• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2008. gada 4. novembra noteikumi Nr. 921 "Noteikumi par augļu un dārzeņu ražotāju grupu atzīšanu, to darbības nosacījumiem un kontroli, kā arī kārtību, kādā piešķir, administrē un uzrauga valsts un Eiropas Savienības atbalstu augļu un dārzeņu ražotāju grupām". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.11.2008., Nr. 174 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183501

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.674

Grozījums Ministru kabineta 2003.gada 24.oktobra rīkojumā Nr.667 "Par valsts dzīvojamo māju sagatavošanu privatizācijai"

Vēl šajā numurā

07.11.2008., Nr. 174

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 921

Pieņemts: 04.11.2008.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.921

Rīgā 2008.gada 4.novembrī (prot. Nr.78 42.§)

Noteikumi par augļu un dārzeņu ražotāju grupu atzīšanu, to darbības nosacījumiem un kontroli, kā arī kārtību, kādā piešķir, administrē un uzrauga valsts un Eiropas Savienības atbalstu augļu un dārzeņu ražotāju grupām

Izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības un lauku attīstības likuma 5.panta ceturto un septīto daļu un 9.panta otro daļu

 

I. Vispārīgais jautājums

1. Noteikumi nosaka:

1.1. augļu un dārzeņu ražotāju grupu atzīšanas kritērijus, atzīšanas kārtību, darbības nosacījumus un kontroli;

1.2. kārtību, kādā piešķir, administrē un uzrauga valsts un Eiropas Savienības atbalstu augļu un dārzeņu ražotāju grupām (turpmāk – atbalsts) saskaņā ar:

1.2.1. Padomes 2007.gada 22.oktobra Regulu (EK) Nr.1234/2007, ar ko izveido lauksaimniecības tirgu kopīgu organizāciju un paredz īpašus noteikumus dažiem lauksaimniecības produktiem (Vienotā KTO regula) (turpmāk – Regula Nr.1234/2007);

1.2.2. Komisijas 2007.gada 21.decembra Regulu (EK) Nr.1580/2007, ar ko nosaka Regulu (EK) Nr.2200/96, (EK) Nr.2201/96 un (EK) Nr.1182/2007 īstenošanas noteikumus augļu un dārzeņu nozarē (turpmāk – Regula Nr.1580/2007).

II. Ražotāju grupas atzīšanas kārtība un tās darbības nosacījumi

2. Augļu un dārzeņu ražotāju grupa (turpmāk – ražotāju grupa) ir juridiska persona, kas atbilst šo noteikumu 3. un 19.punktā minētajām prasībām.

3. Ražotāju grupa var pretendēt uz atzīšanu, ja:

3.1. tās pamatdarbība ir ražotāju grupas biedru saražoto produktu realizācija;

3.2. tai ir izstrādāts atzīšanas plāna iesniegums, kurš ietver videi draudzīgu audzēšanas paņēmienu izmantošanu ražošanas procesā un ražošanas atkritumu apsaimniekošanā, aizsargājot ūdens kvalitāti, augsni, ainavu un saglabājot bioloģisko daudzveidību, kā arī vismaz vienu no šādiem pasākumiem:

3.2.1. ražošanas plānošanu, ņemot vērā tirgus pieprasījumu;

3.2.2. produktu kvalitātes nodrošināšanu;

3.2.3. investīcijas, lai samazinātu ražošanas izmaksas un stabilizētu ražotāju cenas;

3.3. tajā ir apvienojušies tikai Regulas Nr.1234/2007 1.pielikuma IX daļā minēto produktu ražotāji, kuru kopskaits nav mazāks par pieci;

3.4. ražotāju grupas biedru realizēto Regulas Nr.1234/2007 1.pielikuma IX daļā minēto produktu vērtība, kuru realizācijā specializēsies ražotāju grupa (turpmāk – produkti), pēdējo 12 mēnešu laikā pirms atzīšanas plāna iesnieguma iesniegšanas ir vismaz 33000 latu un tā pārsniedz 51 procentu no visu produktu realizācijas;

3.5. ražotāju grupas ekonomiskie dzīvotspējas rādītāji atbilst šo noteikumu 6.2. vai 7.1.apakšpunktā minētajiem nosacījumiem.

