1097 darbinieki. Strādājošo skaita pieaugums ir saistīts ar nekustamo īpašumu apsaimniekošanas funkcijas nodošanu Aizsardzības īpašumu valsts aģentūrai saskaņā ar Nacionālo bruņoto spēku nekustamo īpašumu pārņemšanas plānu.

2) Cik ministrija un ministrijai pakļautībā esošās iestādes 2008.gadā izmaksāja algās, cik vadības līgumiem, cik piemaksās un prēmijās un cik tiek plānots tērēt šiem izdevumiem 2009.gadā?

Aizsardzības ministrija un tās pakļautībā esošās iestādes 2008.gadā plāno izmaksāt algām 9 942 539 latus, vadības līgumiem 303 012 latus, piemaksām un prēmijām 2 797 139 latus, attiecīgi 2009.gadam tiek plānoti līdzekļi algām 9 467 271 lats, vadības līgumiem 121 400 latu, piemaksām un prēmijām 2 212 457 lati.

3) Cik ministrija un ministrijai pakļautībā esošās iestādes 2008.gadā tērēja telpu īrei (norādiet, kāda summa bija par kvadrātmetru) un cik plāno tērēt 2009.gadā?

Aizsardzības ministrija telpas neīrē, bet Aizsardzības ministrijas pakļautībā esošās iestādes 2008.gadā plāno tērēt telpu īrei 63 898 latus (vidēji 4,4 lati/m2) un 2009.gadā finansējums netiek palielināts. Ņemot vērā darba specifiku, Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūra un Jaunsardzes centrs telpas īrē visā Latvijas teritorijā.

Aizsardzības ministrs V.Veldre

Rīgā 2008.gada 13.novembrī

 

 

Ministrs M.Riekstiņš

Uz jaut. nr.107/J9 – dok. nr.3312

Par ministriju administratīvajām izmaksām

Atbildot uz Jūsu 2008.gada 6.novembra vēstuli Nr.12/2-7-n/384-(9/08), sniedzam atbildes uz deputātu jautājumiem par Ārlietu ministrijas centrālā aparāta (t.sk. Latvijas Institūta) administratīvajām izmaksām:

1) 2008.gada 1.janvārī ministrijā bija 418 štata vietas, uz 2009.gada 1.jūliju tiek plānotas 378 štata vietas;

2) 2008.gadā paredzēti izdevumi algām 3 515,5 tūkst. latu, vadības līgumiem – 14,6 tūkst. latu, piemaksām – 824,2 tūkst. latu, prēmijām – 44,9 tūkst. latu;

2009.gadā plānoti izdevumi algām 3 575,1 tūkst. latu, piemaksām – 732,6 tūkst. latu, vadības līgumu un prēmiju izmaksas netiek plānotas, bet saskaņā ar normatīvajiem dokumentiem prēmijas var izmaksāt no atalgojuma fonda ietaupītajiem līdzekļiem;

3) 2008.gadā telpu īrei paredzēti 1 851,9 tūkst. latu (no 4,72 Ls/m2 līdz 12,83 Ls/m2); 2009.gadā ieplānoti 2 292,0 tūkst. latu.

Ārlietu ministrs M.Riekstiņš

Rīgā 2008.gada 12.novembrī

 

 

Ministrs A.Baštiks

Uz jaut. nr.108/J9 – dok. nr.3272

Par ministriju administratīvajām izmaksām

Saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 121.pantu iesniedzu frakcijas “Jaunais laiks” deputātu jautājumā “Par ministriju administratīvajām izmaksām” pieprasīto informāciju.

Bērnu un ģimenes lietu ministrs A.Baštiks

Rīgā 2008.gada 12.novembrī

 

Bērnu un ģimenes lietu ministrijas un tās padotībā esošo valsts iestāžu – Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas, Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas un valsts aģentūras “Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra” – informācija par administratīvajām izmaksām 2008. un 2009.gadā

Strādājošo skaits 2008.gadā

Plānotais strādājošo skaits 2009.gadā

Bērnu un ģimenes lietu ministrija

01.01.2008. – 98 štata vienības

03.11.2008. – 86 štata vienības

84 štata vienības

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija

01.01.2008. – 57 štata vienības

03.11.2008. – 41 štata vienības

41 štata vienības

Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija

01.01.2008. – 34 štata vienības

03.11.2008. – 24 štata vienības

23 štata vienības

Valsts aģentūra “Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra”

01.01.2008. – 14 štata vienības

03.11.2008. – 14 štata vienības

14 štata vienības

  

Atalgojums (Ls) 2008.gadā

Plānotais atalgojums (Ls) 2009.gadā

Bērnu un ģimenes lietu ministrija

Algas – 811 273

Vadības līgumi – 31 374

Piemaksas – 45 000

Prēmijas – 154 000

Algas – 805 680

Vadības līgumi – 30 000

Piemaksas – 43 271

Prēmijas – 67 140

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija

Algas – 341 604

Vadības līgumi – 0

Piemaksas – 18 380

Prēmijas – 48 013

Algas – 333 157

Vadības līgumi – 0

Piemaksas – 0

Prēmijas – 0

Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija

Algas –303 681

Vadības līgumi – 0

Piemaksas – 14 161

Prēmijas – 28 339

Algas – 279 619

Vadības līgumi – 0

Piemaksas – 8 049

Prēmijas – 24 249

Valsts aģentūra “Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra”

Algas – 134 607

Vadības līgumi –0

Piemaksas – 522

Prēmijas – 22 531

Algas – 136025

Vadības līgumi – 0

Piemaksas – 1 500

Prēmijas - 15460

  

Telpu nomas maksa (Ls) 2008.gadā kopā / 1 kv.m.cena (Ls)

Telpu nomas maksa (Ls) 2009.gadā kopā / 1 kv.m.cena (Ls)

Bērnu un ģimenes lietu ministrija

92 505

1 kv.m. – 5,31 (t.sk. PVN)

92 505

1 kv.m. – 5,31 (t.sk. PVN)

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija

43 605

1 kv.m. – 9.49 (t.sk. PVN)

36 453

1 kv.m. – 7.94 (t.sk. PVN)

Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija

34 300

1 kv.m. – 7.67 (t.sk. PVN)

30 043

1 kv.m. – 8.44 (t.sk. PVN)

Valsts aģentūra “Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra”

29 241

1 kv.m. – 9.08 (t.sk. PVN)

30 338

1 kv.m. – 9.08(t.sk. PVN)

 

 

Ministrs K.Gerhards

Uz jaut. nr. 109/J9 – dok. nr.3276

Par ministriju administratīvajām izmaksām

Ekonomikas ministrija sagatavojusi atbildi uz Saeimas deputātu frakcijas “Jaunais laiks” jautājumiem:

1) Grozījumos likumā “Par valsts budžetu 2008.gadam” Ekonomikas ministrija strādājošo skaitu samazināja par 15 darbiniekiem, līdz ar to 2008.gadā plānotais strādājošo skaits ir 1582, 2009.gadā – 1505. Plānotais samazinājums 2009.gadā ir 81 darbinieks un palielinājums 4 darbinieki sakarā ar funkciju pārņemšanu no Labklājības ministrijas.

2) Mēneša amatalga 2008.gadā – 13 079 451 lats, 2009.gadā – 13 371 104 lati. Mēneša amatalgas palielinājums 2009.gadā saistīts ar 20.00.00 programmā “Būvniecība” palielinājumu Valsts būvinspekcijai sakarā ar valsts uzraudzības un kontroles īstenošanas funkciju bīstamo iekārtu tehniskās uzraudzības jomā pārņemšanu no Valsts darba inspekcijas. 24.00.00 programmā “Statistiskās informācijas nodrošināšana” palielinājums Centrālajai statistikas pārvaldei valsts budžeta ilgtermiņa saistībās Eiropas Kopienas iniciatīvām un pārējās ilgtermiņa saistībās, kas pārņemtas no “Phare” projektiem. 2009.gadā tiks uzsākti priekšdarbi Lauksaimniecības un Tautas skaitīšanai, līdz ar to plānots atalgojuma pieaugums. Ar 01.01.2009. palielinās minimālā mēnešalga. 27.05.00 apakšprogrammā “Tehniskā palīdzība Eiropas Savienības fondu apgūšanai (2007–2013)” palielinājums 1 121 608 lati ESF darbības programmu “Cilvēkresursi un nodarbinātība”, “Uzņēmējdarbība un inovācija” un “Infrastruktūra un pakalpojumi” vadības funkciju un tiešās vadības procesa nodrošināšanai. Eiropas Savienības fondu tehniskās palīdzības finansējums 2007.–2013.gadam pieejams tikai pēc grozījumiem likumā “Par valsts budžetu 2008.gadam”. Šo programmu īstenos Ekonomikas ministrija, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra un Būvniecības, enerģētikas un mājokļu valsts aģentūra. 29.00.00 programmā “Enerģētikas politika” palielinājums Būvniecības, enerģētikas un mājokļu valsts aģentūrai saistībā ar ārvalstu finanšu palīdzības TEN-E 001 projekta “Latvijas ģeoloģiskā potenciāla izmantošanas iespēju izpēte gāzes krājumu iespējamai izveidei Latvijā” realizāciju 2009.gadā (2008.gadā šim projektam nav ārvalstu finanšu palīdzības).

Vadības līgumi 2008.gadā – 476 113 lati; 2009.gadā – 389 806 lati.

Piemaksas 2008.gadā – 318 855 lati; 2009. gadā – 238 794 lati.

Prēmijas 2008.gadā – 1 963 083 lati; 2009.gadā – 1 390 403 lati.

3) Telpu īre 2008.gadā – 687 562 lati, 2009.gadā – 1 225 761 lats. Atbilstoši telefoniski saskaņotam ar Saeimas “Jaunā laika” frakcijas biroju, summā par kvadrātmetru ir iekļautas izmaksas tikai par iestāžu centrālo ēku īri. Telpu īres pieau­gums saistīts ar Valsts nekustamā īpašuma vienotas pārvaldīšanas un apsaimniekošanas koncepcijas īstenošanu, kas paredz Ekonomikas ministrijas ēkas Brīvības ielā 55 nodošanu Valsts nekustamā īpašuma aģentūrai. Līdz ar to, sākot ar 2009.gadu, ir jāmaksā telpu īre 7,08 lati par kvadrātmetru.

Pielikumā: informācija par Ekonomikas ministrijas un tās padotībā esošo iestāžu administratīvajām izmaksām.

Ekonomikas ministrs K.Gerhards

Rīgā 2008.gada 12.novembrī

 

Informācija par Ekonomikas ministrijas un tās padotībā esošo iestāžu administratīvajām izmaksām

Pielikums

01.JPG (110999 bytes)

 

 

Ministre S.Bāliņa

Uz jaut. nr.110/J9 – dok. nr.3280

Par sekretariāta administratīvajām izmaksām

Atbildot uz 2008.gada 6.novembra vēstuli Nr.12/2-7-n/387-(9/08) par atbildi uz Saeimas deputātu jautājumu, īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās sniedz informāciju par Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta un tā padotībā esošās Elektronisko iepirkumu valsts aģentūras administratīvajām izmaksām saskaņā ar 2008.gada 22.septembrī Finanšu ministrijai iesniegto budžeta pieprasījumu 2009.-2011.gadam.

Pielikumā: Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta un tā pakļautībā esošās Elektronisko iepirkumu valsts aģentūras plānotās administratīvās izmaksas 2008. un 2009.gadā.

Īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās S.Bāliņa

Rīgā 2008.gada 13.novembrī

 

Pielikums

 

Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta un tā pakļautībā esošās Elektronisko iepirkumu valsts aģentūras plānotās administratīvās izmaksas 2008. un 2009. gadā

Darbinieku skaits

2008. gads

2009. gads

Sekretariāta darbinieki

92

84

E-aģentūras darbinieki

21

20

Kopā

113

104

Izdevumi atalgojumam

Izmaksu veids

2008. gads

2009. gads

Algu fonda izdevumi, t.sk.

1 052 319

1 026 676

Sekretariāts

731 964

697 952

Ārvalstu finanšu palīdzības projekts “Net Safe”

11 834

0

Ārvalstu finanšu palīdzības projekts “Hotline Latvia”

5 822

0

Projekts “E-portfelis”

10 480

0

Projekts “Atbalsts projektu atlasē, vērtēšanā, programmu vadībā un uzraudzībā iesaistītajām institūcijām, arī finanšu kontrolēm un auditam” (2004.-2006.)

21 375

0

Projekts “Atbalsts Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariātam struktūrfondu vadībā” (2008.-2010.)

120 999

174 984

E-aģentūra

149 845

153 740

Izdevumi vadības līgumiem, t.sk.

71 401

44 439

Sekretariāts

36 595

32 439

Ārvalstu finanšu palīdzības projekts “Net Safe”

4 318

0

Ārvalstu finanšu palīdzības projekts “Hotline Latvia”

6 526

0

Projekts “E-portfelis”

18 662

0

Projekts “Atbalsts projektu atlasē, vērtēšanā, programmu vadībā un uzraudzībā iesaistītajām institūcijām, arī finanšu kontrolēm un auditam” (2004.-2006.)

0

0

Projekts “Atbalsts Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariātam struktūrfondu vadībā” (2008.-2010.)

5 000

12 000

E-aģentūra

300

0

Izdevumi piemaksām un prēmijām

65 717

54 755

Sekretariāts

14 572

7 000

Ārvalstu finanšu palīdzības projekts “Net Safe”

0

0

Ārvalstu finanšu palīdzības projekts “Hotline Latvia”

209

0

Projekts “E-portfelis”

0

0

Projekts “Atbalsts projektu atlasē, vērtēšanā, programmu vadībā un uzraudzībā iesaistītajām institūcijām, arī finanšu kontrolēm un auditam” (2004.-2006.)

250

0

Projekts “Atbalsts Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariātam struktūrfondu vadībā” (2008.-2010.)

19 431

23 000

E-aģentūra

31 255

24 755

Kopā

1 189 437

1 125 870

Izdevumi telpu īrei

2008. gads

2009. gads

Izdevumi Sekretariāta telpu īrei

127 200

127 200

Vidējie izdevumi par 1 kvadrātmetru ir 8.64 LVL/m2

Izdevumi Aģentūras telpu īrei

25 500

25 500

Vidējie izdevumi par 1 kvadrātmetru ir 8.58 LVL/m2

Kopā

152 700

152 700

 

Īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās S. Bāliņa

 

 

Ministrs A.Slakteris

Uz jaut. nr.111/J9 – dok. nr.3275

Par ministriju administratīvajām izmaksām

Finanšu ministrija ir izskatījusi Jūsu 2008.gada 6.novembra vēstuli Nr.12/2-7-n/388-(9/08) un 2008.gada 11.novembra vēstuli Nr.12/2-7-n/414-(9/08) par atbildi uz Saeimas deputātu jautājumu un sniedz atbildi uz jautājumu par ministrijas administratīvajām izmaksām (jautājumu reģistra Nr.111/J9), iekļaujot informāciju par 2008.gada plānu.

Jautājums.

1. Cik strādājošo bija ministrijā un tās pakļautības iestādēs 2008.gadā, un kāds ir plānotais strādājošo skaits 2009.gadā?

Atbilde.

Finanšu ministrijā un tās padotībā esošajās iestādēs 2008.gadā (ņemot vērā 2008.gadā veikto amata vietu samazināšanu) kopā plānota 6161 amata vieta. 2009.gada plāns – 5952 amata vietas.

Jautājums.

2. Cik ministrija un ministrijas pakļautībā esošās iestādes 2008.gadā izmaksāja algās, cik – vadības līgumos, piemaksās un prēmijās. Cik šiem izdevumiem plānots tērēt 2009.gadā?

Atbilde.

Finanšu ministrija un tās pakļautībā esošās iestādes no valsts budžeta finansētajiem darbiniekiem atalgojuma izmaksām 2008.gada 10 mēnešos izlietojušas Ls 38 402 087.

2008.gada plāns – Ls 47 969 772, 2009.gada plāns – Ls 45 375 189.

Tajā skaitā:

– mēnešalgu izmaksai 2008.gada 10 mēnešos izlietoti Ls 27 467 448.

2008.gada plāns – Ls 35 113 786, 2009.gada plāns – Ls 36 469 485.

– vadības līgumu apmaksai 2008.gada 10 mēnešos izlietoti Ls 172 606.

2008.gada plāns – Ls 246 388, 2009.gada plāns – Ls 267 076.

– piemaksām un prēmijām 2008.gada 10 mēnešos izlietoti Ls 10 762 033.

