• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Krieviju cīņā pret nelegālo migrāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.10.2008., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183185

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par starptautisko publisko līgumu piemērošanu Latvijai

Vēl šajā numurā

31.10.2008., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Krieviju cīņā pret nelegālo migrāciju

 

03.JPG (12712 bytes)
Latvijas Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Gunārs Dāboliņš un Krievijas Federācijas Migrācijas dienesta direktora vietniece Jekaterina Jegorova Latvijas Iekšlietu ministrijā 2008.gada 30.oktobrī, apmainoties ar Apvienotās Latvijas–Krievijas darba grupas trešās sēdes tikšanās protokolu par jautājumiem cīņā pret nelegālo migrāciju
Foto: Toms Kalniņš, A.F.I.

29. un 30.oktobrī Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas valdību izveidotā Apvienotā Latvijas–Krievijas darba grupa par jautājumiem cīņā pret nelegālo migrāciju Iekšlietu ministrijā pārrunāja sadarbību un aktualitātes cīņā ar nelegālo migrāciju.

Darba grupas trešo sēdi atklāja iekšlietu ministrs Mareks Segliņš un atzīmēja, ka Apvienotajai Latvijas–Krievijas darba grupai ir nenovērtējama nozīme sadarbības veidošanā ar tuvākajām un tālākajām kaimiņvalstīm. Viņš arī uzsvēra: “Tas ir forums, kurā regulāri satiekas speciālisti, jomas eksperti. Pārrunājot aktualitātes, apmainoties ar pieredzi un labām praksēm, diskutējot par problēmām un to risinājumiem, tieši šeit tiek rasti efektīvākie mehānismi un paņēmieni kopējā darba veikšanai.”

Apvienotās darba grupas līdzpriekšsēdētājs Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Gunārs Dāboliņš, ņemot vērā veiktās izmaiņas darba grupas sastāvā, informēja par iepriekšējās sēdēs pieņemtajiem lēmumiem, raksturoja šo lēmumu realizācijas gaitu un sasniegtos rezultātus.

Sēdes laikā attiecībā uz Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības protokolu par 2006.gada 25.maija Nolīgumu starp Eiropas Kopienu un Krievijas Federāciju par atpakaļuzņemšanas īstenošanu puses atzina nepieciešamību pēc iespējas ātrāk veikt protokola projekta precizēšanu un saskaņošanu, līdz 2009.gadam organizējot ekspertu tikšanos Maskavā.

Attīstot valsts kompetentu iestāžu sadarbību reģionālajā līmenī un apspriežot Vienošanās projektu par Valsts robežsardzes un Federālā migrācijas dienesta sadarbību pierobežā nelegālās imigrācijas apkarošanas jomā, puses atzina, ka jāturpina darbs pie vienošanās projekta izstrādes, precizējot tā projektu līdz 2008.gada beigām.

Apmainoties ar informāciju par izmaiņām pušu nacionālajā likumdošanā un dienestu praktiskajā darbā attiecībā uz nelegālās imigrācijas apkarošanas jautājumiem un nelegālās imigrācijas tendencēm, Latvijas puse informēja par nelegālās imigrācijas tendencēm, kā arī par praktisko darbu un pasākumiem, vērstiem uz nelegālās imigrācijas apkarošanu pie iekšējām robežām, lidostu un prāmju termināļos, kuri paredzēti Šengenas iekšējiem reisiem. Kā pozitīvu momentu Latvijas puse atzīmēja ciešu sadarbību ar Lietuvas un Igaunijas kolēģiem, veicot pienākumus kopīgajos kontaktpunktos un organizējot kopīgas patruļas. Attiecībā uz dienestu praktisko darbu tika atzīmētas jaunas nelegālās imigrācijas tendences uz Latvijas–Krievijas robežas, parādoties nelegālo imigrantu grupām no Sīrijas, Ķīnas un Indijas.

Apspriedes laikā Latvijas puse informēja par Latvijas personu apliecinošo dokumentu ar biometrijas datiem izsniegšanu, kā arī par biometrijas datiem, kuri ir iekļauti izsniedzamo dokumentu čipos, savukārt Krievijas puse informēja par tās pieredzi biometrijas dokumentu izsniegšanā un kontrolē. Praktiskās ekskursijas laikā Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes klientu apkalpošanas nodaļā darba grupas dalībniekiem tika sniegts ieskats LR biometrijas pasu izsniegšanas kārtībā.

Noslēgumā puses saskaņoja un parakstīja trešās sēdes tikšanās protokolu un Apvienotās Latvijas–Krievijas darba grupas par jautājumiem cīņā pret nelegālo migrāciju trešās sēdes lēmuma projektu.

 

Valsts robežsardzes Preses un sabiedrisko attiecību dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!