• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ES Ministru padome: Par Eiropas un Krievijas turpmākajām attiecībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.11.2008., Nr. 176 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183692

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

12.11.2008., Nr. 176

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ES Ministru padome: Par Eiropas un Krievijas turpmākajām attiecībām

10.novembrī Briselē notika Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes (VLĀAP) sanāksme, kurā piedalījās ārlietu ministrs Māris Riekstiņš. VLĀAP sanāksmes laikā ES ārlietu ministri gatavojās decembra Eiropadomes sanāksmei, diskutēja par turpmākajām ES un Krievijas attiecībām, kā arī pārrunāja aktuālos ārpolitikas un drošības politikas jautājumus. VLĀAP ietvaros 10.novembrī notika arī atsevišķa ES dalībvalstu aizsardzības ministru sanāksme, bet 11.novembrī notika atsevišķa attīstības sadarbības ministru sanāksme.

Gatavojoties 11. un 12.decembra Eiropadomes sanāksmei, ES ārlietu ministri vienojās, ka galvenie Eiropadomes darba kārtības jautājumi būs: Lisabonas līgums; starptautiskā ekonomikas un finanšu situācija; enerģētika un klimata pārmaiņas; ārējās attiecības un drošība (ietverot tādus jautājumus kā Austrumu partnerība, atjaunotā Eiropas drošības stratēģija un ES aizsardzības spēju stiprināšana).

Saistībā ar 14.novembrī Nicā, Francijā, paredzēto ES–Krievijas samitu ES ārlietu ministri diskutēja par turpmākajām ES un Krievijas attiecībām. Diskusiju laikā ārlietu ministrs Māris Riekstiņš uzsvēra, ka ir svarīgi, lai ES ar Krieviju runātu vienoti ne tikai par jauno ES–Krievijas partnerības un sadarbības līgumu, bet arī risinot pastāvošās problēmas, tai skaitā situāciju Dienvidkaukāzā.

Ārējo attiecību sesijā ES ārlietu ministri pārrunāja aktuālos jautājumus saistībā ar situāciju Irākā, Kongo Demokrātiskajā Republikā un Zimbabvē.

VLĀAP sanāksmes ietvaros notika Civilo spēju uzlabošanas konference, kurā ārlietu ministri apstiprināja deklarāciju par civilo spēju turpmāko attīstību, kā arī 2008.gada Progresa ziņojumu par civilajām spējām Eiropas drošības un aizsardzības politikas (EDAP) ietvaros.

Ārlietu ministri kopīgā sesijā ar aizsardzības ministriem diskutēja par šobrīd notiekošajām EDAP misijām un operācijām, ES militārās operācijas EUFOR ALTHEA Bosnijā un Hercegovinā nākotni, kā arī apmainījās ar viedokļiem par situāciju Afganistānā.

11.novembrī VLĀAP turpinājās un tās ietvaros notika atsevišķa attīstības sadarbības ministru sanāksme, kurā pārrunāti tādi jautājumi kā ES atbilde uz pārtikas krīzi; situācija Afganistānā; gatavošanās starptautiskajai attīstības finansēšanas konferencei Dohā (29.11.–02.12.2008.), kā arī Āfrikas, Karību jūras un Klusā okeāna valstu reģionālā integrācija un ekonomiskās partnerības līgumi.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!