4. Lēmumu par ražotāju grupas atzīšanu pieņem Lauku atbalsta dienests (turpmāk – dienests).

5. Lai pretendētu uz ražotāju grupas atzīšanu, ražotāju grupa iesniedz dienestā šādus dokumentus (dokumenta identiskuma atruna attiecināma tikai uz papīra formā sagatavotajiem dokumentiem. Ja minētos dokumentus iesniedz papīra formā, persona dokumentā ietverto informāciju iesniedz dienestā arī elektroniski):

5.1. atzīšanas plāna iesniegumu (1.pielikuma A, B, C, F un G sadaļa);

5.2. visu realizēto produktu vērtības pamatojumu (2.pielikums);

5.3. ražotāju grupas statūtu apliecinātu kopiju;

5.4. ražotāju grupas biedru vienošanās protokola apliecinātu kopiju par dalību ražotāju grupā;

5.5. ražotāju grupas Uzņēmumu reģistra reģistrācijas apliecības un pievienotās vērtības nodokļa maksātāja reģistrācijas apliecības apliecinātu kopiju. Ja ražotāju grupa neiesniedz minētās kopijas, dienests tās saņem Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā;

5.6. gada pārskata (pilns komplekts) apliecinātu kopiju par pēdējo noslēgto gadu pirms atzīšanas plāna iesnieguma iesniegšanas saskaņā ar Gada pārskatu likumu ar Valsts ieņēmumu dienesta atzīmi par tā saņemšanu. Ja ražotāju grupa ir nodibināta mazāk nekā gadu pirms atzīšanas plāna iesnieguma iesniegšanas, ražotāju grupa iesniedz biedru gada pārskatu apliecinātas kopijas vai biedru gada ienākumu deklarāciju “Ieņēmumi no saimnieciskās darbības” apliecinātas kopijas;

5.7. Valsts ieņēmumu dienesta izziņu par ražotāju grupas nodokļu samaksu, kas izsniegta ne vēlāk kā mēnesi pirms atzīšanas plāna iesnieguma iesniegšanas. Ja ražotāju grupa minēto izziņu neiesniedz, dienests to saņem Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

6. Ražotāju grupa, kuras atzīšanas plāna iesnieguma kopējā attiecināmo izmaksu summa ir līdz 500 000 latu, papildus pievieno:

6.1. vienkāršotu biznesa plānu, kas sastāv no naudas plūsmas pārskata pa mēnešiem atzīšanas plāna iesnieguma iesniegšanas gadā, turpmākajos gados līdz atzīšanas plāna iesnieguma īstenošanas beigām un gadā pēc atzīšanas plāna iesnieguma īstenošanas (1.pielikuma E5 un E6 sadaļa);

6.2. pierādījumu apkopojumu par ražotāju grupas ekonomisko dzīvotspēju (1.pielikuma E7 sadaļa). Ekonomiskās dzīvotspējas rādītājs ir pozitīva naudas plūsma atzīšanas plāna iesnieguma iesniegšanas gadā, visos tā īstenošanas gados un gadā pēc atzīšanas plāna iesnieguma īstenošanas. Naudas plūsmā naudas atlikums katra mēneša beigās ir pozitīvs. Atzīšanas plāna iesniegumam pievienotā naudas plūsma atzīšanas plāna iesnieguma iesniegšanas gadā, visos īstenošanas gados un gadā pēc atzīšanas plāna iesnieguma īstenošanas atspoguļo iespēju īstenot atzīšanas plānu un sasniegt tā mērķi.

