• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministrija: Par atbalstu bezdarbnieku un darba meklētāju apmācībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.11.2008., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184239

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmes valdes lēmuma Nr.3 izraksts

Par apbalvošanu ar 1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi

Vēl šajā numurā

25.11.2008., Nr. 183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrija: Par atbalstu bezdarbnieku un darba meklētāju apmācībai

 

Ņemot vērā pieaugošo bezdarba līmeni Latvijā, Labklājības ministrija (LM) rosina palielināt Eiropas fondu atbalstu bezdarbnieku un darba meklētāju apmācībai, lai tuvāko gadu laikā apmācītu vairāk bezdarbnieku un veicinātu viņu atgriešanos darba tirgū.

Pašlaik valdība ir akceptējusi, ka ar Eiropas Sociālā fonda (ESF) palīdzību tuvāko gadu laikā tiks apmācīti 36 tūkstoši bezdarbnieku un darba meklētāju. Tomēr, izvērtējot situāciju darba tirgū un prognozējot bezdarba līmeņa pieaugumu, LM sniegs iespēju papildus apmācīt 9 tūkstošus bezdarbnieku un darba meklētāju.

Apmācības šobrīd ESF atbalstītā projekta ietvaros jau piedāvā Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA).

Projekta ietvaros dažādās izglītības iestādēs var apgūt apmācību programmas kvalifikācijas celšanai vai pārkvalifikācijai. Līdz ar to bezdarbnieki mēneša līdz sešu mēnešu laikā var iegūt 1., 2., 3.līmeņa profesionālo kvalifikāciju vai profesionālo iemaņu programmu.

Apmācība tiek organizēta saskaņā ar darba tirgus pieprasījumu, priekšroku dodot tādām sociālās atstumtības riska grupām kā cilvēki ar invaliditāti, cilvēki pēc bērna kopšanas atvaļinājuma, jaunieši, imigranti, pirmspensijas vecuma cilvēki un citi. Īpaša uzmanība tiks pievērsta rajoniem ar augstu bezdarba līmeni, piemēram, Latgalei.

Apmācību laikā tiek maksāta arī stipendija, kompensēti transporta vai dzīvošanas izdevumi, bet pēc mācību beigām cilvēks saņem profesionālo kvalifikāciju apliecinošu dokumentu vai apliecību par mācību kursa apgūšanu.

Savukārt no nākamā gada ar ESF atbalstu NVA piedāvās arī tādu pakalpojumu kā bezdarbnieku apmācība pie darba devēja profesionālo iemaņu pilnveidei un apguvei. Tā ir iespēja praktiskā darbībā atjaunot vai gūt jaunas prasmes un iemaņas profesijā apmācībā pie darba devēja.

No 2008. līdz 2013.gadam ar 21 ES fondu līdzfinansēta projektu konkursa aktivitāšu palīdzību labklājības nozarē plānots ieguldīt 102,7 miljonus latu no Eiropas Sociālā fonda un 13,7 miljonus latu no ERAF.

 

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!