• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2008. gada 20. novembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.12.2008., Nr. 187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184530

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par Saeimas 2008. gada 20. novembra sēdes sasaukšanu un sēdes darba kārtību

Vēl šajā numurā

02.12.2008., Nr. 187

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2008. gada 20. novembrī

 

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumus, uz kuriem tiks sniegtas atbildes 2008.gada 20.novembrī pulksten 17.00:

 

1. Deputātu J.Plinera, J.Sokolovska, V.Buhvalova, M.Mitrofanova un V.Buzajeva jautājums Ministru prezidentam Ivaram Godmanim (jautājumu reģistra Nr.83/J9)

“Par 2008.gada 29.jūlija Ministru kabineta noteikumu Nr.612 samērīgumu un leģitimitāti”

(pilns jautājuma teksts pielikumā). (Atbildes dok. Nr.3092)

 

2. Deputātu A.Seiles, I.Čepānes, S.Kalnietes, K.Šadurska un G.Laicāna jautājums ārlietu ministram Mārim Riekstiņam (jautājumu reģistra Nr.85/J9)

“Par Krievijas vēstniecības Latvijā padomnieku Aleksandru Hapilovu”

(pilns jautājuma teksts pielikumā). (Atbildes dok.Nr.3131)

 

3. Deputātu J.Plinera, J.Sokolovska, V.Buzajeva, M.Mitrofanova un V.Buhvalova jautājums tieslietu ministram Gaidim Bērziņam (jautājumu reģistra Nr.105/J9)

“Par tiesu statistiku”

(pilns jautājuma teksts pielikumā). (Atbildes dok. Nr.3190)

 

4. Deputātu A.Latkovska, A.K.Kariņa, S.Bendrātes, S.Ķikustes un U.I.Gravas jautājums aizsardzības ministram Vinetam Veldrem (jautājumu reģistra Nr.106/J9)

“Par ministriju administratīvajām izmaksām”

(pilns jautājuma teksts pielikumā). (Atbildes dok.Nr.3285)

 

5. Deputātu A.Latkovska, A.K.Kariņa, S.Bendrātes, S.Ķikustes un I.Rībenas jautājums ārlietu ministram Mārim Riekstiņam (jautājumu reģistra Nr.107/J9)

“Par ministriju administratīvajām izmaksām”

(pilns jautājuma teksts pielikumā). (Atbildes dok. Nr.3312)

 

6. Deputātu A.Latkovska, A.K.Kariņa, S.Bendrātes, S.Ķikustes un U.I.Gravas jautājums bērnu un ģimenes lietu ministram Ainaram Baštikam (jautājumu reģistra Nr.108/J9)

“Par ministriju administratīvajām izmaksām”

(pilns jautājuma teksts pielikumā). (Atbildes dok. Nr.3272)

 

7. Deputātu A.Latkovska, A.K.Kariņa, S.Bendrātes, S.Ķikustes un U.I.Gravas jautājums ekonomikas ministram Kasparam Gerhardam (jautājumu reģistra Nr.109/J9)

“Par ministriju administratīvajām izmaksām”

(pilns jautājuma teksts pielikumā). (Atbildes dok. Nr.3276)

 

8. Deputātu A.Latkovska, A.K.Kariņa, S.Bendrātes, S.Ķikustes un U.I.Gravas jautājums īpašu uzdevumu ministrei elektroniskās pārvaldes lietās Signei Bāliņai (jautājumu reģistra Nr.110/J9)

“Par sekretariāta administratīvajām izmaksām”

(pilns jautājuma teksts pielikumā). (Atbildes dok. Nr.3280)

 

9. Deputātu A.Latkovska, A.K.Kariņa, S.Bendrātes, S.Ķikustes un U.I.Gravas jautājums finanšu ministram Atim Slakterim (jautājumu reģistra Nr.111/J9)

“Par ministriju administratīvajām izmaksām”

(pilns jautājuma teksts pielikumā). (Atbildes dok. Nr.3275)

 

10. Deputātu A.Latkovska, A.K.Kariņa, S.Bendrātes, S.Ķikustes un U.I.Gravas jautājums iekšlietu ministram Marekam Segliņam (jautājumu reģistra Nr.112/J9)

“Par ministriju administratīvajām izmaksām”

(pilns jautājuma teksts pielikumā). (Atbildes dok. Nr.3266)

 

11. Deputātu A.Latkovska, A.K.Kariņa, S.Bendrātes, S.Ķikustes un U.I.Gravas jautājums īpašu uzdevumu ministram sabiedrības integrācijas lietās Oskaram Kastēnam (jautājumu reģistra Nr.113/J9)

“Par sekretariāta administratīvajām izmaksām”

(pilns jautājuma teksts pielikumā). (Atbildes dok.Nr.3274)

 

12. Deputātu A.Latkovska, A.K.Kariņa, S.Bendrātes, S.Ķikustes un U.I.Gravas jautājums izglītības un zinātnes ministrei Tatjanai Koķei (jautājumu reģistra Nr.114/J9)

“Par ministriju administratīvajām izmaksām”

(pilns jautājuma teksts pielikumā). (Atbildes dok. Nr.3255)

 

13. Deputātu A.Latkovska, A.K.Kariņa, S.Bendrātes, S.Ķikustes un U.I.Gravas jautājums kultūras ministrei Helēnai Demakovai (jautājumu reģistra Nr.115/J9)

“Par ministriju administratīvajām izmaksām”

(pilns jautājuma teksts pielikumā). (Atbildes dok. Nr.3282)

 

14. Deputātu A.Latkovska, A.K.Kariņa, S.Bendrātes, S.Ķikustes un U.I.Gravas jautājums labklājības ministrei Ivetai Purnei (jautājumu reģistra Nr.116/J9)

“Par ministriju administratīvajām izmaksām”

(pilns jautājuma teksts pielikumā). (Atbildes dok.Nr.3249)

 

15. Deputātu A.Latkovska, A.K.Kariņa, S.Bendrātes, S.Āboltiņas un L.Mūrnieces jautājums reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministram Edgaram Zalānam (jautājumu reģistra Nr.117/J9)

“Par ministriju administratīvajām izmaksām”