7. Ražotāju grupa, kuras atzīšanas plāna iesnieguma kopējā attiecināmo izmaksu summa pārsniedz 500 000 latu, papildus pievieno:

7.1. standartizētu biznesa plānu (1.pielikuma D un E sadaļa), tai skaitā pierādījumu apkopojumu par ražotāju grupas ekonomisko dzīvotspēju pēdējā noslēgtajā gadā pirms atzīšanas plāna iesnieguma iesniegšanas. Ražotāju grupa atbilst vismaz diviem šādiem rādītājiem:

7.1.1. pašu kapitāls/aktīvu kopsumma ≥ 0,20;

7.1.2. apgrozāmie līdzekļi/īstermiņa kreditori ≥ 1,00 (no īstermiņa kreditoriem svītro īstermiņa nākamo periodu ieņēmumu sastāvā iekļauto valsts un Eiropas Savienības finansiālo atbalstu);

7.1.3. tīrā peļņa + nolietojums x 50 procenti ≥ 0;

7.2. pierādījumu apkopojumu par ražotāju grupas ekonomisko dzīvotspēju gadā pēc atzīšanas plāna iesnieguma īstenošanas, kas atbilst visiem šo noteikumu 7.1.1., 7.1.2. un 7.1.3.apakšpunktā minētajiem rādītājiem, kā arī par 0,05 palielina vismaz vienu no ražotāju grupas ekonomiskās dzīvotspējas rādītājiem, salīdzinot ar pēdējo noslēgto gadu pirms atzīšanas plāna iesnieguma iesniegšanas.

8. Šo noteikumu 5.3., 5.4., 5.5. un 5.6.apakš­punktā minētās kopijas apliecina ražotāju grupas pilnvarotā persona. Prasība iesniegt dokumentu kopijas ir attiecināma tikai uz papīra formā iesniegtajiem dokumentiem.

9. Dienests izvērtē ražotāju grupas atzīšanas plāna iesniegumu un tam pievienotos dokumentus un pēc Regulas Nr.1580/2007 113.pantā noteiktajām pārbaudēm Regulas Nr.1580/2007 40.panta 1.punktā norādītajā termiņā pieņem vienu no šādiem lēmumiem:

9.1. par ražotāju grupas atzīšanas plāna iesnieguma apstiprināšanu, atzītas ražotāju grupas statusa piešķiršanu un līguma slēgšanu par atzīšanas plāna iesnieguma īstenošanu;

9.2. par atzīšanas plāna iesnieguma noraidīšanu, ja:

9.2.1. ražotāju grupa neatbilst šo noteikumu 3. un 19.punktā minētajām prasībām;

9.2.2. veicot pārbaudes ražotāju grupā vai grupas biedru saimniecībās, konstatēts, ka atzīšanas plāna iesniegumā norādītā informācija ir nepatiesa;

9.3. pieprasīt veikt izmaiņas atzīšanas plāna iesniegumā, norādot nepilnības un termiņu to novēršanai.

10. Ja atzīšanas plāna iesniegumā nav norādīta visa nepieciešamā informācija vai nav iesniegti visi šo noteikumu 5., 6. vai 7.punktā minētie dokumenti, dienests triju darbdienu laikā par to rakstiski paziņo ražotāju grupai, norādot nepilnības un termiņu trūkumu novēršanai.

11. Atzīšanas plāna iesnieguma īstenošanu uzsāk pēc tā apstiprināšanas atbilstoši atzīšanas plāna iesniegumā norādītajam termiņam.

12. Atzīšanas plāna iesnieguma darbības ilgums nepārsniedz piecus gadus.

13. Ražotāju grupa atzīšanas plāna iesniegumā paredz ikgadēju realizēto produktu vērtības pieaugumu šādā apmērā (salīdzinājumā ar ražotāju grupas vai to biedru iepriekšējo darbības gadu):

13.1. vismaz piecu procentu apmērā ražotāju grupas pirmajā darbības gadā;

13.2. vismaz 10 procentu apmērā ražotāju grupas otrajā darbības gadā;

13.3. vismaz 15 procentu apmērā ražotāju grupas trešajā un turpmākajos darbības gados.

14. Ražotāju grupas plānotā investīciju kopējā summa nepārsniedz:

14.1. pirmajā darbības gadā – biedru iepriekšējā gada realizēto produktu trīskāršu vērtību;

14.2. turpmākajos darbības gados – ražotāju grupas iepriekšējā darbības gadā plānoto realizēto produktu trīskāršu vērtību, kurā ir ņemts vērā šo noteikumu 13.punktā noteiktais vērtības pieaugums.

