• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informējot par jaunu ieslodzījuma vietu būves plānu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.10.2008., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183178

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministrs: Tiekoties ar Maķedonijas premjerministra vietnieku

Vēl šajā numurā

31.10.2008., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informējot par jaunu ieslodzījuma vietu būves plānu

 

30.oktobrī tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš tikās ar Latvijas lielāko būvuzņēmumu vadības pārstāvjiem, lai viņus informētu par plānu būvēt jaunas ieslodzījuma vietas, kurās būtu iespējams nodrošināt efektīvu apcietinājuma un brīvības atņemšanas sodu izpildi, kā arī uzklausītu uzņēmēju viedokļus par ieinteresētību iesaistīties šādā projektā. “Tik vērienīga projekta īstenošanā un tik specifisku būvju celtniecībā ne valstij, ne uzņēmumiem pagaidām nav pieredzes, tādēļ būvnieku iesaiste jau pašā sākumā ir ļoti būtiska, lai tiktu sasniegts abām pusēm vēlams rezultāts,” sarunā norādīja tieslietu ministrs.

Viņš uzsvēra, ka ieslodzījuma vietu izvietojums valstī ir vēsturiski izveidojies un neregulārs. Daļa cietuma ēku būvētas 19.gadsimtā, daļa būvētas padomju laikā, un to infrastruktūra ir novecojusi un neefektīva, kā arī neatbilst starptautiskajiem standartiem. Tādēļ Tieslietu ministrija ir izstrādājusi Ieslodzījuma vietu infrastruktūras attīstības koncepciju, piedāvājot izveidot jaunu cietumu sistēmu, izmantojot publisko un privāto partnerību.

Būvuzņēmēji bija ieinteresēti nākotnē iesaistīties un sadarboties ar valsti šāda projekta īstenošanā, norādot, ka ļoti būtiskas būs Publiskās un privātās partnerības likumā paredzētās garantijas un noteikumi. Šobrīd notiek darbs pie likumprojekta izstrādes.

Pašlaik tiek izstrādāts arī cietumu ēku standarts, jo tās ir ļoti specifiskas un daudzfunkcionālas būves. Saskaņā ar Ieslodzījuma vietu infrastruktūras attīstības koncepcijas projektu tiek plānots, ka nākotnē cietumi jāizvieto vienmērīgi visā valstī, notiesātajam jāizcieš sods vienā cietumā, jāveido divvietīgu kameru sistēma, jābūt telpām ieslodzīto resocializācijai un nodarbinātībai.

Tas ir ilgtermiņa projekts, kuru plānots īstenot līdz 2019.gadam.

Diskusijā piedalījās SIA “Skonto būve”, SIA “RE&RE”, AS “RBS Skals”, SIA “Arčers”, SIA “Merks”, SIA “NCC Konstrukcija” un AS “LX Grupa” pārstāvji.

 

Inga Saleniece, tieslietu ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!