2008.gada plāns – Ls 12 609 598, 2009.gada plāns – Ls 8 638 628.

Jautājums.

3. Cik ministrija un ministrijas pakļautībā esošās iestādes 2008.gadā tērēja telpu īrei (norādiet, kāda bija summa par kvadrātmetru) un cik plānots tērēt 2009.gadā?

Atbilde.

Tā kā Finanšu ministrija atrodas ministrijas valdījumā esošajā nekustamajā īpašumā, tad telpas netiek īrētas un attiecīgi izdevumu par telpu īri nav.

Finanšu ministrijas pakļautībā esošās iestādes 2008.gada 10 mēnešos telpu īrei bija izlietojušas Ls 4 827 657.

2008.gada plāns – Ls 5 855 334 (vidēji mēnesī – Ls 6,47 par kvadrātmetru), 2009.gada plāns – Ls 5 999 912 (vidēji mēnesī – Ls 6,57 par kvadrātmetru).

Papildus informēju, ka katrai iestādei ik gadu tiek piešķirti līdzekļi tās darbības nodrošināšanai un katras konkrētās iestādes vadītājs ir atbildīgs par valsts budžeta līdzekļu racionālu un taupīgu izmantošanu. Līdz ar to jebkuri izdevumi ir jānodrošina tādā līmenī, lai to izmantošana ļautu pildīt iestādei noteiktās funkcijas un uzdevumus.

Ar cieņu,

finanšu ministrs A.Slakteris

Rīgā 2008.gada 13.novembrī

 

 

Ministrs M.Segliņš

Uz jaut. nr.112/J9 – dok. nr.3266

Par ministriju administratīvajām izmaksām

Saskaņā ar Latvijas Republikas Saeimas frakcijas “Jaunais laiks” deputātu jautājumu “Par ministriju administratīvajām izmaksām” (jautājumu reģistra Nr.112/J9) Iekšlietu ministrija sniedz atbildes (pielikumā).

Vienlaikus vēršam uzmanību, ka:

– saskaņā ar darba samaksas fonda ievērojamu samazinājumu (5%) 2009.gadā nodarbināto skaits vēl tiks precizēts, jo Iekšlietu ministrijas sistēmas iestādes vēl lemj par veicamajiem pasākumiem – nodarbināto skaita samazināšanu, atsevišķu piemaksu apturēšanu u.c.;

– atsevišķos gadījumos nomas maksā ir iekļauti arī izdevumi par zemes nomas maksu, teritorijas uzkopšanu, komunālajiem maksājumiem, inženiertīklu apkopi, objektu būvniecību.

Iekšlietu ministrs M.Segliņš

Rīgā 2008.gada 12.novembrī

 

Pielikums

Atalgojumam paredzēto izdevumu atšifrējums
(dotācija no vispārējiem ieņēmumiem)

IKK

Izdevumu nosaukums

2008.gada plāns Ls
(likums “Par valsts budžetu 2008.gadam” ar grozījumiem)

2009.gada projekts Ls

1

2

3

4

Iekšlietu ministrija kopā

Štata vienību skaits

18 404

17 139

Darbinieku skaits (vidējais)

17 309

16 901

Kods

Izdevumi (Ls)

 1100

 Atalgojums

98 413 880

90 556 131

 1110

Mēneša amatalga

78 898 744

76 292 083

1114

Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga

2 918 331

3 131 214

1116

Mēneša amatalga amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm

65 065 132

62 739 549

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

10 915 281

10 421 320

 1140

Piemaksas un prēmijas

17 399 130

13 467 470

 1141

Piemaksa par nakts darbu

3 988 721

3 651 871

 1142

Piemaksa par virsstundu darbu

1 419 043

947 614

 1143

Piemaksa par speciālo dienesta pakāpi

3 130 860

2 951 841

1144

Piemaksa par izdienu

81 930

57 920

 1145

Piemaksa par darbu īpašos apstākļos, speciālās piemaksas

4 191 876

3 982 115

1146

Piemaksa par darbu paaugstinātas intensitātes apstakļos

24 748

6 115

 1147

Piemaksa par papildu darbu

1 460 111

994 352

 1148

Prēmijas un naudas balvas

2 417 193

532 260

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

684 648

343 382

t.sk. par vadības līgumiem

125 250

42 998

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

1 581 919

661 373

1160

Ārvalstīs nodarbināto darbinieku, amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm un ierēdņu pabalsti

515 266

128 206

1170

Darba devēja piešķirtie labumi un maksājumi

18 821

6 999

Iekšlietu ministrijas centrālais aparāts

Štata vienību skaits

183

166

Darbinieku skaits (vidējais)

170

166

Kods

Izdevumi (Ls)

 1100

 Atalgojums

2 254 159

2 062 618

 1110

Mēneša amatalga

1 757 700

1 725 772

1114

Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga

1 118 979

1 158 648

1116

Mēneša amatalga amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm

160 290

161 711

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

478 431

405 413

 1140

Piemaksas un prēmijas

397 439

232 614

 1143

Piemaksa par speciālo dienesta pakāpi

19 704

17 340

1146

Piemaksa par darbu paaugstinātas intensitātes apstakļos

6 973

 1147

Piemaksa par papildu darbu

15 821

 1148

Prēmijas un naudas balvas

227 333

126 715

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

127 608

88 559

t.sk. par vadības līgumiem

40 876

25 000

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

27 821

20 780

1160

Ārvalstīs nodarbināto darbinieku, amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm un ierēdņu pabalsti

70 512

83 452

1170

Darba devēja piešķirtie labumi un maksājumi

687

Iekšlietu ministrijas Sakaru centrs

Štata vienību skaits

55

51

Darbinieku skaits (vidējais)

54

51

Kods

Izdevumi (Ls)

 1100

 Atalgojums

326 794

320 368

 1110

Mēneša amatalga

256 379

265 860

1116

Mēneša amatalga amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm

133 727

138 206

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

122 652

127 654

 1140

Piemaksas un prēmijas

64 815

50 174

 1141

Piemaksa par nakts darbu

3 600

3 600

 1142

Piemaksa par virsstundu darbu

4 639

2 342

 1143

Piemaksa par speciālo dienesta pakāpi

12 809

12 809

 1145

Piemaksa par darbu īpašos apstākļos, speciālās piemaksas

21 170

21 170

 1147

Piemaksa par papildu darbu

7 253

7 253

 1148

Prēmijas un naudas balvas

12 344

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

3 000

3 000

t.sk. par vadības līgumiem

0

0

1170

Darba devēja piešķirtie labumi un maksājumi

5 600

4 334

Iekšlietu ministrijas Informācijas centrs

Štata vienību skaits

186

171

Darbinieku skaits (vidējais)

170

171

Kods

Izdevumi (Ls)

 1100

 Atalgojums

1 380 050

1 286 754

 1110

Mēneša amatalga

1 088 683

1 147 746

1116

Mēneša amatalga amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm

279 846

310 026

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

808 837

837 720

 1140

Piemaksas un prēmijas

285 167

139 008

 1141

Piemaksa par nakts darbu

21 360

21 360

 1142

Piemaksa par virsstundu darbu

2 180

 1143

Piemaksa par speciālo dienesta pakāpi

19 680

19 680

 1145

Piemaksa par darbu īpašos apstākļos, speciālās piemaksas

28 280

38 280

 1147

Piemaksa par papildu darbu

69 100

49 904

 1148

Prēmijas un naudas balvas

118 617

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

25 950

9 784

t.sk. par vadības līgumiem

0

0

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

5 700

1170

Darba devēja piešķirtie labumi un maksājumi

500

Valsts policija

Štata vienību skaits

9710

9023

Darbinieku skaits (vidējais)

9221

8785

Kods

Izdevumi (Ls)

 1100

 Atalgojums

52 700 046

48 939 409

 1110

Mēneša amatalga

42 671 104

41 173 967

1116

Mēneša amatalga amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm

38 881 690

37 558 643

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

3 789 414

3 615 324

 1140

Piemaksas un prēmijas

8 436 471

7 366 523

 1141

Piemaksa par nakts darbu

1 770 700

1 634 906

 1142

Piemaksa par virsstundu darbu

674 211

627 975

 1143

Piemaksa par speciālo dienesta pakāpi

2 037 800

1 920 287

1144

Piemaksa par izdienu

 1145

Piemaksa par darbu īpašos apstākļos, speciālās piemaksas

2 462 172

2 315 969

1146

Piemaksa par darbu paaugstinātas intensitātes apstakļos

 1147

Piemaksa par papildu darbu

735 283

635 864

 1148

Prēmijas un naudas balvas

497 660

100 000

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

258 645

131 522

t.sk. par vadības līgumiem

0

0

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

1 146 517

352 965

1160

Ārvalstīs nodarbināto darbinieku, amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm un ierēdņu pabalsti

444 754

44 754

1170

Darba devēja piešķirtie labumi un maksājumi

1 200

1 200

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests

Štata vienību skaits

3491

3335

Darbinieku skaits (vidējais)

3445

3335

Kods

Izdevumi (Ls)

 1100

 Atalgojums

17 229 486

16 063 665

 1110

Mēneša amatalga

13 226 661

12 650 081

1116

Mēneša amatalga amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm

12 060 922

11 576 276

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

1 165 739

1 073 805

 1140

Piemaksas un prēmijas

3 897 775

3 312 476

 1141

Piemaksa par nakts darbu

1 442 482

1 459 947

 1142

Piemaksa par virsstundu darbu

570 801

266 639

 1143

Piemaksa par speciālo dienesta pakāpi

485 716

459 196

 1145

Piemaksa par darbu īpašos apstākļos, speciālās piemaksas

941 741

934 161

 1147

Piemaksa par papildu darbu

112 882

56 050

 1148

Prēmijas un naudas balvas

332 905

126 955

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

11 248

9 528

t.sk. par vadības līgumiem

0

0

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

105 050

101 108

Valsts robežsardze

Štata vienību skaits

3276

2989

Darbinieku skaits (vidējais)

3037

2989

Kods

Izdevumi (Ls)

 1100

 Atalgojums

16 515 344

14 868 301

 1110

Mēneša amatalga

13 128 114

12 870 155

1116

Mēneša amatalga amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm

12 450 059

12 165 033

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

678 055

705 122

 1140

Piemaksas un prēmijas

3 330 294

1 965 346

 1141

Piemaksa par nakts darbu

723 547

517 176

 1142

Piemaksa par virsstundu darbu

140 646

43 858

 1143

Piemaksa par speciālo dienesta pakāpi

555 151

521 749

1144

Piemaksa par izdienu

 1145

Piemaksa par darbu īpašos apstākļos, speciālās piemaksas

738 513

672 535

 1147

Piemaksa par papildu darbu

335 306

100 234

 1148

Prēmijas un naudas balvas

762 207

74 690

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

74 924

35 104

t.sk. par vadības līgumiem

30 768

15 020

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

55 737

32 800

1170

Darba devēja piešķirtie labumi un maksājumi

1 199

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde

Štata vienību skaits

617

582

Darbinieku skaits (vidējais)

582

582

Kods

Izdevumi (Ls)

 1100

 Atalgojums

3 530 251

3 371 451

 1110

Mēneša amatalga

3 040 435

3 262 632

1114

Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga

1 285 989

1 427 400

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

1 754 446

1 835 232

 1140

Piemaksas un prēmijas

446 627

108 819

 1142

Piemaksa par virsstundu darbu

15 266

1146

Piemaksa par darbu paaugstinātas intensitātes apstakļos

11 613

6 115

 1147

Piemaksa par papildu darbu

33 475

5 570

 1148

Prēmijas un naudas balvas

256 472

60 818

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

129 801

36 316

t.sk. par vadības līgumiem

47 869

0

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

43 189

1170

Darba devēja piešķirtie labumi un maksājumi

Iekšlietu ministrijas veselības un sociālo lietu valsts aģentūra

Štata vienību skaits

18

18

Darbinieku skaits (vidējais)

18

18

Kods

Izdevumi (Ls)

 1100

 Atalgojums

130 605

129 512

 1110

Mēneša amatalga

103 948

118 240

1114

Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga

87 306

98 190

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

16 642

20 050

 1140

Piemaksas un prēmijas

24 077

11 272

1146

Piemaksa par darbu paaugstinātas intensitātes apstakļos

1 462

 1147

Piemaksa par papildu darbu

280

 1148

Prēmijas un naudas balvas

18 854

9 895

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

3 481

1 377

t.sk. par vadības līgumiem

0

0

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

300

1170

Darba devēja piešķirtie labumi un maksājumi

2 280

Latvijas Policijas akadēmija*

Štata vienību skaits

455

474

Darbinieku skaits (vidējais)

276

474

Kods

Izdevumi (Ls)

 1100

 Atalgojums

2 444 005

2 076 094

 1110

Mēneša amatalga

2 040 740

1 728 733

1116

Mēneša amatalga amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm

1 098 598

829 654

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

942 142

899 079

 1140

Piemaksas un prēmijas

234 790

202 991

 1141

Piemaksa par nakts darbu

14 582

14 582

 1142

Piemaksa par virsstundu darbu

5 300

5 300

1144

Piemaksa par izdienu

81 930

57 920

 1147

Piemaksa par papildu darbu

126 703

125 189

 1148

Prēmijas un naudas balvas

4 490

0

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

1 785

0

t.sk. par vadības līgumiem

0

0

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

167 995

144 370

1170

Darba devēja piešķirtie labumi un maksājumi

480

Valsts aģentūra “Iekšlietu ministrijas sporta centrs”

Štata vienību skaits

22

13

Darbinieku skaits (vidējais)

22

13

Kods

Izdevumi (Ls)

 1100

 Atalgojums

103 654

85 753

 1110

Mēneša amatalga

92 334

77 739

1114

Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga

32 760

33 660

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

59 574

44 079

 1140

Piemaksas un prēmijas

9 940

6 738

 1148

Prēmijas un naudas balvas

8 142

6 500

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

1 798

238

t.sk. par vadības līgumiem

0

0

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

1 380

1 276

Valsts aģentūrai “Materiālās rezerves”

Štata vienību skaits

75

69

Darbinieku skaits (vidējais)

75

69

Kods

Izdevumi (Ls)

 1100

 Atalgojums

507 440

460 555

 1110

Mēneša amatalga

434 680

448 236

1114

Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga

210 480

250 476

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

224 200

197 760

 1140

Piemaksas un prēmijas

63 760

11 045

 1141

Piemaksa par nakts darbu

450

300

 1142

Piemaksa par virsstundu darbu

3 000

1 500

 1143

Piemaksa par speciālo dienesta pakāpi

780

1146

Piemaksa par darbu paaugstinātas intensitātes apstakļos

3 500

 1147

Piemaksa par papildu darbu

2 920

2 785

 1148

Prēmijas un naudas balvas

42 531

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

11 359

5 680

t.sk. par vadības līgumiem

0

0

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

9 000

1 274

Iekšlietu īpašumu valsts aģentūra

Štata vienību skaits

316

248

Darbinieku skaits (vidējais)

239

248

Kods

Izdevumi (Ls)

 1100

 Atalgojums

1 292 046

891 651

 1110

Mēneša amatalga

1 057 966

822 922

1114

Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga

182 817

162 840

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

875 149

660 082

 1140

Piemaksas un prēmijas

207 975

60 464

 1141

Piemaksa par nakts darbu

12 000

 1142

Piemaksa par virsstundu darbu

3 000

1146

Piemaksa par darbu paaugstinātas intensitātes apstakļos

1 200

 1147

Piemaksa par papildu darbu

21 088

11 503

 1148

Prēmijas un naudas balvas

135 638

26 687

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

35 049

22 274

t.sk. par vadības līgumiem

5 737

2 978

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

19 230

6 800

1170

Darba devēja piešķirtie labumi un maksājumi

6 875

1 465

 *Finanšu avots - dotācija no vispārējiem ieņēmumiem un ieņēmumi no maksas pakalpojumiem un citi pašu ieņēmumi

 

Iekšlietu ministrijas un tās padotības iestāžu 2008. un 2009.gadā plānotie izdevumi telpu īrei

Nr. p.k.

