• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja biedres tikšanos ar Maltas Ordeņa lielmestru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.10.2008., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183079

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Satversmes grozījumu apakškomisijas darbu

Vēl šajā numurā

30.10.2008., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja biedres tikšanos ar Maltas Ordeņa lielmestru

 

Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone 28.oktobrī tikās ar Neatkarīgā Militārā Hospitālā Svētā Jeruzalemes Jāņa, Rodas un Maltas Ordeņa princi un lielmestru Fra’ Metjū Festingu.

“Šī ir pirmā Maltas Ordeņa lielmestra oficiālā vizīte mūsu valstī, un tā notiek zīmīgā laikā, kad tiek svinēta Latvijas Republikas proklamēšanas 90.jubileja. Esam pagodināti uzņemt Ordeņa lielmestru Saeimā, jo Maltas Ordenis ir viens no tiem sadarbības partneriem, kas ir sniedzis būtisku atbalstu Latvijai kopš neatkarības atjaunošanas,” uzsvēra K.Pētersone.

Saeimas priekšsēdētāja biedre atzina, ka sadarbība ar Maltas Ordeni uzsākta vēl pirms diplomātisko attiecību nodibināšanas starp Latviju un Maltas Ordeni. K.Pētersone pateicās par lielo atbalstu mūsu valstij, risinot dažādas sociālās problēmas, piemēram, rūpējoties par pansionātiem, invalīdiem un bāreņu namiem, kā arī sniedzot atbalstu veselības aprūpē, labdarības akcijās un izglītojošā darbā.

Maltas Ordeņa lielmestrs Fra’ Metjū Festings pastāstīja par Maltas Ordeņa aktivitātēm Latvijā, kas ir cieši saistīta ar sociāli humāno misiju. Lielmestrs informēja, ka Maltas Ordenis ir ieinteresēts turpināt savu darbību Latvijā un norādīja, ka tiek plānots parakstīt Latvijas un Maltas Ordeņa valdību saprašanās memorandu, kas noteiks ietvaru un vadlīnijas turpmākai sadarbības koordinācijai.

Sarunas laikā amatpersonas pārrunāja aktualitātes saistībā ar pasaules finanšu krīzi un citām starptautiskajām aktualitātēm. Saeimas priekšsēdētāja biedre sniedza ieskatu mūsu valsts iekšpolitiskajā situācijā un apliecināja, ka valsts ekonomiskā attīstība ir sniegusi iespēju vairāk līdzekļu virzīt arī sociālo un veselības jautājumu risināšanai. Taču krīzes saasināšanās nākamgad var atkal aktualizēt starptautiskas sociālas palīdzības nepieciešamību.

Runājot par Latvijas un tieši Saeimas sniegto atbalstu tādām valstīm kā Gruzija, Ukraina un Moldova, K.Pētersone norādīja uz iespējām veidot partnerību ar Latvijas nevalstiskajām organizācijām. Saeimas priekšsēdētāja biedre uzsvēra, ka Latvijas nevalstisko organizāciju tīkls ir attīstījies un vērojama specializācija tādās organizācijās, kuras sniedz sociālos pakalpojumus Latvijā, un tādās, kuras strādā demokrātijas attīstības labā Eiropas Savienības kaimiņvalstīs.

Noslēgumā Saeimas priekšsēdētāja biedre K.Pētersone novēlēja Maltas Ordeņa lielmestram veiksmīgu vizītes turpmāko gaitu.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!