• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2008. gada 20. novembra noteikumi Nr. 945 "Noteikumi par apsardzes sertifikātu izsniegšanas, pagarināšanas un anulēšanas kārtību un valsts nodevas maksāšanas kārtību un apmēru". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.11.2008., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184203-noteikumi-par-apsardzes-sertifikatu-izsniegsanas-pagarinasanas-un-anulesanas-kartibu-un-valsts-nodevas-maksasanas-kartibu-un-ap...

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.946

Noteikumi par Eiropas Savienības un Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas dalībvalstu profesionālajām organizācijām, kuru izsniegtos profesionālās izglītības un kvalifikācijas dokumentus atzīst Latvijas Republikā

Vēl šajā numurā

25.11.2008., Nr. 183

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 945

Pieņemts: 20.11.2008.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.945

Rīgā 2008.gada 20.novembrī (prot. Nr.81 18.§)
Noteikumi par apsardzes sertifikātu izsniegšanas, pagarināšanas un anulēšanas kārtību un valsts nodevas maksāšanas kārtību un apmēru
Izdoti saskaņā ar Apsardzes darbības likuma 11.panta pirmo, trešo un piekto daļu
I. Vispārīgais jautājums
1. Noteikumi nosaka:

1.1. kārtību, kādā fiziskajām personām izsniedzami apsardzes sertifikāti un pagarināms to derīguma termiņš;

1.2. kārtību, kādā anulējami apsardzes sertifikāti;

1.3. kārtību un apmēru, kādā maksājama valsts nodeva par apsardzes darbības kvalifikācijas pārbaudījuma kārtošanu, apsardzes sertifikāta izsniegšanu un apsardzes sertifikāta izsniegšanu pēc derīguma termiņa pagarināšanas.
II. Apsardzes sertifikāta izsniegšana un derīguma termiņa pagarināšana
2. Apsardzes sertifikātu izsniedz Iekšlietu ministrijas izveidota Apsardzes darbības kvalifikācijas komisija (turpmāk – kvalifikācijas komisija) fiziskai personai, kura apguvusi apsardzes sertifikāta iegūšanai nepieciešamo profesionālās izglītības programmu un pirmās palīdzības sniegšanas mācību kursu un nokārtojusi apsardzes darbības kvalifikācijas pārbaudījumu.
3. Profesionālās izglītības programmu apsardzes sertifikāta iegūšanai izstrādā Iekšlietu ministrija un saskaņo to ar Izglītības un zinātnes ministriju. Apmācību var veikt juridiska persona, kura profesionālās izglītības programmu licencēšanas kārtību regulējošos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ir saņēmusi licenci šīs programmas īstenošanai.
4. Persona, kura vēlas saņemt apsardzes sertifikātu, iesniedz kvalifikācijas komisijai iesniegumu (1.pielikums). Iesniegumā norāda personas vārdu, uzvārdu, personas kodu, dzīvesvietas adresi un tālruņa numuru.
5. Iesniegumam pievieno:

5.1. apliecības kopiju par profesionālās pilnveides izglītību, kura apliecina šo noteikumu 3.punktā minētās profesionālās izglītības programmas apguvi;

5.2. apliecības kopiju par pirmās palīdzības sniegšanas mācību kursa noklausīšanos vai medicīniskās izglītības dokumenta kopiju, vai izglītības iestādes diploma un sekmju izraksta kopiju, kas apliecina, ka minētā persona ir apguvusi atbilstošu mācību kursu šajā izglītības iestādē;

5.3. vienu fotogrāfiju (3 x 4 cm), kurā persona fotografēta ne senāk kā pirms trim mēnešiem;