15. Ražotāju grupa reizi darbības gada laikā atzīšanas plāna iesniegumā var veikt izmaiņas šādos gadījumos:

15.1. ja attiecīgajā gadā ir sasniegts šo noteikumu 13.punktā noteiktais realizētās produkcijas vērtības pieaugums un tiek palielināta ar dienestu noslēgtā līguma kopējā summa. Ar dienestu noslēgtā līguma kopējās summas pieaugums vai samazinājums (procentos) nepārsniedz ražotāju grupas vai tās biedru iepriekšējā darbības gadā realizēto produktu vērtības procentuālo pieaugumu (ne vairāk kā 20 procenti) vai samazinājumu (salīdzinot ar iepriekšējo darbības gadu);

15.2. ja izmaiņas tiek veiktas sakarā ar jaunu biedru uzņemšanu un ar dienestu noslēgtā līguma kopējās summas pieaugums (procentos) nepārsniedz jaunuzņemtā biedra realizēto produktu vērtību (procentos) pret ražotāju grupas realizēto produktu vērtību iepriekšējā darbības gadā.

16. Par izmaiņām atzīšanas plāna iesniegumā ražotāju grupa iesniedz dienestā iesniegumu saskaņā ar šo noteikumu 3.pielikumu, pamatojot nepiecie­šamās izmaiņas.

17. Biedrs rakstiski brīdina ražotāju grupu par izstāšanos no tās sešus mēnešus iepriekš.

18. Ražotāju grupā katram tās biedram ir viena balss.

19. Ražotāju grupas biedri pašu saražotos produktus realizē ar ražotāju grupas starpniecību. Ražotāju grupas biedri ne vairāk kā 25 procentus no saražotajiem produktiem, tai skaitā produktus, kuri savu īpašību dēļ neietilpst ražotāju grupas komerciālajā darbībā, var realizēt paši gala patērētājam vai ar kādas citas, pašu izraudzītas, ražotāju grupas starpniecību.

20. Ražotāju grupa katru gadu līdz 1.jūlijam nosūta dienestam Regulas Nr.1580/2007 XIII pielikuma A daļas 1.punkta “c” apakšpunktā un 2.punkta “b” apakš­punktā norādīto informāciju par iepriekšējo kalendāra gadu.

21. Dienests atsauc ražotāju grupas atzīšanu saskaņā ar Regulas Nr.1580/2007 117.pantu un 118.panta 1.punktu.

22. Ja četru mēnešu laikā pēc atzīšanas plāna īstenošanas ražotāju grupa netiek atzīta par ražotāju organizāciju atbilstoši Regulas Nr.1234/2007 125.e panta 1.punkta otrās daļas nosacījumiem, tā atmaksā saņemto atbalstu Regulas Nr.1580/2007 118.panta 2.punktā noteiktajā apmērā.

23. Ja ražotāju grupas biedrs, kura saimniecībā ir veiktas investīcijas saskaņā ar dienesta apstiprināto atzīšanas plāna iesniegumu, izstājas no ražotāju grupas, viņš ražotāju grupai atmaksā:

23.1. visu investīciju vērtību, ja izstājas no ražotāju grupas pirmajā gadā pēc attiecīgo investīciju veikšanas;

23.2.  80 procentu no investīciju vērtības, ja izstājas no ražotāju grupas otrajā gadā pēc attiecīgo investīciju veikšanas;

23.3.  60 procentu no investīciju vērtības, ja izstājas no ražotāju grupas trešajā gadā pēc attiecīgo investīciju veikšanas;

23.4.  40 procentu no investīciju vērtības, ja izstājas no ražotāju grupas ceturtajā gadā pēc attiecīgo investīciju veikšanas;

23.5.  20 procentu no investīciju vērtības, ja izstājas no ražotāju grupas piektajā gadā pēc attiecīgo investīciju veikšanas.

