• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas apbalvojumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.11.2008., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183379

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par veselīgu uzturu skolās un bērnudārzos

Vēl šajā numurā

06.11.2008., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas apbalvojumu

 

4.novembrī Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone saņēma UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas (LNK) Goda rakstu.

Pasniedzot Goda rakstu, UNESCO LNK prezidents, Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks norādīja, kas šī ir pateicība par izcilu ieguldījumu UNESCO darbā, gan panākot Latvijas kultūrvēsturisko vērtību iekļaušanu UNESCO sarakstā, gan veicinot Latvijas UNESCO struktūrvienības izaugsmi.

K.Pētersone uzsvēra, ka viņai šis ir ļoti aizkustinošs brīdis, un pauda gandarījumu, ka UNESCO Latvijā ir viena no tām starptautiskajām organizācijām, kas bauda lielu sabiedrības uzticību.

Būdama Rīgas domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komisijas priekšsēdētāja, K.Pētersone 1997.gadā aktīvi iestājās par to, lai Pasaules kultūras mantojuma sarakstā tiktu iekļauts Rīgas vēsturiskais centrs. K.Pētersone kā bijusī UNESCO LNK prezidente un kultūras ministre vadīja projekta sagatavošanu Baltijas valstu Dziesmu un deju svētku tradīcijas iekļaušanai Cilvēces mutvārdu un nemateriālā kultūras mantojuma meistardarbu sarakstā. K.Pētersone arī vairākkārt pārstāvējusi Latviju šajā starptautiskajā forumā.

Līdz šim UNESCO LNK Goda rakstu ir saņēmusi vienīgi pirmā Latvijas vēstniece Francijā un UNESCO Aina Nagobads-Ābola, kā arī Latvijas Zinātņu akadēmija.

Atzīmējot UNESCO LNK 17 gadu darbību Latvijā, šogad pasniegti arī vairāk nekā 30 Atzinības raksti.

UNESCO ir Apvienoto Nāciju Organizācijas specializētā aģentūra, kas savu darbu organizē izglītības, zinātnes, kultūras un komunikācijas un informācijas programmās. Latvijas ir UNECSO dalībvalsts kopš 1991.gada.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!