• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Zemkopības ministrijas un Valsts ieņēmumu dienesta sadarbības memorandu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.08.1999., Nr. 251/252 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18305

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas sakoptākajiem pagastiem

Vēl šajā numurā

10.08.1999., Nr. 251/252

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Zemkopības ministrijas un Valsts ieņēmumu dienesta sadarbības memorandu

Zemkopības ministrija un Valsts ieņēmumu dienests (VID) aizvadītajā nedēļā, 5. augustā, parakstīja savstarpējās sadarbības memorandu. Šis dokuments paredz abu institūciju sadarbību muitas pārkāpumu novēršanā, kā arī lauksaimniecības, pārtikas preču un narkotiku kontrabandas apkarošanā. Sadarbība tiek plānota, arī izstrādājot vienotu darbības stratēģiju sabiedrības sociālās un veselības aizsardzības jomā.

Pašlaik īpaši aktuāla ir cukura un gaļas kontrabanda, taču līdz šim nav iegūta precīza informācija, kādos apjomos Latvijā nelegāli tiek ievesta šī produkcija. Cerams, ka jaunā Zemkopības ministrijas un Valsts ieņēmumu dienesta vienošanās palīdzēs risināt arī šo problēmu. Jāpiebilst, ka abas iestādes sekmīgi sadarbojas jau vairākus gadus, šajā laikā atklātas daudzas nelikumības muitas darbībā, veikti nopietni uzdevumi pārtikas kontrabandas apkarošanā. Tagad šiem svarīgajiem pasākumiem ir juridisks apliecinājums.

Parakstītā memoranda ietvaros Zemkopības ministrija turpmāk nodrošinās ministrijas struktūrvienību, pārraudzībā un pakļautībā esošo institūciju speciālistu piedalīšanos kopīgi rīkotajās operācijās. Turklāt Zemkopības ministrija sniegs Valsts ieņēmumu dienestam visu vajadzīgo informāciju, ziņos par gadījumiem, ja būs aizdomas par muitas pārkāpumiem un kontrabandu, kā arī informēs par dokumentu viltojumiem un to uzrādītājiem.

Savukārt Valsts ieņēmumu dienests apņemas sniegt nepieciešamās konsultācijas specifiskos muitas jautājumos, arī apmācīt Zemkopības ministrijas speciālistus kopīgu uzdevumu veikšanai. Reizi trijos mēnešos paredzēts saskaņot darbības plānus. Gan Zemkopības ministrija, gan Valsts ieņēmumu dienests uzskata, ka sākotnēji izstrādātie darbības virzieni var tikt pārskatīti un uzlaboti, tādējādi tā vēl vairāk veicinot kontrabandas apkarošanu mūsu valstī.

Dagnija Muceniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!