(pilns jautājuma teksts pielikumā). (Atbildes dok. Nr.3273)

 

16. Deputātu A.Latkovska, A.K.Kariņa, S.Bendrātes, S.Āboltiņas un L.Mūrnieces jautājums satiksmes ministram Aināram Šleseram (jautājumu reģistra Nr.118/J9)

“Par ministriju administratīvajām izmaksām”

(pilns jautājuma teksts pielikumā). (Atbildes dok. Nr.3286)

 

17. Deputātu A.Latkovska, A.K.Kariņa, S.Bendrātes, S.Āboltiņas un L.Mūrnieces jautājums tieslietu ministram Gaidim Bērziņam (jautājumu reģistra Nr.119/J9)

“Par ministriju administratīvajām izmaksām”

(pilns jautājuma teksts pielikumā). (Atbildes dok. Nr.3297)

 

18. Deputātu A.Latkovska, A.K.Kariņa, S.Bendrātes, S.Ķikustes un I.Rībenas jautājums veselības ministram Ivaram Eglītim (jautājumu reģistra Nr.120/J9)

“Par ministriju administratīvajām izmaksām”

(pilns jautājuma teksts pielikumā). (Atbildes dok. Nr.3265)

 

19. Deputātu A.Latkovska, A.K.Kariņa, S.Bendrātes, S.Ķikustes un U.I.Gravas jautājums vides ministram Raimondam Vējonim (jautājumu reģistra Nr.121/J9)

“Par ministriju administratīvajām izmaksām”

(pilns jautājuma teksts pielikumā). (Atbildes dok. Nr.3254)

 

20. Deputātu A.Latkovska, A.K.Kariņa, S.Bendrātes, S.Ķikustes un I.Rībenas jautājums zemkopības ministram Mārtiņam Rozem (jautājumu reģistra Nr.122/J9)

“Par ministriju administratīvajām izmaksām”

(pilns jautājuma teksts pielikumā). (Atbildes dok. Nr.3267)

 

21. Deputātu J.Plinera, J.Sokolovska, V.Buzajeva, M.Mitrofanova un V.Buhvalova jautājums ārlietu ministram Mārim Riekstiņam (jautājumu reģistra Nr.123/J9)

“Par Eiropas Savienības novērotāju misijas Gruzijā darba efektivitāti”

(pilns jautājuma teksts pielikumā). (Atbildes dok. Nr.3313)

 

22. Deputātu S.Bendrātes, L.Mūrnieces, S.Āboltiņas, A.Latkovska un Dz.Zaķa jautājums iekšlietu ministram Marekam Segliņam (jautājumu reģistra Nr.124/J9)

“Par Iekšlietu ministrijas budžetu”

(pilns jautājuma teksts pielikumā).

 

23. Deputātu S.Bendrātes, L.Mūrnieces, S.Āboltiņas, A.Latkovska un Dz.Zaķa jautājums veselības ministram Ivaram Eglītim (jautājumu reģistra Nr.125/J9)

“Par nepilngadīgo narkomānu ārstēšanu”

(pilns jautājuma teksts pielikumā).

 

24. Deputātu J.Plinera, V.Buzajeva, J.Sokolovska, M.Mitrofanova un V.Buhvalova jautājums kultūras ministrei Helēnai Demakovai (jautājumu reģistra Nr.126/J9)

“Par nepieļaujamību iemūžināt Benito Musolīni un Voldemāra Veisa piemiņu Rīgas Brāļu kapos”

(pilns jautājuma teksts pielikumā).

Saeimas priekšsēdētājs G.Daudze

 Rīgā 2008.gada 14.novembrī


 

Pielikums

Par 2008.gada 29.jūlija Ministru kabineta noteikumu Nr.612 samērīgumu un leģitimitāti

2008.gada 18.septembrī frakcija PCTVL uzdeva jautājumu tieslietu ministram Gaidim Bērziņam saistībā ar 2008.gada 29.jūlijā Ministru kabineta pieņemtajiem grozījumiem 2000.gada 22.augusta MK noteikumos Nr.296 “Par profesionālo un amata pienākumu veikšanai nepieciešamo valsts valodas zināšanu apjomu un valodas prasmes pārbaudes kārtību”. Grozījumi skāra minēto MK noteikumu 2.pielikumu, kas satur privāto iestāžu, organizāciju un uzņēmumu amatu un profesiju iedalījumu atbilstoši minimālajam valsts valodas prasmes līmenim, un to rezultātā šo amatu un profesiju saraksts palielinājās no 48 līdz 1200.

No 25.septembrī sniegtās tieslietu ministra atbildes izriet, ka iepriekšminētajiem grozījumiem nebija leģitīma mērķa. Konkrēti, ne dokumenta anotācijā, ne tieslietu ministra atbildē netika norādīts, kādā veidā obligāta atestācija uzlabos valsts valodas zināšanu līmeni tiem cilvēkiem, kuriem arī bez tā likums uzlika par pienākumu kontaktēties ar iedzīvotājiem valsts valodā.

Tāpat bažas izsauc šo noteikumu nesamērīgums, jo to pieņemšana netiek pastiprināta ar pasākumiem, kas vērsti uz to personu darbiekārtošanu, kuri var zaudēt darbu sakarā ar jaunu formālu prasību izvirzīšanu viņu ieņemamajiem amatiem. Šīs prasības ne tikai nav zinātniski pamatotas, bet arī ir pretrunā ar veselo saprātu, jo nekādi nav atkarīgas no personas vecuma un tās darba stāža ieņemamajā amatā. No ministra atbildes izriet, ka valdība pat aptuveni nezina to cilvēku skaitu, kuri pēc grozījumu pieņemšanas jāpakļauj atestācijai.

Sakarā ar iepriekšminēto lūdzam atbildēt uz šādiem jautājumiem:

1. Sniedziet savu vērtējumu to personu skaitam, kuras tiks pakļautas atestācijai pēc noteikumu pieņemšanas?

2. Vai Jūs neuzskatāt, ka ir nepieciešams izmainīt noteikumus tā, lai atestācijai netiktu pakļautas tās personas, kuras jau ieņem noteiktus (pašreiz saskaņā ar noteikumu grozījumiem atestācijai pakļaujamus) amatus vai profesijas? Vai izdarīt tā, lai atestācijai netiktu pakļautas personas, kurām ir noteikts darba stāžs šajos amatos un profesijās, kā arī pensijas un pirmspensijas vecuma personas.