5.4. valsts nodevas samaksu apliecinoša dokumenta kopiju.
6. Pieņemot iesniegumu, kvalifikācijas komisija nosaka apsardzes darbības kvalifikācijas pārbaudījuma kārtošanas laiku, kas nav vēlāks par 20 dienām no iesnieguma saņemšanas dienas, informē par to personu un izdara attiecīgu ierakstu iesniegumu reģistrācijas žurnālā. Ja iesniegums saņemts pa pastu vai elektroniski, kvalifikācijas komisija piecu darbdienu laikā pēc iesnieguma saņemšanas sniedz rakstisku atbildi par pārbaudījuma kārtošanas vietu un laiku.
7. Ja persona šo noteikumu 6.punktā minētajā laikā neierodas kārtot apsardzes darbības kvalifikācijas pārbaudījumu, iesniegums jāiesniedz atkārtoti.
8. Persona kvalifikācijas komisijas noteiktajā laikā kārto apsardzes darbības kvalifikācijas pārbaudījumu. Pirms pārbaudījuma kārtošanas kvalifikācijas komisija pārliecinās par personas identitāti, un persona uzrāda iesniegto dokumentu oriģinālus.
9. Kvalifikācijas komisija novērtē personas zināšanas atbilstoši profesionālās izglītības programmai saskaņā ar iekšlietu ministra apstiprinātu nolikumu.
10. Ja persona apsardzes darbības kvalifikācijas pārbaudījumu nenokārto, tā pārbaudījumu var kārtot atkārtoti kvalifikācijas komisijas noteiktajā laikā, kas nav vēlāks par 20 dienām no personas mutiski izteikta pieteikuma vai rakstiska iesnieguma saņemšanas dienas. Ja iesniegums saņemts pa pastu vai elektroniski, kvalifikācijas komisija piecu darbdienu laikā pēc iesnieguma saņemšanas sniedz rakstisku atbildi par atkārtota pārbaudījuma kārtošanas vietu un laiku.
11. Persona pirms atkārtota apsardzes darbības kvalifikācijas pārbaudījuma kārtošanas iesniedz par pārbaudījuma kārtošanu noteiktās valsts nodevas samaksu apliecinoša dokumenta kopiju.
12. Kvalifikācijas komisija piecu darbdienu laikā pēc apsardzes darbības kvalifikācijas pārbaudījuma nokārtošanas izsniedz personai apsardzes sertifikātu (2.pielikums). Apsardzes sertifikāta izdošanas datumu norāda un derīguma termiņu skaita no dienas, kad nokārtots apsardzes darbības kvalifikācijas pārbaudījums.
13. Persona, kura vēlas pagarināt apsardzes sertifikāta derīguma termiņu, 30 dienu pirms apsardzes sertifikāta derīguma termiņa beigām iesniedz kvalifikācijas komisijai iesniegumu (3.pielikums) un kārto apsardzes darbības kvalifikācijas pārbaudījumu.
14. Šo noteikumu 13.punktā minētajam iesniegumam pievieno:

14.1. vienu fotogrāfiju (3 x 4 cm), kurā persona fotografēta ne senāk kā pirms trim mēnešiem;

