• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apsveicot Baraku Obamu ar uzvaru ASV prezidenta vēlēšanās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.11.2008., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183446

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

06.11.2008., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apsveicot Baraku Obamu ar uzvaru ASV prezidenta vēlēšanās

 

Vakar, 5.novembrī, Valsts prezidents Valdis Zatlers apsveica demokrātu kandidātu senatoru Baraku Obamu ar uzvaru ASV prezidenta vēlēšanās.

ASV ir Latvijas stratēģiskais partneris un sabiedrotais, un Valsts prezidents ir pārliecināts, ka ar B.Obamas uzvaru vēlēšanās turpināsies ciešā sadarbība, kas izveidojusies starp Latviju un ASV.

“Baraks Obama ir Latvijas draugs, jo jau iepriekš izrādījis savu atbalstu Latvijai. Viens no tādiem apliecinājumiem ir viņa līdzdalība iniciatīvā par ASV Senāta rezolūciju Latvijas 90.gadadienā, kur uzsvērta Latvijas gadu desmitiem ilgās okupācijas nelikumība,” norāda V.Zatlers. Rezolūcija ASV Senātā pieņemta šā gada septembrī.

Latvija vienmēr ir baudījusi gan republikāņu, gan demokrātu administrāciju atbalstu, tādēļ Valsts prezidents ar pilnu pārliecību sagaida turpmāku Latvijas un ASV attiecību stiprināšanu, lai turpinātu strādāt pie globālajiem un reģionālajiem ekonomikas un drošības izaicinājumiem jaunā kvalitātē. Latvija sagaida, ka B.Obamas uzvara vēlēšanās veicinās vēl tuvāku Ziemeļamerikas un Eiropas sadarbību.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!