Gribētos vērst Jūsu uzmanību arī tam apstāklim, ka G.Bērziņa kunga atbilde uz šajā sakarā uzdotajiem jautājumiem parādīja viņa personīgo ieinteresētību, kas atbilst tikai un vienīgi viņa pārstāvētās partijas nostādnēm, taču neatbilst Ministru kabineta nostādnēm. Šajā sakarā mēs lūdzam nepārsūtīt uzdotos jautājumus atbildes sagatavošanai Tieslietu ministrijai.

LR 9.Saeimas deputāti J.Pliners, J.Sokolovskis,
 V.Buhvalovs, M.Mitrofanovs, V.Buzajevs

Rīgā 2008.gada 16.oktobrī


 

Par Krievijas vēstniecības Latvijā padomnieku Aleksandru Hapilovu

Ņemot vērā masu informācijas līdzekļos atkārtoti izskanējušo informāciju, ka Krievijas vēstniecības Latvijā padomnieka Aleksandra Hapilova vārds figurē krimināllietā, kas ierosināta Gruzijā par tagadējā prezidenta Mihaila Saakašvili atentāta rīkošanu 2004.gadā, lūdzam atbildēt uz sekojošiem jautājumiem:

1) Vai Ārlietu ministrija ir pārbaudījusi 28.septembra raidījumā “Nekā personīga” izskanējušo informāciju par Krievijas vēstniecības Latvijā padomnieka A.Hapilova iespējamajām pretlikumīgajām darbībām Gruzijā?

2) Vai Ārlietu ministrijas rīcībā ir informācija par to, ka pret A.Hapilovu ir uzsākta krimināllieta par atentāta rīkošanu pret M.Saakašvili 2004.gadā?

3) Vai Ārlietu ministrija ir sazinājusies ar Gruzijas Ārlietu ministriju, lai noskaidrotu, vai A.Hapilovam ir piešķirts persona non grata statuss Gruzijā?

9.Saeimas deputāti: A.Seile, I.Čepāne, S.Kalniete,
K.Šadurskis, G.Laicāns

Rīgā 2008.gada 20.oktobrī


 

Par tiesu statistiku

Saeimā ir iesniegti un pirmajā lasījumā akceptēti Tieslietu ministrijas izstrādātie grozījumi likumā “Par sapulcēm, gājieniem un piketiem” un grozījumi Informācijas atklātības likumā. Kopīgs abiem likumprojektiem ir tas, ka, izskatot administratīvā procesa ietvaros atbilstošas sūdzības, tiek piedāvāts likvidēt apelācijas instanci.

Likumprojektu mērķis ir vienkāršot un padarīt efektīvāku administratīvo procesu, tajā pašā laikā likumprojektiem pievienotajās anotācijās nav nekādu statistisko datu, kas liecinātu, ka piedāvātie grozījumi būtiski samazinās administratīvo tiesu slodzi.

Sakarā ar iepriekšminēto lūdzam atbildēt uz šādiem jautājumiem:

1. Cik lietas laika posmā no 2007.gada līdz 2008.gadam tika izskatītas saistībā ar likumu “Par sapulcēm, gājieniem un piketiem”?

2. Cik lietas laika posmā no 2007.gada līdz 2008.gadam tika izskatītas saistībā ar Informācijas atklātības likumu?

3. Cik apelācijas sūdzības par pirmās instances tiesas lēmumu tika iesniegtas iepriekšminētajos gadījumos? Norādiet atsevišķi to gadījumu skaitu, kuros iniciators bija indivīds, un to gadījumu skaitu, kuros iniciators bija iestāde, kuras rīcība tika apstrīdēta.

4. Cik gadījumos tiesas apmierināja apelācijas sūdzības (apelācijas instances spriedums bija pretējs pirmās instances spriedumam)? Lūdzam īsumā izklāstīt šo lietu būtību.

LR 9.Saeimas deputāti: J.Pliners, J.Sokolovskis,
V.Buzajevs, M.Mitrofanovs, V.Buhvalovs

Rīgā 2008.gada 30.oktobrī


 

Par ministriju administratīvajām izmaksām

Ministram V.Veldrem

Tā kā ir aktualizējies jautājums par iespējām samazināt valsts budžeta tēriņus 2009.gadam, frakcijas “Jaunais laiks” deputāti rūpīgi iepazinās ar 2009.gada budžeta projekta izdevumu daļu. Diemžēl likumprojekts “Par valsts budžetu 2009.gadam” nesniedz pietiekami plašu informāciju par dažādiem ministriju un to pakļautības iestāžu tēriņiem. Ņemot vērā iepriekš minēto, lūdzu, atbildiet uz šādiem jautājumiem:

1) Cik strādājošo bija ministrijā un tās pakļautības iestādēs 2008.gadā, un kāds ir plānotais strādājošo skaits 2009.gadā?

2) Cik ministrija un ministrijai pakļautībā esošas iestādes 2008.gadā izmaksāja algās, cik vadības līgumiem, cik piemaksās un prēmijās, un cik tiek plānots tērēt šiem izdevumiem 2009.gadā?

3) Cik ministrija un ministrijai pakļautībā esošas iestādes 2008.gadā tērēja telpu īrei (norādiet, kāda bija summa par kvadrātmetru), un cik plāno tērēt 2009.gadā?

9.Saeimas deputāti: A.Latkovskis, A.K. Kariņš,
 S.Bendrāte, S.Ķikuste, U.Grava

Rīgā 2008.gada 5.novembrī


 

Par ministriju administratīvajām izmaksām

Ministram M.Riekstiņam

Tā kā ir aktualizējies jautājums par iespējām samazināt valsts budžeta tēriņus 2009.gadam, frakcijas “Jaunais laiks” deputāti rūpīgi iepazinās ar 2009.gada budžeta projekta izdevumu daļu. Diemžēl likumprojekts “Par valsts budžetu 2009.gadam” nesniedz pietiekami plašu informāciju par dažādiem ministriju un to pakļautības iestāžu tēriņiem. Ņemot vērā iepriekš minēto, lūdzu, atbildiet uz šādiem jautājumiem:

1) Cik strādājošo bija ministrijā un tās pakļautības iestādēs 2008.gadā, un kāds ir plānotais strādājošo skaits 2009.gadā?

