• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Lielajai gadadienai veltītajiem apsveikumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.11.2008., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184188

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šonedēļ žurnālā "Jurista Vārds"

Vēl šajā numurā

25.11.2008., Nr. 183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Lielajai gadadienai veltītajiem apsveikumiem

 

Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienā ārlietu ministrs Māris Riekstiņš saņēmis apsveikumus gan no tuvāko kaimiņvalstu ārlietu ministriem, gan Eiropas Savienības un NATO dalībvalstu kolēģiem un partnervalstīm citur pasaulē.

Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Paets apsveikumā raksta: “Latvijas Republikas proklamēšanas dienā sūtu sirsnīgus sveicienus un labākos vēlējumus valsts tālākā attīstībā un vēlu labklājību visai Latvijas tautai.”

Savukārt Lietuvas ārlietu ministrs Petrs Vaitiekūns uzsver abu valstu līdzīgo ceļu, cīnoties par savu neatkarību: “Latvija un Lietuva 20.gadsimtā nostiprināja savu klātbūtni starptautiskajā arēnā, un mēs varam būt lepni par savu ieguldījumu, stiprinot Eiropas solidaritāti un paplašinot Eiropas Savienības demokrātijas un brīvības robežas. Mūsu kopīgās domas, idejas un projekti ir svarīgi, lai padziļinātu Latvijas un Lietuvas sadarbību un stiprinātu savu identitāti.”

Saņemti apsveikumi no Eiropas Savienības un NATO dalībvalstu kolēģiem, kuri akcentējuši gan divpusējā dialoga nozīmi, gan daudzpusēju viedokļu apmaiņu starptautisko organizāciju ietvaros.

Latvijas Republiku nozīmīgajā gadadienā sveikuši Eiropas Savienības austrumu kaimiņvalstu ārlietu ministri, kuri īpaši uzsvēruši Latvijas atbalstu attiecīgi Ukrainas, Moldovas un Gruzijas eiroatlantiskās integrācijas centieniem, atzīmējuši savstarpēja konstruktīva dialoga nozīmi ar Baltkrieviju, kā arī partnerību ar Armēniju un Azerbaidžānu Eiropas kaimiņpolitikas ietvaros. Armēnijas ārlietu ministrs sveicienus nodeva arī personīgi oficiālās vizītes Latvijā laikā.

Pateicību par Latvijas atbalstu izteicis jaunās NATO dalībvalsts Horvātijas ārlietu ministrs, atzīmējot divpusējo vizīšu apmaiņu 2008.gadā. Tāpat Latviju 90.gadadienā sveicis arī bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas ārlietu ministrs, paužot cerību par abu valstu tikpat veiksmīgu sadarbību arī turpmāk bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas ceļā uz integrāciju NATO un Eiropas Savienībā.

Afganistānas Islāma Republikas ārlietu ministrs savā apsveikuma vēstulē īpaši pateicies par Latvijas militāro un civilo ieguldījumu drošības nostiprināšanas un rekonstrukcijas procesā Afganistānā.

Laba vēlējumus Latvijas valsts un tautas labklājībai nosūtījuši arī citu pasaules valstu ārlietu ministri, apsveikumi atceļojuši arī no ārvalstu vēstniekiem un Latvijas goda konsuliem ārzemēs.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!