• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par valsts konsolidētā budžeta izpildi desmit mēnešos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.11.2008., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183353

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mēneša neapliekamā minimuma un nodokļa atvieglojumu apmēru 2009.gadā

Vēl šajā numurā

05.11.2008., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par valsts konsolidētā budžeta izpildi desmit mēnešos

 

4.novembrī Valsts kases operatīvie dati par valsts budžeta izpildi liecina, ka šā gada pirmajos desmit mēnešos valsts pamatbudžeta izdevumi pārsnieguši ieņēmumus, bet speciālajā budžetā ieņēmumi bijuši lielāki par izdevumiem. Kopsummā valsts konsolidētajā budžetā gada pirmajos desmit mēnešos bija 107 miljonu latu finansiālais iztrūkums.

Oktobrī budžetā bija ievērojams izdevumu pieaugums subsīdijām, dotācijām un sociālajiem pabalstiem – kopā 101 miljons latu. Tostarp tika veikts 64,3 miljonu latu ieguldījums Eiropas Reģionālās attīstības fondā. Turklāt šogad vienoto platības maksājumu izmaksa par lauksaimniecībā izmantojamo zemi tika uzsākta oktobrī, nevis kā pērn decembrī. Savukārt izdevumu palielinājums speciālajā budžetā galvenokārt skaidrojams ar pensiju indeksāciju. Vienlaikus tautsaimniecības bremzēšanās apstākļos budžeta ieņēmumi vairs nepieaug tik strauji, kā plānots – visskaudrāk tas jūtams pievienotās vērtības nodokļa un muitas nodokļa iekasēšanā,” valsts budžeta izpildi skaidro finanšu ministrs Atis Slakteris.

Valsts kases dati liecina, ka oktobrī valsts pamatbudžeta ieņēmumi bija 243,1 miljons latu, bet izdevumi – 441,2 miljoni latu, līdz ar to finansiālais iztrūkums bija 198,1 miljons latu.

Kopējie pamatbudžeta ieņēmumi gada desmit mēnešos sasniedza 2,8 miljardus latu, savukārt izdevumi bija 3,1 miljards latu. Līdz ar to iztrūkums gada pirmajos desmit mēnešos bija 340,9 miljoni latu. Salīdzinot ar 2007.gada atbilstošo periodu, valsts pamatbudžeta ieņēmumi šogad bija par 317,6 miljoniem latu lielāki, bet izdevumi palielinājās par 602,6 miljoniem latu.

Valsts speciālā budžeta oktobra ieņēmumi bija 117,0 miljoni latu, izdevumi – 124,5 miljoni latu, bet finansiālais iztrūkums bija 7,5 miljoni latu. Kopējie desmit mēnešu valsts speciālā budžeta ieņēmumi bija 1,2 miljardi latu, savukārt izdevumi – 985,1 miljons latu. Tādējādi finansiālais ietaupījums bija 233,9 miljoni latu. Salīdzinot ar 2007.gada pirmajiem desmit mēnešiem, valsts speciālā budžeta ieņēmumi bija par 173,3 miljoniem latu lielāki, bet izdevumi palielinājās par 234,8 miljoniem latu.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!