2) Cik ministrija un ministrijai pakļautībā esošas iestādes 2008.gadā izmaksāja algās, cik vadības līgumiem, cik piemaksās un prēmijās, un cik tiek plānots tērēt šiem izdevumiem 2009.gadā?

3) Cik ministrija un ministrijai pakļautībā esošas iestādes 2008.gadā tērēja telpu īrei (norādiet, kāda bija summa par kvadrātmetru), un cik plāno tērēt 2009.gadā?

9.Saeimas deputāti: A.Latkovskis, A.K. Kariņš,
S.Bendrāte, S.Ķikuste, I.Rībena

Rīgā 2008.gada 5.novembrī


 

Par ministriju administratīvajām izmaksām

Ministram A.Baštikam

Tā kā ir aktualizējies jautājums par iespējām samazināt valsts budžeta tēriņus 2009.gadam, frakcijas “Jaunais laiks” deputāti rūpīgi iepazinās ar 2009.gada budžeta projekta izdevumu daļu. Diemžēl likumprojekts “Par valsts budžetu 2009.gadam” nesniedz pietiekami plašu informāciju par dažādiem ministriju un to pakļautības iestāžu tēriņiem. Ņemot vērā iepriekš minēto, lūdzu, atbildiet uz šādiem jautājumiem:

1) Cik strādājošo bija ministrijā un tās pakļautības iestādēs 2008.gadā, un kāds ir plānotais strādājošo skaits 2009.gadā?

2) Cik ministrija un ministrijai pakļautībā esošas iestādes 2008.gadā izmaksāja algās, cik vadības līgumiem, cik piemaksās un prēmijās, un cik tiek plānots tērēt šiem izdevumiem 2009.gadā?

3) Cik ministrija un ministrijai pakļautībā esošas iestādes 2008.gadā tērēja telpu īrei (norādiet, kāda bija summa par kvadrātmetru), un cik plāno tērēt 2009.gadā?

9.Saeimas deputāti: A.Latkovskis, A.K. Kariņš,
 S.Bendrāte, S.Ķikuste, U.Grava

Rīgā 2008.gada 5.novembrī


 

Par ministriju administratīvajām izmaksām

Ministram K.Gerhardam

Tā kā ir aktualizējies jautājums par iespējām samazināt valsts budžeta tēriņus 2009.gadam, frakcijas “Jaunais laiks” deputāti rūpīgi iepazinās ar 2009.gada budžeta projekta izdevumu daļu. Diemžēl likumprojekts “Par valsts budžetu 2009.gadam” nesniedz pietiekami plašu informāciju par dažādiem ministriju un to pakļautības iestāžu tēriņiem. Ņemot vērā iepriekš minēto, lūdzu, atbildiet uz šādiem jautājumiem:

1) Cik strādājošo bija ministrijā un tās pakļautības iestādēs 2008.gadā, un kāds ir plānotais strādājošo skaits 2009.gadā?

2) Cik ministrija un ministrijai pakļautībā esošas iestādes 2008.gadā izmaksāja algās, cik vadības līgumiem, cik piemaksās un prēmijās, un cik tiek plānots tērēt šiem izdevumiem 2009.gadā?

3) Cik ministrija un ministrijai pakļautībā esošas iestādes 2008.gadā tērēja telpu īrei (norādiet, kāda bija summa par kvadrātmetru), un cik plāno tērēt 2009.gadā?

9.Saeimas deputāti: A.Latkovskis, A.K. Kariņš,
S.Bendrāte, S.Ķikuste, U.Grava

Rīgā 2008.gada 5.novembrī


 

Par sekretariāta administratīvajām izmaksām

Ministrei S.Bāliņai

Tā kā ir aktualizējies jautājums par iespējām samazināt valsts budžeta tēriņus 2009.gadam, frakcijas “Jaunais laiks” deputāti rūpīgi iepazinās ar 2009.gada budžeta projekta izdevumu daļu. Diemžēl likumprojekts “Par valsts budžetu 2009.gadam” nesniedz pietiekami plašu informāciju par dažādiem ministriju un to pakļautības iestāžu tēriņiem. Ņemot vērā iepriekš minēto, lūdzu, atbildiet uz šādiem jau­tājumiem:

1) Cik strādājošo bija sekretariātā un tā pakļautības iestādēs 2008.gadā, un kāds ir plānotais strādājošo skaits 2009.gadā?

2) Cik sekretariātā un sekretariāta pakļautībā esošas iestādes 2008.gadā izmaksāja algās, cik vadības līgumiem, cik piemaksās un prēmijās, un cik tiek plānots tērēt šiem izdevumiem 2009.gadā?

3) Cik sekretariātā un sekretariātam pakļautībā esošas iestādes 2008.gadā tērēja telpu īrei (norādiet, kāda bija summa par kvadrātmetru), un cik plāno tērēt 2009.gadā?

9.Saeimas deputāti: A.Latkovskis, A.K. Kariņš,
S.Bendrāte, S.Ķikuste, U.Grava

Rīgā 2008.gada 5.novembrī


 

Par ministriju administratīvajām izmaksām

Ministram A.Slakterim

Tā kā ir aktualizējies jautājums par iespējām samazināt valsts budžeta tēriņus 2009.gadam, frakcijas “Jaunais laiks” deputāti rūpīgi iepazinās ar 2009.gada budžeta projekta izdevumu daļu. Diemžēl likumprojekts “Par valsts budžetu 2009.gadam” nesniedz pietiekami plašu informāciju par dažādiem ministriju un to pakļautības iestāžu tēriņiem. Ņemot vērā iepriekš minēto, lūdzu, atbildiet uz šādiem jau­tājumiem:

1) Cik strādājošo bija ministrijā un tās pakļautības iestādēs 2008.gadā, un kāds ir plānotais strādājošo skaits 2009.gadā?

