• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas Ministru padomes sanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2008., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184087

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Gruzijas parlamenta priekšsēdētāja vizīti

Vēl šajā numurā

22.11.2008., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas Ministru padomes sanāksmi

 

20. un 21.novembrī Igaunijas pilsētā Tartu notika ikgadējā Baltijas Ministru padomes sanāksme, kurā piedalījās Latvijas Ministru prezidents Ivars Godmanis, Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips un Lietuvas premjerministrs Ģedimins Kirkils.

Sanāksmē trīs Baltijas valstu premjerministri pārrunāja vairākus trīspusējās sadarbības jautājumus, kā arī starptautisko situāciju. Diskusijas būtiskākā daļa tika veltīta jautājumiem, kas saistīti ar sadarbību enerģētikas jomā, atbalstot to projektu virzību, kas paplašina Baltijas valstu enerģētisko drošību. Valdību vadītāji apsprieda jautājumus arī par tālāku trīs Baltijas valstu sadarbību aizsardzībā, lai vairotu drošību un stabilitāti NATO dalībvalstīs un ārpus tām. Vēl tikšanās laikā tika pārrunātas tādas būtiskas tēmas kā vide, transports, Eiropas kaimiņpolitika, Eiropas Savienības un Krievijas attiecības, kā arī ekonomikas un finanšu jautājumi.

Diskutējot par sadarbību enerģētikas jomā, Baltijas valstu valdību vadītāji vienojās turpināt veidot reāli funkcionējošu Baltijas enerģētikas tirgu, harmonizēt tirgus regulāciju ar Ziemeļu enerģijas tirgu un virzīties uz integrēta Ziemeļu un Baltijas enerģijas tirgus izveidi līdz 2013.gadam. Šī mērķa sasniegšanai jau 2008.–2009.gadā jāveic izmaiņas likumos, kā arī jāturpina darbs pie starpsavienojumu izveidošanas starp Baltiju un Zviedriju. Premjerministri vienojās, ka jau šā gada decembrī Baltijas starpsavienojumu plāna ietvaros ir jāpieņem lēmums par starpsavienojumu ar Zviedriju. Papildu nosacījums kopīga enerģētikas tirgus izveidošanā ir arī jaunas atomelektrostacijas būvniecība Lietuvā.

Pārrunājot Baltijas valstu sadarbību aizsardzībā, premjerministri uzsvēra kopīgu politisko vadlīniju nepieciešamību Baltijas gaisa telpas patrulēšanā, atzīmējot faktu, ka ir būtiski just NATO reālu klātbūtni Baltijas gaisa telpā.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!