• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par darba uzsākšanu ar "Asycuda" sistēmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.08.1999., Nr. 255 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18382-par-darba-uzsaksanu-ar-asycuda-sistemu

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Centrālās statistikas pārvaldes informācija

Par Latvijas iedzīvotāju skaitu

Vēl šajā numurā

12.08.1999., Nr. 255

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests

Veids: rīkojums

Numurs: 461

Pieņemts: 10.08.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts ieņēmumu dienests

Rīkojums Nr.461 Rīgā 1999. gada 10. augustā

Par darba uzsākšanu ar "Asycuda" sistēmu

Lai turpinātu Latvijas muitas iestāžu pāreju darbam ar jaunu muitas deklarāciju automatizētas apstrādes sistēmu "Asycuda", nosaku:

1. Uzsākt preču izvešanas (EK), ievešanas (IM) un tranzīta (TI) procedūru muitas deklarāciju noformēšanu ar "Asycuda" VID Limbažu rajona nodaļas Ainažu MP (muitas iestādes kods 0920) ar šī gada 15. augustu.

2. Muitas deklārāciju noformēšanā ar "Asycuda" piemērot šādu kārtību:

2.1. Muitas deklarāciju (Vienotā administratīvā dokumenta — turmāk VAD veidlapas) muitas iestādē apstiprina, izmantojot atbilstošās muitas iestādes zīmogu, kā noteikts VID ģenerāldirektora 1999. gada 27. aprīļa rīkojumā Nr.242.

2.2 VAD aiļu aizpildīšanā daļu aiļu automatizēti aizpilda "Asycuda" programmatūra. Ziņu, kas pašlaik jāuzrāda, aizpildot VAD, un ziņu, kas tiek uzrādītas VAD veidlapās ar "Asycuda", atšķirības noteiktas VID ģenerāldirektora 1999. gada 25. maija rīkojuma Nr.310 pielikumā.

2.3. Muitas iestādes iekšējai informācijas apritei, kā arī informācijas apmaiņai ar deklarētāju lietot īpašas veidlapas un datorizdrukas. Šo veidlapu un datorizdruku paraugi, kā arī to aizpildīšanas kārtība ir noteikta ar VID ģenerāldirektora 1999. gada 2. jūnija rīkojumu nr.321.

3. Visām Latvijas muitas iestādēm, sākot ar 15.08.1999., pieņemt VID Limbažu rajona nodaļas Ainažu MP ar "Asycuda" noformētās deklarācijas, ievērojot atšķirības muitas deklarāciju noformēšanā pašlaik spēkā esošajā kārtībā un muitas deklarāciju noformēšanā ar "Asycuda". VID teritoriālo iestāžu vadībai nodrošināt visu to pakļautībā esošo muitas iestāžu amatpersonu informēšanu, lai nepieļautu nepamatotu aizkavēšanos, pieņemot ar "Asycuda" Ainažu MP noformētas muitas deklarācijas.

4. VID struktūrvienībām, kuras izmanto nodokļu maksātāju iesniegtos VAD formulārus muitas maksājumu kontrolei, ievērot, ka muitas maksājumu aprēķinos izmantotā preču vērtība muitas deklarācijās, ko noformē ar "Asycuda", tiek uzrādīta 46. ailē.

5. Galvenajai muitas pārvaldei par darba uzsākšanu Ainažu MP ar "Asycuda" informēt Iekšlietu ministriju un kaimiņvalstu muitas dienestus.

6. Rīkojumu publicēt laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektors A.Sončiks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!