2) Cik ministrija un ministrijai pakļautībā esošas iestādes 2008.gadā izmaksāja algās, cik vadības līgumiem, cik piemaksās un prēmijās, un cik tiek plānots tērēt šiem izdevumiem 2009.gadā?

3) Cik ministrija un ministrijai pakļautībā esošas iestādes 2008.gadā tērēja telpu īrei (norādiet, kāda bija summa par kvadrātmetru), un cik plāno tērēt 2009.gadā?

9.Saeimas deputāti: A.Latkovskis, A.K. Kariņš,
S.Bendrāte, S.Ķikuste, U.Grava

Rīgā 2008.gada 5.novembrī


 

Par ministriju administratīvajām izmaksām

Ministram M.Segliņam

Tā kā ir aktualizējies jautājums par iespējām samazināt valsts budžeta tēriņus 2009.gadam, frakcijas “Jaunais laiks” deputāti rūpīgi iepazinās ar 2009.gada budžeta projekta izdevumu daļu. Diemžēl likumprojekts “Par valsts budžetu 2009.gadam” nesniedz pietiekami plašu informāciju par dažādiem ministriju un to pakļautības iestāžu tēriņiem. Ņemot vērā iepriekš minēto, lūdzu, atbildiet uz šādiem jau­tājumiem:

1) Cik strādājošo bija ministrijā un tās pakļautības iestādēs 2008.gadā, un kāds ir plānotais strādājošo skaits 2009.gadā?

2) Cik ministrija un ministrijai pakļautībā esošas iestādes 2008.gadā izmaksāja algās, cik vadības līgumiem, cik piemaksās un prēmijās, un cik tiek plānots tērēt šiem izdevumiem 2009.gadā?

3) Cik ministrija un ministrijai pakļautībā esošas iestādes 2008.gadā tērēja telpu īrei (norādiet, kāda bija summa par kvadrātmetru), un cik plāno tērēt 2009.gadā?

9.Saeimas deputāti: A.Latkovskis, A.K. Kariņš,
S.Bendrāte, S.Ķikuste, U.Grava

Rīgā 2008.gada 5.novembrī


 

Par sekretariāta administratīvajām izmaksām

Ministram O.Kastēnam

Tā kā ir aktualizējies jautājums par iespējām samazināt valsts budžeta tēriņus 2009.gadam, frakcijas “Jaunais laiks” deputāti rūpīgi iepazinās ar 2009.gada budžeta projekta izdevumu daļu. Diemžēl likumprojekts “Par valsts budžetu 2009.gadam” nesniedz pietiekami plašu informāciju par dažādiem ministriju un to pakļautības iestāžu tēriņiem. Ņemot vērā iepriekš minēto, lūdzu, atbildiet uz šādiem jau­tājumiem:

1) Cik strādājošo bija sekretariātā un tā pakļautības iestādēs 2008.gadā, un kāds ir plānotais strādājošo skaits 2009.gadā?

2) Cik sekretariātā un sekretariāta pakļautībā esošas iestādes 2008.gadā izmaksāja algās, cik vadības līgumiem, cik piemaksās un prēmijās, un cik tiek plānots tērēt šiem izdevumiem 2009.gadā?

3) Cik sekretariātā un sekretariātam pakļautībā esošas iestādes 2008.gadā tērēja telpu īrei (norādiet, kāda bija summa par kvadrātmetru), un cik plāno tērēt 2009.gadā?

9.Saeimas deputāti: A.Latkovskis, A.K. Kariņš,
S.Bendrāte, S.Ķikuste, U.Grava

Rīgā 2008.gada 5.novembrī


 

Par ministriju administratīvajām izmaksām

Ministrei T.Koķei

Tā kā ir aktualizējies jautājums par iespējām samazināt valsts budžeta tēriņus 2009.gadam, frakcijas “Jaunais laiks” deputāti rūpīgi iepazinās ar 2009.gada budžeta projekta izdevumu daļu. Diemžēl likumprojekts “Par valsts budžetu 2009.gadam” nesniedz pietiekami plašu informāciju par dažādiem ministriju un to pakļautības iestāžu tēriņiem. Ņemot vērā iepriekš minēto, lūdzu, atbildiet uz šādiem jau­tājumiem:

1) Cik strādājošo bija ministrijā un tās pakļautības iestādēs 2008.gadā, un kāds ir plānotais strādājošo skaits 2009.gadā?

2) Cik ministrija un ministrijai pakļautībā esošas iestādes 2008.gadā izmaksāja algās, cik vadības līgumiem, cik piemaksās un prēmijās, un cik tiek plānots tērēt šiem izdevumiem 2009.gadā?

3) Cik ministrija un ministrijai pakļautībā esošas iestādes 2008.gadā tērēja telpu īrei (norādiet, kāda bija summa par kvadrātmetru), un cik plāno tērēt 2009.gadā?

9.Saeimas deputāti: A.Latkovskis, A.K. Kariņš,
S.Bendrāte, S.Ķikuste, U.Grava

Rīgā 2008.gada 5.novembrī


 

Par ministriju administratīvajām izmaksām

Ministrei H.Demakovai

Tā kā ir aktualizējies jautājums par iespējām samazināt valsts budžeta tēriņus 2009.gadam, frakcijas “Jaunais laiks” deputāti rūpīgi iepazinās ar 2009.gada budžeta projekta izdevumu daļu. Diemžēl likumprojekts “Par valsts budžetu 2009.gadam” nesniedz pietiekami plašu informāciju par dažādiem ministriju un to pakļautības iestāžu tēriņiem. Ņemot vērā iepriekš minēto, lūdzu, atbildiet uz šādiem jau­tājumiem:

1) Cik strādājošo bija ministrijā un tās pakļautības iestādēs 2008.gadā, un kāds ir plānotais strādājošo skaits 2009.gadā?

2) Cik ministrija un ministrijai pakļautībā esošas iestādes 2008.gadā izmaksāja algās, cik vadības līgumiem, cik piemaksās un prēmijās, un cik tiek plānots tērēt šiem izdevumiem 2009.gadā?

3) Cik ministrija un ministrijai pakļautībā esošas iestādes 2008.gadā tērēja telpu īrei (norādiet, kāda bija summa par kvadrātmetru), un cik plāno tērēt 2009.gadā?