III. Atbalsts ražotāju grupas darbībai

24. Atzīšanas plāna iesnieguma īstenošanas laikā atzīta ražotāju grupa saņem atbalstu:

24.1. administratīvo izdevumu segšanai, ņemot vērā realizēto produktu vērtību, saskaņā ar Regulas Nr.1234/2007 103.a panta 3.punkta “a” apakšpunktu un Regulas Nr.1580/2007 45.panta 1., 2. un 3.punktu un 52.pantu (Eiropas Savienības daļa – 75 procenti un valsts budžeta daļa – 25 procenti). Realizēto produktu vērtībā iekļauj arī šo produktu realizētos blakusproduktus;

24.2. investīcijām – 75 procentu apmērā (Eiropas Savienības daļa – 50 procentu un valsts budžeta daļa – 25 procenti), ja investīcijas veiktas saskaņā ar dienesta apstiprināto atzīšanas plāna iesniegumu.

25. Dienests piešķir, administrē un uzrauga šo noteikumu 24.punktā minēto atbalstu.

26. Regulas Nr.1580/2007 44.panta 2.punktā minētais realizēto produktu vērtības samazinājums ir attaisnojams ugunsgrēka, plūdu vai augu karantīnas dēļ.

27. Atbalstu investīcijām piešķir saskaņā ar dienesta apstiprināto atzīšanas plāna iesniegumu šādām attiecināmajām izmaksām:

27.1. produktu ražošanas, pirmapstrādes un uzglabāšanas būvju rekonstrukcijai vai būvei saskaņā ar šo noteikumu 4.pielikumā noteikto maksimālo atbalsta apjomu, pamatojoties uz līgumiem ar trešajām personām, kas atbildīgas par darbu veikšanu;

27.2. administratīvo ēku rekonstrukcijai saskaņā ar šo noteikumu 4.pielikumā noteikto maksimālo atbalsta apjomu, pamatojoties uz līgumiem ar trešajām personām, kas atbildīgas par darbu veikšanu;

27.3. lauksaimniecības nojumēm (bez sienas apšuvuma, vārtiem un logiem) saskaņā ar šo noteikumu 4.pielikumā noteikto maksimālo atbalsta apjomu, pamatojoties uz līgumiem ar trešajām personām, kas atbildīgas par darbu veikšanu;

27.4. specializētajai sēšanas, stādīšanas un ražas novākšanas tehnikai un iekārtām;

27.5. audzēšanas un ražas novākšanas tehnikai un iekārtām siltumnīcās;

27.6. uzglabāšanas telpu aukstumiekārtām;

27.7. kravu celšanas un specializētajai kraušanas tehnikai, kā arī transportēšanas iekārtām;

27.8. transportēšanas tehnikai, kas aprīkota ar saldēšanas vai mākslīgā klimata regulēšanas iekārtām;

27.9. datorizētajai pirmapstrādes un pārstrādes procesa vadībai un kontroles tehnikai un iekārtām (ieskaitot programmnodrošinājumu);

27.10. šķirošanas, tīrīšanas, mazgāšanas, mizošanas, fasēšanas tehnikai un iekārtām;

27.11. konteineriem produktu īslaicīgai uzglabāšanai un transportēšanai;

27.12. iekārtām, kas paredzētas vairākkārt izmantojamās produktu taras mazgāšanai;

27.13. organisko atkritumu uzglabāšanas un kompostēšanas laukumiem un būvēm;

27.14. iekārtām, kas veicina vides un bioloģiskās daudzveidības vai dabas resursu vairākkārtēju izmantošanu;

27.15. ūdensapgādei un kanalizācijai, apkures un vēdināšanas, kā arī notekūdeņu attīrīšanas tehnikai un iekārtām;

27.16. mobilajiem un stacionārajiem svariem;

27.17. irigācijas, laistīšanas un apūdeņošanas iekārtām un būvēm.

28. Iegādājoties šo noteikumu 27.punktā minēto tehniku un iekārtas, par attiecināmajām izmaksām ir uzskatāmas arī vienreizējās izmaksas, kas saistītas ar iekārtu uzstādīšanu, lai nodrošinātu to darbību.

