• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Lielās gadadienas svinībām Latvijas valsts galvaspilsētā Rīgā 18.novembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.2008., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184004

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Lielās gadadienas svinībām Latvijas valstī un tās galvaspilsētā Rīgā. Ciešā kopībā ar kaimiņiem – Lietuvu, Igauniju, Poliju

Vēl šajā numurā

20.11.2008., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Lielās gadadienas svinībām Latvijas valsts galvaspilsētā Rīgā 18.novembrī

 

01.JPG (44789 bytes) 02.JPG (34377 bytes)

Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadiena otrdien, 18.novembrī, savu kulmināciju sasniedza ar tautas kopdziedāšanu pie Brīvības pieminekļa Rīgā (attēlā pa kreisi), tai sekojošu Latvijas Valsts prezidenta Valda Zatlera uzrunu (skat. “LV” nr.179, 19.11.2008.), kā arī Lietuvas prezidenta Valda Adamkus un Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa apsveikumiem Latvijas ļaudīm, un noslēdzās ar plašu svētku salūtu Daugavmalā.
Tāpat Valsts prezidenta Valda Zatlera un Lilitas Zatleres rīkotajā pieņemšanā Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā laba vēlējumus Latvijai un tās tautai izteica arī Polijas prezidents Lehs Kačiņskis
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”; Ansis Starks, A.F.I.

Valsts prezidents Valdis Zatlers sirsnīgi pateicas visiem Latvijas valsts 90.dzimšanas dienas svētku dalībniekiem, organizatoriem un atbalstītājiem Rīgā, Latvijas novados un ārvalstīs, kas aktīvi veidoja valsts svētku programmu un tajā piedalījās.

Valsts prezidents izsaka pateicību arī visiem tiem, kas sūtījuši apsveikumus un laba vēlējumus valsts dzimšanas dienā:

“Šogad 18.novembris – Latvijas 90.dzimšanas diena – bija visas tautas svētki, jo svinības notika visos Latvijas reģionos un katram bija iespēja Latvijas dzimšanas dienu veidot kā savu personīgo svētku dienu, izvēloties apmeklēt kādu no daudzajiem pasākumiem. Uzskatu, ka Latvijas dzimšanas dienas svinības mums patiešām izdevās, par ko izsaku pateicību svētku dalībniekiem un organizatoriem. Aicinu svētku noskaņā jau tagad izvirzīt drosmīgus mērķus, kurus vēlamies sasniegt, sagaidot Latvijas 100.dzimšanas dienu.”

Latvijas valsts 90.dzimšanas dienas ietvaros kopumā tika organizēts vairāk nekā 900 svētku pasākumu, tajā skaitā vairāk nekā 500 pasākumu novembrī. 18.novembrī svētku pasākumos piedalījās arī trīs kaimiņvalstu – Lietuvas, Igaunijas un Polijas – prezidenti, kuri teica uzrunu pie Brīvības pieminekļa.

Par godu Latvijas 90.dzimšanas dienai augustā akcijas “Gaismas tilti” ietvaros iedzīvotāji visā Latvijā vienlaikus iededza lukturīšus uz tiltiem, septembrī atsaucās aicinājumam sakopt Latviju Lielajā talkā, kā arī sasniedza vairākus pasaules rekordus, piedaloties stafetes skrējienā “Skrien! Par Latviju” un izdejojot garāko deju. Valsts prezidents bija uzņēmies patrona pienākumus vairākiem svētku pasākumiem, tai skaitā Lielajai talkai, projektam “Tautas vienotības josta”, projektam “Nākamie 90”, skolēnu sacerējumu konkursam “Latvija un Jānis Čakste” un izstādei “No de facto līdz de iure”.

Gadadienas svētku ietvaros tika atklātas arī daudzas Latvijas dzimšanas dienai veltītas izstādes, organizēti koncerti un konferences. Šogad pirmo reizi Latvijas vēsturē 18.novembra svinībām veltītā parāde notika ne tikai Rīgā, bet arī Latvijas novados – Cēsīs, Liepājā, Rēzeknē un Jelgavā. Svētki reģionos tika organizēti, lai valsts dibināšanas jubileju svinētu pēc iespējas plašāk un lai šādi dotu iespēju pēc iespējas lielākam Latvijas iedzīvotāju skaitam apmeklēt svētku pasākumus.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!