• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Eiropas Biznesa konfederācijas prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.10.2008., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183175

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par 2009.gada valsts budžeta projekta virzību

Vēl šajā numurā

31.10.2008., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Eiropas Biznesa konfederācijas prezidentu

 

29.oktobrī Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar Eiropas Biznesa konfederācijas “BusinessEurope” prezidentu Ernestu Antuānu Sejēru un ģenerālsekretāru Filipu de Buku. Eiropas Biznesa konfederācijas pārstāvji Latvijā ieradušies, lai piedalītos Latvijas Darba devēju konfederācijas un Valsts kancelejas organizētajā Efektīvas pārvaldības un partnerības forumā.

Tikšanās laikā puses apmainījās ar viedokļiem saistībā ar globālās finanšu krīzes ietekmi uz uzņēmējdarbības attīstību Eiropā. I.Godmanis un E.A.Sejērs pārrunāja aktīvo valstu lomu, kas palīdzējusi panākt situācijas kontroli, kā arī ES dalībvalstu rīcības koordināciju. I.Godmanis informēja par Latvijas valdības atbalstu uzņēmējiem, minot galvenos punktos no Pasākumu plāna makroekonomiskās situācijas stabilizācijai 2008.–2009.gadam. Ministru prezidents uzsvēra, ka šobrīd uzņēmējiem ir būtiski izskatīt izmaksu samazināšanas iespējas.

Tikšanās laikā puses pārrunāja Latvijas attiecības ar Krieviju. Ministru prezidents informēja, ka šobrīd tiek izstrādāti vairāki divpusējie līgumi uzņēmējdarbības vides uzlabošanai, atzīmējot, ka partnerattiecību jautājumā Latvija savu nostāju saskaņo ar kopējo Eiropas Savienības pozīciju.

Runājot par izmaiņām darba tirgū ekonomiskās situācijas kontekstā, I.Godmanis uzsvēra, ka šajā jautājumā ir būtiski pastiprināt profesionālās izglītības nozīmi, lai piedāvājums darba tirgū būtu atbilstošs pieprasījumam.

Eiropas Biznesa konfederācija ir nozīmīgākais Eiropas uzņēmēju interešu pārstāvis Eiropas Savienības institūcijās. Tā ir dibināta 1958.gadā un šobrīd apvieno 39 vadošās uzņēmēju un darba devēju organizācijas 33 Eiropas valstīs.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!