9.Saeimas deputāti: A.Latkovskis, A.K. Kariņš,
S.Bendrāte, S.Ķikuste, U.Grava

Rīgā 2008.gada 5.novembrī


 

Par ministriju administratīvajām izmaksām

Ministrei I.Purnei

Tā kā ir aktualizējies jautājums par iespējām samazināt valsts budžeta tēriņus 2009.gadam, frakcijas “Jaunais laiks” deputāti rūpīgi iepazinās ar 2009.gada budžeta projekta izdevumu daļu. Diemžēl likumprojekts “Par valsts budžetu 2009.gadam” nesniedz pietiekami plašu informāciju par dažādiem ministriju un to pakļautības iestāžu tēriņiem. Ņemot vērā iepriekš minēto, lūdzu, atbildiet uz šādiem jau­tājumiem:

1) Cik strādājošo bija ministrijā un tās pakļautības iestādēs 2008.gadā, un kāds ir plānotais strādājošo skaits 2009.gadā?

2) Cik ministrija un ministrijai pakļautībā esošas iestādes 2008.gadā izmaksāja algās, cik vadības līgumiem, cik piemaksās un prēmijās, un cik tiek plānots tērēt šiem izdevumiem 2009.gadā?

3) Cik ministrija un ministrijai pakļautībā esošas iestādes 2008.gadā tērēja telpu īrei (norādiet, kāda bija summa par kvadrātmetru), un cik plāno tērēt 2009.gadā?

9.Saeimas deputāti: A.Latkovskis, A.K. Kariņš,
S.Bendrāte, S.Ķikuste, U.Grava

Rīgā 2008.gada 5.novembrī


 

Par ministriju administratīvajām izmaksām

Ministram E.Zalānam

Tā kā ir aktualizējies jautājums par iespējām samazināt valsts budžeta tēriņus 2009.gadam, frakcijas “Jaunais laiks” deputāti rūpīgi iepazinās ar 2009.gada budžeta projekta izdevumu daļu. Diemžēl likumprojekts “Par valsts budžetu 2009.gadam” nesniedz pietiekami plašu informāciju par dažādiem ministriju un to pakļautības iestāžu tēriņiem. Ņemot vērā iepriekš minēto, lūdzu, atbildiet uz šādiem jau­tājumiem:

1) Cik strādājošo bija ministrijā un tās pakļautības iestādēs 2008.gadā, un kāds ir plānotais strādājošo skaits 2009.gadā?

2) Cik ministrija un ministrijai pakļautībā esošas iestādes 2008.gadā izmaksāja algās, cik vadības līgumiem, cik piemaksās un prēmijās, un cik tiek plānots tērēt šiem izdevumiem 2009.gadā?

3) Cik ministrija un ministrijai pakļautībā esošas iestādes 2008.gadā tērēja telpu īrei (norādiet, kāda bija summa par kvadrātmetru), un cik plāno tērēt 2009.gadā?

9.Saeimas deputāti: A.Latkovskis, A.K. Kariņš,
S.Bendrāte, S.Āboltiņa, L.Mūrniece

Rīgā 2008.gada 5.novembrī


 

Par ministriju administratīvajām izmaksām

Ministram A.Šleseram

Tā kā ir aktualizējies jautājums par iespējām samazināt valsts budžeta tēriņus 2009.gadam, frakcijas “Jaunais laiks” deputāti rūpīgi iepazinās ar 2009.gada budžeta projekta izdevumu daļu. Diemžēl likumprojekts “Par valsts budžetu 2009.gadam” nesniedz pietiekami plašu informāciju par dažādiem ministriju un to pakļautības iestāžu tēriņiem. Ņemot vērā iepriekš minēto, lūdzu, atbildiet uz šādiem jau­tājumiem:

1) Cik strādājošo bija ministrijā un tās pakļautības iestādēs 2008.gadā, un kāds ir plānotais strādājošo skaits 2009.gadā?

2) Cik ministrija un ministrijai pakļautībā esošas iestādes 2008.gadā izmaksāja algās, cik vadības līgumiem, cik piemaksās un prēmijās, un cik tiek plānots tērēt šiem izdevumiem 2009.gadā?

3) Cik ministrija un ministrijai pakļautībā esošas iestādes 2008.gadā tērēja telpu īrei (norādiet, kāda bija summa par kvadrātmetru), un cik plāno tērēt 2009.gadā?

9.Saeimas deputāti: A.Latkovskis, A.K. Kariņš,
S.Bendrāte, S.Āboltiņa, L.Mūrniece

Rīgā 2008.gada 5.novembrī


 

Par ministriju administratīvajām izmaksām

Ministram G.Bērziņam

Tā kā ir aktualizējies jautājums par iespējām samazināt valsts budžeta tēriņus 2009.gadam, frakcijas “Jaunais laiks” deputāti rūpīgi iepazinās ar 2009.gada budžeta projekta izdevumu daļu. Diemžēl likumprojekts “Par valsts budžetu 2009.gadam” nesniedz pietiekami plašu informāciju par dažādiem ministriju un to pakļautības iestāžu tēriņiem. Ņemot vērā iepriekš minēto, lūdzu, atbildiet uz šādiem jau­tājumiem:

1) Cik strādājošo bija ministrijā un tās pakļautības iestādēs 2008.gadā, un kāds ir plānotais strādājošo skaits 2009.gadā?

2) Cik ministrija un ministrijai pakļautībā esošas iestādes 2008.gadā izmaksāja algās, cik vadības līgumiem, cik piemaksās un prēmijās, un cik tiek plānots tērēt šiem izdevumiem 2009.gadā?

3) Cik ministrija un ministrijai pakļautībā esošas iestādes 2008.gadā tērēja telpu īrei (norādiet, kāda bija summa par kvadrātmetru), un cik plāno tērēt 2009.gadā?

