• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pasniedzot akreditācijas vēstules trim Latvijas vēstniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.11.2008., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184246

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties vizītē Ukrainā, Kijevā, un piedaloties golodomoram veltītā starptautiskā forumā

Vēl šajā numurā

25.11.2008., Nr. 183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pasniedzot akreditācijas vēstules trim Latvijas vēstniekiem

 

02.JPG (8609 bytes) 03.JPG (6462 bytes) 04.JPG (6477 bytes)

Juris Poikāns

Aivars Vovers Ingrīda Levrence

Piektdien, 21.novembrī, Valsts prezidents Valdis Zatlers pasniedza akreditācijas vēstules trim Latvijas ārkārtējiem un pilnvarotajiem vēstniekiem ārvalstīs.

Valsts prezidents pasniedza akreditācijas vēstules Latvijas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Slovēnijā Jurim Poikānam. Latvijas un Slovēnijas kontakti pēdējo gadu laikā ir strauji auguši, īpaši pēc abu valstu iestāšanās Eiropas Savienībā. Valsts prezidents ar vēstnieku apsprieda nepieciešamību pārņemt Slovēnijas kā nelielas valsts pieredzi, gatavojoties Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienībā. “Būtiski ir veicināt arī Latvijas un Slovēnijas ekonomisko sadarbību, jo abu valstu tirdzniecības kontaktu potenciāls ne tuvu nav izsmelts,” sarunā uzsvēra Valsts prezidents.

V.Zatlers pasniedza akreditācijas vēstules arī Latvijas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Turcijā Aivaram Voveram. Akreditējot Latvijas pastāvīgo un pilnvaroto vēstnieku Turcijā, tika pārrunāta Turcijas pozitīvā un augošā loma reģionā, Latvijas un Turcijas strauji attīstošās divpusējās attiecības, kā arī Turcijas reformu ceļš uz Eiropas Savienību. Valsts prezidents novēlēja vēstniekam turpināt kopt valstu sadarbību un attīstīt to ne vien starpinstitūciju līmenī, bet arī turpināt uzsāktos projektus kultūras un ekonomikas jomā.

Tāpat Valsts prezidents pasniedza akreditācijas vēstules arī Latvijas ārkārtējai un pilnvarotajai vēstniecei Ķīnā Ingrīdai Levrencei. Ar vēstnieci apspriestas Latvijas un Ķīnas Tautas Republikas attiecību attīstīšanas iespējas pēc Valsts prezidenta un Ministru prezidenta vizītēm Ķīnā. “Ķīna ir viens no Latvijas stratēģiskajiem ekonomiskajiem partneriem. Lai arī pašlaik tiešā tirdzniecība starp Latviju un Ķīnu nav liela, izaugsmes iespējas ir būtiskas,” teica Valsts prezidents. Tādēļ Latvijai ir jāturpina strādāt pie divpusējo attiecību attīstīšanas ar Ķīnas Tautas Republiku.

Valsts prezidenta preses dienests

Foto: Santa Savisko, VPK;

Toms Kalniņš, A.F.I.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!