29. Ražotāju grupa nevar saņemt investīciju atbalstu lietotas tehnikas un iekārtu iegādei.

30. Šo noteikumu 27.punktā minēto investīciju iegādi veic saskaņā ar normatīvajiem aktiem par iepirkuma procedūras piemērošanu. Visas investīcijas, kurām piešķirts atbalsts saskaņā ar šo noteikumu 24.2.apakšpunktu, ir ražotāju grupas īpašums ne mazāk kā piecus gadus pēc pēdējā atbalsta maksājuma saņemšanas.

IV. Atbalsta saņemšana

31. Lai saņemtu šo noteikumu 24.punktā minēto atbalstu, ražotāju grupa atbilstoši Regulas Nr.1580/2007 47.pantam iesniedz dienestā atbalsta iesniegumu (5.pielikums). Lai saņemtu šo noteikumu 24.2.apakšpunktā minēto atbalstu, iesniegumam pievieno šādus dokumentus:

31.1. attiecībā uz specializēto ražas novākšanas tehniku – ražotāja vai tā pilnvarotā pārstāvja izsniegtas atbilstības deklarācijas apliecinātu kopiju;

31.2. atzīšanas plāna iesnieguma pasākumu īstenošanu apliecinošo maksājumu un darījumu dokumentu apliecinātas kopijas;

31.3. ar pakalpojumu sniedzējiem noslēgto līgumu apliecinātas kopijas;

31.4. darbu nodošanas un pieņemšanas aktu apliecinātas kopijas;

31.5. iepirkuma procedūras dokumentus saskaņā ar normatīvajiem aktiem par iepirkuma procedūras piemērošanu;

31.6. attiecībā uz būvniecību un rekonstrukciju papildus iesniedz:

31.6.1. akceptēta būvprojekta (tehniskā projekta stadijā) un būvatļauju apliecinātas kopijas;

31.6.2. apliecinātu akta kopiju par būves pieņemšanu ekspluatācijā;

31.7. ražotāju grupas pēdējā noslēgtā finanšu gada pārskata apliecinātu kopiju (pilnu komplektu) un Valsts ieņēmumu dienesta izziņu par ražotāju grupas nodokļu samaksu. Ja ražotāju grupa minēto izziņu neiesniedz, dienests to saņem Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

32. Ja šo noteikumu 31.punktā minētais iesniegums tiek iesniegts ražotāju grupas pirmajā darbības gadā, šo noteikumu 31.7.apakšpunktā minēto gada pārskatu ražotāju grupa neiesniedz.

33. Šo noteikumu 31.punktā minētās kopijas apliecina ražotāju grupas pilnvarotā persona.

34. Ražotāju grupa apkopo iesniegtos dokumentus un kopsavilkumā norāda dokumentu nosaukumus un lapu skaitu.

35. Dienests sešu mēnešu laikā pēc pilnībā noformēta atbalsta iesnieguma saņemšanas pieņem lēmumu par atbalsta izmaksu un iesniedz maksājuma uzdevumu Valsts kasē. Valsts kase maksājumu bezskaidras naudas norēķinu veidā veic triju dienu laikā, pārskaitot naudu uz ražotāju grupas bankas kontu.

V. Ražotāju grupu darbības kontrole un ziņošana Eiropas Komisijai

36. Regulas Nr.1580/2007 99.panta 1.punktā noteiktās kompetentās iestādes darbības veic dienests.

37. Dienests veic ražotāju grupu atzīšanas plāna iesniegumu izvērtēšanu, darbības ikgadēju kontroli, pārbaudot atbilstību atbalsta piešķiršanas nosacījumiem un atzīšanas kritērijiem, kā arī iesniedz nepieciešamo informāciju un ziņojumus Eiropas Komisijai.

38. Pēc šo noteikumu 31.punktā minētā iesnieguma saņemšanas dienests veic administratīvās pārbaudes, kā arī pārbaudes ražotāju grupā saskaņā ar Regulas Nr.1580/2007 114.panta 2.punktu.

39. Ja dienests, veicot šo noteikumu 38.punktā minētās pārbaudes, atklāj trūkumus vai nepilnības atzīšanas plāna iesniegumā minēto pasākumu izpildē, tas var pieprasīt ražotāju grupai veikt attiecīgas darbības, lai nodrošinātu atzīšanas plāna iesniegumā minēto pasākumu izpildi.

