• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministrs : - sarunā par Satversmes tiesu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.08.1999., Nr. 256/257 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18409

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministrs : - sarunā par Satversmes tiesu (turpinājums)

Vēl šajā numurā

13.08.1999., Nr. 256/257

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministrs :

— sarunā par Satversmes tiesu

Vakar, 12.augustā, tieslietu ministrs Valdis Birkavs tikās ar Satversmes tiesas priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju Aivaru Endziņu, lai apspriestu konstitucionālās uzraudzības nostiprināšanu.

Sarunas sākumā tieslietu ministrs informēja, ka nekad nav izteicies par Satversmes tiesas (ST) likvidēšanu, bet aicinājis uzsākt diskusiju par konstitucionālās uzraudzības nostiprināšanu. V.Birkavs uzskata, ka minēto jautājumu var atrisināt plašas diskusijas rezultātā, panākot vienprātību starp politiķiem, juristiem un tiesnešiem. Viņš atzina, ka par diskusijas objektu vajadzētu kļūt arī Satversmes piemērošanas jautājumam. Tās rezultātam jābūt likumdošanas un tiesu darba pilnveidošanai.

Tikšanās dalībnieki atzina, ka pēc Satversmes tiesas divu gadu darbības ir uzkrāta zināma prakse un sagatavotas iestrādes konstitucionālās uzraudzības darba pilnveidošanai. Tieslietu ministrs izteicās, ka Tieslietu ministrija vēlas paātrināt šo procesu un dot tam politisku atbalstu — nepieciešams virzīt Satversmes tiesas procesa likumprojektu, paplašināt tiesas kompetenci un to subjektu loku, kas tiesīgi iesniegt pieteikumus Satversmes tiesā. Bet pirms tam ir nepieciešama plaša diskusija.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!