9.Saeimas deputāti: A.Latkovskis, A.K. Kariņš,
S.Bendrāte, S.Āboltiņa, L.Mūrniece

Rīgā 2008.gada 5.novembrī


 

Par ministriju administratīvajām izmaksām

Ministram I.Eglītim

Tā kā ir aktualizējies jautājums par iespējām samazināt valsts budžeta tēriņus 2009.gadam, frakcijas “Jaunais laiks” deputāti rūpīgi iepazinās ar 2009.gada budžeta projekta izdevumu daļu. Diemžēl likumprojekts “Par valsts budžetu 2009.gadam” nesniedz pietiekami plašu informāciju par dažādiem ministriju un to pakļautības iestāžu tēriņiem. Ņemot vērā iepriekš minēto, lūdzu, atbildiet uz šādiem jau­tājumiem:

1) Cik strādājošo bija ministrijā un tās pakļautības iestādēs 2008.gadā, un kāds ir plānotais strādājošo skaits 2009.gadā?

2) Cik ministrija un ministrijai pakļautībā esošas iestādes 2008.gadā izmaksāja algās, cik vadības līgumiem, cik piemaksās un prēmijās, un cik tiek plānots tērēt šiem izdevumiem 2009.gadā?

3) Cik ministrija un ministrijai pakļautībā esošas iestādes 2008.gadā tērēja telpu īrei (norādiet, kāda bija summa par kvadrātmetru), un cik plāno tērēt 2009.gadā?

9.Saeimas deputāti: A.Latkovskis, A.K. Kariņš,
S.Bendrāte, S.Ķikuste, I.Rībena

Rīgā 2008.gada 5.novembrī


 

Par ministriju administratīvajām izmaksām

Ministram R.Vējonim

Tā kā ir aktualizējies jautājums par iespējām samazināt valsts budžeta tēriņus 2009.gadam, frakcijas “Jaunais laiks” deputāti rūpīgi iepazinās ar 2009.gada budžeta projekta izdevumu daļu. Diemžēl likumprojekts “Par valsts budžetu 2009.gadam” nesniedz pietiekami plašu informāciju par dažādiem ministriju un to pakļautības iestāžu tēriņiem. Ņemot vērā iepriekš minēto, lūdzu, atbildiet uz šādiem jau­tājumiem:

1) Cik strādājošo bija ministrijā un tās pakļautības iestādēs 2008.gadā, un kāds ir plānotais strādājošo skaits 2009.gadā?

2) Cik ministrija un ministrijai pakļautībā esošas iestādes 2008.gadā izmaksāja algās, cik vadības līgumiem, cik piemaksās un prēmijās, un cik tiek plānots tērēt šiem izdevumiem 2009.gadā?

3) Cik ministrija un ministrijai pakļautībā esošas iestādes 2008.gadā tērēja telpu īrei (norādiet, kāda bija summa par kvadrātmetru), un cik plāno tērēt 2009.gadā?

9.Saeimas deputāti: A.Latkovskis, A.K. Kariņš,
S.Bendrāte, S.Ķikuste, U.Grava

Rīgā 2008.gada 5.novembrī


 

Par ministriju administratīvajām izmaksām

Ministram M.Rozem

Tā kā ir aktualizējies jautājums par iespējām samazināt valsts budžeta tēriņus 2009.gadam, frakcijas “Jaunais laiks” deputāti rūpīgi iepazinās ar 2009.gada budžeta projekta izdevumu daļu. Diemžēl likumprojekts “Par valsts budžetu 2009.gadam” nesniedz pietiekami plašu informāciju par dažādiem ministriju un to pakļautības iestāžu tēriņiem. Ņemot vērā iepriekš minēto, lūdzu, atbildiet uz šādiem jau­tājumiem:

1) Cik strādājošo bija ministrijā un tās pakļautības iestādēs 2008.gadā, un kāds ir plānotais strādājošo skaits 2009.gadā?

2) Cik ministrija un ministrijai pakļautībā esošas iestādes 2008.gadā izmaksāja algās, cik vadības līgumiem, cik piemaksās un prēmijās, un cik tiek plānots tērēt šiem izdevumiem 2009.gadā?

3) Cik ministrija un ministrijai pakļautībā esošas iestādes 2008.gadā tērēja telpu īrei (norādiet, kāda bija summa par kvadrātmetru), un cik plāno tērēt 2009.gadā?

9.Saeimas deputāti: A.Latkovskis, A.K. Kariņš,
 S.Bendrāte, S.Ķikuste, I.Rībena

Rīgā 2008.gada 5.novembrī


 

Par Eiropas Savienības novērotāju misijas Gruzijā darba efektivitāti

2008.gada 1.oktobrī oficiāli sākās Eiropas Savienības novērotāju misija Gruzijā, kurā dalību ņem arī trīs novērotāji no Latvijas. Saskaņā ar masu informācijas līdzekļos izskanējušo informāciju novērotāji tiks izvietoti Tbilisi, Gori, Zugdidi pilsētās un Poti ostā. Visas šīs teritorijas atrodas zināmā attālumā no augusta konflikta izcelšanās vietas – Dienvidosetijas galvaspilsētas Chinvali.

Medvedeva – Sarkozī plāna 6.punkts paredz radīt tādas starptautiskās garantijas, kas veicinās stabilitāti un drošību Abhāzijā un Dienvidosetijā. Tāpat arī Eiropas Padomes 2008.gada 15.septembrī pieņemtā Vienotā rīcība 2008/736/KĀDP Par Eiropas Savienības Pārraudzības misiju Gruzijā, EUMM Georgia, paredz, ka Misijas mērķi ir situācijas stabilizācija un normalizācija reģionā un uzticības veicināšana starp konfliktā iesaistītajām pusēm.

Kā noskaidrojās PCTVL pārstāvju vizītes gaitā Chinvali 2008.gada 25.oktobrī, novērotāji de facto nepatrulē tās augstienes apkārt Chinvali, no kurām agrāk tika apšaudīta pilsēta. Tāpat Dienvidosetijas varas pārstāvji apgalvo, ka ir atsākušās viņu teritorijas apšaudes un ir fiksēti arī cilvēku nolaupīšanas gadījumi.

Pievienojoties Vienotajai rīcībai 2008/736/KĀDP Par Eiropas Savienības Pārraudzības misiju Gruzijā un nosūtot darbībai misijā savus novērotājus, Latvija ir uzņēmusies arī daļu atbildības par šīs Misijas darba efektivitāti. Sakarā ar to lūdzam Jūs atbildēt uz šādiem jautājumiem:

1) Vai, Jūsuprāt, ir iespējams panākt drošību un stabilitāti reģionā, neizvietojot pastāvīgus stacionārus novērotāju posteņus tieši uz Gruzijas – Dienvidosetijas robežas (pēc analoģijas ar Krievijas miera uzturētāju blokposteņiem)?