40. Ražotāju grupa uzrāda dienesta amatpersonām ar atzīšanas plāna iesniegumu, tā īstenošanu un uzraudzību saistīto dokumentāciju un informāciju. Minētos dokumentus ražotāju grupa glabā ne mazāk kā piecus gadus pēc atzīšanas plāna iesnieguma īstenošanas.

41. Pēc dienesta pieprasījuma Pārtikas un veterinārais dienests reizi gadā (audzēšanas sezonā) veic ražotāju grupas produktu kvalitātes pārbaudi un 10 darbdienu laikā informē dienestu par pārbaudes rezultātiem.

VI. Noslēguma jautājumi

42. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2004.gada 20.aprīļa noteikumus Nr.338 “Noteikumi par augļu un dārzeņu ražotāju grupu atzīšanas kritērijiem, atzīšanas kārtību, darbības nosacījumiem un darbības kontroli” (Latvijas Vēstnesis, 2004, 69.nr.).

43. Ražotāju grupām, kurām piešķirta atzīšana pirms Regulas Nr.1234/2007 spēkā stāšanās, atbalstu administratīvo izdevumu segšanai piešķir saskaņā ar Regulas Nr.1234/2007 103.a panta 3.punktā noteiktajām atbalsta likmēm.

44. Atbalsts ēku renovācijai, kas ražotāju grupai piešķirts pirms šo noteikumu spēkā stāšanās, ir spēkā līdz pilnīgai saistību izpildei.

45. Ražotāju grupām, kuras ir atzītas pirms šo noteikumu spēkā stāšanās, šo noteikumu 24.2.apakšpunktā minēto atbalsta likmi piemēro tām investīcijām, kuras ir veiktas pēc ražotāju grupas atzīšanas un par kurām ražotāju grupa ir iesniegusi dienestā atbalsta pieteikumu pēc šo noteikumu spēkā stāšanās.

46. Ražotāju grupas, kuras ir atzītas pirms šo noteikumu spēkā stāšanās:

46.1. līdz 2009.gada 1.janvārim var veikt izmaiņas atzīšanas plāna iesniegumā 20 procentu apmērā no noslēgtā līguma kopējās summas, nepiemērojot šo noteikumu 15.punktu;

46.2. iesniedzot izmaiņas atzīšanas plāna iesniegumā pēc 2009.gada 1.marta un palielinot noslēgtā līguma kopējo summu, pievieno biznesa plānu saskaņā ar šo noteikumu 1.pielikuma D un E sadaļu.

47. Šo noteikumu 20.punktā minēto informāciju par 2007.gadu ražotāju grupas dienestā iesniedz līdz 2008.gada 15.novembrim.

Ministru prezidents I.Godmanis

Zemkopības ministrs M.Roze

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2008.gada 8.novembri.

pielikumi

ZIP 650kb


 

1.pielikums

Ministru kabineta

2008.gada 4.novembra noteikumiem Nr.921

KN921P1_PAGE_01.JPG (29074 bytes)

KN921P1_PAGE_02.JPG (72801 bytes)

KN921P1_PAGE_03.JPG (62385 bytes)

KN921P1_PAGE_04.JPG (85510 bytes)

KN921P1_PAGE_05.JPG (85948 bytes)

KN921P1_PAGE_06.JPG (113824 bytes)

KN921P1_PAGE_07.JPG (104469 bytes)

KN921P1_PAGE_08.JPG (71957 bytes)

KN921P1_PAGE_09.JPG (59908 bytes)

 

KN921P1_PAGE_10.JPG (51929 bytes)

KN921P1_PAGE_11.JPG (31029 bytes)

KN921P1_PAGE_12.JPG (104558 bytes)

KN921P1_PAGE_13.JPG (89389 bytes)

KN921P1_PAGE_14.JPG (49522 bytes)

KN921P1_PAGE_15.JPG (44813 bytes)

KN921P1_PAGE_16.JPG (38221 bytes)

KN921P1_PAGE_17.JPG (47169 bytes)

KN921P1_PAGE_18.JPG (54665 bytes)

KN921P1_PAGE_19.JPG (53847 bytes)