Iestāde

2008

2009

m2 skaits

viena m2 izmaksas, Ls

kopā

m2 skaits

viena m2 izmaksas, Ls

kopā

Iekšlietu ministrija kopā

6 239 596

8 227 713

1

Iekšlietu ministrijas centrālais aparāts

0

0

0

0

0

0

2

Iekšlietu ministrijas Sakaru centrs

114

2,36-9,97*

41 791

114

2,36-10,61*

61 110

3

Iekšlietu ministrijas Informācijas centrs

0

0

0

0

0

0

4

Valsts policija

18 920

0,05 - 4,17

270 005

18 897

0,05 - 5,18

354 545

5

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests

14 715

0,56-9,50

13 500

14 715

0,56-9,50

12 847

6

Valsts robežsardze

17 678

0,39-35,48**

163 588

17 678

0,39-35,48**

166 934

7

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde

9 298

0,36-9,09

264 471

9 298

0,36-9,09

257 155

8

Iekšlietu ministrijas Veselības un sociālo lietu valsts aģentūra

0

0

0

0

0

0

9

Latvijas Policijas akadēmija

0

0

0

0

0

0

10

Valsts aģentūra “Iekšlietu ministrijas sporta centrs”

0

0

0

0

0

0

11

Valsts aģentūra “Materiālās rezerves”

0

0

0

0

0

0

12

Iekšlietu īpašumu valsts aģentūra

43 442

12,48***

5 486 241

50 922

9,69-12,48****

7 375 123

 * Telpu noma radiosakaru antenu izvietošanai
** Telpu noma jūras video novērošanas sistēmas izvietošanai
***Nomas maksā iekļauta arī zemes nomas maksa, teritorijas uzkopšana un inženiertīklu apkope. Nomas objeta adrese - Rīga, Čiekurkalna 1.līnija 1
****Nomas maksā iekļautas arī būvniecības izmaksas, zemes nomas maksa, teritorijas uzkopšana un inženiertīklu apkope. Nomas objeta adrese - Rīga, Čiekurkalna 1.līnija 1; Rīga, Gaujas iela 17

 

 

Ministrs O.Kastēns

Uz jaut. nr.113/J9 – dok. nr.3274

Par sekretariāta administratīvajām izmaksām  

Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts (turpmāk – Sekretariāts), atbildot uz Jūsu lūgumu skaidro, ka Sekretariātam nav pakļautības iestāžu, bet ir atbildīgs par Sabiedrības integrācijas fonda (turpmāk – SIF) budžeta līdzekļu pieprasījuma iesniegšanu Finanšu ministrijā.

Administratīvo izmaksu apmērs abām iestādēm 2008.gadā un 2009.gadā plānotais ir sekojošs:

Strādājošo skaits 2008.gadā un plānotais strādājošo skaits 2009.gadā:

2008.gadā uz 30.09.2008. pēc štatu samazinājuma

2009.gada plāns*

Sekretariāts

48

28

SIF

75

74

 

2) Izdevumi atlīdzībai 2008.gadā un plānotie izdevumi 2009.gadā:

2008.gada plāns, Ls

2009.gada plāns, Ls *

Sekretariāts

Mēneša amatalga (EKK 1110)

446 463

344 287

Piemaksas (EKK 1142, 1146, 1147)

20 159

4 000

Prēmijas un naudas balvas (EKK 1148)

95 550

26 800

Piemaksas par vadības līgumiem (EKK 1149)

21 113

0

SIF

Mēneša amatalga (EKK 1110)

806029

786 236

Piemaksas (EKK 1142, 1146, 1147)

5000

0

Prēmijas un naudas balvas (EKK 1148)

28000

0

Piemaksas par vadības līgumiem (EKK 1149)

0

0

 

3) Izdevumi telpu īrei 2008.gadā un plānotie izdevumi 2009.gadā:

2008.gada plāns

2009.gada plāns*

Sekretariāts

168 298 Ls

122 380 Ls

telpu īre par 1m2

14,92 Ls/1m2, 940m2

17,14 Ls/1m2, 595m2

SIF

115 559 Ls

132 918 Ls

telpu īre par 1m2

11,45Ls/1m2

841,04m2

13,17Ls/1m2

841,04m2

 * plānotie izdevumi Bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministrijas budžetā saskaņā ar 2008.gada 29.oktobra MK rīkojumu Nr.650 “Par Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāta reorganizāciju”

Ar cieņu,

īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās O.Kastēns

Rīgā 2008.gada 12.novembrī


 

Ministre T.Koķe

Uz jaut. nr. 114/J9 – dok. nr. 3255

Par ministriju administratīvajām izmaksām

Saskaņā ar 2008.gada 6.novembra Latvijas Republikas Saeimas vēstuli Nr.12/2-7-n/391-(9/08) iesniedzam pieprasīto informāciju par ministrijas un tās pakļautībā esošo iestāžu administratīvajām izmaksām.

Pielikumā: 1. Informācija par strādājošo skaitu.

2. Informācija par izdevumiem algām un piemaksām.

3. Informācija par izdevumiem telpu īrei.

Izglītības un zinātnes ministre T.Koķe

Rīgā 2008.gada 10.novembrī

 

Pielikums

 

Informācija par Izglītības un zinātnes ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas padotībā esošo iestāžu amata vietu un strādājošo skaitu 2008.gadā un 2009.gadā

02.JPG (69771 bytes)

SC0005A2F202.JPG (110634 bytes)

SC0005A2F203.JPG (127615 bytes)

SC0005A2F204.JPG (127647 bytes)

SC0005A2F205.JPG (126117 bytes)

SC0005A2F206.JPG (123826 bytes)

SC0005A2F207.JPG (123421 bytes)

SC0005A2F208.JPG (43928 bytes)

 

Informācija par Izglītības un zinātnes ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas padotībā esošo iestāžu maksu par telpu nomu 2008.gadā un 2009.gadā

SC0005A2F209.JPG (97794 bytes)

 

 

Ministre H.Demakova

Uz jaut. nr.115/J9 – dok. nr.3282

Par ministriju administratīvajām izmaksām

Kultūras ministrija ir saņēmusi šā gada 6.novembra LR Saeimas kancelejas vēstuli Nr.12/2-7-n/392-(9/08), ar kuru tiek nosūtīta LR Saeimas frakcijas “Jaunais laiks” šī gada 5.novembra vēstule Nr.8/3-2-205(9/08) ar deputātu jautājumiem par ministrijas un ministrijas pakļautībā esošo iestāžu strādājošo skaitu, par izmaksām algām, vadības līgumiem, piemaksām un prēmijām un par izdevumiem telpu īrei 2008.gadā un plānoto 2009.gadā.

Atbildot uz deputātu 1.jautājumu, informējam, ka 2008.gadā pēc likuma “Par valsts budžetu 2008.gadam” grozījumiem strādājošo skaits, izņemot pedagoģisko personālu, kopā ir 4061, tajā skaitā Kultūras ministrijā 127. Plānoto strādājošo skaitu Kultūras ministrijā un tās pakļautības iestādēs 2009.gadam nevaram šobrīd iesniegt, jo tas saistās ar funkciju pārskatīšanu, ar iestāžu vadītāju lēmumiem, kas vēl izskatāms tuvākajā laikā.

Atbildot uz deputātu 2.jautājumu, informējam: 2008.gada 10 mēnešos pakļautības iestādēs un Kultūras ministrijā izmaksāja attiecīgi:

– algās kopā Ls 26 005 828, tajā skaitā Kultūras ministrijā Ls 640 936;

– piemaksās un prēmijās kopā
Ls 1 915 700, tajā skaitā Kultūras ministrijā Ls 264 777;

– vadības līgumiem un pārējām piemaksām kopā Ls 601 413, tajā skaitā Kultūras ministrijā Ls 45 271.

Savukārt par 2009.gadu informāciju par šīm pozīcijām nevaram iesniegt, jo saskaņā ar 2008.gada 3.novembra Ministru kabineta sēdē nolemto tika samazināti izdevumi atlīdzībai un līdz ar to būs nepieciešamas izmaiņas gandrīz visās atalgojuma izdevumu pozīcijās, un par to iestāžu vadītāji kopīgi ar Kultūras ministriju lems pēc likumprojekta “Par valsts budžetu 2009.gadam” pieņemšanas Saeimā.

Pielikumā: izmaksas telpu īrei Kultūras ministrijā un tās pakļautībā esošajās iestādēs 2008. un 2009.gadā.

Kultūras ministre H.Demakova

Rīgā 2008.gada 13.novembrī

 

Pielikums

 

 

Izmaksas telpu īrei Kultūras ministrijā un tās pakļautībā esošajās iestādēs

01.JPG (254594 bytes)

 

 

Ministre I.Purne

Uz jaut. nr.116/J9 – dok. nr. 3249

Par ministriju administratīvajām izmaksām

Labklājības ministrija saņēma 2008.gada 5.novembra deputātu pieprasījumu (reģistrācijas nr.116/J9) par ministriju administratīvajām izmaksām un nosūta informāciju par Labklājības ministrijas un tās pārraudzības iestāžu administratīvajām izmaksām 2008.gadā un plānotajām izmaksām 2009.gadā.

Pielikumā: 1) Labklājības ministrijas un pārraudzības iestāžu strādājošo skaits un atlīdzības izmaksas.

2) Labklājības ministrijas un pārraudzības iestāžu telpu īres izmaksas.

Labklājības ministre I.Purne

Rīgā 2008.gada 7.novembrī

Pielikums

 

Labklājības ministrijas un pārraudzības iestāžu strādājošo skaits un atlīdzības izmaksas

SC0009B256.JPG (140447 bytes)

SC0009B25601.JPG (140445 bytes)

SC0009B25602.JPG (143271 bytes)

SC0009B25603.JPG (140808 bytes)

SC0009B25604.JPG (134792 bytes)

SC0009B25605.JPG (169355 bytes)

SC0009B25606.JPG (144040 bytes)

SC0009B25607.JPG (136438 bytes)

SC0009B25608.JPG (132490 bytes)

SC0009B25609.JPG (130225 bytes)

SC0009B25610.JPG (135243 bytes)

SC0009B25611.JPG (133084 bytes)

SC0009B25612.JPG (132720 bytes)

SC0009B25613.JPG (160759 bytes)

SC0009B25614.JPG (171704 bytes)

SC0009B25615.JPG (61094 bytes)

Labklājības ministrijas un pārraudzības iestāžu telpu īres izmaksas

SC000A10F1.JPG (165956 bytes)

SC000A10F101.JPG (127430 bytes)

SC000A10F102.JPG (155718 bytes)

SC000A10F103.JPG (158283 bytes)


 

Ministrs E.Zalāns

Uz jaut. nr.117/J9 – dok. nr.3273

Par ministriju administratīvajām izmaksām

Saskaņā ar Latvijas Republikas Saeimas kancelejas 2008.gada 5.novembra vēstuli Nr.8/3-2-207-(9/08) un 2008.gada 11.novembra vēstuli Nr.12/2-7-n/420-(9/08) iesniedzu informāciju par Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas administratīvajām izmaksām 2008. un 2009.gadā. Pievienotā informācija satur atbildes uz visiem Jūsu uzdotajiem jautājumiem.

Informēju, ka iepriekš ieplānota pasākuma dēļ diemžēl 13.novembrī nevarēšu personīgi atbildēt uz Jūsu jautājumiem. Lūdzu pieņemt sniegto informāciju rakstveidā.

Ar cieņu,

reģionālās attīstības un

pašvaldību lietu ministrs E.Zalāns

Rīgā 2008.gada 12.novembrī

 

Pielikums

 

Par Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas administratīvajām izmaksām 2008., 2009.gadā

1) Strādājošo skaits

– ministrijā

– Valsts reģionālās attīstības aģentūrā

2008.gada plāns pirms štata vietu samazinājuma

Faktiski vidēji no gada sākuma līdz 1.11.2008.

2009.g. plāns

167

158

148

88

83

82

 

2) Algas, vadības līgumi, pārējās piemaksas

– ministrijā

Nr. p.k.

Izdevumi

2008.g. plāns

Faktiski no gada sākuma līdz 1.11.2008.

2009.g. plāns*

1.

Mēneša amatalga

1 788 746

1 326 458

1 927 040 ***

tai skaitā:

1.1.

Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga

1 483 746

1 083 969

1 647 104

1.2.

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

305 000

242 489

279 936

2.

Piemaksas un prēmijas

944 390

663 016

494 408

tai skaitā:

2.1.

Piemaksa par darbu paaugstinātas intensitātes apstākļos

189 691

123 753

0

2.2.

Piemaksa par papildu darbu

80 261

54 788

0

2.3.

Prēmijas un naudas balvas

542 546

390 050

347 636

2.4.

Piemaksas par vadības līgumiem

131 892

94 425

146 772

3.

Ārvalstīs nodarbināto darbinieku, amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm un ierēdņu pabalsti (specializētais atašejs)

4200 **

1123

12 300

 * Provizoriskais izdevumu sadalījums

** finansējums četriem mēnešiem

*** ņemot vērā darbiniekiem piešķirtās pakāpes pēc ikgadējā novērtējuma (jo augstāka pakāpe, jo lielāka mēneša amatalga saskaņā ar MK noteikumiem Nr.995)

 

– Valsts reģionālās attīstības aģentūrā

Nr. p.k.

Izdevumi

2008.g. plāns

Fakts uz 1.11.2008.

2009.g. plāns*

1.

Mēneša amatalga

1 089 571

758 174

1 264 367 ***

tai skaitā:

1.1.

Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga

677 697

515 267

852 343

1.2.

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

411 874

242 907

412 024

2.

Piemaksas un prēmijas

153 262

149 782

97 808

tai skaitā:

2.1.

Piemaksa par darbu paaugstinātas intensitātes apstākļos

5466

4505

31 687

2.2.

Piemaksa par papildu darbu

6881

5874

33 735

2.3.

Prēmijas un naudas balvas

132 557

132 557

24 394

2.4.

Piemaksas par vadības līgumiem

8358

6846

7992

* Provizoriskais izdevumu sadalījums

*** ņemot vērā darbiniekiem piešķirtās pakāpes pēc ikgadējā novērtējuma (jo augstāka pakāpe, jo lielāka mēneša amatalga saskaņā ar MK noteikumiem Nr.995)

 

3) Telpu īre

– ministrijā

2008.g. plāns

Fakts uz 1.11.2008.

2009.g. plāns*

Telpu īre, kopā

276 950

260 026

257 036

telpu īre uz 1m2

7,67

7,67

7,52

 

– Valsts reģionālās attīstības aģentūrā

2008.g. plāns

Fakts uz 1.11.2008.

2009.g. plāns*

Telpu īre, kopā

242 889

154 658

242 889

telpu īre uz 1m2

9,44

9,44

9,44

 

 

Ministrs A.Šlesers

Uz jaut. nr.118/J9 – dok. nr.3286

Par ministriju administratīvajām izmaksām

Satiksmes ministrija ir sagatavojusi atbildes uz Saeimas deputātu 2008.gada 5.novembra vēstulē Nr.8/3-2-208-(9/08) uzdotajiem jautājumiem par ministriju administratīvajām izmaksām (jautājumu reģistra Nr.118/J9).

 

1. Cik strādājošo bija ministrijā un tās pakļautības iestādēs 2008.gadā, un kāds ir plānotais strādājošo skaits 2009.gadā?

Iestāde

Skaits

2008.gads

2009.gads

Satiksmes ministrijas nozares vadība

183

175

Valsts dzelzceļa administrācija

10

10

VA “Rīgas Motormuzejs”

30

24

Autotransporta inspekcija

60

46

Valsts dzelzceļa tehniskā inspekcija

21

20

VA “Civilās aviācijas aģentūra”

68

74

Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojs

8

8

 

2. Cik ministrija un ministrijai pakļautībā esošās iestādes 2008.gadā izmaksāja algās, cik vadības līgumiem, cik prēmijās, un cik tiek plānots tērēt šiem izdevumiem 2009.gadā?

Iestāde

Izdevumi, plāns (latos)

2008.gads

2009.gads

Satiksmes ministrijas nozares vadība

Algas

Vadības līgumi Piemaksas Prēmijas

1 687 920

120 000

33 000

449 461

1 740 000

120 000

26 000

264 114

Valsts dzelzceļa administrācija

Algas

Piemaksas Prēmijas

104 896

4594

25 150

128 340

0

0

VA “Rīgas Motormuzejs”

Algas

Prēmijas

118 187

19 610

97 996

18 610

Autotransporta inspekcija

Algas

Vadības līgumi Piemaksas Prēmijas

379 188

6 000

54 122

15 000

316 043

0

65 400

10 000

Valsts dzelzceļa tehniskā inspekcija

Algas

Piemaksas Prēmijas

172 968

24 280

14 414

196 176

3000

0

VA “Civilās aviācijas aģentūra”

Algas

Piemaksas Prēmijas

625 780

35 660

129 780

742 473

34 043

85 860

Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojs

Algas

Piemaksas Prēmijas

79 232

694

10 377

82 459

0

2722

 

3. Cik ministrija un ministrijai pakļautībā esošās iestādes 2008.gadā tērēja telpu īrei (norādiet, kāda bija summa par kvadrātmetru) un cik plāno tērēt 2009.gadā?

