• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Norvēģijas Karalistes ārlietu ministra vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.11.2008., Nr. 179 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183930

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrs: Par nākamā gada valsts budžetu

Vēl šajā numurā

19.11.2008., Nr. 179

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Norvēģijas Karalistes ārlietu ministra vizīti Latvijā

13.novembrī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš tikās ar Norvēģijas Karalistes ārlietu ministru Jūnasu Gāru Stēri viņa darba vizītes Latvijā ietvaros. Tikšanās laikā pārrunāti divpusējās politiskās un ekonomiskās sadarbības jautājumi, kā arī Baltijas un Ziemeļvalstu līdzšinējā sadarbība un tās perspektīvas, transatlantiskā partnerība NATO ietvaros, attiecības ar Krieviju un Austrumu kaimiņiem, kā arī globālā finanšu krīze.

Abi ministri atzinīgi novērtēja Latvijas un Norvēģijas divpusējo sadarbību, tostarp tirdzniecības apgrozījuma pieaugumu un investīcijas abu valstu kopuzņēmumos. Tāpat apspriesta arī Norvēģijas finanšu instrumenta un Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta ietvaros piešķirtā finansējuma apgūšana Latvijā un turpmākās perspektīvas.

Pārrunājot Baltijas un Ziemeļvalstu veiksmīgo sadarbību, piemēram, regulāro NB8 tikšanos, Latvijas un Norvēģijas ārlietu ministri bija vienisprātis par divpusējo un reģionālo jautājumu savstarpējo mijiedarbību. Abas puses atzina viedokļu apmaiņas nepieciešamību starp Baltijas un Ziemeļvalstīm par starptautiskajām aktualitātēm, tostarp globālo finanšu krīzi, drošības politikas un enerģētikas jautājumiem, attiecībām ar Krieviju gan divpusēji, gan NATO un Krievijas dialoga kontekstā.

Norvēģijas ārlietu ministrs īsumā informēja par savu neseno vizīti Afganistānā un izteica gandarījumu par Norvēģijas vadītajā Meimanes provinču atjaunošanas vienībā izvietotā Latvijas militārā kontingenta un civilā komponenta darbību. “Latvijas un Norvēģijas sadarbība Afganistānā ir veiksmīgs mūsu valstu praktiskās sadarbības paraugs starptautiskajā arēnā,” atzīmēja ārlietu ministrs Māris Riekstiņš.

Tikšanās laikā ministri apsprieda NATO ārlietu ministru sanāksmes 2.–3.decembrī Briselē darba kārtību, īpaši kontekstā ar gaidāmajiem Ziemeļatlantijas alianses lēmumiem attiecībā uz Ukrainas un Gruzijas eiroatlantisko perspektīvu un Bukarestes NATO samita deklarācijas īstenošanu. Ministri pārrunāja arī plānoto EDSO ārlietu ministru tikšanos 4.–5.decembrī un tās ietvaros paredzētās diskusijas par attiecībām ar Krievijas Federāciju, ieskaitot Krievijas piedāvājumu par jaunu Eiropas drošības arhitektūru.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!