2) Vai Latvijai ir savs pārstāvis Politikas un drošības komitejā, kas Padomes atbildībā veic misijas politisko kontroli un stratēģisko vadību? Ja ir, tad kas ir šis cilvēks un kādas ir viņa pilnvaras , ja nav, tad vai Latvija vispār var kaut kādā veidā ietekmēt stratēģiskus Misijas lēmumus un izteikt savu redzējumu Misijas darba efektivitātes uzlabošanai?

3) Misijas ietvaros novērotāji tiek izvietoti tikai Gruzijas teritorijā. Vai tiek plānots izvietot novērotājus arī Chinvali pilsētā? Ja tiek, tad kādas darbības (pārrunas, vienošanās) tiek plānots veikt ar otru konfliktā iesaistīto pusi – Dienvidosetiju?

LR 9.Saeimas deputāti: J.Pliners, J.Sokolovskis,
V.Buzajevs, M.Mitrofanovs, V.Buhvalovs

Rīgā 2008.gada 6.novembrī


 

Par Iekšlietu ministrijas budžetu

Tā kā ir aktualizējies jautājums par iespējām samazināt valsts budžeta tēriņus 2009.gadam, frakcijas “Jaunais laiks” deputāti rūpīgi iepazinās ar 2009.gada budžeta projekta izdevumu daļu. Diemžēl likumprojekts “Par valsts budžetu 2009.gadam” nesniedz pietiekami detalizētu informāciju par dažādiem ministriju un to pakļautības iestāžu tēriņiem. Ņemot vērā iepriekš minēto, lūdzu, atbildiet uz sekojošiem jautājumiem:

1) Kāds budžeta finansējums tika paredzēts programmai “Bērnu noziedzības novēršanas un bērnu aizsardzības pret noziedzīgu nodarījumu programma” 2008.gadā un kāds ir paredzēts 2009.gada budžeta projektā?

2) Samazinot strādājošo skaitu Valsts policijā, par cik samazināts Nepilngadīgo lietu dienesta inspektoru skaitu?

9.Saeimas deputāti: S.Bendrāte, L.Mūrniece,
S.Āboltiņa, A.Latkovskis, Dz.Zaķis

Rīgā 2008.gada 7.novembrī


 

Par nepilngadīgo narkomānu ārstēšanu

2008.gada 24.oktobrī frakcijas “Jaunais laiks” deputāti uzklausīja ekspertu atzinumus par to, kā norit darbs ar nepilngadīgo narkomānu ārstēšanu. Kā atzina šīs jomas eksperti, viena no būtiskākajām problēmām ir apstāklī, ka gados jaunie narkomāni iesācēji tiek ārstēti kopā ar pieaugušajiem. Ņemot vērā iepriekš minēto, lūdzam Jūs atbildēt uz sekojošiem jautājumiem:

1) Kādēļ joprojām nepilngadīgie narkomāni tiek ārstēti kopā ar pieaugušajiem?

2) Kad ir plānots nodrošināt nepilngadīgajiem nošķirtu ārstēšanās kursu?

9. Saeimas deputāti: S.Bendrāte, L.Mūrniece,
 S.Āboltiņa, Dz.Zaķis, J.Reirs

Rīgā 2008.gada 7.novembrī


 

Par nepieļaujamību iemūžināt Benito Musolīni un Voldemāra Veisa piemiņu Rīgas Brāļu kapos

Rīgas Brāļu kapi ir valsts nozīmes piemineklis, savdabīgs varoņu panteons, kur tiek godināti cilvēki, kas ir atdevuši savas dzīvības par Latvijas neatkarību un brīvību. Lai godinātu varoņus, uz šiem kapiem ierodas ārzemju viesi, tūristi un skolēni. Rīgas Brāļu kapos apglabātie karavīri ir patriotisma piemērs jaunajai paaudzei.

Tomēr rodas neizpratne par to, vai daži cilvēki, kuru vārdi ir iemūžināti Brāļu kapos, var kādam kalpot par pozitīvu piemēru.

Pašā godājamākajā vietā, tieši zem Mātes Latvijas skulptūras, atrodas pulkveža Voldemāra Veisa kaps. Voldemārs Veiss ir pazīstams kā viens no holokausta organizatoriem Latvijā, kas ņēma tiešu dalību ebreju geto organizēšanā un tam sekojošajā ebreju iznīcināšanā. Viņa noziedzīgo darbību savā ziņojumā ir apstiprinājusi arī Valsts prezidenta paspārnē strādājošā vēsturnieku komisija.

Brāļu kapu depozitārijā, blakus piemiņas plāksnei ar uzrakstu “Šajā vietā tiek godināti mūsu un citu tautu varonīgie dēli un meitas, kas cīnījās par Latviju ar ieročiem rokās, kā arī tie, kas atbalstīja neatkarīgas Latvijas tapšanu un par to saņēma Lāčplēša kara ordeni” ir iemūžināts arī starptautiskā kara noziedznieka, fašisma ideologa un Ādolfa Hitlera skolotāja – Benito Musolīni vārds.

Izprotot Brāļu kapu ideoloģisko nozīmi jaunās paaudzes patriotiskajā audzināšanā, lūdzam Jūs atbildēt uz sekojošiem jautājumiem:

1. Vai Jūs uzskatāt, ka šie cilvēki, kuri savas simpātijas pret fašismu ir pierādījuši ar konkrētu rīcību, ir cienīgi tikt iemūžināti blakus īstiem varoņiem?

2. Kas bija iniciators augstākminēto cilvēku vārdu iemūžināšanai Brāļu kapos?

3. Kādus pasākumus plāno veikt Kultūras ministrija, lai nepieļautu fašisma ideologu un atbalstītāju piemiņas iemūžināšanu?

LR 9.Saeimas deputāti: J.Pliners, V.Buzajevs,
J.Sokolovskis, M.Mitrofanovs, V.Buhvalovs

Rīgā 2008.gada 13.novembrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!