Iestāde

Izdevumi (latos)

2008.gads

2009.gads

Satiksmes ministrijas nozares vadība

Valsts dzelzceļa administrācija

16 132 (1m2-Ls 8,97)

16 132 (1m2-Ls 8,97)

VA “Rīgas Motormuzejs”

10 691 (1m2- no Ls 0,29 līdz Ls 1,89)

7308

Valsts dzelzceļa tehniskā inspekcija

22 701 (1m2-Ls 8,97)

22 701 (1m2-Ls 8,97)

VA “Civilās aviācijas aģentūra”

25 044 (1m2-Ls 9,35)

25 044 (1m2-Ls 9,35)

Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojs

9634 (1m2-Ls 5,82)

9634 (1m2-Ls 5,82)

Autotransporta inspekcija

63 334 (1m2- no Ls 3,54 līdz Ls 9,95-atkarībā no nodaļas atrašanās vietas reģionos)

47 798 (1m2- no Ls 3,54 līdz Ls 9,95-atkarībā no nodaļas atrašanās vietas reģionos)

Satiksmes ministrs A.Šlesers

Rīgā 2008.gada 12.novembrī

 
 

Ministrs G.Bērziņš

Uz jaut. nr.119/J9 – dok. nr. 3297

Par ministriju administratīvajām izmaksām

Saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 121.pantu iesniedzu informāciju par izsludināto deputātu jautājumu tieslietu ministram “Par ministriju administratīvajām izmaksām” (jautājumu reģistra nr.119/J9).

Pielikumā: informācija par Tieslietu ministrijas un tās padotībā esošo iestāžu administratīvajām izmaksām.

 

Tieslietu ministrs G.Bērziņš

Rīgā 2008.gada 13.novembrī

 

Pielikums 

Informācija par Tieslietu ministrijas un tās padotībā esošo iestāžu administratīvajām izmaksām

Strādājošo skaits

Amatalgas

Piemaksas un prēmijas

Vadības līgumi

Telpu noma

Iestāde

2008.gads plāns

2009.gads plāns

2008.gads plāns

2009.gads plāns

2008.gads plāns

2009.gads plāns

2008.gads plāns

2009.gads plāns

2008.gads

2009.gads

Plāns

Ls/m2

Plāns

Ls/m2

Tieslietu sistēma kopā

8 998

8 557

46 252 557

51 328 864

9 422 394

4 052 276

352 411

141 379

5 736 635

4,72

6 333 705

5,07

TM Centrālais aparāts

269

240

2 298 903

2 526 220

174 109

39 235

199 775

72 168

473 734

9,52

517 097

10,39

Uzņēmumu reģistrs

180

180

1 095 039

1 090 218

139 700

75 560

2 515

142 211

3,91

153 960

4,97

Naturalizācijas pārvalde

141

119

618 132

686 358

45 300

1 342

3 840

82 000

2,96

93 833

3,07

Valsts valodas centrs

30

26

168 345

167 251

14 300

9 010

20 000

4,96

19 084

5,60

Valsts tiesu ekspertīžu birojs

58

58

408 863

454 708

38 520

9 845

7 050

2 885

0,16

3 068

0,16

Patentu valde

87

84

400 415

532 981

251 918

55 867

5,50

60 817

5,50

Ieslodzījuma vietu pārvalde

3 532

3 470

15 238 459

17 178 629

3 570 376

1 714 310

30 076

32 656

2,23

31 151

2,23

Datu valsts inspekcija

25

21

156 284

206 260

22 781

15 600

8 385

4 800

25 715

6,20

37 904

9,10

Reliģisko lietu pārvalde

8

6

40 552

42 480

2 280

276

200

3 598

5,00

4 104

6,00

Valsts Probācijas dienests

513

521

2 424 140

2 607 990

356 875

282 175

1 885

426 077

4,23

496 180

4,97

Maksātnespējas administrācija

62

56

479 471

492 840

83 716

69 421

27 305

33 977

5,19

48 684

5,19

Tiesu administrācija

107

105

742 462

825 351

175 131

25 751

39 955

27 810

136 368

6,21

136 368

6,21

Apgabaltiesas un rajonu (pilsētu) tiesas

2 225

2 278

13 702 875

15 344 026

2 792 328

1 645 264

3 740 448

5,00

4 241 250

5,27

Valsts zemes dienests

1 713

1 345

8 167 633

8 813 672

1 715 944

163 252

29 425

36 601

506 099

3,05

433 359

3,05

Juridiskās palīdzības administrācija

48

48

310 984

359 880

39 116

1 235

2 000

55 000

7,97

56 846

8,24

 

 

Ministrs I.Eglītis

Uz jaut. nr.120/J9 – dok. nr.3265

Par ministriju administratīvajām izmaksām

Saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 121.pantu iesniedzu informāciju par izsludināto deputātu jautājumu veselības ministram “Par ministriju administratīvajām izmaksām” (jautājumu reģistra nr.120/J9).

Pielikumā: informācija par Veselības ministrijas un tās padotībā esošo iestāžu administratīvajām izmaksām.

 

Veselības ministrs I.Eglītis

Rīgā 2008.gada 12.novembrī

 

1

2

4

7

10

2008.gada plāns Ls (likums “Par valsts budžetu 2008.gadam” ar grozījumiem)*

2008.gada 10 mēnešu izpilde Ls (janvāris-oktobris)

2009.gada projekts[1] Ls *

Piezīmes

1

2

4

7

10

Kopā

Štata vienību skaits

5 532

4 119

Kods

Izdevumi (Ls)

 1000

Atlīdzība

59 593 081

46 942 379

45 755 842

* 2009.gada projekts - kopā ar iesniegtajiem

 1100

Atalgojums

46 606 054

36 700 900

35 440 018

priekšlikumiem uz otro lasījumu

 1110

Mēneša amatalga

36 378 829

28 509 625

28 891 312

 1114

Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga

5 796 619

4 395 804

6 602 554

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

30 582 210

24 113 820

22 288 758

 1140

Piemaksas un prēmijas

7 819 126

6 735 186

4 911 779

 1141

Piemaksa par nakts darbu

446 186

302 350

499 698

 1142

Piemaksa par virsstundu darbu

293 241

230 255

423 809

 1145

Piemaksa par darbu īpašos apstākļos, speciālās piemaksas

1 076 334

889 934

1 124 839

 1146

Piemaksa par darbu paaugstinātas intensitātes apstākļos

123 748

87 698

12 395

 1147

Piemaksa par papildu darbu

1 690 191

1 513 298

474 860

 1148

Prēmijas un naudas balvas

2 519 887

2 475 032

126 336

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

1 669 539

1 236 619

2 249 842

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

2 386 335

1 438 881

1 612 563

 1160

Ārvalstīs nodarbināto darbinieku, amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm un ierēdņu pabalsti

20 400

17 000

23 000

 1170

Darba devēja piešķirtie labumi un maksājumi

1 364

208

1 364

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

12 987 027

10 241 480

10 315 824

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

10 842 582

8 391 467

8 488 594

 1220

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti, kompensācijas un citi maksājumi

2 144 445

1 850 013

1 827 230

 1221

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kuriem aprēķina ienākuma nodokli un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

1 052 807

1 002 688

1 022 459

 1222

Studējošo kredītu dzēšana no piešķirtajiem budžeta līdzekļiem

310

0

0

 1223

Mācību maksas kompensācija

21 311

14 782

14 946

 1224

Ārvalstīs nodarbināto darbinieku un ierēdņu sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

0

468

560

 1227

Darba devēja izdevumi veselības, dzīvības un nelaimes gadījumu apdrošināšanai

741 017

644 385

769 622

1228

 Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kā neaprēķina ienākuma nodokli, un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

174 927

38 027

14 704

 1229

Pārējie darba devēja sociāla rakstura izdevumi, kas nav minēti kodā 1227

154 073

149 662

4 939

Veselības ministrija

Štata vienību skaits

156

156

Kods

Izdevumi (Ls)

 1000

Atlīdzība

2 668 940

2 142 014

2 763 333

 1100

Atalgojums

1 925 504

1 592 815

1 987 123

 1110

Mēneša amatalga

1 513 168

1 215 227

1 682 231

 1114

Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga

1 196 264

944 796

1 338 864

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

316 904

270 431

343 367

 1140

Piemaksas un prēmijas

338 151

324 712

216 189

 1141

Piemaksa par nakts darbu

0

0

0

 1142

Piemaksa par virsstundu darbu

0

0

0

 1145

Piemaksa par darbu īpašos apstākļos, speciālās piemaksas

0

0

0

 1146

Piemaksa par darbu paaugstinātas intensitātes apstākļos

20 041

9 888

12 395

 1147

Piemaksa par papildu darbu

54 893

54 478

20 555

 1148

Prēmijas un naudas balvas

172 246

155 599

52 554

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

90 971

104 747

130 685

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

53 785

35 876

65 703

 1160

Ārvalstīs nodarbināto darbinieku, amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm un ierēdņu pabalsti

20 400

17 000

23 000

 1170

Darba devēja piešķirtie labumi un maksājumi

0

0

0

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

743 436

549 199

776 210

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

511 997

407 658

521 332

 1220

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti, kompensācijas un citi maksājumi

231 439

141 541

254 878

 1221

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kuriem aprēķina ienākuma nodokli un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

176 584

131 795

200 572

 1222

Studējošo kredītu dzēšana no piešķirtajiem budžeta līdzekļiem

0

0

0

 1223

Mācību maksas kompensācija

2 675

1 764

2 675

 1224

Ārvalstīs nodarbināto darbinieku un ierēdņu sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

0

468

560

 1227

Darba devēja izdevumi veselības, dzīvības un nelaimes gadījumu apdrošināšanai

51 980

7 364

50 871

1228

 Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kā neaprēķina ienākuma nodokli, un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

200

150

200

 1229

Pārējie darba devēja sociāla rakstura izdevumi, kas nav minēti kodā 1227

0

0

0

01.01.00

Veselības lietu pārvalde

Štata vienību skaits

142

142

Kods

Izdevumi (Ls)

 1000

Atlīdzība

2 416 958

1 994 517

2 259 118

 1100

Atalgojums

1 745 636

1 481 054

1 628 543

 1110

Mēneša amatalga

1 391 333

1 127 253

1 433 223

 1114

Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga

1 085 325

873 170

1 130 223

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

306 008

254 083

303 000

 1140

Piemaksas un prēmijas

294 952

304 605

130 685

 1146

Piemaksa par darbu paaugstinātas intensitātes apstākļos

13 899

8 966

0

 1147

Piemaksa par papildu darbu

51 536

52 539

0

 1148

Prēmijas un naudas balvas

147 791

147 791

0

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

81 726

95 309

130 685

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

38 951

32 196

41 635

 1160

Ārvalstīs nodarbināto darbinieku, amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm un ierēdņu pabalsti

20 400

17 000

23 000

 1170

Darba devēja piešķirtie labumi un maksājumi

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

671 322

513 463

630 575

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

464 100

378 947

424 337

 1220

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti, kompensācijas un citi maksājumi

207 222

134 516

206 238

 1221

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kuriem aprēķina ienākuma nodokli un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

157 467

124 770

155 923

 1223

Mācību maksas kompensācija

2 675

1 764

2 675

 1224

Ārvalstīs nodarbināto darbinieku un ierēdņu sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

468

560

 1227

Darba devēja izdevumi veselības, dzīvības un nelaimes gadījumu apdrošināšanai

46 880

7 364

46 880

1228

 Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kā neaprēķina ienākuma nodokli, un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

200

150

200

01.02.00

Atbalsts Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projektu īstenošanai

Kods

Izdevumi (Ls)

 1000

Atlīdzība

51 591

46 266

0

 1100

Atalgojums

38 743

37 577

0

 1110

Mēneša amatalga

37 792

35 485

0

 1114

Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga

37 792

32 400

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

0

3 085

 1140

Piemaksas un prēmijas

951

2 092

0

 1147

Piemaksa par papildu darbu

771

 1148

Prēmijas un naudas balvas

1 321

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

951

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

12 848

8 689

0

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

10 015

8 689

 1220

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti, kompensācijas un citi maksājumi

2 833

0

0

 1221

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kuriem aprēķina ienākuma nodokli un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

2 833

01.03.00

Atbalsts Eiropas ekonomiskās zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas valdības finanšu instrumenta koordinācijai

Kods

Izdevumi (Ls)

 1000

Atlīdzība

22 067

6 708

10 126

 1100

Atalgojums

17 814

6 708

8 160

 1110

Mēneša amatalga

10 480

28

0

 1114

Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga

10 480

28

0

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

0

 1140

Piemaksas un prēmijas

0

3 000

8 160

 1147

Piemaksa par papildu darbu

8 160

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

3 000

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

7 334

3 680

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

4 253

0

1 966

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

4 253

1 966

 1220

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti, kompensācijas un citi maksājumi

0

0

0

 1221

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kuriem aprēķina ienākuma nodokli un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

01.04.00

Atbalsts Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projektu īstenošanai (2007.-2013.)

Štata vienību skaits

14

14

Kods

Izdevumi (Ls)

 1000

Atlīdzība

178 324

94 523

494 089

 1100

Atalgojums

123 311

67 476

350 420

 1110

Mēneša amatalga

73 563

52 461

249 008

 1114

Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga

62 667

39 198

208 641

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

10 896

13 263

40 367

 1140

Piemaksas un prēmijas

42 248

15 015

77 344

 1146

Piemaksa par darbu paaugstinātas intensitātes apstākļos

6 142

922

12 395

 1147

Piemaksa par papildu darbu

3 357

1 168

12 395

 1148

Prēmijas un naudas balvas

24 455

6 487

52 554

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

8 294

6 438

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

7 500

24 068

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

55 013

27 047

143 669

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

33 629

20 022

95 029

 1220

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti, kompensācijas un citi maksājumi

21 384

7 025

48 640

 1221

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kuriem aprēķina ienākuma nodokli un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

16 284

7 025

44 649

 1227

Darba devēja izdevumi veselības, dzīvības un nelaimes gadījumu apdrošināšanai

5 100

3 991

Medicīnas profesionālās izglītības centrs

Štata vienību skaits

21

21

Kods

Izdevumi (Ls)

 1000

Atlīdzība

248 101

192 476

266 281

 1100

Atalgojums

195 926

150 441

208 974

 1110

Mēneša amatalga

159 921

126 327

159 921

 1114

Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga

0

0

0

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

159 921

126 327

159 921

 1140

Piemaksas un prēmijas

27 823

23 131

2 700

 1148

Prēmijas un naudas balvas

15 456

11 636

0

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

12 367

11 495

2 700

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

8 182

983

46 353

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

52 175

42 035

57 307

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

45 452

35 312

47 395

 1220

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti, kompensācijas un citi maksājumi

6 723

6 723

9 912

 1227

Darba devēja izdevumi veselības, dzīvības un nelaimes gadījumu apdrošināšanai

6 723

6 723

9 912

02.04.01

Rezidentu apmācība un tālākizglītība

Kods

Izdevumi (Ls)

 1000

Atlīdzība

220 945

170 163

233 023

 1100

Atalgojums

172 830

132 188

182 824

 1110

Mēneša amatalga

142 876

111 206

142 876

 1114

Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

142 876

111 206

142 876

 1140

Piemaksas un prēmijas

23 972

19 998

 1148

Prēmijas un naudas balvas

13 303

10 201

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

10 669

9 797

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

5 982

983

39 948

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

48 115

37 975

50 199

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

41 392

31 252

41 137

 1220

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti, kompensācijas un citi maksājumi

6 723

6 723

9 062

 1227

Darba devēja izdevumi veselības, dzīvības un nelaimes gadījumu apdrošināšanai

6 723

6 723

9 062

33.10.00

E-veselība

Kods

Izdevumi (Ls)

 1000

Atlīdzība

27 156

22 313

33 258

 1100

Atalgojums

23 096

18 253

26 150

 1110

Mēneša amatalga

17 045

15 120

17 045

 1114

Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

17 045

15 120

17 045

 1140

Piemaksas un prēmijas

3 851

3 133

2 700

 1148

Prēmijas un naudas balvas

2 153

1 435

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

1 698

1 698

2 700

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

2 200

6 405

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

4 060

4 060

7 108

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

4 060

4 060

6 258

 1220

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti, kompensācijas un citi maksājumi

