• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Melnkalnes un Latvijas militāro sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.11.2008., Nr. 174 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183524

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

07.11.2008., Nr. 174

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Melnkalnes un Latvijas militāro sadarbību

 

MINISTRS1.JPG (13589 bytes)
Lai apgūtu Latvijas pieredzi aizsardzības sistēmas attīstībā un NATO integrācijas procesā, vakar, 6.novembrī, Latvijā oficiālā vizītē uzturējās Melnkalnes aizsardzības ministrs. Viņš parakstīja arī sadarbības līgumu. Attēlā: Melnkalnes aizsardzības ministrs Boro Vučiničs un Latvijas aizsardzības ministrs Vinets Veldre pēc ziedu nolikšanas pie Oskara Kalpaka pieminekļa
Foto: Gatis Dieziņš, “Tēvzemes Sargs”

6.novembrī Aizsardzības ministriju (AM) oficiālā vizītē apmeklēja Melnkalnes aizsardzības ministrs Boro Vučiničs.

Vizītes laikā B.Vučiničs tikās ar aizsardzības ministru Vinetu Veldri, valsts sekretāru Jāni Sārtu, Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandiera pienākumu izpildītāju Juri Kiukucānu un citām augsti stāvošām AM un NBS amatpersonām.

Tikšanās laikā V.Veldre un B.Vučiničs parakstīja līgumu starp Latviju un Melnkalni, sākot valstu divpusējo sadarbību aizsardzības jomā.

“Esmu gandarīts par sadarbības sākšanu starp Latvijas un Melnkalnes aizsardzības sistēmām. Melnkalne ir jauna valsts, un tai ir īpaši vērtīga Latvijas pieredze aizsardzības sistēmas attīstīšanā un NATO integrācijas procesā. Melnkalnes aizsardzības ministrs arī atzinīgi novērtēja manu piedāvājumu apmācīt šīs valsts militārpersonas Baltijas Aizsardzības koledžā,” uzsvēra V.Veldre.

Līgums paredz sadarbību aizsardzības un drošības politikā, civilā personāla apmācīšanā un izglītošanā, kā arī starptautisko operāciju jomā.

 

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!