KN921P1_PAGE_20.JPG (52431 bytes)

KN921P1_PAGE_21.JPG (50790 bytes)

KN921P1_PAGE_22.JPG (55864 bytes)

KN921P1_PAGE_23.JPG (48830 bytes)

KN921P1_PAGE_24.JPG (47021 bytes)

KN921P1_PAGE_25.JPG (48453 bytes)

KN921P1_PAGE_26.JPG (45861 bytes)

KN921P1_PAGE_27.JPG (42471 bytes)

KN921P1_PAGE_28.JPG (56054 bytes)

KN921P1_PAGE_29.JPG (63832 bytes)

KN921P1_PAGE_30.JPG (61822 bytes)

KN921P1_PAGE_31.JPG (51817 bytes)

KN921P1_PAGE_32.JPG (58583 bytes)

KN921P1_PAGE_33.JPG (59821 bytes)

KN921P1_PAGE_34.JPG (47546 bytes)

KN921P1_PAGE_35.JPG (106012 bytes)

KN921P1_PAGE_36.JPG (33765 bytes)

KN921P1_PAGE_37.JPG (244457 bytes)

KN921P1_PAGE_38.JPG (119853 bytes)

 

Zemkopības ministrs M.Roze


 

 

2.pielikums

Ministru kabineta

2008.gada 4.novembra noteikumiem Nr.921

KN921P2_PAGE_1.JPG (31870 bytes)

KN921P2_PAGE_2.JPG (21780 bytes)

Zemkopības ministrs M.Roze


 

3.pielikums

Ministru kabineta

2008.gada 4.novembra noteikumiem Nr.921

KN921P3.JPG (69579 bytes)

Zemkopības ministrs M.Roze


 

4.pielikums

Ministru kabineta

2008.gada 4.novembra noteikumiem Nr.921

Maksimālās attiecināmās izmaksas ražotāju grupu finansējuma aprēķināšanai jaunas būvniecības un rekonstrukcijas projektiem galvenajiem būvju tipiem

Nr. p.k.

Būvju tipi

Mērvienība

Jaunbūvei par kopējo būves platību,
bez PVN

Rekonstrukcijai par kopējo rekonstruējamo platību,
bez PVN

Vienkāršotai rekonstrukcijai
par kopējo rekonstruējamo platību,
bez PVN

1.

Administratīvās ēkas

Ls/m2

252

198

2.

Augļu un dārzeņu noliktavas un glabātavas

Ls/m3

65

31

25

3.

Augļu un dārzeņu noliktavas ar regulējošām temperatūras vai mākslīgā klimata iekārtām

Ls/m3

90

63

50

4.

Dārzeņu un augļu pirmapstrādes būves

Ls/m2

360

288

198

5.

Siltumnīcas

Ls/m2

5.1.

neapkurināmas

70

49

38

5.2.

apkurināmas

250

175

137

6.

Lauksaimniecības nojumes (bez sienas apšuvuma, vārtiem un logiem)

Ls/m2

120

84

66

Piezīme. * Maksimālās attiecināmās izmaksas nepārsniedz 30 % no kopējām atzīšanas plānā norādītajām būvniecības izmaksām.

Zemkopības ministrs M.Roze


 

5.pielikums

Ministru kabineta

2008.gada 4.novembra noteikumiem Nr.921

KN921P5_PAGE_01.JPG (35923 bytes)

KN921P5_PAGE_02.JPG (73816 bytes)

KN921P5_PAGE_03.JPG (122203 bytes)

KN921P5_PAGE_04.JPG (46205 bytes)

KN921P5_PAGE_05.JPG (73159 bytes)

KN921P5_PAGE_06.JPG (89614 bytes)

KN921P5_PAGE_07.JPG (68145 bytes)

KN921P5_PAGE_08.JPG (49831 bytes)

KN921P5_PAGE_09.JPG (245403 bytes)

KN921P5_PAGE_10.JPG (123634 bytes)

 

KN921P5_PAGE_11.JPG (123674 bytes)

KN921P5_PAGE_12.JPG (24377 bytes)

 

Zemkopības ministrs M.Roze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!