850

 1227

Darba devēja izdevumi veselības, dzīvības un nelaimes gadījumu apdrošināšanai

850

Rīgas Stradiņa universitāte

Štata vienību skaits

1 233

Kods

Izdevumi (Ls)

Ar 2009.gadu maina statusu

 1000

Atlīdzība

14 792 555

10 985 934

 1100

Atalgojums

11 793 242

8 918 181

 1110

Mēneša amatalga

9 322 845

7 263 120

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

9 322 845

7 263 120

 1140

Piemaksas un prēmijas

1 388 187

1 126 427

 1142

Piemaksa par virsstundu darbu

15 150

13 284

 1145

Piemaksa par darbu īpašos apstākļos, speciālās piemaksas

18 200

15 539

 1147

Piemaksa par papildu darbu

502 300

385 957

 1148

Prēmijas un naudas balvas

198 037

198 037

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

654 500

513 610

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

1 082 210

528 634

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

2 999 313

2 067 753

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

2 614 809

1 691 726

 1220

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti, kompensācijas un citi maksājumi

384 504

376 027

 1221

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kuriem aprēķina ienākuma nodokli un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

154 000

147 941

 1223

Mācību maksas kompensācija

0

-2 068

 1227

Darba devēja izdevumi veselības, dzīvības un nelaimes gadījumu apdrošināšanai

83 491

83 491

1228

 Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kā neaprēķina ienākuma nodokli, un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

2 000

1 650

 1229

Pārējie darba devēja sociāla rakstura izdevumi, kas nav minēti kodā 1227

145 013

145 013

02.03.00

Augstākā izglītība

Štata vienību skaits

1 233

Kods

Izdevumi (Ls)

Ar 2009.gadu maina statusu

 1000

Atlīdzība

14 058 660

10 428 241

 1100

Atalgojums

11 163 011

8 445 457

 1110

Mēneša amatalga

8 924 061

6 930 500

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

8 924 061

6 930 500

 1140

Piemaksas un prēmijas

1 388 187

1 126 427

 1142

Piemaksa par virsstundu darbu

15 150

13 284

 1145

Piemaksa par darbu īpašos apstākļos, speciālās piemaksas

18 200

15 539

 1147

Piemaksa par papildu darbu

502 300

385 957

 1148

Prēmijas un naudas balvas

198 037

198 037

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

654 500

513 610

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

850 763

388 530

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

2 895 649

1 982 784

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

2 511 145

1 606 757

 1220

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti, kompensācijas un citi maksājumi

384 504

376 027

 1221

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kuriem aprēķina ienākuma nodokli un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

154 000

147 941

 1223

Mācību maksas kompensācija

0

-2 068

 1227

Darba devēja izdevumi veselības, dzīvības un nelaimes gadījumu apdrošināšanai

83 491

83 491

1228

 Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kā neaprēķina ienākuma nodokli, un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

2 000

1 650

 1229

Pārējie darba devēja sociāla rakstura izdevumi, kas nav minēti kodā 1227

145 013

145 013

02.03.00

IZM projekts “Zinātniskās darbības attīstība un infrastruktūras nodrošināšana augstskolās un koledžās”

Kods

Izdevumi (Ls)

 1000

Atlīdzība

245 048

138 879

 1100

Atalgojums

198 419

114 294

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

198 419

114 294

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

46 629

24 585

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

46 629

24 585

02.05.00

Zinātnisko institūciju bāzes finansējums

Štata vienību skaits

95

x

Kods

Izdevumi (Ls)

 1000

Atlīdzība

463 925

384 824

 1100

Atalgojums

373 862

310 159

 1110

Mēneša amatalga

373 862

310 106

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

373 862

310 106

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

90 063

74 665

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

90 063

74 222

 1220

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti, kompensācijas un citi maksājumi

0

443

 1221

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kuriem aprēķina ienākuma nodokli un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

0

193

1228

 Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kā neaprēķina ienākuma nodokli, un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

0

250

04.01.00

Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projektu īstenošana

Kods

Izdevumi (Ls)

 1000

Atlīdzība

1 849

1 848

 1100

Atalgojums

1 491

1 490

 1110

Mēneša amatalga

1 491

1 490

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

1 491

1 490

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

358

358

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

358

358

07.01.00

Eiropas Sociālā fonda (ESF) nacionālās programmas īstenošana

Kods

Izdevumi (Ls)

 1000

Atlīdzība

23 981

20 752

 1100

Atalgojums

19 326

17 054

 1110

Mēneša amatalga

19 326

17 054

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

19 326

17 054

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

4 655

3 698

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

4 655

3 698

07.02.00

Eiropas Sociālā fonda (ESF) atklāto konkursu projektu īstenošana

Kods

Izdevumi (Ls)

 1000

Atlīdzība

30 714

30 469

 1100

Atalgojums

24 751

24 610

 1110

Mēneša amatalga

4 105

3 970

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

4 105

3 970

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

20 646

20 640

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

5 963

5 859

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

5 963

5 859

08.00.00

Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta finansēto projektu īstenošana

Kods

Izdevumi (Ls)

 1000

Atlīdzība

15 365

6 360

 1100

Atalgojums

12 382

5 170

 1110

Mēneša amatalga

0

0

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

12 382

5 170

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

2 983

1 190

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

2 983

1 190

33.00.00

Veselības aprūpes nodrošināšana

Štata vienību skaits

2 275

2 210

Kods

Izdevumi (Ls)

 1000

Atlīdzība

21 366 792

16 974 905

21 573 967

 1100

Atalgojums

16 888 386

13 449 906

16 958 466

 1110

Mēneša amatalga

12 552 137

10 002 641

13 143 939

 1114

Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga

244 218

195 737

248 706

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

12 307 919

9 806 904

12 895 233

 1140

Piemaksas un prēmijas

3 363 188

2 788 576

2 726 891

 1141

Piemaksa par nakts darbu

421 346

282 911

474 336

 1142

Piemaksa par virsstundu darbu

251 344

205 301

377 991

 1145

Piemaksa par darbu īpašos apstākļos, speciālās piemaksas

796 540

665 331

862 419

 1146

Piemaksa par darbu paaugstinātas intensitātes apstākļos

0

0

0

 1147

Piemaksa par papildu darbu

916 588

866 682

274 905

 1148

Prēmijas un naudas balvas

667 358

671 258

0

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

310 012

97 093

737 240

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

971 697

658 481

1 086 272

 1170

Darba devēja piešķirtie labumi un maksājumi

1 364

208

1 364

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

4 478 406

3 524 999

4 615 501

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

3 961 413

3 162 650

4 074 691

 1220

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti, kompensācijas un citi maksājumi

516 993

362 349

540 810

 1221

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kuriem aprēķina ienākuma nodokli un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

138 001

140 109

193 750

 1222

Studējošo kredītu dzēšana no piešķirtajiem budžeta līdzekļiem

0

0

0

 1223

Mācību maksas kompensācija

9 813

8 966

3 200

 1227

Darba devēja izdevumi veselības, dzīvības un nelaimes gadījumu apdrošināšanai

207 630

186 391

334 062

1228

 Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kā neaprēķina ienākuma nodokli, un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

158 649

24 262

7 249

 1229

Pārējie darba devēja sociāla rakstura izdevumi, kas nav minēti kodā 1227

2 900

2 621

2 549

33.01.00

Ārstniecība

Katastrofu medicīnas centrs

Štata vienību skaits

420

420

Kods

Izdevumi (Ls)

Atbilstoši MK 2008.g. 7.februāra rīkojumam Nr.51 ar 01.04.2008. KMC tika pievienota VRCMB

 1000

Atlīdzība

3 407 573

2 663 443

3 612 079

 1100

Atalgojums

2 657 198

2 079 732

2 809 001

 1110

Mēneša amatalga

1 480 947

1 275 446

1 612 844

 1114

Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

1 480 947

1 275 446

1 612 844

Tāpēc 2009.gadā ir pieaugums visās 1000 EKK pozīcijās, jo šeit vēl nāk klāt VRCMB 1.ceturkšņa finansējums (atlīdzībai 210845 Ls), bet 2008.gadā ir tikai KMC un VRCMB trīs ceturkšņu finansējums.
Papildus tam, VRMCB strādājošiem ir minimālās algas pieaugums 2009.g. 26736 Ls un pašam KMC - 1632 Ls apmērā (kopā 28368 Ls).

 1140

Piemaksas un prēmijas

382 584

270 236

319 640

 1141

Piemaksa par nakts darbu

110 484

15 139

138 000

 1142

Piemaksa par virsstundu darbu

19 472

11 855

19 472

 1145

Piemaksa par darbu īpašos apstākļos, speciālās piemaksas

114 116

100 607

120 730

 1146

Piemaksa par darbu paaugstinātas intensitātes apstākļos

 1147

Piemaksa par papildu darbu

24 171

25 696

29 692

par aizvietošanu NMP brigādēs nepārtraukta darba nodrošināšanai

 1148

Prēmijas un naudas balvas

105 915

109 815

0

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

8 426

7 124

11 746

ieskaitot piemaksu par novērtēšanu

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

792 303

533 842

875 153

 1170

Darba devēja piešķirtie labumi un maksājumi

1 364

208

1 364

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

750 375

583 711

803 078

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

652 277

486 023

684 794

 1220

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti, kompensācijas un citi maksājumi

98 098

97 688

118 284

 1221

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kuriem aprēķina ienākuma nodokli un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

32 742

46 938

30 450

 1222

Studējošo kredītu dzēšana no piešķirtajiem budžeta līdzekļiem

 1223

Mācību maksas kompensācija

5 071

4 225

3 200

 1227

Darba devēja izdevumi veselības, dzīvības un nelaimes gadījumu apdrošināšanai

54 285

42 681

80 285

1228

 Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kā neaprēķina ienākuma nodokli, un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

4 500

2 623

3 200

 1229

Pārējie darba devēja sociāla rakstura izdevumi, kas nav minēti kodā 1227

1 500

1 221

1 149

Valsts asinsdonoru centrs

Štata vienību skaits

364

364

Kods

Izdevumi (Ls)

 1000

Atlīdzība

3 895 185

3 022 813

3 971 272

 1100

Atalgojums

3 126 702

2 413 726

3 104 144

 1110

Mēneša amatalga

2 515 776

2 039 012

2 695 015

 1114

Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

2 515 776

2 039 012

2 695 015

 1140

Piemaksas un prēmijas

599 926

365 788

398 129

 1141

Piemaksa par nakts darbu

33 000

27 051

33 000

 1142

Piemaksa par virsstundu darbu

11 900

8 979

128 200

Sakarā ar donoru skaita pieaugumu ( plānots, ka 2009.gadā tas palielināsies)VADC nepieciešams palielināt izbraukumu skaitu un donoru pieņemšanas laikus, kas savukārt palielinās medicīnas darbinieku laiku asins testēšanai un apstrādei.Palielinoties donoru skaitam VADC spēs nodrošināt ārstniecības iestādes ar asins komponentiem

 1145

Piemaksa par darbu īpašos apstākļos, speciālās piemaksas

20 386

14 658

20 386

 1146

Piemaksa par darbu paaugstinātas intensitātes apstākļos

 1147

Piemaksa par papildu darbu

116 330

103 186

0

 1148

Prēmijas un naudas balvas

201 767

201 767

0

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

216 543

10 147

216 543

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

11 000

8 926

11 000

 1170

Darba devēja piešķirtie labumi un maksājumi

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

768 483

609 087

867 128

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

753 223

589 778

747 788

 1220

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti, kompensācijas un citi maksājumi

 1221

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kuriem aprēķina ienākuma nodokli un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

0

1 800

 1222

Studējošo kredītu dzēšana no piešķirtajiem budžeta līdzekļiem

 1223

Mācību maksas kompensācija

 1227

Darba devēja izdevumi veselības, dzīvības un nelaimes gadījumu apdrošināšanai

14 900

17 044

118 800

2008.gada VADC darbinieku veselības apdrošināšanas polišu apmaksa tika veikta 2007.gadā ( polišu stāšanas spēkā ar 27.12.07.g.)2008.gada tika apmaksātas veselības polises VADC Latgales filiāles darbiniekiem, un tiem darbiniekiem , kuriem pienācās polises pēc VADC nosacījumiem stājoties darbā. Centrs visus darbiniekus 2009.gadam plāno apdrošināt 2009.gadā, tādēļ 2009.gada projektā ir iekļauti līdzekļi darbinieku veselības polišu apmaksasi (118800 Ls). Līdz ar to 11 ailē % attiecība ir 797,3%

1228

 Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kā neaprēķina ienākuma nodokli, un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

360

465

540

VADC veic kaitējuma atlīdzību pamatojoties uz MK noteikumiem NR.561 “Noteikumi par valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta un apbedīšanas pabalsta apmēru, tā bpārskatīšanas kārtību un pabalstu piešķiršana un izmaksas kārtība “ p.2.1. Izmaksājamā summa ir palielinājusie , jo atlīdzības saņēmējs iesniedzis dokumentus par kaitējuma atlidzības summas palielināšanu.

 1229

Pārējie darba devēja sociāla rakstura izdevumi, kas nav minēti kodā 1227

33.02.00

Veselības aprūpes valsts aģentūru finansēšana

V/a “Latvijas Infektoloģijas centrs”

Štata vienību skaits

495

495

- tabulā ietvertā štata vienību un darbinieku skaita neskakritība pamatojama ar ārsniecības personāla un ārstniecības atbalsta personāla cilvēkresursu trūkumu medicīnā un personāla mainību.

Kods

Izdevumi (Ls)

 1000

Atlīdzība

4 714 347

3 957 494

4 694 597

 1100

Atalgojums

3 700 996

3 097 609

3 685 080

 1110

Mēneša amatalga

2 490 493

2 040 170

2 712 233

 1114

Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga

24 536

20 277

24 536

darba samaksas nodrošiināšanai īpaši augsti kvaificētiem un šauras specializācijas ārstniecības personām

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

2 465 957

2 019 893

2 687 697

 1140

Piemaksas un prēmijas

1 096 884

988 448

829 228

Lai nodrošinātu augsti kvalificētu sekundārā un terciārā līmeņa stacionāro veselības aprūpi (ārstēšanu) infekcijas slimību slimniekiem 365 dienas gadā, 24 stundu diennakts režīmā, tiek noteiktas piemaksas ārstniecības un ārstniecības atbalsta personālam par nakts darbu, par virsstundu darbu (darbu svētku dienās) par papildus darbu, sakarā ar vīrushepatīta A epidēmiju un saslimstības ar HIV/AIDS un citām infekcijas slimībām pieaugumu, kā arī sakarā ar medicīnas personāla cilvēkresursu trūkumu un būtisku darba apjoma palielināšanos.

 1141

Piemaksa par nakts darbu

79 112

60 336

94 649

 1142

Piemaksa par virsstundu darbu

204 169

169 711

230 319

 1145

Piemaksa par darbu īpašos apstākļos, speciālās piemaksas

189 738

163 181

220 503

 1147

Piemaksa par papildu darbu

275 213

251 789

245 213

 1148

Prēmijas un naudas balvas

307 677

307 677

0

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

40 975

35 754

38 544

piemaksa par novērtēšanu un darbu svētkudiienās

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

113 619

68 991

143 619

sakarā ar saslimstības ar HIV/AIDS un citām infekciju slimībām pieaugumu, plānots būtiski palielināt pieaicināto ārstu konsultantu skaitu uz darba līguma pamata.