14.2. valsts nodevas samaksu apliecinoša dokumenta kopiju.
15. Ja persona nav nokārtojusi apsardzes darbības kvalifikācijas pārbau­dījumu un apsardzes sertifikāta derīguma termi­ņš ir beidzies, tā nodod apsardzes sertifikātu kvalifikācijas komisijai.
16. Ja persona nav iesniegusi iesniegumu apsardzes sertifikāta derīguma termiņa pagarināšanai šo noteikumu 13.punktā minētajā termiņā, apsardzes sertifikāts saņemams no jauna vispārējā kārtībā.
17. Ja apsardzes sertifikāts ir pazaudēts, nolaupīts vai sabojāts, persona par to rakstiski paziņo kvalifikācijas komisijai un iesniedz fotogrāfiju un valsts nodevas samaksu par apsardzes sertifikāta dublikāta izsniegšanu apliecinoša dokumenta kopiju. Kvalifikācijas komisija piecu darbdienu laikā pēc paziņojuma saņemšanas izsniedz apsardzes sertifikāta dublikātu.
18. Ja persona ir mainījusi vārdu vai uzvārdu, tā par to rakstiski paziņo kvalifikācijas komisijai un iesniedz fotogrāfiju, dokumentu, kas apliecina vārda vai uzvārda maiņu, un valsts nodevas samaksu par apsardzes sertifikāta dublikāta izsniegšanu apliecinoša dokumenta kopiju. Kvalifikācijas komisija piecu darbdienu laikā pēc paziņojuma saņemšanas izsniedz apsardzes sertifikāta dublikātu.
III. Apsardzes sertifikāta anulēšana
19. Valsts policijas struktūrvienība, kura konstatējusi, ka uz apsardzes darbinieku attiecināmi Apsardzes darbības likuma 11.panta ceturtās daļas nosacījumi, anulē apsardzes sertifikātu.
20. Triju darbdienu laikā pēc lēmuma par apsardzes sertifikāta anulēšanu pieņemšanas Valsts policijas struktūrvienība par to informē personu, kurai anulēts apsardzes sertifikāts, un kvalifikācijas komisiju.
21. Persona, kurai anulēts apsardzes sertifikāts, triju darbdienu laikā pēc lēmuma par apsardzes sertifikāta anulēšanu saņemšanas nodod apsardzes sertifikātu Valsts policijas struktūrvienībai, kas to anulējusi, vai kvalifikācijas komisijai.
IV. Kārtība un apmērs, kādā maksājama valsts nodeva par apsardzes darbības kvalifikācijas pārbaudījuma kārtošanu un apsardzes sertifikāta izsniegšanu
22. Par apsardzes darbības kvalifikācijas pārbaudījuma kārtošanu un apsardzes sertifikāta izsniegšanu maksā valsts nodevu šādā apmērā:

22.1. par apsardzes darbības kvalifikācijas pārbaudījuma kārtošanu – 10 latu;

22.2. par apsardzes sertifikāta izsniegšanu – 10 latu;

22.3. par apsardzes sertifikāta izsniegšanu pēc derīguma termiņa pagari­nāšanas – 10 latu;

22.4. par apsardzes sertifikāta dublikāta izsniegšanu – 5 latus.
23. Valsts nodevu par apsardzes darbības kvalifikācijas pārbaudījuma kārtošanu maksā pirms pārbau­dījuma kārtošanas. Valsts nodevu par apsardzes sertifikāta izsniegšanu un apsardzes sertifikāta dublikāta izsniegšanu maksā pirms apsardzes sertifikāta saņemšanas.
24. Šo noteikumu 22.punktā minēto valsts nodevu iemaksā Valsts kasē.
25. Šo noteikumu 7.punktā minētajā gadījumā valsts nodeva par apsardzes darbības kvalifikācijas pārbaudījuma kārtošanu nav atkārtoti jāmaksā, ja laikposms no valsts nodevas samaksas dienas ir mazāks par gadu.
V. Noslēguma jautājums
26. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2006.gada 19.decembra noteikumus Nr.1058 “Noteikumi par apsardzes sertifikātu izsniegšanu un valsts nodevas maksāšanas kārtību un apmēru” (Latvijas Vēstnesis, 2006, 207.nr.).
Ministru prezidents I.Godmanis

Iekšlietu ministrs M.Segliņš
1.pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 20.novembra noteikumiem Nr.945
KN945P1.JPG (79534 bytes)
Iekšlietu ministrs M.Segliņš
2.pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 20.novembra noteikumiem Nr.945

KN945P2_PAGE_1.JPG (48629 bytes)

KN945P2_PAGE_2.JPG (15529 bytes)

Iekšlietu ministrs M.Segliņš
3.pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 20.novembra noteikumiem Nr.945
KN945P3.JPG (54130 bytes)
Iekšlietu ministrs M.Segliņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!