• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Parlaments: Par ķermeņa skeneru lietošanu lidostās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.10.2008., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183187

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par publiskās pārvaldes produktivitātes attīstību, celšanu

Vēl šajā numurā

31.10.2008., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Parlaments: Par ķermeņa skeneru lietošanu lidostās

 

Ķermeņa skeneri ļauj redzēt ekrānos cilvēkus kailus. Eiropas Parlamenta deputāti brīdina, ka to iespējamā ieviešana Eiropas Savienības lidostās var būtiski ietekmēt tiesības uz privātumu, datu aizsardzību un personas cieņu. 23.oktobrī pieņemtajā rezolūcijā Parlaments aicina nopietni izvērtēt pasākuma pamatotību.

Eiropas Komisija ir ierosinājusi regulas projektu, ar kuru tā papildina kopīgos ES standartus civilās aviācijas drošības jomā. Kā vienu no pasažieru pārbaudes metodēm paredzēts atļaut tā dēvētos ķermeņa skenerus, kas rada attēlus, cilvēku it kā izģērbjot. Tas līdzinās virtuālai pasažieru pārmeklēšanai, liekot viņiem izģērbties.

Deputāti uzskata, ka lēmuma pieņemšanai nav izpildīti priekšnoteikumi. Joprojām trūkst būtiska informācija, Eiropas Komisija nav veikusi izpēti par ietekmi uz pasažieru pamattiesībām un veselību un nav apspriedusies ar Eiropas Datu aizsardzības aģentūru un Eiropas Pamattiesību aģentūru. Deputāti aicina trīs mēnešu laikā Eiropas Komisiju veikt nepieciešamos pētījumus un apspriešanu. Regulu plānots pieņemt saskaņā ar vienkāršotu procedūru, kurā galīgo lēmumu pēc apspriešanās pieņem Eiropas Komisija, nevis dalībvalstis vai Parlaments. Deputāti uzsver, ka šis nav vienkāršs tehniskas dabas pasākums, bet gan solis, kas būtiski ietekmē pamattiesības un personas cieņu, tādēļ nepieciešama papildu pārraudzība un pamattiesību garantijas.

 

Eiropas Parlamenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!