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

1 013 351

859 885

1 009 517

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

880 862

739 787

877 028

 1220

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti, kompensācijas un citi maksājumi

132 489

120 098

132 489

 1221

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kuriem aprēķina ienākuma nodokli un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

29 259

25 486

29 300

 1222

Studējošo kredītu dzēšana no piešķirtajiem budžeta līdzekļiem

 1223

Mācību maksas kompensācija

 1227

Darba devēja izdevumi veselības, dzīvības un nelaimes gadījumu apdrošināšanai

99 980

92 062

99 980

1228

 Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kā neaprēķina ienākuma nodokli, un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

3 250

2 550

3 209

 1229

Pārējie darba devēja sociāla rakstura izdevumi, kas nav minēti kodā 1227

Tuberkulozes un plaušu slimību valsts aģentūra

Štata vienību skaits

914

849

2009.g. laikā plānots fil. Lielbērze likvidēšana un samazināsies 65 štata vietas un 65 darbinieki

Kods

Izdevumi (Ls)

 1000

Atlīdzība

8 449 240

6 598 542

8 394 390

 1100

Atalgojums

6 700 976

5 287 429

6 656 774

 1110

Mēneša amatalga

5 385 303

4 098 579

5 420 380

 1114

Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga

88 180

66 024

88 180

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

5 297 123

4 032 555

5 332 200

 1140

Piemaksas un prēmijas

1 262 498

1 142 808

1 179 894

 1141

Piemaksa par nakts darbu

198 750

180 385

208 687

 1142

Piemaksa par virsstundu darbu

15 803

14 756

 1145

Piemaksa par darbu īpašos apstākļos, speciālās piemaksas

472 300

386 885

500 800

 1146

Piemaksa par darbu paaugstinātas intensitātes apstākļos

 1147

Piemaksa par papildu darbu

500 874

486 011

 1148

Prēmijas un naudas balvas

30 703

30 703

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

44 068

44 068

470 407

Ls 48000 - svētku stundu apmaksa; Ls 422407-novērtēšana

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

53 175

46 042

56 500

 1170

Darba devēja piešķirtie labumi un maksājumi

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

1 748 264

1 311 113

1 737 616

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

1 508 206

1 212 974

1 595 616

 1220

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti, kompensācijas un citi maksājumi

240 058

98 139

134 000

 1221

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kuriem aprēķina ienākuma nodokli un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

76 000

65 885

134 000

 1222

Studējošo kredītu dzēšana no piešķirtajiem budžeta līdzekļiem

 1223

Mācību maksas kompensācija

4 742

4 741

 1227

Darba devēja izdevumi veselības, dzīvības un nelaimes gadījumu apdrošināšanai

8 937

8 936

8 000

1228

 Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kā neaprēķina ienākuma nodokli, un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

150 379

18 577

 1229

Pārējie darba devēja sociāla rakstura izdevumi, kas nav minēti kodā 1227

Sporta medicīnas valsts aģentūra

Štata vienību skaits

82

82

Kods

Izdevumi (Ls)

 1000

Atlīdzība

900 447

732 613

901 629

 1100

Atalgojums

702 514

571 410

703 467

 1110

Mēneša amatalga

679 618

549 434

703 467

 1114

Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga

131 502

109 436

135 990

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

548 116

439 998

567 477

 1140

Piemaksas un prēmijas

21 296

21 296

 1142

Piemaksa par virsstundu darbu

 1148

Prēmijas un naudas balvas

21 296

21 296

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

1 600

680

 1170

Darba devēja piešķirtie labumi un maksājumi

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

197 933

161 203

198 162

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

166 845

134 088

169 465

 1220

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti, kompensācijas un citi maksājumi

31 088

27 115

28 697

 1221

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kuriem aprēķina ienākuma nodokli un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

 1227

Darba devēja izdevumi veselības, dzīvības un nelaimes gadījumu apdrošināšanai

29 528

25 668

26 997

1228

 Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kā neaprēķina ienākuma nodokli, un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

160

47

300

 1229

Pārējie darba devēja sociāla rakstura izdevumi, kas nav minēti kodā 1227

1 400

1 400

1 400

06.00.00

Kultūra

Štata vienību skaits

183

175

Kods

Izdevumi (Ls)

 1000

Atlīdzība

1 237 626

1 049 285

1 181 703

 1100

Atalgojums

960 152

807 864

916 479

 1110

Mēneša amatalga

926 386

784 464

893 269

 1114

Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga

0

0

0

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

926 386

784 464

893 269

 1140

Piemaksas un prēmijas

33 766

23 400

23 210

 1141

Piemaksa par nakts darbu

5 479

2 843

7 050

 1142

Piemaksa par virsstundu darbu

13 000

5 270

6 500

 1147

Piemaksa par papildu darbu

5 000

5 000

0

 1148

Prēmijas un naudas balvas

10 287

10 287

0

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

0

0

9 660

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

277 474

241 421

265 224

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

228 095

192 224

216 369

 1220

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti, kompensācijas un citi maksājumi

49 379

49 197

48 855

 1227

Darba devēja izdevumi veselības, dzīvības un nelaimes gadījumu apdrošināšanai

49 379

49 197

48 855

 1229

Pārējie darba devēja sociāla rakstura izdevumi, kas nav minēti kodā 1227

0

0

0

06.01.00

V/A “Latvijas Medicīnas bibliotēka”

Štata vienību skaits

62

60

Kods

Izdevumi (Ls)

 1000

Atlīdzība

505 519

421 914

484 168

 1100

Atalgojums

392 892

327 839

374 497

 1110

Mēneša amatalga

390 913

325 951

373 947

 1114

Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

390 913

325 951

373 947

 1140

Piemaksas un prēmijas

6 979

2 703

550

 1141

Piemaksa par nakts darbu

479

388

550

 1142

Piemaksa par virsstundu darbu

5 000

815

 1148

Prēmijas un naudas balvas

1 500

1 500

0

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

0

0

0

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

112 627

94 075

109 671

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

92 648

74 278

90 216

 1220

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti, kompensācijas un citi maksājumi

19 979

19 797

19 455

 1227

Darba devēja izdevumi veselības, dzīvības un nelaimes gadījumu apdrošināšanai

19 979

19 797

19 455

 1229

Pārējie darba devēja sociāla rakstura izdevumi, kas nav minēti kodā 1227

0

0

06.02.00

v/a “P.Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs”

Štata vienību skaits

121

115

Kods

Izdevumi (Ls)

 1000

Atlīdzība

727 107

626 556

697 535

 1100

Atalgojums

562 260

479 210

541 982

 1110

Mēneša amatalga

535 473

458 513

519 322

 1114

Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

535 473

458 513

519 322

 1140

Piemaksas un prēmijas

26 787

20 697

22 660

 1141

Piemaksa par nakts darbu

5 000

2 455

6 500

 1142

Piemaksa par virsstundu darbu

8 000

4 455

6 500

 1147

Piemaksa par papildu darbu

5 000

5 000

0

 1148

Prēmijas un naudas balvas

8 787

8 787

0

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

9 660

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

164 847

147 346

155 553

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

135 447

117 946

126 153

 1220

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti, kompensācijas un citi maksājumi

29 400

29 400

29 400

 1227

Darba devēja izdevumi veselības, dzīvības un nelaimes gadījumu apdrošināšanai

29 400

29 400

29 400

 1229

Pārējie darba devēja sociāla rakstura izdevumi, kas nav minēti kodā 1227

0

0

34.00.00

Kvalitātes atbilstības un ekonomiskais novērtējums, tirgus uzraudzība - VOAVA, VTMEC, ZVA, ZCVA, VI

Štata vienību skaits

997

933

Kods

Izdevumi (Ls)

 1000

Atlīdzība

11 731 296

9 501 435

12 218 096

 1100

Atalgojums

8 986 656

7 071 180

9 388 181

 1110

Mēneša amatalga

7 107 169

5 384 148

7 929 443

 1114

Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga

3 559 882

2 647 113

4 115 499

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

3 547 287

2 737 035

3 813 944

 1140

Piemaksas un prēmijas

1 719 951

1 540 162

1 164 738

 1141

Piemaksa par nakts darbu

4 340

3 574

4 400

 1142

Piemaksa par virsstundu darbu

11 247

4 918

34 318

 1145

Piemaksa par darbu īpašos apstākļos, speciālās piemaksas

261 594

209 064

262 420

 1146

Piemaksa par darbu paaugstinātas intensitātes apstākļos

103 707

77 810

0

 1147

Piemaksa par papildu darbu

175 680

169 044

159 400

 1148

Prēmijas un naudas balvas

675 924

651 236

0

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

487 459

424 516

704 200

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

159 536

146 870

294 000

 1170

Darba devēja piešķirtie labumi un maksājumi

0

0

0

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

2 744 640

2 430 255

2 829 915

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

2 021 686

1 734 965

2 188 028

 1220

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti, kompensācijas un citi maksājumi

722 954

695 290

641 887

 1221

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kuriem aprēķina ienākuma nodokli un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

495 869

487 928

429 041

 1222

Studējošo kredītu dzēšana no piešķirtajiem budžeta līdzekļiem

0

0

0

 1223

Mācību maksas kompensācija

5 923

3 545

6 500

 1227

Darba devēja izdevumi veselības, dzīvības un nelaimes gadījumu apdrošināšanai

210 584

193 738

200 996

1228

 Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kā neaprēķina ienākuma nodokli, un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

8 778

8 693

3 550

 1229

Pārējie darba devēja sociāla rakstura izdevumi, kas nav minēti kodā 1227

1 800

1 386

1 800

Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūra

Štata vienību skaits

333

333

333

Kods

Izdevumi (Ls)

 1000

Atlīdzība

3 892 985

3 162 677

3 705 776

 1100

Atalgojums

2 887 675

2 284 301

2 749 287

 1110

Mēneša amatalga

2 390 526

1 826 136

2 511 287

 1114

Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga

1 356 295

1 028 544

1 430 091

Atalgojuma (EKK 1114 “Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga” un EKK 1119 “Pārējo darbinieku mēneša amatalga”) plānotais pieaugums saistīts ar 2006.gada 19.decembra noteikumu Nr.1046 “Veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtība” izpildi. Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūrai jānodrošina jaunu funkciju vēža skrīnigu izpilde pilna apmērā no 2009.gada. Aģentūrai jāuztur centralizētā vēža skrīninga reģistrs, jāslēdz līgumi ar pakalpojumu sniedzējiem par organizētā skrīninga veikšanu, jārealizē sākot ar 2009.gadu skrīningā iekļaujamo vecuma grupu izmeklēšanas plānu; skrīninga vadlīniju realizēšanai; jāorganizē un jāizsūta uzaicinājumi ierasties veikt izmeklējumus skrīningā iekļauto vecuma grupu iedzīvotājiem.

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

1 034 231

797 592

1 081 196

 1140

Piemaksas un prēmijas

488 149

451 169

228 000

 1146

Piemaksa par darbu paaugstinātas intensitātes apstākļos

50 000

27 987

0

 1148

Prēmijas un naudas balvas

240 149

240 149

0

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

198 000

183 033

228 000

Izdevumu pozicījas “Piemaksas” (EKK 1149 “Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas”) plānotais finansējums saistīts ar MK noteikumu Nr.995 25.punktu nosacījumu izpildi: reizi gadā atbilstoši kārtējam datbības un tās resultātu novērtējumam ierēdņu, darbinieku un amatpersonu materiāli stimulēt.

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

9 000

6 996

10 000

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

1 005 310

878 376

956 489

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

675 641

556 400

662 304

 1220

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti, kompensācijas un citi maksājumi

329 669

321 976

294 185

 1221

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kuriem aprēķina ienākuma nodokli un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

239 649

236 444

204 165

 1222

Studējošo kredītu dzēšana no piešķirtajiem budžeta līdzekļiem

 1223

Mācību maksas kompensācija

4 000

1 645

4 000

 1225

Uzturdevas kompensācija

 1226

Formas tērpa kompensācija

 1227

Darba devēja izdevumi veselības, dzīvības un nelaimes gadījumu apdrošināšanai

84 020

82 023

84 020

1228

 Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kā neaprēķina ienākuma nodokli, un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

2 000

1 864

2 000

Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centrs

Štata vienību skaits

247

247

Kods

Izdevumi (Ls)

 1000

Atlīdzība

2 697 496

2 188 630

2 580 559

 1100

Atalgojums

2 106 734

1 701 008

2 012 498

 1110

Mēneša amatalga

1 495 096

1 235 101

1 466 478

 1114

Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

1 495 096

1 235 101

1 466 478

 1140

Piemaksas un prēmijas

596 438

453 048

537 020

 1141

Piemaksa par nakts darbu

4 340

3 574

4 400

 1142

Piemaksa par virsstundu darbu

404

2 000

 1145

Piemaksa par darbu īpašos apstākļos, speciālās piemaksas

261 594

209 064

262 420

saskaņā ar 20.12.2005.MK noteikumiem Nr.995 6. pielikuma 16.punktu

 1146

Piemaksa par darbu paaugstinātas intensitātes apstākļos

1 643

1 643

 1147

Piemaksa par papildu darbu

122 332

117 756

157 000

11 Centra rajona nodaļās strādā viens ārsts- eksperts ar laborantu un māsas palīgu, kurus atvaļinājumu un darba nespējas laikā aizvieto blakus darbā pieņemtās ārstniecības personas no apkalpojamo rajonu ārstniecības iestādēm. Saskaņā ar Tiesu ekspertu likumu ikgadējais atvaļinājums ekspertiem pagarinās par trim nedēļām. Pamatojoties uz Centra funkciju izpildi, vardarbībā cietušajām dzīvām un mirušām personām ekspertīzes ir jāveic nekavējoši.

 1148

Prēmijas un naudas balvas

95 746

95 746

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

110 783

24 861

111 200

Ls 1200 paredzēts nostrādāto svētku dienu apmaksai, Ls 110000 paredzēts ikadējai darbinieku novērtēšanai

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

15 200

12 859

9 000

Paredzētie līdzekļi tiek izmantoti pieaicināto speciālistu darba apmaksai ,kuri piedalās komisijas ekspertīzēs par āstniecības personu profesionālo pienākumu nepienācīgu pildīšanu,miesas bojājumu rakstura ,smaguma pakāpes , kā arī veselības stāvokļa noteikšana aizdomās turētām personām.

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

590 762

487 622

568 061

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

490 833

392 136

472 761

 1220

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti, kompensācijas un citi maksājumi

99 929

95 486

95 300

 1221

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kuriem aprēķina ienākuma nodokli un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

73 650

69 570

70 724

 1223

Mācību maksas kompensācija

923

923

1 500

Saskaņā ar 30.06.2008.g. MK noteikumiem Nr.466

 1227

Darba devēja izdevumi veselības, dzīvības un nelaimes gadījumu apdrošināšanai

19 876

19 876

19 876

1228

 Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kā neaprēķina ienākuma nodokli, un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

3 680

3 731

1 400

 1229

Pārējie darba devēja sociāla rakstura izdevumi, kas nav minēti kodā 1227

1 800

1 386

1 800

Zāļu valsts aģentūra

Štata vienību skaits

158

156

2009.g. viss finansējums no maksas pakalpojumiem un citiem pašu ieņēmumiem

Kods

Izdevumi (Ls)

 1000

Atlīdzība

1 822 076

1 528 281

2 894 000

 1100

Atalgojums

1 422 076

1 190 089

2 300 000

 1110

Mēneša amatalga

1 167 000

900 375

1 750 000

 1114

Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga

667 000

538 531

950 000

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

500 000

361 844

800 000

 1140

Piemaksas un prēmijas

175 076

213 922

300 000

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

175 076

213 922

300 000

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

80 000

75 792

250 000

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

400 000

338 192

594 000

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

360 000

300 258

554 000

 1220

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti, kompensācijas un citi maksājumi

40 000

37 934

40 000

 1223

Mācību maksas kompensācija

1 000

977

1 000

 1227

Darba devēja izdevumi veselības, dzīvības un nelaimes gadījumu apdrošināšanai

39 000

36 957

39 000

Zāļu cenu valsts aģentūra

Štata vienību skaits

26

30

Darbinieku, kas tiek finansēti no maksas pakalpojumiem, skaita pieaugums

Kods

Izdevumi (Ls)

676 602

544 679

871 312

Sakarā ar jauno MK apstiprināto cenrādi no 2008.gada 1.oktobra pašu ieņēmumi no maksas pakalpojumiem palielinājušies par Ls 201710

 1000

Atlīdzība

481 850

376 938

612 092

 1100

Atalgojums

367 082

271 867

450 542

 1110

Mēneša amatalga

228 277

166 027

325 824

 1114

Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga

163 277

116 266

251 372

Izmaiņas štatu sarakstā un darbinieku atalgojumā(no pašu ieņēmumiem

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

65 000

49 761

74 452

Izmaiņas štatu sarakstā un atalgojumā no pašu ieņēmumiem

 1140

Piemaksas un prēmijas

123 505

91 570

99 718

Izmaiņas štatu sarakstā un darbinieku atalgojumā no pašu ieņēmumu līdzekļiem

 1141

Piemaksa par nakts darbu

 1142

Piemaksa par virsstundu darbu

5 000

815

32 318

Izmaiņas štatu sarakstā un darbinieku atalgojumā no pašu ieņēmumu līdzekļiem, darba apjoma palielināšanās pie nepietiekama darbinieku skaita

 1146

Piemaksa par darbu paaugstinātas intensitātes apstākļos

13 645

9 761

0

 1147

Piemaksa par papildu darbu

1 260

945

2 400

Dekrētā esoša darbinieka aizvietošana

 1148

Prēmijas un naudas balvas

100 000

77 349

0

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

3 600

2 700

65 000

Ierēdņu/darbinieku novērtēšana un pārējās piemaksas(līdz šim novērtēšanai līdzekļi bija plānoti EKK1148) no pašu ieņēmumu līdzekļiem

