• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pasniedzot Triju Zvaigžņu ordeni Ilmāram Bišeram. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.11.2008., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183836

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sveicot Polijas prezidentu Polijas valsts gadadienā

Vēl šajā numurā

14.11.2008., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pasniedzot Triju Zvaigžņu ordeni Ilmāram Bišeram

13.novembrī Valsts prezidents Valdis Zatlers par nopelniem Latvijas valsts labā pasniedza III šķiras Triju Zvaigžņu ordeni atjaunotās neatkarīgās Latvijas Republikas Ministru padomes (1990–1993) priekšsēdētāja pirmajam vietniekam Dr.habil.iur. Ilmāram Bišeram.

Jurists, zvērināts advokāts I.Bišers bijis Latvijas Tautas frontes aktīvists, 1988.gadā – Domes valdes loceklis, 1990.gadā bijis Latvijas delegācijas sastāvā sarunām ar PSRS prezidentu Gorbačovu par Latvijas valstiskās suverenitātes atjaunošanu, darbojies darba grupā, kas 1990.gadā veidoja 4.maija deklarāciju “Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu”. No 1990. līdz 1993.gadam bijis Ministru padomes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Ivara Godmaņa valdībā. 1991.gadā – barikāžu dalībnieks, apbalvots ar 1991.gada janvāra barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi.

Valsts prezidents atzīst, ka šogad, atzīmējot Latvijas 90.gadadienu un 20.gadadienu kopš Latvijas Tautas frontes dibināšanas, ir būtiski apliecināt valsts cieņu un izteikt atzinību cilvēkam, kurš ir viens no Latvijas trešās Atmodas tautas garīgajiem līderiem, sniedzis ievērojamu personisku un profesionālu ieguldījumu Latvijas valstiskās neatkarības atjaunošanā un tālākā tās nostiprināšanā.

Par godu Latvijas 90.gadadienai Ordeņu kapituls piešķīra 54 Triju Zvaigžņu ordeņus un tā goda zīmes, 18 Viestura ordeņus un tā goda zīmes, 79 Atzinības krustus un tā goda zīmes. Izskatot saņemtos ierosinājumus, Ordeņu kapituls izvērtēja 303 Latvijas sabiedrības ieteiktos kandidātus, kas ir par 137 vairāk nekā pērn.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!