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

15 300

14 270

25 000

Darba grupu skaita un strādājošo ekspertu pieaugums no pašu ieņēmumiem

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

114 768

105 071

161 550

Izmaiņas štatu sarakstā un darbinieku atalgojumā no pašu ieņēmumu līdzekļiem

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

75 159

66 118

116 400

Izmaiņas štatu sarakstā un darbinieku atalgojumā no pašu ieņēmumu līdzekļiem

 1220

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti, kompensācijas un citi maksājumi

39 609

38 953

45 150

Izmaiņas štatu sarakstā un darbinieku atalgojumā no pašu ieņēmumu līdzekļiem

 1221

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kuriem aprēķina ienākuma nodokli un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

33 525

32 869

37 000

Izmaiņas štatu sarakstā un darbinieku atalgojumā no pašu ieņēmumu līdzekļiem

 1227

Darba devēja izdevumi veselības, dzīvības un nelaimes gadījumu apdrošināšanai

5 934

5 934

8 000

Dārgākas polises, vairāk cilvēki

1228

 Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kā neaprēķina ienākuma nodokli, un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

150

150

150

Veselības inspekcija

Štata vienību skaits

233

167

Kods

Izdevumi (Ls)

 1000

Atlīdzība

2 836 889

2 244 909

2 425 669

 1100

Atalgojums

2 203 089

1 623 915

1 875 854

 1110

Mēneša amatalga

1 826 270

1 256 509

1 875 854

 1114

Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga

1 373 310

963 772

1 484 036

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

452 960

292 737

391 818

 1140

Piemaksas un prēmijas

336 783

330 453

0

 1141

Piemaksa par nakts darbu

 1142

Piemaksa par virsstundu darbu

6 247

3 699

0

 1145

Piemaksa par darbu īpašos apstākļos, speciālās piemaksas

 1146

Piemaksa par darbu paaugstinātas intensitātes apstākļos

38 419

38 419

0

 1147

Piemaksa par papildu darbu

52 088

50 343

0

 1148

Prēmijas un naudas balvas

240 029

237 992

0

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

0

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

40 036

36 953

0

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

633 800

620 994

549 815

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

420 053

420 053

382 563

 1220

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti, kompensācijas un citi maksājumi

213 747

200 941

167 252

 1221

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kuriem aprēķina ienākuma nodokli un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

149 045

149 045

117 152

 1223

Mācību maksas kompensācija

0

 1227

Darba devēja izdevumi veselības, dzīvības un nelaimes gadījumu apdrošināšanai

61 754

48 948

50 100

1228

 Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kā neaprēķina ienākuma nodokli, un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

2 948

2 948

 1229

Pārējie darba devēja sociāla rakstura izdevumi, kas nav minēti kodā 1227

Veselības statistikas un medicīnas tehnoloģiju valsts aģentūra

Štata vienību skaits

120

120

Kods

Izdevumi (Ls)

 1000

Atlīdzība

1 257 911

882 661

1 691 560

 1100

Atalgojums

998 797

718 834

1 342 252

 1110

Mēneša amatalga

769 184

534 800

1 047 576

 1114

Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga

363 643

255 956

534 611

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

405 541

278 844

512 965

 1140

Piemaksas un prēmijas

166 574

144 617

227 331

 1141

Piemaksa par nakts darbu

0

0

 1142

Piemaksa par virsstundu darbu

0

0

 1145

Piemaksa par darbu īpašos apstākļos, speciālās piemaksas

0

0

 1146

Piemaksa par darbu paaugstinātas intensitātes apstākļos

0

0

 1147

Piemaksa par papildu darbu

24 893

22 920

20 000

 1148

Prēmijas un naudas balvas

93 667

90 043

73 782

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

48 014

31 653

133 549

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

63 039

39 417

67 345

 1170

Darba devēja piešķirtie labumi un maksājumi

0

0

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

259 114

163 827

349 308

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

242 314

150 799

323 353

 1220

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti, kompensācijas un citi maksājumi

16 800

13 028

25 955

 1221

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kuriem aprēķina ienākuma nodokli un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

2 000

5 800

14 878

 1222

Studējošo kredītu dzēšana no piešķirtajiem budžeta līdzekļiem

0

0

0

 1223

Mācību maksas kompensācija

450

0

0

 1227

Darba devēja izdevumi veselības, dzīvības un nelaimes gadījumu apdrošināšanai

13 350

7 107

11 077

1228

 Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kā neaprēķina ienākuma nodokli, un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

0

21

0

 1229

Pārējie darba devēja sociāla rakstura izdevumi, kas nav minēti kodā 1227

1 000

100

0

01.02.00

Štata vienību skaits

27

0

Kods

Izdevumi (Ls)

 1000

Atlīdzība

124 707

124 707

0

 1100

Atalgojums

100 497

94 797

0

 1110

Mēneša amatalga

90 996

85 296

0

 1114

Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga

65 345

59 645

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

25 651

25 651

 1140

Piemaksas un prēmijas

8 001

8 001

0

 1147

Piemaksa par papildu darbu

620

620

 1148

Prēmijas un naudas balvas

6 250

6 250

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

1 131

1 131

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

1 500

1 500

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

24 210

29 910

0

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

24 210

24 210

 1220

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti, kompensācijas un citi maksājumi

0

5 700

0

 1221

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kuriem aprēķina ienākuma nodokli un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

5 700

01.04.00

Štata vienību skaits

27

27

Kods

Izdevumi (Ls)

 1000

Atlīdzība

122 235

18 467

741 955

 1100

Atalgojums

89 639

16 021

582 782

 1110

Mēneša amatalga

72 626

7 371

397 600

 1114

Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga

48 426

6 100

258 440

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

24 200

1 271

139 160

 1140

Piemaksas un prēmijas

13 413

7 899

173 782

 1147

Piemaksa par papildu darbu

1 999

25

20 000

 1148

Prēmijas un naudas balvas

11 414

7 790

73 782

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

84

80 000

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

3 600

750

11 400

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

32 596

2 446

159 173

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

27 596

1 236

140 393

 1220

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti, kompensācijas un citi maksājumi

5 000

1 210

18 780

 1221

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kuriem aprēķina ienākuma nodokli un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

0

13 280

 1227

Darba devēja izdevumi veselības, dzīvības un nelaimes gadījumu apdrošināšanai

5 000

1 210

5 500

33.10.00

Štata vienību skaits

6

6

Kods

Izdevumi (Ls)

 1000

Atlīdzība

71 998

39 688

68 398

 1100

Atalgojums

58 020

33 379

55 119

 1110

Mēneša amatalga

29 543

18 997

34 875

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

29 543

18 997

34 875

 1140

Piemaksas un prēmijas

16 405

10 310

10 099

 1147

Piemaksa par papildu darbu

2 054

2 054

 1148

Prēmijas un naudas balvas

3 700

3 700

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

10 651

4 556

10 099

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

12 072

4 072

10 145

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

13 978

6 310

13 279

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

13 978

6 310

13 279

 1220

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti, kompensācijas un citi maksājumi

0

0

0

 1221

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kuriem aprēķina ienākuma nodokli un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

 1227

Darba devēja izdevumi veselības, dzīvības un nelaimes gadījumu apdrošināšanai

34.00.00

Štata vienību skaits

36

36

Kods

Izdevumi (Ls)

 1000

Atlīdzība

536 198

377 224

489 230

 1100

Atalgojums

426 907

316 488

389 317

 1110

Mēneša amatalga

292 690

205 392

316 067

 1114

Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga

182 692

139 288

206 171

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

109 998

66 104

109 896

 1140

Piemaksas un prēmijas

89 217

78 868

28 450

 1147

Piemaksa par papildu darbu

6 894

6 894

 1148

Prēmijas un naudas balvas

53 401

53 401

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

28 922

18 572

28 450

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

45 000

32 228

44 800

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

109 291

60 736

99 913

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

103 291

57 878

93 789

 1220

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti, kompensācijas un citi maksājumi

6 000

2 858

6 124

 1221

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kuriem aprēķina ienākuma nodokli un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

1 000

100

547

 1223

Mācību maksas kompensācija

450

 1227

Darba devēja izdevumi veselības, dzīvības un nelaimes gadījumu apdrošināšanai

4 050

2 758

5 577

 1229

Pārējie darba devēja sociāla rakstura izdevumi, kas nav minēti kodā 1227

500

35.00.00

Štata vienību skaits

51

51

Kods

Izdevumi (Ls)

 1000

Atlīdzība

402 773

322 575

391 977

 1100

Atalgojums

323 734

258 150

315 034

 1110

Mēneša amatalga

283 329

217 745

299 034

 1114

Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga

67 180

50 924

70 000

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

216 149

166 821

229 034

 1140

Piemaksas un prēmijas

39 538

39 538

15 000

 1147

Piemaksa par papildu darbu

13 326

13 326

 1148

Prēmijas un naudas balvas

18 902

18 902

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

7 310

7 310

15 000

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

867

867

1 000

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

79 039

64 425

76 943

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

73 239

61 165

75 892

 1220

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti, kompensācijas un citi maksājumi

5 800

3 260

1 051

 1221

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kuriem aprēķina ienākuma nodokli un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

1 000

1 051

 1227

Darba devēja izdevumi veselības, dzīvības un nelaimes gadījumu apdrošināšanai

4 300

3 139

1228

 Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kā neaprēķina ienākuma nodokli, un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

21

 1229

Pārējie darba devēja sociāla rakstura izdevumi, kas nav minēti kodā 1227

500

100

V/a “Sabiedrības veselības aģentūra”

Štata vienību skaits

548

548

505

Kods

Izdevumi (Ls)

 1000

Atlīdzība

6 002 966

4 964 142

5 985 867

 1100

Atalgojums

4 683 139

3 832 298

4 578 075

 1110

Mēneša amatalga

3 882 074

3 067 762

3 974 465

 1114

Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga

432 612

352 202

364 874

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

3 449 462

2 715 560

3 609 591

 1140

Piemaksas un prēmijas

761 580

744 255

550 720

 1141

Piemaksa par nakts darbu

6 956

4 957

13 912

 1142

Piemaksa par virsstundu darbu

2 500

1 482

5 000

 1145

Piemaksa par darbu īpašos apstākļos, speciālās piemaksas

0

0

0

 1146

Piemaksa par darbu paaugstinātas intensitātes apstākļos

0

0

0

 1147

Piemaksa par papildu darbu

5 316

3 695

0

 1148

Prēmijas un naudas balvas

683 912

683 935

0

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

62 896

50 185

531 808

Izdevumi EKK 1149 2009.gadā ir plānoti pamatojoties uz Ministru kabineta 2005.gada 20.decembra noteikumu Nr.995 25.punktu par ierēdņu un darbinieku kārtējās darbības un tās rezultātu ikgadējo novērtēšanu, summa Ls 309086, vidēji Ls 616 lati uz 1 cilvēku, sakarā ar vadības līgumiem plānoti Ls 46395, vid.uz 1 cilvēku Ls 552 mēnesī, atlikusī summa plānota piemaksām par aizvietošanu 65 darbiniekiem vid. Ls 200 mēnesī, sakarā ar štatu samazināšanu

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

39 485

20 281

52 890

 1170

Darba devēja piešķirtie labumi un maksājumi

0

0

0

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

1 319 827

1 131 844

1 407 792

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

1 132 348

953 694

1 102 859

 1220

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti, kompensācijas un citi maksājumi

187 479

178 150

304 933

 1221

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kuriem aprēķina ienākuma nodokli un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

84 329

87 557

184 218

 1222

Studējošo kredītu dzēšana no piešķirtajiem budžeta līdzekļiem

310

0

0

 1223

Mācību maksas kompensācija

2 450

2 575

2 571

 1227

Darba devēja izdevumi veselības, dzīvības un nelaimes gadījumu apdrošināšanai

91 880

84 374

113 849

1228

 Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kā neaprēķina ienākuma nodokli, un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

5 150

3 101

3 705

 1229

Pārējie darba devēja sociāla rakstura izdevumi, kas nav minēti kodā 1227

3 360

542

590

07.02.00

Kods

Izdevumi (Ls)

2 195

2 193

0

 1000

Atlīdzība

2 195

2 193

0

 1100

Atalgojums

1 769

1 768

0

 1110

Mēneša amatalga

626

626

0

 1114

Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga

17

17

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

609

609

 1140

Piemaksas un prēmijas

0

0

0

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

1 143

1 142

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

426

425

0

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

426

425

 1220

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti, kompensācijas un citi maksājumi

0

0

0

32.00.00

Štata vienību skaits

544

544

502

Kods

Izdevumi (Ls)

 1000

Atlīdzība

5 955 806

4 919 992

5 951 732

 1100

Atalgojums

4 645 134

3 796 448

4 550 567

 1110

Mēneša amatalga

3 848 294

3 037 419

3 946 957

 1114

Civildienesta ierēdņu mēneša amatalga

432 595

352 185

364 874

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

3 415 699

2 685 234

3 582 083

 1140

Piemaksas un prēmijas

761 580

744 232

550 720

 1141

Piemaksa par nakts darbu

6 956

4 957

13 912

 1142

Piemaksa par virsstundu darbu

2 500

1 482

5 000

 1147

Piemaksa par papildu darbu

5 316

3 695

 1148

Prēmijas un naudas balvas

683 912

683 912

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

62 896

50 185

531 808

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

35 260

14 797

52 890

 1170

Darba devēja piešķirtie labumi un maksājumi

0

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

1 310 672

1 123 544

1 401 165

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

1 123 193

945 396

1 096 232

 1220

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti, kompensācijas un citi maksājumi

187 479

178 148

304 933

 1221

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kuriem aprēķina ienākuma nodokli un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

84 329

87 556

184 218

 1222

Studējošo kredītu dzēšana no piešķirtajiem budžeta līdzekļiem

310

0

 1223

Mācību maksas kompensācija

2 450

2 575

2 571

 1227

Darba devēja izdevumi veselības, dzīvības un nelaimes gadījumu apdrošināšanai

91 880

84 374

113 849

1228

 Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kā neaprēķina ienākuma nodokli, un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

5 150

3 101

3 705

 1229

Pārējie darba devēja sociāla rakstura izdevumi, kas nav minēti kodā 1227

3 360

542

590

36.03.00

Štata vienību skaits

3

3

3

Kods

Izdevumi (Ls)

34 135

31 126

34 135

 1000

Atlīdzība

34 135

31 126

34 135

 1100

Atalgojums

27 508

25 354

27 508

 1110

Mēneša amatalga

27 508

25 331

27 508

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

27 508

25 331

27 508

 1140

Piemaksas un prēmijas

0

23

0

 1148

Prēmijas un naudas balvas

23

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

6 627

5 772

6 627

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

6 627

5 771

6 627

 1220

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti, kompensācijas un citi maksājumi

0

1

0

 1221

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kuriem aprēķina ienākuma nodokli un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

1

36.04.00

Štata vienību skaits

1

1

Kods

Izdevumi (Ls)

 1000

Atlīdzība

10 830

10 830

0

 1100

Atalgojums

8 728

8 728

0

 1110

Mēneša amatalga

5 646

4 386

0

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

5 646

4 386

 1140

Piemaksas un prēmijas

0

0

0

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

3 082

4 342

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

2 102

2 102

0

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

2 102

2 102

Ārvalstu finansētie projekti MPIC, SMVA un RSU (pēc budžeta grozījumiem - tikai 2008.gadā)

Kods

Izdevumi (Ls)

 1000

Atlīdzība

30381

9896

0

 1100

Atalgojums

27449

8338

0

 1110

Mēneša amatalga

19048

0

0

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

19048

0

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

8401

8338

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

2932

1558

0

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

908

 1220

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti, kompensācijas un citi maksājumi

2024

1558

0

 1221

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kuriem aprēķina ienākuma nodokli un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

2024

1558

Reorganizētā Valsts rezervju centrālā med.iekārtu bāze 2008.g. 1.cet.

Kods

Izdevumi (Ls)

 1000

Atlīdzība

210 845

210 845

0

 1100

Atalgojums

151 803

151 803

0

 1110

Mēneša amatalga

131 897

131 897

0

 1119

Pārējo darbinieku mēneša amatalga

131 897

131 897

 1140

Piemaksas un prēmijas

19 906

19 906

0

 1141

Piemaksa par nakts darbu

8 065

8 065

 1147

Piemaksa par papildu darbu

5 521

5 521

 1148

Prēmijas un naudas balvas

3 000

3 000

 1149

Piemaksas par vadības līgumiem un pārējās piemaksas

3 320

3 320

 1150

Atalgojums fiziskajām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

 1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

59 042

59 042

0

 1210

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

32 892

32 892

 1220

Darba devēja sociāla rakstura pabalsti, kompensācijas un citi maksājumi

26 150

26 150

0

 1227

Darba devēja izdevumi veselības, dzīvības un nelaimes gadījumu apdrošināšanai

26 000

26 000

1228

 Darba devēja sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, no kā neaprēķina ienākuma nodokli, un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

150

150

 

3. Cik ministrija un ministrijai pakļautībā esošas iestādes 2008.gadā tērēja telpu īrei (norādiet, kāda bija summa par kvadrātmetru) un cik plāno tērēt 2009.gadā?

Iestāde

Faktiskā izpilde par telpu īri uz 11.11.2008

Summa par

1m2 ar PVN

Plānotā summa telpu īrei 2009. gadā ar PVN

Veselības ministrija

121056,10

Līdz 31.09.08. 4,48 Ls, no 01.10.2008. 5,27 Ls.

157 638,90

Veselības inspekcija

82 764,60

110 330,00

8,20 Ls Sadovņikova ielā 20 un 8,25 Ls Ieriķu ielā 3

99 317,52

13 2396,00

Zāļu cenu valsts aģentūra

38 140

9,86

45 768,00

Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūra

313 211,60

11,61

375 853,92

Zāļu valsts aģentūra

14 141,90

3,43

16 970,28

Valsts aģentūra “Latvijas medicīnas bibliotēka”

6302,00

378,20

0,71 Ls SIA “Rīgas 1.slimnīca” un 0,14 Ls SIA “Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca” slimnīcā “Gaiļezers”

7 562,40

464,64

 

Pārējās Veselības ministrijas padotībā esošās iestādes izmanto valsts īpašumu un līdz ar to telpu īri nemaksā.

 

 

Ministrs R.Vējonis

Uz jaut. nr.121/J9 – dok. nr.3254

Par ministriju administratīvajām izmaksām

Vides ministrija, atbildot uz frakcijas “Jaunais laiks” 2008.gada 5.novembra vēstuli Nr.8/3-2-211-(9/08) ir sagatavojusi deputātu pieprasīto informāciju.

 

1) Strādājošo skaits 2008.gadā:

uz 01.01.2008. Vides ministrijā – 208 darbinieki, pakļautībā esošajās iestādēs – 1823 darbinieki;

uz 31.12.2008. Vides ministrijā – 198 darbinieki, pakļautībā esošajās iestādēs – 1726 darbinieki.

Plānotais strādājošo skaits 2009.gadā:

Vides ministrijā – 188 darbinieki, pakļautībā esošajās iestādēs – 1641 darbinieks.

2) Vides ministrijas Centrālā aparāta izdevumi atalgojumiem 2008.gadā (10 mēnešos):

Kopā Ls 1 552 940,64

Amatalga Ls 1 311 899,47

Piemaksas Ls 15 825,98

Piemaksas

par vadības

līgumiem Ls 5611,19

Prēmijas Ls 219 604

Vides ministrijas Centrālā aparāta plānotie izdevumi atalgojumiem 2009.gadā – Ls 1 879 714.

Vides ministrijas pakļautībā esošo iestāžu: Radiācijas drošības centra, Bīstamo atkritumu pārvaldības valsts aģentūras, Latvijas Vides aizsardzības fonda administrācijas, Slīteres nacionālā parka administrācijas, v/a “Nacionālais botāniskais dārzs”, Gaujas Nacionālā parka administrācijas, Vides pārraudzības valsts biroja, Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta administrācijas, Ķemeru nacionālā parka administrācijas un Rāznas nacionālā parka administrācijas izdevumi atalgojumiem 2008.gadā (10 mēnešos):

Kopā Ls 1 526 609

Vadības līgumi 0

Piemaksas un

prēmijas Ls 148 953

Vides ministrijas pakļautībā esošo iestāžu: v/a “Latvijas Dabas muzejs”, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras, Valsts vides dienesta, Dabas aizsardzības pārvaldes un Teiču dabas rezervāta administrācijas izdevumi atalgojumiem 2008.gadā:

Kopā Ls 5 272 498

Vadības līgumi 0

Piemaksas un

prēmijas Ls 706 393

Vides ministrijas pakļautībā esošo iestāžu plānotie izdevumi atalgojumiem 2009.gadā – Ls 7 138 055.

3) Vides ministrijas Centrālā aparāta izdevumi telpu īrei 2008.gadā (10 mēnešos) – Ls 103 525,57. Maksa par telpas kvadrātmetru bija Ls 10,36.

Vides ministrijas Centrālā aparāta plānotie izdevumi telpu īrei 2009.gadā – Ls 145 745.

Vides ministrijas pakļautībā esošajās iestādēs izdevumi telpu īrei 2008.gadā – Ls 126 307,92.

 

Iestāde

Telpu īre Ls/m2

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra

Ls 1,36

Valsts vides dienests

Ls 2,45

Dabas aizsardzības pārvalde

Ls 4,41

Radiācijas drošības centrs

Ls 0,86

Latvijas Vides aizsardzības fonda administrācija

Ls 5,23

Vides pārraudzības valsts birojs

Ls 1,05

Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta administrācija

Ls 2,00

Rāznas nacionālā parka administrācija (2 ēkas)

Ls 0,57; Ls 1,50

 

Vides ministrijas pakļautībā esošās iestādes – v/a “Latvijas Dabas muzejs”, Teiču dabas rezervāta administrācija, Slīteres nacionālā parka administrācija, v/a “Nacionālais botāniskais dārzs”, Gaujas Nacionālā parka administrācija, Ķemeru nacionālā parka administrācija – telpas neīrē, tāpēc šādu izdevumu nav.

 

Vides ministrijas pakļautībā esošajās iestādēs plānotie izdevumi telpu īrei 2009.gadā – Ls 131 852,72.

Vides ministrs R.Vējonis

Rīgā 2008.gada 11.novembrī

 

 

Ministrs M.Roze

Uz jaut. nr.122/J9 – dok. nr.3267

Par ministriju administratīvajām izmaksām

Zemkopības ministrija, atbildot uz 2008.gada 6.novembra LR Saeimas kancelejas vēstuli Nr.12/2-7-n-/399-(9/08) un 2008.gada 11.novembra LR Saeimas kancelejas vēstules Nr.12/2-7-n/424-(9/08) LR Saeimas Prezidija lēmuma 20.punktu, ir sagatavojusi informāciju uz Saeimas deputātu uzdotajiem jautājumiem “Par ministrijas administratīvajām izmaksām” 2008. un 2009.gadā (jautājumu reģistra Nr.122/J9).

1. Ministrijā un padotībā esošajās iestādēs plānotais strādājošo skaits:

– 2008.gadā 5296 štata vienības;

– 2009.gadā 5060 štata vienības;

2. Ministrijas un padotībā esošo iestāžu plānotās izmaksas:

1) Mēneša amatalgai:

– 2008.gadā Ls 42 703 554;

– 2009.gadā Ls 36 172 507;

2) Vadības līgumiem:

– 2008.gadā Ls 448 946;

– 2009.gadā Ls 365 273;

3) Piemaksām un prēmijām:

– 2008.gadā Ls 5 907 276;

– 2009.gadā Ls 2 754 658.

3. Ministrijas un padotībā esošo iestāžu plānotie finanšu resursi telpu īrei:

– 2008.gadā Ls 1 173 309 (viena m2 vidējās izmaksas mēnesī Ls 5,03);

– 2009.gadā Ls 982 436.

Zemkopības ministrs M.Roze

Rīgā 2008.gada 12.novembrī

 

 

Ministrs M.Riekstiņš

Uz jaut. nr.123/J9 – dok. nr.3313

Par Eiropas Savienības novērotāju misijas Gruzijā darba efektivitāti

Ārlietu ministrija ir iepazinusies ar deputātu vēstuli “Par Eiropas Savienības novērotāju misijas Gruzijā darba efektivitāti” un sniedzu šādas atbildes uz vēstulē iekļautajiem jautājumiem:

1. Eiropas Savienības novērotāju misija (ESNM) tika uzsākta š.g. 1.oktobrī. Misijas mandāts paredz tās darbību visā Gruzijas teritorijā, un tās pamatuzdevumi ir novērot stabilizācijas procesu, kas balstās uz 6 punktu vienošanās ievērošanu, veicināt saspīlējuma mazināšanu, sekmējot kontaktus starp iesaistītajām pusēm, un uzraudzīt civilās pārvaldes normalizācijas procesus. Iepriekš minēto uzdevumu veikšanai ir svarīgi, lai ESNM novērotājiem būtu iespējams pildīt savu misiju gan drošības zonā, kas atrodas starp konfliktā iesaistītajām pusēm, gan konfliktā iesaistīto pušu kontrolētajās teritorijās. ESNM klātbūtne drošības zonā tiek nodrošināta ikdienas patruļu ietvaros, kuras īsteno no ESNM reģionālajām bāzēm. Pēc misijas pirmā mēneša ESNM vadītājs plāno veikt operacionālas izmaiņas, kuru mērķis ir stiprināt klātbūtni Abhāzijas un Dienvidosetijas tuvumā.

2. Latviju Politiskajā un drošības komitejā pārstāv Latvijas Republikas Pastāvīgās pārstāvniecības Eiropas Savienībā vēstniece Dace Treija-Masī. Tāpat kā citām ES dalībvalstīm, Latvijas pārstāvjiem ir vienlīdzīgas tiesības piedalīties stratēģiska vai politiska rakstura lēmumu pieņemšanā, kas attiecas uz ES misijām. Misiju operacionālā vadība ir konkrētās misijas, šinī gadījumā ESNM, vadītāja atbildība. Misijas vadītājs regulāri informē vēstniekus Politiskajā un drošības komitejā par notiekošo. Latvijas pārstāvji pauž Latvijas viedokli un izsaka komentārus par ESMN darbību diskusijās par iespējām uzlabot misijas efektivitāti un personāla izvietojumu, kā arī citos ar Gruziju saistītos jautājumos. Tāpat Latvijas pārstāvji piedalīsies diskusijās par ESNM izvērtējumu, kas notiks 6 mēnešus pēc misijas uzsākšanas.

3. ESNM mandāts paredz novērotāju darbu visā Gruzijas teritorijā – tajā skaitā Abhāzijā un Dienvidosetijā. Līdz šim ESNM novērotāji atsevišķos gadījumos, īpaši saskaņojot ar Krievijas pusi, ir patrulējuši arī drošības zonas Dienvidosetijas pusē. Tomēr izvērst plašākas darbības šajā reģionā neļauj politiskā situācija. Formāli ESNM novērotājiem nav pieejas Dienvidosetijas un Abhāzijas reģioniem, kas atrodas Krievijas militārpersonu kontrolē. Uzskatām, ka ir svarīgi nodrošināt ESNM pārstāvniecību Dienvidosetijā – arī ESNM vadība ir vairākkārt paudusi gatavību doties uz Dienvidosetiju un Abhāziju. Lai panāktu misijas darbību visā Gruzijas teritorijā, misijas vadībai jau ir notikušas sarunas ar Krievijas un Dienvidosetijas pārstāvjiem, ko plānots turpināt arī nākotnē. Tajā pašā laikā, kamēr nav panākta attiecīga politiskā piekrišana no Krievijas un Dienvidosetijas pārstāvju puses, ESNM izvēršana šajā reģionā nav iespējama. Š.g. 23.oktobrī manas vizītes Krievijas Federācijā ietvaros personīgi aicināju Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu atvērt pieeju starptautiskajiem novērotājiem Dienvidosetijas un Abhāzijas reģionos, norādot, ka tikai šādā veidā starptautiskā sabiedrība var gūt objektīvu priekšstatu par norisēm konflikta zonās un 6 punktu vienošanās ievērošanu visā Gruzijas teritorijā.

Papildus vēlos uzsvērt, ka ESNM Gruzijā ir uzsākta nesen – pirms pusotra mēneša – tādēļ pašlaik ir pāragri veikt visaptverošu izvērtējumu par misijas efektivitāti kopumā.

Ar cieņu,

ārlietu ministrs M.Riekstiņš

Rīgā 2008.gada 13.novembrī

 

 

 

Ministrs M.Segliņš

Uz jaut. nr.124/J9 – dok. nr.3316

Par Iekšlietu ministrijas budžetu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Saeimas frakcijas “Jaunais laiks” deputātu jautājumu “Par Iekšlietu ministrijas budžetu” (jautājumu reģistra Nr.124/J9) Iekšlietu ministrija sniedz atbildes.

Bērnu noziedzības novēršanas un bērnu aizsardzības pret noziedzīgu nodarījumu programmai 2006.–2008.gadam (turpmāk – programma) Valsts policijas sadaļai bija paredzēts papildu finansējums Ls 1 325 440 apmērā. Valsts policijai nepieciešamie finanšu līdzekļi programmas izpildei netika piešķirti.

Neskatoties uz programmas izpildei nepieciešamo finanšu līdzekļu trūkumu, tika veikti preventīvie pasākumi, kuri neprasīja papildu finanses, – tika palielināta interešu izglītības, kultūras, sporta pasākumu pieejamība bērniem, kā arī sekmēta starpinstitucionālā sadarbība šo jautājumu risināšanā.

2009.gada Valsts policijas budžetā, līdzīgi kā tas bija iepriekšējā gadā, papildu valsts līdzekļi programmas izpildei nav paredzēti.

Valsts policijas 2009.gada budžeta ietvaros nav iespējams programmas īstenošanai nepieciešamos līdzekļus novirzīt no citiem izdevumiem, neradot kreditoru parādus.

Par kopējo nepilngadīgo lietu inspektoru skaitu nākamajā gadā vēl galīgais lēmums nav pieņemts, jo pašlaik norit darbs pie amata vietu skaita pārskatīšanas, ņemot vērā ievērojamo valsts budžeta līdzekļu samazinājumu Valsts policijai.

Iekšlietu ministrs M.Segliņš

Rīgā 2008.gada 19.novembrī

 

 

Ministrs I.Eglītis

Uz jaut. nr.125/J9 – dok. nr.3320

Par nepilngadīgo narkomānu ārstēšanu

Veselības ministrija ir iepazinusies ar Jūsu 2008.gada 10.novembra vēstuli Nr.12/2-7-n/406-(9/09), kurai ir pievienots 2008.gada 7.novembra deputātu jautājums par nepilngadīgo narkomānu ārstēšanu.

Savas kompetences ietvaros Veselības ministrija sniedz šādu viedokli:

Programma “Alkohola patēriņa mazināšanas un alkoholisma ierobežošanas programma 2005.-2008.gadam” (turpmāk – programma) ir apstiprināta ar Ministru kabineta 2005.gada 19.janvāra rīkojumu Nr.40. Programmas ietvaros 2007.gadā Narkoloģijas valsts aģentūrā (turpmāk – NVA) bija plānots izveidot narkoloģiskās palīdzības nodaļu bērniem, kuriem radušies psihiskie un uzvedības traucējumi narkotisko un psihotropo vielu lietošanas rezultātā. Uzdevuma izpilde aizkavējās, jo šajā periodā notika NVA reorganizācija un VSIA “Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs” (turpmāk – RPNC) izveide. Pašlaik bērnu narkoloģisko ārstēšanu nodrošina VSIA “Slimnīca “Gintermuiža”” Rindzeles narkoloģiskās rehabilitācijas programmas ietvaros (turpmāk – centrs) un RPNC. Centrā bez narkoloģiskās ārstēšanas ir pieejama speciāli izstrādāta narkoloģiskās rehabilitācijas programma, kas ir brīvprātīga narkomānijas slimnieku narkoloģiskā medicīniski psihosociālā rehabilitācija. RPNC bērnu narkoloģiskā ārstēšana notiek pieaugušo nodaļās atsevišķās palātās.

Pašreiz tiek projektēts RPNC infra­struktūras attīstības plāns, kurā ir paredzēts izveidot atsevišķu bērnu narkoloģiskās ārstēšanas nodaļu. Vienlaikus Veselības ministrija plāno izveidot bērnu nodaļas arī citās ārstniecības iestādēs. Pašlaik ir panākta vienošanās ar SIA “Akrona 12” par nodaļas izveidošanu šajā ārstniecības iestādē. Plānots, ka 2009.gadā “Akrona 12” izveidos bērnu narkoloģiskās ārstēšanas nodaļu, kas varētu būtiski uzlabot bērnu veselības aprūpi.

 

Veselības ministrs I.Eglītis

Rīgā 2008.gada 20.novembrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!